- 13 Şubat 2020
- 1.055
- 2.363
-
- Konu Sahibi leylosvemecnun
Doktora gidip yazdirmak istiyorum ama icten ice kendime kiziyorum ne kadar dirayetsizsin diye
Bebeğiniz 2-3 haftalıkken alerji teşhisini nasıl koydular?2 tane cocugum var biri 4 yasinda biri 2 bucuk aylik 4 yasındaki kizımda coklu besin alerjisi vardi kolik bir bebekti 3 yasina kadar cok zor gecti emzirdigim icin diyet yaptim 7 ay kadar sonra diyeti actik ama kizim 3 yil diyet yapti digerleri ek gidadan sonra yavas yavas gecse de süt ve süt ürünleri alerjisi 3 yasina kadar devam etti akli ermeye baslayinca cok zor oldu gördüğünü merak ediyor, cani istiyordu kac defa parklarda bir sey ikram edenler yüzünden aglayarak eve döndük cocuk bu sonucta istiyordu yani anlamiyor agliyordu.Alerjisi bitti gecti diye sevindik sonra ikinci cocuguma hamile kaldim ama ne hamilelik dogurana kadar zorluydu gebelik sekerimden dolayi cok katı diyetteydim bebegimin kalbinde ritm bozuklugu vardi sıfır kafeinle beslendim aylarca bir bardak cay dahi icmedim cay icmeyince bası agriyan ben cay icemedim kahve de öyle
Gelelim konuya dogumdan 2 3 hafta sonra bu bebegimde de coklu besin alerjisi tespit edildi süt,süt ürünleri,paketli gıdalar,yumurta,salca,domates,dana eti,susam,kuruyemis,kirmizi ve asitli meyve sebze tüketmiyorum takdir edersiniz ki geriye yiyecek pek bir sey kalmiyor patates zeytin ve bir kac sebze disinda.
Iyice psikolojim bozuldu dogum sonrasi 59 kiloya düsen ben sürekli ekmek patates tüketmekten 66 kilo oldum .
Her sey yasak seker diyetinden kurtuldum yine diyet bu seferki daha kapsamli,cok sükür bunca diyete ragmen sütüm var ama ben o kadar sıkıldım ki alerjik mama mi versem demeye basladim.Canim tatli cekiyor cikolata cekiyor pasta cekiyor insanim sonucta hamilelikte de yiyemedigim icin sanirim ekstra bi istek var.
Aklim diyor annelik emzirmeyle olmuyor böyle halsiz enerjisizsin ne kadar faydan olacak cocuklarina mama ver bari faydali ol.Kalbim de diyor ki evlatlarin arasinda ayrim yapma büyük olan icin 7 ay diyet yaptin bu cocuguna mi yapamiyorsun katlanacaksin.Ama gercekten enerjim yok dislerim agrimaya kenarlardan kirilmaya basladi ek magnezyum kalsiyum takviyelerine ragmen bu durumdan esime dahi bahsetmedim kimseye bahsedemedim cünkü kendi icimde bile bu düsüncem yanlis geliyor siz olsaniz ne yapardiniz ? Diyet yapmak sizi de zorlar miydi
2 3 haftalikken bile kakada kan mukus asiri kusma asiri gaz bir de ablasindan tecrübeli oldugumuz icin alerjen besinleri azalttim azaltinca biraz rahatliyor arttirdikca cildiriyordu derken 1 1 bucuk aylikken falan katı diyete basladimBebeğiniz 2-3 haftalıkken alerji teşhisini nasıl koydular?
SAli günü icin randevu aldim insallah doktor da beni anlartabi ki de sizi kotu bir anne yapmaz bence annelerde mental saglik cok onemli siz dinlenmis, mutlu olacaksiniz ki bebege faydaniz dokunsun eger bu diyet isi sizi bu kadar bunalttiysa bebeginizi emzirebilen ama mutsuz oldugunuz icin hic faydasi olamayan birisi haline gelirsiniz bence mama olayini deneyin bebek kabul ederse ne mutlu size
Anne sütünden alerjen besinin tamamen gitmesi 21 günü buluyor maalesefBence yapmaz . Sonuçta sizde insansınız . Mesela şöyle yapsanız birgün yediniz o sütü sagsaniz iki günlük o günler mama verseniz sonra yine emzirseniz . Psikolojinizin bozulmasındansa siz lazimsiniz çocuklara
Bebegimin kilo alimi iyi 2500 dogmasina ragmen su an 5800 kilosu doktor üst sınırda dedi gerek görmedi az kilo alsa verirdi belki ama sali gününe randevu aldim konusacagim cok yiprandim gercekten kahvalti yapacagim mesela zeytin patates yemekten iyice midem kalktiKonu sahibi benim bir bebeğim var, diyet yaptım ve bir noktada gücüm o kadar tükendi ki çalışıyordum ücretsize ayrıldım. Diyetim biteli aylar oldu şükür ancak hala kendime gelemedim bağışıklığım çok düştü (hemşireyim maruz kaldığım mikroorganizma çeşidi de çok kolay hastalanmazdım). Asla kolay değil. Kimsenin yargılamaya hakkı yok. Yaşamayan bilemez. Yani ikinci kez bunu yaşamak çok çok zor. İsterseniz doktorunuzla konuşun mamayı deneyin. Oğlumun gelişimi geriden geldiği için denemelik mama da vermişti doktor ancak ek gıdaya geçmiştik içirebileceğini sanmam, bi şeylerin içine kat belki öyle tüketir demişti. İçiremedim de yediremedim de böyle bir düşünceniz varsa ek gıdaya geçmeden hala düzelmezse (inşallah daha erken düzelir) denemiş olun.
