- 22 Temmuz 2015
- 57
- 47
- 88
- 30
- Konu Sahibi sansparaben
-
Tam anlatamadım. Hayattaki herkese karşı böyleyim kin gütmem ama yüzüme karşı yanlışı olursa sen yanlışsın derim. Doğru yaptığı şeyler için de geçerli bu. Babamın doğrusu yanlışı da beni ilgilendirir.Bunu erkek arkadaşınıza yansıtan sizsiniz aslında.. aileyi tam olarak suçlu bulmadım belki de sizi rahatlatmak sorun etmeyeceklerini ailenizede söylemek istediler erkek arkadaşınız bu konuda ılımlı aslında ailene vermeyeceksin diyen erkeklerde çok.. babanızın size çöp gibi davrandığından bahsetmissiniz ama savunuyorsunuz da bi çeşit stockholm sendromu gelişmiş galiba babanızın size olan tavırlarına karşı bakış açınız çok şaşırtıcı
Artık adamın ablasını annesini ve adamı da ilgilendırıyor goruyorsun ki.Tam anlatamadım. Hayattaki herkese karşı böyleyim kin gütmem ama yüzüme karşı yanlışı olursa sen yanlışsın derim. Doğru yaptığı şeyler için de geçerli bu. Babamın doğrusu yanlışı da beni ilgilendirir.
Keşke bu kadar haklı olmasanızEvlenınce herseyinizi ailesıne anlatacak aılesı ulu orta bu sekilde seni yerecek. Sen kızdığında adam bu sefer 'istersen bosanalım' la tehdit edecek.
Neden ısrarla kendını yakmak istiyorsun bununla evlenip?
Böyle şeyler evlenmeyi düsünecek kadar yakın ilişki içinde soylenir, soylenmese bence problem.
Sonucta ciddi sevgililer veya nisanlilar birbirlerine olabildigince seffaf olmalilar ki karsilikli güven ve iyi niyet korunsun.
O zaman babanızdan şikayet etmeyin kimseye komplike düşünmeye gerek yok basit aslındaTam anlatamadım. Hayattaki herkese karşı böyleyim kin gütmem ama yüzüme karşı yanlışı olursa sen yanlışsın derim. Doğru yaptığı şeyler için de geçerli bu. Babamın doğrusu yanlışı da beni ilgilendirir.
Esasen bunlar evlendikten sonra yaşayabileceklerinden kesitler. Sevgilin ailevi fazlasıyla ve maalesef ailesi de hadsiz. Benim babam ister iyi olur ister kötü olur, onun ablasının haddine değil yorum yapmak. Hani had bilme meselesi varya onu da erkek arkadasınız sınır çizmemediğinden olusmamış. Evleneceğiniz adama karsı bu konularda hep temkinli olucaksınız, kocanız oldugunda Bile bişiy anlattogınızda hep tembihleme gereği duyacaksınız. İşiniz zorrMerhaba hanımlar. Uzun zamandır kenardan kenardan sizin dertlerinize ortak oluyordum ama dertsiz birgün geçmiyor ne yazık ki.
Direkt konuya geçeyim izninizle. Üniversitede başlayan ve şu ana kadar inişli çıkışlı devam eden bir ilişkim var. Aynı üniversiteden mezun olduk ve mezun olduk. Erkek arkadaşım mezun olduğumuz gibi evlenmek istedi ve ben de maddi olarak kendimi garantiye almadan evlenmek istemediğimi söyledim.
Babam çok ataerkil bir insandır ve kız çocuklarına değer vermez. Maaşı olan her kıza çöp muamelesi yapıp maddi sömürü uyguladı ve bana kadar herkes huzursuzluk çıkmasın diye bunu kabul etmek zorunda kaldık. Erkek arkadaşımın evlilik isteğine de ''maddi olarak ailem bana hiçbir şey yapmayacak her şeyi kendim yapmak zorundayım bu yüzden işimi sağlama almadığım sürece evlenemem. Kız kardeşim üniversite okuyor onun da desteği ihtiyacı var bunları ve bazı şeyleri üstelenmek zorundayım" diye karşılık verdim. Tabi önce ikna olmadı ama sonra kabul etti.
Daha sonra ikimiz de maddi manevi ayaklarımız daha sağlam basmaya başlayınca evlilik işini yavaştan gerçekleştirmeye karar verdik. Ben önce ablasıyla tanıştım ve problem o zaman başladı. Ablasıyla problemsiz bir şekilde oturup sohbet ederken birden yüzüme karşı "baban bir yatırım falan mı yaptı neden para desteğinde bulunuyorsun" demez mi. Kendimi o anda o kadar kötü hissettim ki. Normalde gayet saygılıyken kendimi tutamadım ve "bu benle babam arasındaki mesele buranın konusu değil" dedim. Tabiki erkek arkadaşım bunu yanlış bulduğu için kavga etmeye başladık ablası gittikten sonra.
