• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu benim aileme karşı saygısızlık yapmaya bahane olmayacak mı?

Evlenınce herseyinizi ailesıne anlatacak aılesı ulu orta bu sekilde seni yerecek. Sen kızdığında adam bu sefer 'istersen bosanalım' la tehdit edecek.
Neden ısrarla kendını yakmak istiyorsun bununla evlenip?
Katılıyorum
Senin söylememen gerekirdi belki ama evlendikten sonra da özeliniz olacak. En azından bu şekilde ileride ne olacağını görmüş oldun. Eşin söyleyecek onlar da seni aşağılayacaklar. Şahsen ben eşini ve onun ailesini daha çok hatalı buldum. Evlilik arifesinde zaten bu sorunlarla karşılacaktın baban kendini belli edecekti yine öğreneceklerdi. Ben bu adamla evlenme derim. Anlayışsız saygısız hoşgörüsüz bir aile. Babana kızıp seni rencide ediyorlar. Bu tavrı hakettin mi sence? Yolla gitsin uğraşma bu aileyle

Tabi ki insan evlenmeyi düşündüğü kişiye böyle şeyleri anlatabilir. Evlendiğimiz kişi aynı zamanda en yakın arkadaşımız ve sırdaşımız olmalı bence. Bunları ailesine anlatmakla çok yanlış bir tutum sergilemiş. Ailesi de zaten patavatsızmış. Bu sizin aile içi meseleniz. Aile üyeleriniz, babanız ve sizin aranızda. Ve başta da dürüst davranmışsınız. Halden anlamıyorlar belli ki.

Çöp muamelesi görüp, değer verilmeyen bir kız çocuğu olarak, aileniz halen size baskı uyguluyor farkındamısınız? Ailenizle olan ilişkiniz elbet sizi ilgilendirir. Ama, iş evliliğe geldiğinde karşı tarafta bir aile ve çocuklarının neden oyalandığını bilmek istemeleri çok doğal bence. Siz sevgiliniz bilsin, ama ailesine söylemesin diye beklentiye girmekle ve böyle düşünmekle hatalısınız bence.

Siz bir nevi sevgilinizi oyalamışsınız.O da doğal olarak sebebini bilmek istemiş,siz de söylemişsiniz.Artık bu size ders olsun,iş ciddiye bindikten sonra bazı şeyler aileden saklanmaz.Annesi soracak çünkü sürekli ''oğlum bu kız neden seni oyalıyor'' diye,bir yalan söyler iki yalan söyler en son doğruyu söyler işte böyle.Onlar da belki iyi niyetle belki laf dokundurarak bildiklerini ima etmişler.Utanacak bir şey de yok,babanız bunu size yaparken yüzü kızarmıyor da bir başkasından duyunca mı ayıp oluyor anlamadım ? Yaptığı şey yanlış bir şey ki duyunca utanıyor,neden evlatlarına böyle davranıyor o zaman ?
İkinizde de hata buldum ben.O fazla fevri,ailesi patavatsız siz de fazlasıyla açmışsınız bazı şeyleri.Daha en başında hiç söylememeliydiniz madem bu kadar sıkıntı oluyor bu durum sesli dile gelince.Tahmin etmeliydiniz yani bazı şeylerin ailede gizli kalmayacağını.

Burda bi sürü arkadaş konu açıyor eşim iki yüzlü diye.. Eğer evlenirsen bi sene sonra senin konunada yorum yapmak durumunda kalırız.. Ve kaçınılmaz son.. Bence vazgeç böyle insanlarla değil aile kurmak odadan odaya bile gitme

Her iki tarafta da hata var bence.

Ama hatanın büyüğü sevgilinizde.

Madem ailesii üslup bilmeyen insanlar... o da anlatmasın sizden her duyduğunu.

Siz açık ve net olmak istemişsiniz ama sevgiliniz olgun bir adam değil.

Ailesinin sözüne çok bakan ve henüz tam bir birey olamamış aileci embesillere benziyor burdan
Ayrıca daha şimdiden anlaşılıyor ki evlenmeniz durumunda eşiniz yüzünden ailesinden cok çekersiniz.

