• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu benim aileme karşı saygısızlık yapmaya bahane olmayacak mı?

Merhaba hanımlar. Uzun zamandır kenardan kenardan sizin dertlerinize ortak oluyordum ama dertsiz birgün geçmiyor ne yazık ki.
Direkt konuya geçeyim izninizle. Üniversitede başlayan ve şu ana kadar inişli çıkışlı devam eden bir ilişkim var. Aynı üniversiteden mezun olduk ve mezun olduk. Erkek arkadaşım mezun olduğumuz gibi evlenmek istedi ve ben de maddi olarak kendimi garantiye almadan evlenmek istemediğimi söyledim.
Babam çok ataerkil bir insandır ve kız çocuklarına değer vermez. Maaşı olan her kıza çöp muamelesi yapıp maddi sömürü uyguladı ve bana kadar herkes huzursuzluk çıkmasın diye bunu kabul etmek zorunda kaldık. Erkek arkadaşımın evlilik isteğine de ''maddi olarak ailem bana hiçbir şey yapmayacak her şeyi kendim yapmak zorundayım bu yüzden işimi sağlama almadığım sürece evlenemem. Kız kardeşim üniversite okuyor onun da desteği ihtiyacı var bunları ve bazı şeyleri üstelenmek zorundayım" diye karşılık verdim. Tabi önce ikna olmadı ama sonra kabul etti.
Daha sonra ikimiz de maddi manevi ayaklarımız daha sağlam basmaya başlayınca evlilik işini yavaştan gerçekleştirmeye karar verdik. Ben önce ablasıyla tanıştım ve problem o zaman başladı. Ablasıyla problemsiz bir şekilde oturup sohbet ederken birden yüzüme karşı "baban bir yatırım falan mı yaptı neden para desteğinde bulunuyorsun" demez mi. Kendimi o anda o kadar kötü hissettim ki. Normalde gayet saygılıyken kendimi tutamadım ve "bu benle babam arasındaki mesele buranın konusu değil" dedim. Tabiki erkek arkadaşım bunu yanlış bulduğu için kavga etmeye başladık ablası gittikten sonra.

Babam bana yanlış davranmış olabilir kızlar ama inanın zaten maddi durumu belli zaten bana vereceği şey kısıtlı olurdu evliliğimde. Bu zamana kadar zorlukla okudum büyüdüm ama kin gütmedim babama doğru bir şey yaptığında da hakkını verdim her yerde. Ne olursa olsun babamı o duruma düşürmek kanıma çok dokundu. Erkek arkadaşım ise kendi ailesine her şeyi açık açık anlattığını yalan söyleyemeyeceğini anlattı. Bundan sonra dikkat ederim dedi. Ablam düşünememiş dedi uzatmadım.

Daha sonra kız isteme gecesinde her şey problemsiz giderken annesi birden bire "sansparaben istediği kadar ailesine maddi manevi yardımda bulunabilir benimi oğlum öyle biri değil rahat olun" dedi. O günden beri kendime gelemiyorum.
Annem çok çok üzüldü neden elin adamına karşı babanı bu konuma soktun diyor. Ben de en az onun kadar üzüldüm. Babam o anda bozuldu cevaplarını saygısızlık yapmadan verdi ama ben yaşlı başlı o haline bakıp kendimi çok suçlu hissettim. Arada problem yok sanıyor ama biz o günden beri konuşmuyorduk sevgilimle.
Sabah konuşmak istedi ama geri adım atmıyor ailem neden evlenmiyor dediğinde dürüst davrandım diye suçlu muyum diyor? Benim ve ailemin ne duruma düştüğünü görmüyor musun diyince de tamam kaldıramıyorsan bu iş biter diyor.
Ben ne yapayım kızlar sizce haklı değil miyim? Siz benim yerimde olsanız ne yapardınız?
Bugun bunlari yuzunuze vuran yarin herseyi vurur yüzünüze. Evliliginizde ne olup bitecekse ailesi bu durumlarin da icinde mi olacak? Siz guvenip bir durumunuzu anlatamazsiniz da bu yasadiklarinizdan sonra ama evlilik temelleri saygi ve guven ocinde yürütülüp herşeyden once esler arasi bi dostluk bagi da olmaliya inananlardanim. Ama iste insanoglu yeri geliyor yersiz konusabiliyor. Cok iyi düşünün. Başka iyi seylerini kötü şeylerini gözden geçirin. Evlilik kolaydir ama yurutmesi oyle zordur ki ayni evin icerisinde...