Babam bana yanlış davranmış olabilir kızlar ama inanın zaten maddi durumu belli zaten bana vereceği şey kısıtlı olurdu evliliğimde. Bu zamana kadar zorlukla okudum büyüdüm ama kin gütmedim babama doğru bir şey yaptığında da hakkını verdim her yerde. Ne olursa olsun babamı o duruma düşürmek kanıma çok dokundu. Erkek arkadaşım ise kendi ailesine her şeyi açık açık anlattığını yalan söyleyemeyeceğini anlattı. Bundan sonra dikkat ederim dedi. Ablam düşünememiş dedi uzatmadım.
Daha sonra kız isteme gecesinde her şey problemsiz giderken annesi birden bire "sansparaben istediği kadar ailesine maddi manevi yardımda bulunabilir benimi oğlum öyle biri değil rahat olun" dedi. O günden beri kendime gelemiyorum.
Annem çok çok üzüldü neden elin adamına karşı babanı bu konuma soktun diyor. Ben de en az onun kadar üzüldüm. Babam o anda bozuldu cevaplarını saygısızlık yapmadan verdi ama ben yaşlı başlı o haline bakıp kendimi çok suçlu hissettim. Arada problem yok sanıyor ama biz o günden beri konuşmuyorduk sevgilimle.
Sabah konuşmak istedi ama geri adım atmıyor ailem neden evlenmiyor dediğinde dürüst davrandım diye suçlu muyum diyor? Benim ve ailemin ne duruma düştüğünü görmüyor musun diyince de tamam kaldıramıyorsan bu iş biter diyor.
Ben ne yapayım kızlar sizce haklı değil miyim? Siz benim yerimde olsanız ne yapardınız?
Benım haklı haksız olmam hıc onemlı degıl, Evlılıgın zehir gibi gecerken benım haberim bile olmayacak ama sen bizzat yasayacaksın.Keşke bu kadar haklı olmasanız
Ya da bilerek laf dokunduruyolar. Her sey elimizde olmuyor ailemizi biz secemiyoruz. Sevgiliniz kabul eder ya da etmezdi ayri mesele ama ailesine yansitmakta çok haksiz bence aranızda kalmaliydi. Haydi ilkinde öngöremedi ikinci defa ayni durum talihsizlik değil artik. Yeterince uyarmamis demekki.Erkek tarafı çok patavatsız boş boğazlar o gemide gidilmez bence.
Geldi vahsetci başıHaklı değilsiniz. Başta o fırsatı onlara veren, ailenizle aranızdakileri sevgilinize yansıtan sizsiniz. O ailesine söyledi diye suçlu olmaz.
Karışmıyor. Babama destek olacağım ve babam da evliliğime maddi yardımda bulunmayacağı için evliliği kabul etmedim önce. Karışmadı konuyu kapattı.Sizin paranıza neden karışıyor karşı taraf anlamadım. Herkesin maddi durumu ayni degil sonuçta bende evlenene kadar babama destek olmuştum kim ne karışır
Evlenmeek zorunda değilsiniz. Ne demek kaldıramıyorsan bu iş biter. Bu kadar basitse ben olsam evlenmezdim. Mecbur değilim sonuçta. İnişli çıkışlı imiş zaten. Ablasına herşeyi anlatıyor, özeliniz yok. Madem babanıza güvenmiyorsunuz sağlam adımlar atıp sağlam kişilerle zamanınızı değerlendirin.Merhaba hanımlar. Uzun zamandır kenardan kenardan sizin dertlerinize ortak oluyordum ama dertsiz birgün geçmiyor ne yazık ki.
Direkt konuya geçeyim izninizle. Üniversitede başlayan ve şu ana kadar inişli çıkışlı devam eden bir ilişkim var. Aynı üniversiteden mezun olduk ve mezun olduk. Erkek arkadaşım mezun olduğumuz gibi evlenmek istedi ve ben de maddi olarak kendimi garantiye almadan evlenmek istemediğimi söyledim.
