• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu benim aileme karşı saygısızlık yapmaya bahane olmayacak mı?

baban parayı çok seviyor, sevgilin parayı çok seviyor. ikisi de sömürgen. ikisine de üzülme.
baban sana çöp muamelesi yapıyor demişsin, sevgilin maşallah ağzında bakla ıslanmıyor özel mahrem demeden annesine yetiştiriyor her şeyi. ikisine de üzülme.
senin eğitimdir düğündür çeşitli masraflarını baban karşılamak istemiyor, sevgilin evlilik masraflarını karşılamak istemiyor. bu kavgalar hep para odaklı.top gibi o ona atıyor öbürü ona atıyor. sevgiline "babam benim düğün masraflarımı karşılamayacak " dediğin günden beri babana kin gütmüş belli.
freud çok yaşasın bir kız babayı rol model alır, babayla aynı huyları olan birini eş seçer derken bunu kastediyordu herhalde. önünde iki yol var. çok seviyorsan evlen ama babanı ezecekler bunu bil. çok özür dilerim ama kız çocuğuna çöp muamelesi yapan baba da erkek ailesi tarafından göklere çıkarılmaz. bu kozu onlara sen verdin.
ayrılırsan da bir daha aile sorunundan hiçbir erkeğe bahsetme ve yeni bir sevgilin olsun.hakkında hayırlısı.hiçbiri senin suçun değil. doğduğun aileyi sen seçmedin. erkek arkadaşının gerçek yüzünü de bilemezdin sadece dertleşmek istemişsin başına kakmış.
+100000
Tüm odaklar para üzerine
Sevgilininde babadan aşağı kalır yanı yok
Sanki kendisi evlendikten sonra beş kuruş yardım yapmayacak ailesine
Şimdiden kızın maaşını hesaplamaya başlamış

Ay çok densiz bir aile. Hadi sen sevgiline söyledin, sevgilin olcak dengesiz gitmiş onlara söylemiş hadi o da bi nebze ammaaaa ablasının yaptığı nedir, hele o kaynana olcak kadının??? Ne demek benim oğlum öyle biri değil rahat olun, öyle biri değil derken yani o kadar kötü Bi insanı kastediyor ki oğlu öyle olmadığı için sizi şanslı sayıyor demek ki kendilerini de aynı oranda şanssız görüyor çünkü sen aileni destekliyorsun. Yani desteklersin desteklemesi elbet ömür boyu yapacak da değilsin senin ailen çoluğun çocuğun olacak her şeyin Bi adabı vardır diycem ama bu şeylerin söylenişinin adabı yok bence. Yarın öbür gün fütursuzca oğullarını sömürebilirler, oğlan senle inatlaşıp onlara elindekini avcundakini verebilir, sürekli başına kakabilirler aileni böyle rencide etmeye devam edebilirler, düğün zamanı Bi şey eksik olsa hep bu duruma yorarlar falan ama seni de yorarlar yani bilemedim gerçekten seviyorsan devam et ama olmasa da olur diyorsan -nişanlın gibi bitme lafını ağzına kolay alan biri seni de kolay gözden çıkarır çünkü- devam etme çünkü çok saygısızlar.

Sinyali vermis aslinda. Her kararda her asamada ablasi ailesi evliliginiz icinde olacak. Sen anlatma desen de anlatacak ailesine.

Anlatiyorsa bile ablasinin olayindan sonra hele herkesi tembihleyip bu konuyu kapatin kiz tarafinda bildiginizi belli etmeyin demesi lazimdi.

Bu arada evlenirseniz sunu da bilin; kv her sorununuzda dahil olup, ailene de yardim ettin, kardesini de okuttun, oglum ses cikarmadi, daha ne yapsin, onun gibisini bulamazsin diyecek birisi. Maddiyata onem verdikleri icin de simdiden ailene karsi saygi duymamaya baslamislar. Anneme babama oyle davranma desen bizim icin ne yaptilar ki diyecek.
Kendi ailelerinde boyle bir durum yoksa, almak yerine cocuguna veren ailelerdenlerse sizin yaptiginiz onlara garip gelmistir. Bence gayet soylemeye niyet ederek soylemisler. Aile icindeki maddi dengeden onlara ne. Babaniz da diyebilirdi her seyi ben yapiyorum ama hemen dugun istemiyoruz. Bir sene bekleyin diye. O zaman ne diyeceklerdi.

