• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu benim aileme karşı saygısızlık yapmaya bahane olmayacak mı?

Bunu erkek arkadaşınıza yansıtan sizsiniz aslında.. aileyi tam olarak suçlu bulmadım belki de sizi rahatlatmak sorun etmeyeceklerini ailenizede söylemek istediler erkek arkadaşınız bu konuda ılımlı aslında ailene vermeyeceksin diyen erkeklerde çok.. babanızın size çöp gibi davrandığından bahsetmissiniz ama savunuyorsunuz da bi çeşit stockholm sendromu gelişmiş galiba babanızın size olan tavırlarına karşı bakış açınız çok şaşırtıcı 🤷🏼‍♀️
Tam anlatamadım. Hayattaki herkese karşı böyleyim kin gütmem ama yüzüme karşı yanlışı olursa sen yanlışsın derim. Doğru yaptığı şeyler için de geçerli bu. Babamın doğrusu yanlışı da beni ilgilendirir.

Tam anlatamadım. Hayattaki herkese karşı böyleyim kin gütmem ama yüzüme karşı yanlışı olursa sen yanlışsın derim. Doğru yaptığı şeyler için de geçerli bu. Babamın doğrusu yanlışı da beni ilgilendirir.
Artık adamın ablasını annesini ve adamı da ilgilendırıyor goruyorsun ki.
Gec kaldın bunu demek ıcın.
Canları ıstedıgı an bu tip cumleler kuracaklar.

Erkek arkadaşınız dürüst davrandım ayağına her şeyi anlatmamalıydı. Sizi yanlış bulmadım, bende olsam erkek arkadaşıma durumdan bahsederdim ama onun bu şekilde ailesine bahsetmesi yanlış. Üstelik nasıl anlattı kim bilir, hem ablası hem annesi bunu Rahatça dile getirebiliyor ne gerek var böyle bir şeye. Öyle düşünüyorsanız bile orası yeri değil.

Son olarak ailenize yardım etmenizi anlıyorum fakat evlendikten sonra sizinde bir aileniz olacak, şu durumda evlendikten sonra sadece kız kardeşe yardım ederdim.

Böyle şeyler evlenmeyi düsünecek kadar yakın ilişki içinde soylenir, soylenmese bence problem.

Sonucta ciddi sevgililer veya nisanlilar birbirlerine olabildigince seffaf olmalilar ki karsilikli güven ve iyi niyet korunsun.

aynı şey aileler için de geçerli işte. İnsan evleneceği kişiye dair bir şeyleri ailesinden saklamaz.

O zaman babanızdan şikayet etmeyin kimseye komplike düşünmeye gerek yok basit aslında 😊

Merhaba hanımlar. Uzun zamandır kenardan kenardan sizin dertlerinize ortak oluyordum ama dertsiz birgün geçmiyor ne yazık ki.
Direkt konuya geçeyim izninizle. Üniversitede başlayan ve şu ana kadar inişli çıkışlı devam eden bir ilişkim var. Aynı üniversiteden mezun olduk ve mezun olduk. Erkek arkadaşım mezun olduğumuz gibi evlenmek istedi ve ben de maddi olarak kendimi garantiye almadan evlenmek istemediğimi söyledim.
Babam çok ataerkil bir insandır ve kız çocuklarına değer vermez. Maaşı olan her kıza çöp muamelesi yapıp maddi sömürü uyguladı ve bana kadar herkes huzursuzluk çıkmasın diye bunu kabul etmek zorunda kaldık. Erkek arkadaşımın evlilik isteğine de ''maddi olarak ailem bana hiçbir şey yapmayacak her şeyi kendim yapmak zorundayım bu yüzden işimi sağlama almadığım sürece evlenemem. Kız kardeşim üniversite okuyor onun da desteği ihtiyacı var bunları ve bazı şeyleri üstelenmek zorundayım" diye karşılık verdim. Tabi önce ikna olmadı ama sonra kabul etti.
Daha sonra ikimiz de maddi manevi ayaklarımız daha sağlam basmaya başlayınca evlilik işini yavaştan gerçekleştirmeye karar verdik. Ben önce ablasıyla tanıştım ve problem o zaman başladı. Ablasıyla problemsiz bir şekilde oturup sohbet ederken birden yüzüme karşı "baban bir yatırım falan mı yaptı neden para desteğinde bulunuyorsun" demez mi. Kendimi o anda o kadar kötü hissettim ki. Normalde gayet saygılıyken kendimi tutamadım ve "bu benle babam arasındaki mesele buranın konusu değil" dedim. Tabiki erkek arkadaşım bunu yanlış bulduğu için kavga etmeye başladık ablası gittikten sonra.

