Bu beni kötü anne yapar mi ?

leylosvemecnun

Cennet kuşu Deniz'im ❤
Kayıtlı Üye
24 Aralık 2014
4.892
6.576
2 tane cocugum var biri 4 yasinda biri 2 bucuk aylik 4 yasındaki kizımda coklu besin alerjisi vardi kolik bir bebekti 3 yasina kadar cok zor gecti emzirdigim icin diyet yaptim 7 ay kadar sonra diyeti actik ama kizim 3 yil diyet yapti digerleri ek gidadan sonra yavas yavas gecse de süt ve süt ürünleri alerjisi 3 yasina kadar devam etti akli ermeye baslayinca cok zor oldu gördüğünü merak ediyor, cani istiyordu kac defa parklarda bir sey ikram edenler yüzünden aglayarak eve döndük cocuk bu sonucta istiyordu yani anlamiyor agliyordu.Alerjisi bitti gecti diye sevindik sonra ikinci cocuguma hamile kaldim ama ne hamilelik dogurana kadar zorluydu gebelik sekerimden dolayi cok katı diyetteydim bebegimin kalbinde ritm bozuklugu vardi sıfır kafeinle beslendim aylarca bir bardak cay dahi icmedim cay icmeyince bası agriyan ben cay icemedim kahve de öyle
Gelelim konuya dogumdan 2 3 hafta sonra bu bebegimde de coklu besin alerjisi tespit edildi süt,süt ürünleri,paketli gıdalar,yumurta,salca,domates,dana eti,susam,kuruyemis,kirmizi ve asitli meyve sebze tüketmiyorum takdir edersiniz ki geriye yiyecek pek bir sey kalmiyor patates zeytin ve bir kac sebze disinda.
Iyice psikolojim bozuldu dogum sonrasi 59 kiloya düsen ben sürekli ekmek patates tüketmekten 66 kilo oldum .
Her sey yasak seker diyetinden kurtuldum yine diyet bu seferki daha kapsamli,cok sükür bunca diyete ragmen sütüm var ama ben o kadar sıkıldım ki alerjik mama mi versem demeye basladim.Canim tatli cekiyor cikolata cekiyor pasta cekiyor insanim sonucta hamilelikte de yiyemedigim icin sanirim ekstra bi istek var.
Aklim diyor annelik emzirmeyle olmuyor böyle halsiz enerjisizsin ne kadar faydan olacak cocuklarina mama ver bari faydali ol.Kalbim de diyor ki evlatlarin arasinda ayrim yapma büyük olan icin 7 ay diyet yaptin bu cocuguna mi yapamiyorsun katlanacaksin.Ama gercekten enerjim yok dislerim agrimaya kenarlardan kirilmaya basladi ek magnezyum kalsiyum takviyelerine ragmen bu durumdan esime dahi bahsetmedim kimseye bahsedemedim cünkü kendi icimde bile bu düsüncem yanlis geliyor siz olsaniz ne yapardiniz ? Diyet yapmak sizi de zorlar miydi

Son düzenleme:
Ya bunu ben de düşünmüştüm ama alerjik bebeler için üretilen mamalar öyle berbat ki kokusu filan, içecek mi çocuğunuz benimki içmemişti. Ben okeydim yani ama almadı yok.
Denemedim hic doktor sütüm var diye yazmadi mama ama cok bunaldim patates yemekten patatese döndüm en cok da kilolarim psikolojimi bozuyor

Sizi anlıyorum. Neticede insansınız. Eğer gerçekten tukendiginizi düşünüyorsanız mama alıp deneyin. Bakalım tadını sevecek mi?

Hayır kötü bi anne değilsiniz ve bence dirayetsiz de değilsiniz nerdeyse 5 ene diyetler vs uğraşmışsınız burddan bakınca öyle birine benzemiyorsunuz. Ama çocuğunuzun doktoruyla fiziksel sorununuzu paylaşıp mamayla destekleme in uygun olup olmayacağını, atıyorum bi kere yeseniz ne kadar sonra emzirmemeniz gerektiği gibi detayları öğrenip yeni bi beslenme düzeniyle kendinize daha faydalı olursunuz. 2 çocuğa enerji lazım sizi çok iyi anlıyorum. Fiziksel olarak yıpranmak duygusal olanları da tetikliyordur. Bence en iyisi bebeğinizin doktoruyla durumu görüşmek