baban parayı çok seviyor, sevgilin parayı çok seviyor. ikisi de sömürgen. ikisine de üzülme.
baban sana çöp muamelesi yapıyor demişsin, sevgilin maşallah ağzında bakla ıslanmıyor özel mahrem demeden annesine yetiştiriyor her şeyi. ikisine de üzülme.
senin eğitimdir düğündür çeşitli masraflarını baban karşılamak istemiyor, sevgilin evlilik masraflarını karşılamak istemiyor. bu kavgalar hep para odaklı.top gibi o ona atıyor öbürü ona atıyor. sevgiline "babam benim düğün masraflarımı karşılamayacak " dediğin günden beri babana kin gütmüş belli.
freud çok yaşasın bir kız babayı rol model alır, babayla aynı huyları olan birini eş seçer derken bunu kastediyordu herhalde. önünde iki yol var. çok seviyorsan evlen ama babanı ezecekler bunu bil. çok özür dilerim ama kız çocuğuna çöp muamelesi yapan baba da erkek ailesi tarafından göklere çıkarılmaz. bu kozu onlara sen verdin.
ayrılırsan da bir daha aile sorunundan hiçbir erkeğe bahsetme ve yeni bir sevgilin olsun.hakkında hayırlısı.hiçbiri senin suçun değil. doğduğun aileyi sen seçmedin. erkek arkadaşının gerçek yüzünü de bilemezdin sadece dertleşmek istemişsin başına kakmış.
Bütün hücrelerimle katılıyorum.

Maşallah, kadının parasında kendi hariç herkesin söz hakkı var.

Anlatmasını falan geçtim de babanı bu durumda bırakan kayınvalide adayı zaten kendini belli etmiş. Nişanlın bir babanın bu duruma düşürülmesini nasil normal karşılayabilir. Bir de evlat olarak senin üzülmene anlayış bile göstermeyip bu ıs yürümez diye üste çıkıyor. Ailece sizi ezmek üzerine bir tutum içindeler.

insanlar hadlerini aşmaya ortam olsun aşıyorlar,sizde böyle bir duruma maruz kalmışsınız.özelinizi erkek arkadasınızla zamanında paylaşmışsınız oda gidip yetiştirmiş.Evliliğinizde ailenize maddi destek olacaksınız diyede kontrol eder o.Aileside...

Ailende kötü bile olsa eşine o melektir diyeceksin. Çok net. Eşinle de aran ne kadar kötü olursa olsun ailene süperiz, iyiyiz diyeceksin. Dengeyi korumak sizin göreviniz.

Tabi erkek arkadaşınız boş konuşan biri değilse anlatılır ama erkek arkadaşınız olmamış...

Hayatta en samimi olman gereken insanlara bile oynamak zorundasın. Ne garip.

Bence babanizin zihniyeti berbat zaten ,kötüye kötü demek niye bu kadar zor anlamıyorum.Kaldi ki ağır bir laf yok ortada,siz onlara haklı olfuklari için kiziyorsunuz bence

Hayatta en samimi olman gereken insanlara bile oynamak zorundasın. Ne garip.
Samimisin zaten. Sen aileni affedersin, eşini de ama onlar olanları unutmaz. O yüzden oynamak değil o, sadece kötü yönlerini birbirlerine göstermemek. Ha eşin olgundur anlatırsın da konudaki henüz eş değil ki, dış kapının mandalı...

Doğru bir şey yaptığını onun aile yapısı böyle açık ve şeffaf olduğu için öyle davrandığını iddia ediyor. Ben de tam tersi sınırları olan çok yakın arkadaşlarımın hatta evlilik yolunda olduğum insanın bile bilmediği şeylerim vardır. Böyle bir hata nasıl yaptım anlamadım
Evlendiğinde asla özeliniz olmayacak. Karı koca olamayacaksınız. Ailesi her daim içinizde olacak. Bunları kaldırabilecekseniz evlenin

Ben ortada öyle söylenmeyecek büyük bir sır görmedim. aile neden sizin evlenme işini ertelediğinizi öğrenmek isteyecektir. Oğulları da yedi el yabancı değil, onlara söylemeyecek kime söyleyecek. Ki kınamamışlar sizi. Kendi rahatsızlığınızı birilerin fark etmiş olmasından rahatsızlık duymuşsunuz sanki daha çok...