Kardeşim yaşındasınız. Sadece bikaç şey söylemek isterim size. Herkes bir olmaz tabiki ama benim eski eş kişisi de ailesinin agzına düşen, biz birbirimizden bişiy saklamayı, herseyimizi bilirim, şöyle düşkün Bi aileyiz böyle bağlı kardesleriz zırvalıgı yapardı. Annem hastaydı ben 15 günde bir ailemin yanına gelir 2 gün kalıp dönerdim ki memurum ne kadar uzun süre gelip kalabilirim. Sonrasında ablası karsıma gecti, senin baban yok mu annene bakar, vay senin kardeşlerin yok mu onlar evi idare eder, sen evlisin kimse sana demio mu 15te bir zırt pırt gelme kızım diye bana ayar cekmeye calıstı, netice kavga ettik. Bu meseleden sonra hep o eş kişisi ne dedim ki söyleme ailene bişiy, annemin hastanede oldugunu da söleme ben iki gün gidip gelirim. Bi kere annem yogun bakımda Bi hafta izin aldım kaldım ailemin yanında, dedi li sakın söleme kimseye şimdi yine bişiy dicek ler ve cok kötüyüm kaldıracak durumum yok. Cocuk GB tembihledim her seferinde ama ablalar dan laf yedim. Önemli olan bak abla, aile değil, eş adayının onlara bu derece konusabilecek haddi vermesinde.bu küçücük Bi meselede böle olmuş evlenince nolucak. Sölim sana otu boku ailesine yetiştirecek, gerektiğinde söz ver söleme diceksin, adam utanmadan yine yeitştiricek. Karı koca arasında diye bişiy vardır. Ondan cok uzak bak bu insanlar. Yaşın daha 25 çok gencsin ya, 33 yasındayım bosandım. He cok şükür çok mutluyum ama o kadar cektiğim değdi mi, o kadar gözyaşıma, değmedi. Yapma.

Haklı değilsiniz. Başta o fırsatı onlara veren, ailenizle aranızdakileri sevgilinize yansıtan sizsiniz. O ailesine söyledi diye suçlu olmaz.
Hayat arkadaşı olacağını düşündüğü birine net olmak istemiş. Burda anlatmasından ziyade, seçtiği kişi yanlış. Aileden maddi destek göremeyecegini ne kadar saklayabilirdi ki? Bunu anlatmak zorunda... Ancak seçtiği kişi densiz. Birlikte bir yuva kurma sorumluluğundan aciz demek ki.

Çok net söylüyorum asla evlenmezdim. Her seyi ablasına anlatıyor ve bu patavatsız hadsiz görümce ve kaynanayla ömür geçmez net. Iyimser olmaya gerek yok.

Erkek arkadaşın kendi ile ilgili ipuçları vermiş. DemekKi ne var ne yok ailesine anlatan bir tip.
Ailece boşboğazlar ..Annesinin yaptığı özellikle çok çok ayıp .

Hayat arkadaşı olacağını düşündüğü birine net olmak istemiş. Burda anlatmasından ziyade, seçtiği kişi yanlış. Aileden maddi destek göremeyecegini ne kadar saklayabilirdi ki? Bunu anlatmak zorunda... Ancak seçtiği kişi densiz. Birlikte bir yuva kurma sorumluluğundan aciz demek ki.

Ben konu sahibinin yerinde olsam ailemi hiç karıştırmadan bu işi çözebilirdim.

1- mezun olur olmaz evlenmek istemiyorum, birkaç sene bekleyelim. Kendi paramızı kazanıp biraz hayatın tadına varalım.