Babam bana yanlış davranmış olabilir kızlar ama inanın zaten maddi durumu belli zaten bana vereceği şey kısıtlı olurdu evliliğimde. Bu zamana kadar zorlukla okudum büyüdüm ama kin gütmedim babama doğru bir şey yaptığında da hakkını verdim her yerde. Ne olursa olsun babamı o duruma düşürmek kanıma çok dokundu. Erkek arkadaşım ise kendi ailesine her şeyi açık açık anlattığını yalan söyleyemeyeceğini anlattı. Bundan sonra dikkat ederim dedi. Ablam düşünememiş dedi uzatmadım.

Daha sonra kız isteme gecesinde her şey problemsiz giderken annesi birden bire "sansparaben istediği kadar ailesine maddi manevi yardımda bulunabilir benimi oğlum öyle biri değil rahat olun" dedi. O günden beri kendime gelemiyorum.
Annem çok çok üzüldü neden elin adamına karşı babanı bu konuma soktun diyor. Ben de en az onun kadar üzüldüm. Babam o anda bozuldu cevaplarını saygısızlık yapmadan verdi ama ben yaşlı başlı o haline bakıp kendimi çok suçlu hissettim. Arada problem yok sanıyor ama biz o günden beri konuşmuyorduk sevgilimle.
Sabah konuşmak istedi ama geri adım atmıyor ailem neden evlenmiyor dediğinde dürüst davrandım diye suçlu muyum diyor? Benim ve ailemin ne duruma düştüğünü görmüyor musun diyince de tamam kaldıramıyorsan bu iş biter diyor.
Ben ne yapayım kızlar sizce haklı değil miyim? Siz benim yerimde olsanız ne yapardınız?
Esasen bunlar evlendikten sonra yaşayabileceklerinden kesitler. Sevgilin ailevi fazlasıyla ve maalesef ailesi de hadsiz. Benim babam ister iyi olur ister kötü olur, onun ablasının haddine değil yorum yapmak. Hani had bilme meselesi varya onu da erkek arkadasınız sınır çizmemediğinden olusmamış. Evleneceğiniz adama karsı bu konularda hep temkinli olucaksınız, kocanız oldugunda Bile bişiy anlattogınızda hep tembihleme gereği duyacaksınız. İşiniz zorr

Keşke bu kadar haklı olmasanız :(
Benım haklı haksız olmam hıc onemlı degıl, Evlılıgın zehir gibi gecerken benım haberim bile olmayacak ama sen bizzat yasayacaksın.
Dunyaya da bırkez geliyoruz, herseyde bu kadar acık ve net onunde.
Haklıysam olması gerekeni yapman lazım, kendın ıcın.
Bazen ısrar etmemek gerek.

Erkek tarafı çok patavatsız boş boğazlar o gemide gidilmez bence.
Ya da bilerek laf dokunduruyolar. Her sey elimizde olmuyor ailemizi biz secemiyoruz. Sevgiliniz kabul eder ya da etmezdi ayri mesele ama ailesine yansitmakta çok haksiz bence aranızda kalmaliydi. Haydi ilkinde öngöremedi ikinci defa ayni durum talihsizlik değil artik. Yeterince uyarmamis demekki.
Kaldiramiyorsan biter demesi de hos değil gönlünüzü almasi gerekirdi.

Sizin paranıza neden karışıyor karşı taraf anlamadım. Herkesin maddi durumu ayni degil sonuçta bende evlenene kadar babama destek olmuştum kim ne karışır
Karışmıyor. Babama destek olacağım ve babam da evliliğime maddi yardımda bulunmayacağı için evliliği kabul etmedim önce. Karışmadı konuyu kapattı.

İstediğiniz kadar anlatmış olun, sevgilinizin ailesi görgülü tipler olsaydılar bunu dile getirme cüretini gösteremezlerdi.

Bu aba altından sopa göstermeye şimdiden başlayan aileyle işiniz zor. Ben yerinizde olsam görgüsüzlüklerini öne sürüp evlenmezdim.