Devirmedik çam bırakılmamış maşallah.
Ablasının daha ilk tanışmada konuya bu şekilde dahil olması hiç hoş değil.
İstemede annesinin bunu söylemesi de saçmalık.
Fakat ikisi de sizin için gayet iyi sinyaller vermiş. Sevgilinizin hayatı diye bir şey yok. Onların hayatı var. Istedikleri lafı şimdiden rahatça söyleyebiliyorlar onun adına. İlerisini siz kabus edin artık...

Merhaba kızlar o zaman son durumu paylaşayım.
Dün burdaki cevaplardan sonra sevgilime yarım ağızla "konuyu ayrılmaya getirecek bir insana ben ikinci cümleyi bile kurmam bu kadar kolay olmamalı" diyip sonrasında hiçbir şey söylemedim. Akşam sekiz gibi annesi aradı. Ben düşündüm de babana ayıp ettim dedi onla bir konuşmam uygun mudur yanındaysa dedi. Yanlış mı yaptım doğru mu yaptım bilmiyorum ama ben de " Konuşup konuşmamanız pek önemli değil aile meselelerimizin bu kadar ortak konuşulması benim hatamdı oğlunuz da düşünememiş babam da bunu fark etmiş oldu yapacak bir şey yok" dedim.
Daha sonrasında çirkinleşmeye başlayıp beni öne sürerek konuyu ayrılığa getirmişsin falan dedi. Kim ayrılık demiş tekrar bir sorun bence dedim ayrıca demiş olsam bile benim kararım dedim. Geri adım attı. Benim yüzümdense söyle çözeyim sen de benim kızım gibisin bilmem vicdan micdan konularına girdi kapattım. Sonra mesaj atmış kapattıktan sonra "saygısızlık etmek istemiyorum biz yıllardır beraberiz bizim çözemediğimiz sorunu siz de çözemezsiniz" dedim. Cevap yazmadı.
Annem babam yarım ağızla hala bu iş devam ediyor sanıyor henüz bir şey söylemedim. Erkek arkadaş kişisi de aradı ama açmadım.
Ne yapayım sizce kızlar annesi de büyüğüm sonuçta çok saygısızca konuşmamışsın değil mi?
Gayet duzgun konusmussun.
Erkek arkadasınla evlenirsen mutsuz olacaksın ama, bu konuda fikrim net.

Sen nasıl kendi babanı koruma iç güdüsü geliştirmişsen ablası da kardeşini korur? Belki kardeşinin başını yakacağını düşündü belki hayat boyu böyle bir aileye girip babanızın onu da sömüreceğini düşündü.

Bence siz kompleks yerine daha yapıcı olmasınız çünkü sorunlu olan taraf sizin taraf bu durumda erkek arkadaşına evlendikten sonra böyle bişi olmayacak diye garantörlük vermen gerekirdi.

şöyle düşün aynısını erkek arkadaşın yapsaydı parasını sürekli annesine verseydi sende endişelenirdin. Hayat boyu anasına mi bakıcam diye. Senin ailende senin için endişelenirdi.

bir de herkes ailenin mahremi demiş bazı konular cidden mahrem tamam güzel de bazı şeylerin saklanması da dolandırıcılık kapsamına giriyor diye düşünüyorum. Sizin dürüst olmanız çok iyi bence biraz daha yapıcı olursanız sorun kalmaz zaten erkek arkadaşınız da dert etmiyormuş.

Siz erkek arkadaşınıza güvenip delikanlica yalan söylemeden anlatmişsiniz saygı duyulması gerekir ablası böyle bir terbiyesizlik yaptığın da tepkinizi çok net koymuşsunuz adam gibi adam olan insan ailesini tembihler bilseniz bile ailesini incitmeyin ben bu kizi seviyorum kırılmasına müsade etmem diye uyarsa kimse açamaz ağzıni burda kabahat sevgilinizde sizinle olan muhabbeti de sırrını da gidip ailesine mi anlatacak mahrem diye bişey var en kaldıramadığım şey anlatılan bir şeyi gidip başkasına anlatmak her türlü ilişkide iyi düşünün daha büyümemiş mahremin ne olduğunu bilmeyen sıkıştığı zaman anasının eteğine yapışacak bir adam var babanızın yaptığı doğrudur yanlıştır kimsenin haddi değil hele el oğlunun hiç değil