2- Evlenirken aileme yük olmak istemiyorum. Senin de ailene yük olmanı istemiyorum. Birkaç sene çalışıp birikim yapalım kendi yuvamızı kendi emeğimizle kuralım.

3- Ailemin maddi durumu şu an benim evlilik masraflarımı karşılayabilecek seviyede değil, birkaç sene beklesek herkes için daha iyi olur. (Ailenin en çok işin içine girebileceği seçenek bu)

Babam bana çöp gibi davranıyor, çalışıp ona para vermem lazım aynı zamanda evlilik sürecime de katkı sağlamayacağı için kendim halletmeliyim o işi demek dürüstlük değil karşı tarafa kendini ezmesi için koz vermek demek.

Ben konu sahibinin yerinde olsam ailemi hiç karıştırmadan bu işi çözebilirdim.

1- mezun olur olmaz evlenmek istemiyorum, birkaç sene bekleyelim. Kendi paramızı kazanıp biraz hayatın tadına varalım.

2- Evlenirken aileme yük olmak istemiyorum. Senin de ailene yük olmanı istemiyorum. Birkaç sene çalışıp birikim yapalım kendi yuvamızı kendi emeğimizle kuralım.

3- Ailemin maddi durumu şu an benim evlilik masraflarımı karşılayabilecek seviyede değil, birkaç sene beklesek herkes için daha iyi olur. (Ailenin en çok işin içine girebileceği seçenek bu)

Babam bana çöp gibi davranıyor, çalışıp ona para vermem lazım aynı zamanda evlilik sürecime de katkı sağlamayacağı için kendim halletmeliyim o işi demek dürüstlük değil karşı tarafa kendini ezmesi için koz vermek demek.
Karşı taraf ezmek icin koz arıyorsa bu zaten baştan olmamasi gereken bir evliliktir. Sürekli ne dersem ne düşünür, hangi konuda neyi ne kadar söylemeliyim ki benim adima kullanmasın diye taktik peşinde olmak bana sagliksiz bir ilişki izlenimi veriyor. Kiz neyi ne kadar anlatti bilemem ancak hayatini paylaşacağı insana ailesi ile ilgili kapali kutu olmak yerine aciklama yapmak istemiş. Belki biraz daha torpulemeliydi, belki daha azini anlatmaliydi bu bir seçim, ancak eş olacak kisi demek ki es olabilecek hayat paylasabilecek vasifta degilmis ki saglam bir sekilde yaninda durup destek olacak yerde deyimi yerindeyse yalniz birakmis.

Karşı taraf ezmek icin koz arıyorsa bu zaten baştan olmamasi gereken bir evliliktir. Sürekli ne dersem ne düşünür, hangi konuda neyi ne kadar söylemeliyim ki benim adima kullanmasın diye taktik peşinde olmak bana sagliksiz bir ilişki izlenimi veriyor. Kiz neyi ne kadar anlatti bilemem ancak hayatini paylaşacağı insana ailesi ile ilgili kapali kutu olmak yerine aciklama yapmak istemiş. Belki biraz daha torpulemeliydi, belki daha azini anlatmaliydi bu bir seçim, ancak eş olacak kisi demek ki es olabilecek hayat paylasabilecek vasifta degilmis ki saglam bir sekilde yaninda durup destek olacak yerde deyimi yerindeyse yalniz birakmis.
Daha önce de söyledim tekrar söylüyorum; evlenmeyi planladığım insan bana ailesi ile ilgili böyle bir data verse ailemle paylaşırım. Çünkü onlar benim göremediklerimi görür bana yol gösterebilirler. İnsan ciddi kararlar alma aşamasında ailesine danışır.