Merhaba hanımlar. Uzun zamandır kenardan kenardan sizin dertlerinize ortak oluyordum ama dertsiz birgün geçmiyor ne yazık ki.
Direkt konuya geçeyim izninizle. Üniversitede başlayan ve şu ana kadar inişli çıkışlı devam eden bir ilişkim var. Aynı üniversiteden mezun olduk ve mezun olduk. Erkek arkadaşım mezun olduğumuz gibi evlenmek istedi ve ben de maddi olarak kendimi garantiye almadan evlenmek istemediğimi söyledim.
Babam çok ataerkil bir insandır ve kız çocuklarına değer vermez. Maaşı olan her kıza çöp muamelesi yapıp maddi sömürü uyguladı ve bana kadar herkes huzursuzluk çıkmasın diye bunu kabul etmek zorunda kaldık. Erkek arkadaşımın evlilik isteğine de ''maddi olarak ailem bana hiçbir şey yapmayacak her şeyi kendim yapmak zorundayım bu yüzden işimi sağlama almadığım sürece evlenemem. Kız kardeşim üniversite okuyor onun da desteği ihtiyacı var bunları ve bazı şeyleri üstelenmek zorundayım" diye karşılık verdim. Tabi önce ikna olmadı ama sonra kabul etti.
Daha sonra ikimiz de maddi manevi ayaklarımız daha sağlam basmaya başlayınca evlilik işini yavaştan gerçekleştirmeye karar verdik. Ben önce ablasıyla tanıştım ve problem o zaman başladı. Ablasıyla problemsiz bir şekilde oturup sohbet ederken birden yüzüme karşı "baban bir yatırım falan mı yaptı neden para desteğinde bulunuyorsun" demez mi. Kendimi o anda o kadar kötü hissettim ki. Normalde gayet saygılıyken kendimi tutamadım ve "bu benle babam arasındaki mesele buranın konusu değil" dedim. Tabiki erkek arkadaşım bunu yanlış bulduğu için kavga etmeye başladık ablası gittikten sonra.

Babam bana yanlış davranmış olabilir kızlar ama inanın zaten maddi durumu belli zaten bana vereceği şey kısıtlı olurdu evliliğimde. Bu zamana kadar zorlukla okudum büyüdüm ama kin gütmedim babama doğru bir şey yaptığında da hakkını verdim her yerde. Ne olursa olsun babamı o duruma düşürmek kanıma çok dokundu. Erkek arkadaşım ise kendi ailesine her şeyi açık açık anlattığını yalan söyleyemeyeceğini anlattı. Bundan sonra dikkat ederim dedi. Ablam düşünememiş dedi uzatmadım.

Daha sonra kız isteme gecesinde her şey problemsiz giderken annesi birden bire "sansparaben istediği kadar ailesine maddi manevi yardımda bulunabilir benimi oğlum öyle biri değil rahat olun" dedi. O günden beri kendime gelemiyorum.
Annem çok çok üzüldü neden elin adamına karşı babanı bu konuma soktun diyor. Ben de en az onun kadar üzüldüm. Babam o anda bozuldu cevaplarını saygısızlık yapmadan verdi ama ben yaşlı başlı o haline bakıp kendimi çok suçlu hissettim. Arada problem yok sanıyor ama biz o günden beri konuşmuyorduk sevgilimle.
Sabah konuşmak istedi ama geri adım atmıyor ailem neden evlenmiyor dediğinde dürüst davrandım diye suçlu muyum diyor? Benim ve ailemin ne duruma düştüğünü görmüyor musun diyince de tamam kaldıramıyorsan bu iş biter diyor.
Ben ne yapayım kızlar sizce haklı değil miyim? Siz benim yerimde olsanız ne yapardınız?
Evlenmeek zorunda değilsiniz. Ne demek kaldıramıyorsan bu iş biter. Bu kadar basitse ben olsam evlenmezdim. Mecbur değilim sonuçta. İnişli çıkışlı imiş zaten. Ablasına herşeyi anlatıyor, özeliniz yok. Madem babanıza güvenmiyorsunuz sağlam adımlar atıp sağlam kişilerle zamanınızı değerlendirin.
Kendisini en başta uyarmıştım sen hayatımda olduğun için biliyorsun ailen bilirse yarın öbür gün babam hakkında bir şey denilirse saygımı koruyabilir miyim emin olamam. Aramızda problem olmasın kimseye açıkça anlatma dedim.
Uyarınıza rağmen bu yaşanmış.