Ben hiç begenmedim bu adamı.

Siz de bundan sonraki hayatınızda daha dikkatli olun

Her duyduğunu anlatmaya meyli olan insanlara her şeyinizi anlatmayın.

Bu adamdan da derhal ayrılın bence.

Ben ayrilirim.Ben de tanistigimda eşime aileme yardimci olacagim ,babam iflas etti dedim.Hic soz konusu etmedi.Benim kaynanamda dangalagin önde gidenidir.Arada anneme sacma imalarda bulunmus ama bu nedir böyle babanin yüzüne karsı insan icinde.Kaldiramiyorsan biter lafının alt metni şu,daha buna benzer laflar duyacaksin.Ben boyle ultimatom veren erkekten ayrılırdım. Bu muameleyi haktmiyorsun.Sana haksizsin diyenleri de zerre anlamadim.Durumunu önceden açıkça söylemenin nesi yanlis?

Öncelikle babana hiç üzülme hak etmiş. Evladını çöp yerine koyuyorsa madem, lafı yemiş oturmuş. Evladına değer vermezsen lafı yersin el adamından bu kadar. Bence gereksiz vicdan yapıyorsunuz. Eğer ki baban gerçekten maddi olarak kötü durumda olsaydı, tamam yaptıkları ayıp olurdu. Ama biz oğlumuza para koyuyoruz madem sen niye koymuyorsun varyemez diyorlarsa çok iyi yapmışlar hiç üzülme hak etmiş.

Konuya gelirsek karşı tarafı çok maddiyatçı ve hadsiz buldum, sevgilin de zayıf ve kaynana ağızlı. Sen ona söylüyorsun, o ablasına söylüyor sen yeter kapat konuyu diyorsun onlar hala konuşuyor. Sevgilin bir ibiş. 2 kişinin kuracağı yuvaya diğer insanlar bu kadar dahil olmamalı. Ben evlenicem kız bu yeter kesin maddiyatçı diyemiyor. Adeta bir oğlan çocuğu. Ailesi zaten çok dedikoducu ve hadsiz

Son düzenleme:
Şu an kaç yaşındasınız ? Bazı insanlar geç olgunlaşır..evlilik kurumunun sağlıklı yürümesi için gerekli olan "eş ve aile arasındaki denge kurma ve koruma becerisini " geç kazanırlar.Uzun süredir birlikte olmanız sevgilinizin eş olmak için yeterli olgunlukta olduğu anlamına gelmiyor ne yazık ki

İkinizde haksızsınız. Siz aile konularını bu kadar apaçık ona anlatmakla yanlış yapmışsınız. Sonuçta evlenecekte olsanız bazı durumlar ailelerin arasında kalması gerekir; sizin bunun için daha çok sebebiniz var. Ailesine söylemesi ve ailesinin de bunu size yansıtması ihtimalini siz düşünmeliydiniz. Sonuçta o şuan sizin aileye girmemiş, el adamı yani...
Babanız ayrı mesele; hem size kötü davranmış şimdi üzülmeye hakkı hiç yok.

Sevgilinizde aşırı aileci. Yememiş, içmemiş yetiştirmiş. En irrite olduğum erkek tipi. Böyle biriyle güvenilip yuva kurulmaz. İleride ailesine inanıp yarı yolda bırakabilir, olgun değil. Sizi madem seviyor bu olay aranızda kalmalıydı..

Son olarak; ‘kaldıramıyorsan biter!’ diyen bir adamla da yoluma devam etmezdim. Kimin gözünü korkutuyor acaba?

Demekki burdaki konulardan hiç ders almamis bos okumuşsun. Ne olursa olsun ailenle ilgili bir problemi evlenecegin kişiye anlatmamaliydin. Tebrik ederim hayat boyu yüzüne vurulacak bir koz vermişsin eş ve ailesine. Evlenecegin kiside daha simdiden naklen yayın yapiyor. Cok iyi düsün.Ben evlenirkende ailemin durumu hic yoktu ben bunu esime hic anlatmadim ,herseyimi kendim yaptim ve ailem yapti dedim cunkü aileme soylenecek 1 kelimeyi bile kaldiramam.