Daha önce de söyledim tekrar söylüyorum; evlenmeyi planladığım insan bana ailesi ile ilgili böyle bir data verse ailemle paylaşırım. Çünkü onlar benim göremediklerimi görür bana yol gösterebilirler. İnsan ciddi kararlar alma aşamasında ailesine danışır.
Evleneceğiniz kişiden ve ailesinden bahsedebilirsiniz elbette, ancak evleneceğiniz kişinin sizinle paylaştığı hassas detayları anlatmamalisiniz, çünkü aileyi ilgilendiren bir durum değil. Bu iki kisinin arasında çözümlenmesi gereken bir konu. Ben eşimin ve ailesinin sırlarını kendi aileme anlatmam mesela, çünkü ailelerin kendi aralarındaki kinleri, kızgınlıklari, koruma icguduleri farkli olur, hic olmayacak bir mevzu gereksiz dallanip budaklanabilir, kafalarinda birbirlerini onyargi ile farkli noktalara oturtabilirler. Bu da aile icine yansiyabilir bir sure sonra. Ama eşimle konusurum, o da bana anlatır tercih meselesi 🤷🏽‍♀️ bakis açımız farkli olabilir sizinle..

Evleneceğiniz kişiden ve ailesinden bahsedebilirsiniz elbette, ancak evleneceğiniz kişinin sizinle paylaştığı hassas detayları anlatmamalisiniz, çünkü aileyi ilgilendiren bir durum değil. Bu iki kisinin arasında çözümlenmesi gereken bir konu. Ben eşimin ve ailesinin sırlarını kendi aileme anlatmam mesela, çünkü ailelerin kendi aralarındaki kinleri, kızgınlıklari, koruma icguduleri farkli olur, hic olmayacak bir mevzu gereksiz dallanip budaklanabilir, kafalarinda birbirlerini onyargi ile farkli noktalara oturtabilirler. Bu da aile icine yansiyabilir bir sure sonra. Ama eşimle konusurum, o da bana anlatır tercih meselesi 🤷🏽‍♀️ bakis açımız farkli olabilir sizinle..
Heh işte ben de onu diyorum. Ailelerin kendi içlerinde yaşadıkları kendi içlerinde kalmalı. Eş adayına/eşe yansıtılmamalı. Her ne kadar hayat arkadaşı olsak da aileler için el kızı/el oğlu dış kapının mandalıyız.

Heh işte ben de onu diyorum. Ailelerin kendi içlerinde yaşadıkları kendi içlerinde kalmalı. Eş adayına/eşe yansıtılmamalı. Her ne kadar hayat arkadaşı olsak da aileler için el kızı/el oğlu dış kapının mandalıyız.
Ben kendi kurdugum cekirdek ailemden bahsediyorum, sizde geniş aileden. Cekirdek aile içerisinde gizlenen bir şeylerin olmamasi gerektigini dusunuyorum. Ancak böyle gercek bir aile olunabilir bana kalirsa. O halde eş ailesinin 100bin liraya ihtiyaci olsun, eşine soyleme oglum, biz bir aileyiz o el kızı desin, sonra esim de gitsin kredi ceksin mesela. Kendi aralarinda halletsinler, ben kimim? Veya ben gideyim eşimden habersiz kardeşimin bulaştığı pis isleri cozmeye calisayim. Ailem o benim, basima da bir sey gelirse esim ogrenir nasilsa. Evet ornekler uçuk ancak bunlari şunun icin anlatıyorum, cekirdek aile dedigimiz kurum öncelikli ve diger ailelerden bağımsız olmali. Eşlerin de birbirinden gizlisi saklısı olmamalı. Esimin en yakini ben olmalıyım, benim de en yakinim eşim olmalı. Bir gun biterse de herkes kendi bildiklerini içine gomerek saygi cercevesinde sonlandirmali.

Ben kendi kurdugum cekirdek ailemden bahsediyorum, sizde geniş aileden. Cekirdek aile içerisinde gizlenen bir şeylerin olmamasi gerektigini dusunuyorum. Ancak böyle gercek bir aile olunabilir bana kalirsa. O halde eş ailesinin 100bin liraya ihtiyaci olsun, eşine soyleme oglum, biz bir aileyiz o el kızı desin, sonra esim de gitsin kredi ceksin mesela. Kendi aralarinda halletsinler, ben kimim? Veya ben gideyim eşimden habersiz kardeşimin bulaştığı pis isleri cozmeye calisayim. Ailem o benim, basima da bir sey gelirse esim ogrenir nasilsa. Evet ornekler uçuk ancak bunlari şunun icin anlatıyorum, cekirdek aile dedigimiz kurum öncelikli ve diger ailelerden bağımsız olmali. Eşlerin de birbirinden gizlisi saklısı olmamalı. Esimin en yakini ben olmalıyım, benim de en yakinim eşim olmalı. Bir gun biterse de herkes kendi bildiklerini içine gomerek saygi cercevesinde sonlandirmali.
Hıhı evet...