Evet bu algi bana da yerlesmis hala sucluluk duyuyorumToplumumuzda annelerin kendilerini de düşünmesi kötü birşeymiş gibi düşünülüyor. Ve hayır bu sizi kötü anne yapmaz. Çocuğu aç bırakmıyorsunuz sonuçta.
Evet hurma yiyorum kendimi dizginleyemiyorum 15 tane kadar yiyince de kilo olarak dönüyor bana yesillik salatasi patates yemegi mercimek corbasi vs menu hep belliHurma yemegi denediniz mi ? Hem vitamin degeri çok yüksek hemde alerjen degil bildigim kadariyla
Bol yeşillikler tüketebilirsiniz
Günlük soda içerseniz mineral destegi olabilir
Bende nerdeyse 2 yıl zeytin ve yeşillikle beslendim anliyorum sizi
Mamaya geçmek istiyorsaniz da geçin bu gayet doğal birsey
Hem gücünüzü toplayarak daha ilgili bile olabilirsiniz mama destegi ile
5 yil diyet yapmadim cok sükür ilk kizimda 7 ay yaptim hamileligimde 4 ay yaptim simdi de 45 gündür falan yapiyorum sanirim ama büyük kizim diyet yaparken ona da alerjik seyler hazirladigimdan diyet hep hayatimin bir parcasiydiKötü anne değilsiniz sadece yorulmuş bıkmış bir annesiniz.bes sene boyunca diyet yapmissaniz helal olsun size.suan benimde 5 aylık bebeğim var.emzirince ekstra tatlı ihtiyacım oluyo ben olsam dayanır mıydım bilmiyorum.
Coklu besin alerjisi olunca kısıtlı şeyler yeniyor zor bir süreçEvet hurma yiyorum kendimi dizginleyemiyorum 15 tane kadar yiyince de kilo olarak dönüyor bana yesillik salatasi patates yemegi mercimek corbasi vs menu hep belli
millet yürüsün gitsin Allah aşkına onlar hep konuşurMillet ne der insani degilim askinda ama sanki bana bu da bir bogazina sabredemedi diyecekler gibi geliyor
Denemedim hic doktor sütüm var diye yazmadi mama ama cok bunaldim patates yemekten patatese döndüm en cok da kilolarim psikolojimi bozuyor
Kötü anne yapmaz tabi ki. Ben ilk bebeğimdr yaşadım biliyorum çok zorluyor insanı. Alerji maması vermeseydim hem doymazdi kızım hem de sütüm yetmedi hiç. Sen mutlu olursan bebeğin mutlu olur. İçiyorsa ver mama Allah aşkına sağlığını kaybedersen kim bakacak çocuklara2 tane cocugum var biri 4 yasinda biri 2 bucuk aylik 4 yasındaki kizımda coklu besin alerjisi vardi kolik bir bebekti 3 yasina kadar cok zor gecti emzirdigim icin diyet yaptim 7 ay kadar sonra diyeti actik ama kizim 3 yil diyet yapti digerleri ek gidadan sonra yavas yavas gecse de süt ve süt ürünleri alerjisi 3 yasina kadar devam etti akli ermeye baslayinca cok zor oldu gördüğünü merak ediyor, cani istiyordu kac defa parklarda bir sey ikram edenler yüzünden aglayarak eve döndük cocuk bu sonucta istiyordu yani anlamiyor agliyordu.Alerjisi bitti gecti diye sevindik sonra ikinci cocuguma hamile kaldim ama ne hamilelik dogurana kadar zorluydu gebelik sekerimden dolayi cok katı diyetteydim bebegimin kalbinde ritm bozuklugu vardi sıfır kafeinle beslendim aylarca bir bardak cay dahi icmedim cay icmeyince bası agriyan ben cay icemedim kahve de öyle
Gelelim konuya dogumdan 2 3 hafta sonra bu bebegimde de coklu besin alerjisi tespit edildi süt,süt ürünleri,paketli gıdalar,yumurta,salca,domates,dana eti,susam,kuruyemis,kirmizi ve asitli meyve sebze tüketmiyorum takdir edersiniz ki geriye yiyecek pek bir sey kalmiyor patates zeytin ve bir kac sebze disinda.
Iyice psikolojim bozuldu dogum sonrasi 59 kiloya düsen ben sürekli ekmek patates tüketmekten 66 kilo oldum .
Her sey yasak seker diyetinden kurtuldum yine diyet bu seferki daha kapsamli,cok sükür bunca diyete ragmen sütüm var ama ben o kadar sıkıldım ki alerjik mama mi versem demeye basladim.Canim tatli cekiyor cikolata cekiyor pasta cekiyor insanim sonucta hamilelikte de yiyemedigim icin sanirim ekstra bi istek var.
Aklim diyor annelik emzirmeyle olmuyor böyle halsiz enerjisizsin ne kadar faydan olacak cocuklarina mama ver bari faydali ol.Kalbim de diyor ki evlatlarin arasinda ayrim yapma büyük olan icin 7 ay diyet yaptin bu cocuguna mi yapamiyorsun katlanacaksin.Ama gercekten enerjim yok dislerim agrimaya kenarlardan kirilmaya basladi ek magnezyum kalsiyum takviyelerine ragmen bu durumdan esime dahi bahsetmedim kimseye bahsedemedim cünkü kendi icimde bile bu düsüncem yanlis geliyor siz olsaniz ne yapardiniz ? Diyet yapmak sizi de zorlar miydi