Merhaba hanımlar. Uzun zamandır kenardan kenardan sizin dertlerinize ortak oluyordum ama dertsiz birgün geçmiyor ne yazık ki.
Direkt konuya geçeyim izninizle. Üniversitede başlayan ve şu ana kadar inişli çıkışlı devam eden bir ilişkim var. Aynı üniversiteden mezun olduk ve mezun olduk. Erkek arkadaşım mezun olduğumuz gibi evlenmek istedi ve ben de maddi olarak kendimi garantiye almadan evlenmek istemediğimi söyledim.
Babam çok ataerkil bir insandır ve kız çocuklarına değer vermez. Maaşı olan her kıza çöp muamelesi yapıp maddi sömürü uyguladı ve bana kadar herkes huzursuzluk çıkmasın diye bunu kabul etmek zorunda kaldık. Erkek arkadaşımın evlilik isteğine de ''maddi olarak ailem bana hiçbir şey yapmayacak her şeyi kendim yapmak zorundayım bu yüzden işimi sağlama almadığım sürece evlenemem. Kız kardeşim üniversite okuyor onun da desteği ihtiyacı var bunları ve bazı şeyleri üstelenmek zorundayım" diye karşılık verdim. Tabi önce ikna olmadı ama sonra kabul etti.
Daha sonra ikimiz de maddi manevi ayaklarımız daha sağlam basmaya başlayınca evlilik işini yavaştan gerçekleştirmeye karar verdik. Ben önce ablasıyla tanıştım ve problem o zaman başladı. Ablasıyla problemsiz bir şekilde oturup sohbet ederken birden yüzüme karşı "baban bir yatırım falan mı yaptı neden para desteğinde bulunuyorsun" demez mi. Kendimi o anda o kadar kötü hissettim ki. Normalde gayet saygılıyken kendimi tutamadım ve "bu benle babam arasındaki mesele buranın konusu değil" dedim. Tabiki erkek arkadaşım bunu yanlış bulduğu için kavga etmeye başladık ablası gittikten sonra.

Babam bana yanlış davranmış olabilir kızlar ama inanın zaten maddi durumu belli zaten bana vereceği şey kısıtlı olurdu evliliğimde. Bu zamana kadar zorlukla okudum büyüdüm ama kin gütmedim babama doğru bir şey yaptığında da hakkını verdim her yerde. Ne olursa olsun babamı o duruma düşürmek kanıma çok dokundu. Erkek arkadaşım ise kendi ailesine her şeyi açık açık anlattığını yalan söyleyemeyeceğini anlattı. Bundan sonra dikkat ederim dedi. Ablam düşünememiş dedi uzatmadım.

Daha sonra kız isteme gecesinde her şey problemsiz giderken annesi birden bire "sansparaben istediği kadar ailesine maddi manevi yardımda bulunabilir benimi oğlum öyle biri değil rahat olun" dedi. O günden beri kendime gelemiyorum.
Annem çok çok üzüldü neden elin adamına karşı babanı bu konuma soktun diyor. Ben de en az onun kadar üzüldüm. Babam o anda bozuldu cevaplarını saygısızlık yapmadan verdi ama ben yaşlı başlı o haline bakıp kendimi çok suçlu hissettim. Arada problem yok sanıyor ama biz o günden beri konuşmuyorduk sevgilimle.
Sabah konuşmak istedi ama geri adım atmıyor ailem neden evlenmiyor dediğinde dürüst davrandım diye suçlu muyum diyor? Benim ve ailemin ne duruma düştüğünü görmüyor musun diyince de tamam kaldıramıyorsan bu iş biter diyor.
Ben ne yapayım kızlar sizce haklı değil miyim? Siz benim yerimde olsanız ne yapardınız?
Ben olsam ayrılırdım canm. Sen onu kendine yakın gördüğün için durumunu anlatmışsın. Dogru veya yanlış. Ama o koşarak gidip ailesine anlatmış şimdide onların yaptığı saygısızlıkları utanmadan savunuyor. Sen bekarken kazandığın parayla ailene destek olmuşsun bundan doğal ne olabilir. Kız istemeye gelip bunun imasını yapmak ne demek. Saygısız görgüsüz nerde ne konuşacağını bilmeyen insanların kahrı çekilmez.

Back