Ben tam anlayamadim karsi tarafin sorun yaptigi sey senin ailene maddi yardim yapman mi?

Saygisizliklarina asla sebep olamaz ama konu paraysa acikcasi endiseleri olup,ondan boyle davraniyor olabilirler.

Simdi ikiyuzluluge gerek yok surda surekli yardim yapan bunun icin birikim sikintisi cekip sureci uzatan erkek olunca evlenincede devam eder,iyi dusun falan diyoruz.

Ailede bundan rahatsizlik duyup ,bir sekilde belli etmek isterken hadsiz davranmis olabilir.

Maalesef onlara bu hakkida siz vermissiniz burada agirlikli olarak hep ayni akli veririz kadin tarafi aileniz cokta kotu olsa harikayi oynayinki o kocalar arkanizda duracak sanarak evlensin
Yoksa hadsizlesiyolar arkasi olmayani daha cok eziyorlar diye

Nisanli cocuk gibi bos bogaz biraz ,aile cok had bilmez saygidan uzak karar sizin
Hayirlisi

Son düzenleme:
Kendisini en başta uyarmıştım sen hayatımda olduğun için biliyorsun ailen bilirse yarın öbür gün babam hakkında bir şey denilirse saygımı koruyabilir miyim emin olamam. Aramızda problem olmasın kimseye açıkça anlatma dedim.
Yani siz ne dediniz ki? Burada yazan kısımda ben kötü duruma düşünecek bir şey göremedim. Sizin ailenize yardim etmenizde bir sıkıntı yok ki. Bastan da söylemişsiniz zaten. Karsi ailenin bunu dile dökmesi anlamsız.

ailesine söylemesi sorun degil bence ama ailesi nerede nasıl konusması gerektigini bilmiyormus. bir de tamam sizin aile duzenınız evet ama babanızın yaptıgı daha yanlıs, sizin kendi kazandıgınız paraya her seye el koyması sizden eve destek bekleyip evliliginize engel olması normal de onların bunu sorun etmesi mi anormal. yanlıs yapan kisi babanız, aileniz, evet bunu yuzlerine vurması gereken kisi sevgiliniz ve ailesi degil ama sanki olmayan seyi iftira atmıslar yanlıs lanse etmisler gibi tepki vermissiniz siz de fazla alınmıssınız diye dusunuyorum, babanız neden sasırmıs ki, yasanan olan bir seyı soylemisler. babamla olan durum beni ilgilendirir diyorsanız da sevgilinize hic anlatmamanız gerekirdi sadece bu durum sizi ilgilendirdigi icin.. ailesi sormustur neden evlenmiyorsunuz vs diye, anlatması bana garip gelmedi, anlatmıstır yani normal.

baban parayı çok seviyor, sevgilin parayı çok seviyor. ikisi de sömürgen. ikisine de üzülme.
baban sana çöp muamelesi yapıyor demişsin, sevgilin maşallah ağzında bakla ıslanmıyor özel mahrem demeden annesine yetiştiriyor her şeyi. ikisine de üzülme.
senin eğitimdir düğündür çeşitli masraflarını baban karşılamak istemiyor, sevgilin evlilik masraflarını karşılamak istemiyor. bu kavgalar hep para odaklı.top gibi o ona atıyor öbürü ona atıyor. sevgiline "babam benim düğün masraflarımı karşılamayacak " dediğin günden beri babana kin gütmüş belli.
freud çok yaşasın bir kız babayı rol model alır, babayla aynı huyları olan birini eş seçer derken bunu kastediyordu herhalde. önünde iki yol var. çok seviyorsan evlen ama babanı ezecekler bunu bil. çok özür dilerim ama kız çocuğuna çöp muamelesi yapan baba da erkek ailesi tarafından göklere çıkarılmaz. bu kozu onlara sen verdin.
ayrılırsan da bir daha aile sorunundan hiçbir erkeğe bahsetme ve yeni bir sevgilin olsun.hakkında hayırlısı.hiçbiri senin suçun değil. doğduğun aileyi sen seçmedin. erkek arkadaşının gerçek yüzünü de bilemezdin sadece dertleşmek istemişsin başına kakmış.