Karışmıyor. Babama destek olacağım ve babam da evliliğime maddi yardımda bulunmayacağı için evliliği kabul etmedim önce. Karışmadı konuyu kapattı.
Annesi ve ablasi laf sokmus size ondan bahsediyorum.sevgiliniz rahatsiz olmazken onlara laf dusmez

Sevgilinizin ailesine anlatması anne ve ablasının her yerde bu durumdan bahsetmesi hiç hoş değil. Sizden ve ailenizden beklentileri var ki ikisi de ayrı ayrı konuyu gündeme getirmiş.

Üstüne sevgiliniz size rest çekmiş istersen ayrılılalım diye ben olsam ayrılırdım bugün ailesine bunu söyleyen yarın özeline kadar anlatmayı sorun etmez.

Geldi vahsetci başı 😠😠😠

Ama bende bu dusuncedeyim🤭🤭🤣🤣🤣

Alkolik bir babanın kızıyım, rahmetli 3 kez alkolizm tedavisi gördü amatemde bırakamadı. Dünyanın en iyi babasıydı benim için, zararı kendineydi işte.
13 senedir eşim hayatımda, 8 senedir evliyim. Eşim babamın alkolizmle boğuştuğunu bilmez. Onun için benim babam rakı sofrası seven, evlatlarıyla kadeh tokuşturan minnoş bir adamdı. Ne gerek var her şeyi anlatmaya? Bizim aile meselemiz o, kimseyi ilgilendirmez ki. Yaşadıklarımızı anlatsam belki cephe alacaktı babama. Şimdi ölümünde neredeyse benim kadar göz yaşı döken bir damat oldu.

Alkolik bir babanın kızıyım, rahmetli 3 kez alkolizm tedavisi gördü amatemde bırakamadı. Dünyanın en iyi babasıydı benim için, zararı kendineydi işte.
13 senedir eşim hayatımda, 8 senedir evliyim. Eşim babamın alkolizmle boğuştuğunu bilmez. Onun için benim babam rakı sofrası seven, evlatlarıyla kadeh tokuşturan minnoş bir adamdı. Ne gerek var her şeyi anlatmaya? Bizim aile meselemiz o, kimseyi ilgilendirmez ki. Yaşadıklarımızı anlatsam belki cephe alacaktı babama. Şimdi ölümünde neredeyse benim kadar göz yaşı döken bir damat oldu.
Maşallah size ... Böyle olmalı nasıl ki eşinle olan herşeyi ailemize goturmuyorsak, ailemizin de mahremini saklamaliyiz 😍

Durumları paylaştığınız kişi alelalede bir arkadaşınız değil evlenmeyi planladığınız sevgilinizmiş.Ben anlatmanızı yadırgamadım.Ama o ailesine anlatarak suçlu davranmış.Adam olanı "anlatma!" diyerek uyarmaya gerek yok zaten.Ailesini "henüz evlenmek istemiyoruz,sevgililik aşamasını uzun tutacağız " diyerek geçiştirebilirdi..Ona rağmen hala hatasının farkında değil ve istersen bitirelim diyor.Ben olsam ayrılırdım.Sadece hatalı davranığı için değil ama..Hem size istersen ayrılalım dediği için ki bu onun için vazgeçilmez olmadığınızı gösteriyor. Hem de ailesinin size laf dokundurmalarından dolayı..

Ablası ve annesi daha şimdiden başlamışlar..Hiç altında iyi niyet falan aramayın..Bile isteye laf sokmuşlar.Evlendikten snra da çok ezerler sizi.."Seni biz aldık, ailene biz baktık" vs diyerek..Yıllarınız laf yemekle geçer,eşiniz de her kavgada buyur kapı orda der büyük ihtimal. Kendisini belli etmiş.Rahatça kavga edip istediğinizi söyleme hakkınızı bile şimdiden elinizden almış.

Babanız ve anneniz için ise ayrı üzüldüm. Bilmiyorum barışsanız bile o insanlar ne durumda kalmışlar.Karşı taraf özür de dilemez büyük ihtimal ki zaten kendilerini hatalı görmüolar.Bi de o insanlarla hep yüz yüze gelecekler falan, yazık cidden.

Back