Merhaba hanımlar. Uzun zamandır kenardan kenardan sizin dertlerinize ortak oluyordum ama dertsiz birgün geçmiyor ne yazık ki.
Direkt konuya geçeyim izninizle. Üniversitede başlayan ve şu ana kadar inişli çıkışlı devam eden bir ilişkim var. Aynı üniversiteden mezun olduk ve mezun olduk. Erkek arkadaşım mezun olduğumuz gibi evlenmek istedi ve ben de maddi olarak kendimi garantiye almadan evlenmek istemediğimi söyledim.
Babam çok ataerkil bir insandır ve kız çocuklarına değer vermez. Maaşı olan her kıza çöp muamelesi yapıp maddi sömürü uyguladı ve bana kadar herkes huzursuzluk çıkmasın diye bunu kabul etmek zorunda kaldık. Erkek arkadaşımın evlilik isteğine de ''maddi olarak ailem bana hiçbir şey yapmayacak her şeyi kendim yapmak zorundayım bu yüzden işimi sağlama almadığım sürece evlenemem. Kız kardeşim üniversite okuyor onun da desteği ihtiyacı var bunları ve bazı şeyleri üstelenmek zorundayım" diye karşılık verdim. Tabi önce ikna olmadı ama sonra kabul etti.
Daha sonra ikimiz de maddi manevi ayaklarımız daha sağlam basmaya başlayınca evlilik işini yavaştan gerçekleştirmeye karar verdik. Ben önce ablasıyla tanıştım ve problem o zaman başladı. Ablasıyla problemsiz bir şekilde oturup sohbet ederken birden yüzüme karşı "baban bir yatırım falan mı yaptı neden para desteğinde bulunuyorsun" demez mi. Kendimi o anda o kadar kötü hissettim ki. Normalde gayet saygılıyken kendimi tutamadım ve "bu benle babam arasındaki mesele buranın konusu değil" dedim. Tabiki erkek arkadaşım bunu yanlış bulduğu için kavga etmeye başladık ablası gittikten sonra.

Babam bana yanlış davranmış olabilir kızlar ama inanın zaten maddi durumu belli zaten bana vereceği şey kısıtlı olurdu evliliğimde. Bu zamana kadar zorlukla okudum büyüdüm ama kin gütmedim babama doğru bir şey yaptığında da hakkını verdim her yerde. Ne olursa olsun babamı o duruma düşürmek kanıma çok dokundu. Erkek arkadaşım ise kendi ailesine her şeyi açık açık anlattığını yalan söyleyemeyeceğini anlattı. Bundan sonra dikkat ederim dedi. Ablam düşünememiş dedi uzatmadım.

Daha sonra kız isteme gecesinde her şey problemsiz giderken annesi birden bire "sansparaben istediği kadar ailesine maddi manevi yardımda bulunabilir benimi oğlum öyle biri değil rahat olun" dedi. O günden beri kendime gelemiyorum.
Annem çok çok üzüldü neden elin adamına karşı babanı bu konuma soktun diyor. Ben de en az onun kadar üzüldüm. Babam o anda bozuldu cevaplarını saygısızlık yapmadan verdi ama ben yaşlı başlı o haline bakıp kendimi çok suçlu hissettim. Arada problem yok sanıyor ama biz o günden beri konuşmuyorduk sevgilimle.
Sabah konuşmak istedi ama geri adım atmıyor ailem neden evlenmiyor dediğinde dürüst davrandım diye suçlu muyum diyor? Benim ve ailemin ne duruma düştüğünü görmüyor musun diyince de tamam kaldıramıyorsan bu iş biter diyor.
Ben ne yapayım kızlar sizce haklı değil miyim? Siz benim yerimde olsanız ne yapardınız?
Haklısın daha ortada evlilik yok bişy yok bunu hangi sıfatla dillendiriyorlar sürekli ailenize para vermeniz kimi ilgilindirir ortada övecekli bi durum var yerecekleri değil

Çok hadsiz, patavatsiz davranmis sevgiliniz.

Her doğru her yerds soylenmez olayini duymamis ergen.

Herseyi ailesine aktaran ve " es" gibi, sizin özelinizi koruma içgüdüsü gelismemis.