Merhaba kızlar o zaman son durumu paylaşayım.
Dün burdaki cevaplardan sonra sevgilime yarım ağızla "konuyu ayrılmaya getirecek bir insana ben ikinci cümleyi bile kurmam bu kadar kolay olmamalı" diyip sonrasında hiçbir şey söylemedim. Akşam sekiz gibi annesi aradı. Ben düşündüm de babana ayıp ettim dedi onla bir konuşmam uygun mudur yanındaysa dedi. Yanlış mı yaptım doğru mu yaptım bilmiyorum ama ben de " Konuşup konuşmamanız pek önemli değil aile meselelerimizin bu kadar ortak konuşulması benim hatamdı oğlunuz da düşünememiş babam da bunu fark etmiş oldu yapacak bir şey yok" dedim.
Daha sonrasında çirkinleşmeye başlayıp beni öne sürerek konuyu ayrılığa getirmişsin falan dedi. Kim ayrılık demiş tekrar bir sorun bence dedim ayrıca demiş olsam bile benim kararım dedim. Geri adım attı. Benim yüzümdense söyle çözeyim sen de benim kızım gibisin bilmem vicdan micdan konularına girdi kapattım. Sonra mesaj atmış kapattıktan sonra "saygısızlık etmek istemiyorum biz yıllardır beraberiz bizim çözemediğimiz sorunu siz de çözemezsiniz" dedim. Cevap yazmadı.
Annem babam yarım ağızla hala bu iş devam ediyor sanıyor henüz bir şey söylemedim. Erkek arkadaş kişisi de aradı ama açmadım.
Ne yapayım sizce kızlar annesi de büyüğüm sonuçta çok saygısızca konuşmamışsın değil mi?
Sevgilinizi boyle kabul edecekseniz evlenin. Hala her seyi yetistiriyor hem de tarafli sekilde. Konuyu ayrılığa getirdiğinizi bile anlatmis. Tam kadin iyi niyetle aramis diyecektim ama patavatsizliklari bitmeyecek gibi.

Çöp muamelesi görüp, değer verilmeyen bir kız çocuğu olarak, aileniz halen size baskı uyguluyor farkındamısınız? Ailenizle olan ilişkiniz elbet sizi ilgilendirir. Ama, iş evliliğe geldiğinde karşı tarafta bir aile ve çocuklarının neden oyalandığını bilmek istemeleri çok doğal bence. Siz sevgiliniz bilsin, ama ailesine söylemesin diye beklentiye girmekle ve böyle düşünmekle hatalısınız bence.
arkadaşa katılıyorum ve ayrıca
Babanızı başta yarın dibine sokup sonra da dünyanın en iyi babası da siz de vefa borcunuzu ödüyormuş gibi bir tablo çizmişsiniz.zaten ailenizin geçimini sağlayarak nasıl evlenebilirsiniz ki?ne eşya ne nişan ne kıyafet hangi masrafları nasıl karşılarsınız?belki onlardauzayın istemiyor ve bu sebeple sevgişinize sebep soruyor..ama size saygısızlık etmişler.uygun bir dille evlilik süreci konuşulabilinirdi.zaten evlenseniz bile ailenize maddi yardım yapacağınızı anlıyorum.zor durumdalarsa tabi destek olun ama artık sizin eviniz ayrı olduğu için herkes başının çaresine biraz bakmalı.babanızdaelini taşın altına koymalı (pek inanmasamda)

Back