Babam çok ataerkil bir insandır ve kız çocuklarına değer vermez. Maaşı olan her kıza çöp muamelesi yapıp maddi sömürü uyguladı ve bana kadar herkes huzursuzluk çıkmasın diye bunu kabul etmek zorunda kaldık. Erkek arkadaşımın evlilik isteğine de ''maddi olarak ailem bana hiçbir şey yapmayacak her şeyi kendim yapmak zorundayım bu yüzden işimi sağlama almadığım sürece evlenemem. Kız kardeşim üniversite okuyor onun da desteği ihtiyacı var bunları ve bazı şeyleri üstelenmek zorundayım" diye karşılık verdim. Tabi önce ikna olmadı ama sonra kabul etti.
Daha sonra ikimiz de maddi manevi ayaklarımız daha sağlam basmaya başlayınca evlilik işini yavaştan gerçekleştirmeye karar verdik. Ben önce ablasıyla tanıştım ve problem o zaman başladı. Ablasıyla problemsiz bir şekilde oturup sohbet ederken birden yüzüme karşı "baban bir yatırım falan mı yaptı neden para desteğinde bulunuyorsun" demez mi. Kendimi o anda o kadar kötü hissettim ki. Normalde gayet saygılıyken kendimi tutamadım ve "bu benle babam arasındaki mesele buranın konusu değil" dedim. Tabiki erkek arkadaşım bunu yanlış bulduğu için kavga etmeye başladık ablası gittikten sonra.
Babam bana yanlış davranmış olabilir kızlar ama inanın zaten maddi durumu belli zaten bana vereceği şey kısıtlı olurdu evliliğimde. Bu zamana kadar zorlukla okudum büyüdüm ama kin gütmedim babama doğru bir şey yaptığında da hakkını verdim her yerde. Ne olursa olsun babamı o duruma düşürmek kanıma çok dokundu. Erkek arkadaşım ise kendi ailesine her şeyi açık açık anlattığını yalan söyleyemeyeceğini anlattı. Bundan sonra dikkat ederim dedi. Ablam düşünememiş dedi uzatmadım.
Daha sonra kız isteme gecesinde her şey problemsiz giderken annesi birden bire "sansparaben istediği kadar ailesine maddi manevi yardımda bulunabilir benimi oğlum öyle biri değil rahat olun" dedi. O günden beri kendime gelemiyorum.
Annem çok çok üzüldü neden elin adamına karşı babanı bu konuma soktun diyor. Ben de en az onun kadar üzüldüm. Babam o anda bozuldu cevaplarını saygısızlık yapmadan verdi ama ben yaşlı başlı o haline bakıp kendimi çok suçlu hissettim. Arada problem yok sanıyor ama biz o günden beri konuşmuyorduk sevgilimle.
Sabah konuşmak istedi ama geri adım atmıyor ailem neden evlenmiyor dediğinde dürüst davrandım diye suçlu muyum diyor? Benim ve ailemin ne duruma düştüğünü görmüyor musun diyince de tamam kaldıramıyorsan bu iş biter diyor.
Ben ne yapayım kızlar sizce haklı değil miyim? Siz benim yerimde olsanız ne yapardınız?
Uyarınıza rağmen bu yaşanmış.Kendisini en başta uyarmıştım sen hayatımda olduğun için biliyorsun ailen bilirse yarın öbür gün babam hakkında bir şey denilirse saygımı koruyabilir miyim emin olamam. Aramızda problem olmasın kimseye açıkça anlatma dedim.
Annesi ve ablasi laf sokmus size ondan bahsediyorum.sevgiliniz rahatsiz olmazken onlara laf dusmezKarışmıyor. Babama destek olacağım ve babam da evliliğime maddi yardımda bulunmayacağı için evliliği kabul etmedim önce. Karışmadı konuyu kapattı.
Geldi vahsetci başı
Ama bende bu dusuncedeyim
Maşallah size ... Böyle olmalı nasıl ki eşinle olan herşeyi ailemize goturmuyorsak, ailemizin de mahremini saklamaliyizAlkolik bir babanın kızıyım, rahmetli 3 kez alkolizm tedavisi gördü amatemde bırakamadı. Dünyanın en iyi babasıydı benim için, zararı kendineydi işte.
13 senedir eşim hayatımda, 8 senedir evliyim. Eşim babamın alkolizmle boğuştuğunu bilmez. Onun için benim babam rakı sofrası seven, evlatlarıyla kadeh tokuşturan minnoş bir adamdı. Ne gerek var her şeyi anlatmaya? Bizim aile meselemiz o, kimseyi ilgilendirmez ki. Yaşadıklarımızı anlatsam belki cephe alacaktı babama. Şimdi ölümünde neredeyse benim kadar göz yaşı döken bir damat oldu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?