Şartların olgunlasmasını bekliyorz ikimiz de, acelemiz yok vs vs gibi gecistirebilirdi.

Yaptiği ciddi saygisizlik, ilerki zamanlarda ayni minvalde cok sorun yaşarsiniz.

Ayrica sizin ailenize yardm etmnizi ciddi dert etmeseler asla agizlarina almazlardi.

Iclerine dert olmis ve bunu yuzunuze vurma cüretleri de var, kaçın!
kelimesi kelimesine katılıyorum.

Haklısın daha ortada evlilik yok bişy yok bunu hangi sıfatla dillendiriyorlar sürekli ailenize para vermeniz kimi ilgilindirir ortada övecekli bi durum var yerecekleri değil
Öz kızına çöp gibi davranan (konu sahibinin ifadesiyle) bir adama hala para verme yardım etme derdinde olan bir kadını niye övüyoruz? Övülecek ne var bunda?

Kim kime neyi anlatmis ben cok takilmam da, kayinvalide aday adayim maasimla ne yapacagim hakkinda yorum yapamaz, hele ki aile tanismasinda, ne haddine yani.
Ayni sekilde benim babam da benim es adayima direk olarak maasi ile ne yapabilecegini soyleyemez.

He iliskiler ilerlemistir, tavsiye niteliginde konusulur bunlar belki de, suan dis kapinin mandalindan halliceler yani.

Gorumceye kibar karsilik vermissiniz o yuzden annesi sazi eline almis.

ıyıde aılenızle ılgılı herseyı sevgılınıze anlatmıssınız babam kız cocuklarına çöp muamelesı yapar maddı beklentılerı var demıssınız

aıle konusmustur kendı arasında evlenırken usullerı nedır kızın maddı beklentısı nedır demıslerdır mesela kulturunuzu yapınızı anlamak ıstemıslerdır
o da demıstırkı aılesıne, aıle durumları boyle boyle... evlendıkten sonra bıle maddı destege devam edecekmıs
aılesı de evlendıkten sonra senden de beklentıye gırer mı dıye sormustur emın olmak ıcın de evlenmeden once acık acık sıze bu meselenın ne oldugunu sormak ıstemıs olabılırler ? esımle evlenmeden once bende babamla aılesıyle ılgılı bıldıgım herseyını anlattım baba soyleler boyleler dıye konustum fıkır aldım fıkır verdı evlılık bu boru degıl kı enıne boyuna herseyı konusmak gerek evlendıkten sonra bazı seyler bekarlıktakı gıbı devam etmez ve kolay olmaz cunku

soyle dusunun ... bunlar hıc konusulmasaydı evlenseydınız ....evlendıkten sonra anlasmazlık cıksaydı daha mı ıyı olacaktı ? sevgılınızın aslında bu duruma gonlu yok evlendıkten sonra esının evın rızkını aılesıyle bolusmesını ıstemeyebılır ? bunu hoş gorende olabılır hoş gormeyen de ... bunlar hep fıkır ayrılıklarıdır ve boyle anlarsınız anlasıp anlasamayacagınızı

bu konusmalara uzuleceksenız babanızın kız cocuklarını çöp olarak gordugunu soylemeseydınız de ben aıleme evlensemde maddı olarak destek yapıcam bunu hos gorecek kısıyle evlenmek ısterım seklınde yansıtsaydınız o zaman degıl mı :)

nasıl sızın kendı aılenız ıcınde durumlarınız varsa onunda vardır olabılır bence evlenmeden once hersey acık acık konusulmalıdır
erkek arkadasınız aılesıyle istişare eden bır sorun oldugunda onlara da bılgı veren bırı evlendıkten sonra da aynısı olacak... eger bu sıze uymuyorsa ters gelıyorsa evlenmezsınız . her ınsanın bır aıle yapısı vardır bır kulturu vardır onların buymus. mutlu olacagınıza ınandıgınız kısıyle evlenırsenız sorun kalmaz cocugunuzun babanesı halası bılmemnesı olacaklar kütüklerıne gıreceksınız ona gore dusunun kararınızı verın

Back