Doktora gidip yazdirmak istiyorum ama icten ice kendime kiziyorum ne kadar dirayetsizsin diye
Dirayetle ilgisi yok. Ben de emzirdim onca diyet yaptım ekmek ve patatesle beslendim. Bir de kuzu eti hala düşününce midem bulanıyor. Mercimek bile yasaktı. Ama çocuk hala kaşınıp duruyordu. Ben eğer o mamayı alsaydı hiç düşünmeden devam ederdim.

yesen o gun emzirmesen bence bir sey olmaz ama sen hassas kadinsin. kendi kendini yersin evlatlarim arasinda ayrim yaptim diye.
vegan tarifler denesen tatlj ihtiyacin icjn
mesela surada sutsuz sekersiz cikolata var hindiatan cevizi sütünden
onu bulamazsan evde kendin bademden badem sütü yaparsin.
internet sutsuz sekersiz hayvansal gıdasız hatta unsuz tariflee dolu

Alerjik besinin vucuttan tamamen atilmasi 21 günü buluyormus maalesef bir kere ilk kizimda kacak yapmistim o 3 hafta kabus gibiydi.Doktor diyete sokarken sütüm olup olmadigini sordu kac defa bez degistirdigimizi falan ben soyleyince tamam yeterli demek ki mamaya gerek yok mümkün oldugunca anne sütü almali alerjik bebeklerde bagisiklik da düsük oluyor dedi bunlarin hepsini biliyorum ama zorlaniyorum elimde degil konusacagim tekrar inanin cok zor beni bu kadar zorlamasa zaten aklimdan bile gecirmem

Yahu nisasta ve karbonhidrat bazli besleniyorsunuz anladigim kadariyla, korkunc sagliksiz bi diyet tamam cocugunuzun besin alerjisi var, bu sebeple oncelik elbette bebeğiniz ama bu sagliksiz beslenme modeliyle neseli ve enerjik olma sansiniz yok, mutsuz anne mutsuz bebek diye bosuna demiyorlar.

Bence doktorunuzla konusup dieti acin ve mamaya gecin, emzirmeyince kotu anne olmazsiniz, kendinizi suclamayin.

Ayrica çoklu besin alerjisi teshisinden cok cok emin miyiz? Baska doktorlara da götürün mutlaka, hatta sehrinizin en iyi universite hastanesi hangisiyse ona da mutlaka goturun, belki de yanlış teshis icin boşuna surunuyorsunuzdur.

Yazmayi unutmusum kakao da yasak kuruyemis oldugu icin badem de yasak alternatif olusturamiyorum maalesef pekmezi yufkaya sürüp firina atiyorum biraz nefsimi köreltiyor iste

Kaç aylık bebeğiniz? Ben kızımı 2,5 sene sabah akşam emzirdim. Aşırı düşkünlüğü vardı. İkinci çocuğumda içten içe pek emmesin istedim. Çocuk da 2,5 ay güzel emdi, sonra 6,5 aya kadar zorla emzirdim. Ağır bir antibiyotik kullandığımda da emzirmeyi bıraktım. Hiç de üzgün değilim. Annelik sadece emzirmek değil. Çok küçük değilse bebek, 4 ayını geçmişse mamayı deneyip yavaş yavaş bırakın isterseniz. Mamayı sevmeyebiliyorlar. Kötü anne değilsiniz. Çokça emek vermişsiniz.

Ilk cocuguma deriden yaptirmistik onunki de coklu besin alerjisiydi kardesinde de birebir ayni belirtiler oldugu icin doktor gerek görmedi bir kac defa deneme yaptik zaten tepkilerden anladik eminiz doktorumuz alerji uzmani

Henüz 2 bucuk aylik maalesef

Ilk cocuguma deriden yaptirmistik onunki de coklu besin alerjisiydi kardesinde de birebir ayni belirtiler oldugu icin doktor gerek görmedi bir kac defa deneme yaptik zaten tepkilerden anladik eminiz doktorumuz alerji uzmani
Cok zordur alerjik bebek bilirim benim ilk kizimda da buna benzer bir diet surecimiz vardi, perisan olmustum.

Diet acmayi, sutten kesip mamaya gecmeyi psikolojiniz kaldirmayacaksa vegan, glutensiz vb tariflerle dolu ortalik, onlarla idare edeceksiniz bu durumda.

Ama olurda mamaya gecip sutten kesecek hale gelirsenizde bunu da anneligin bir parcasi sayip kendinizi teskin edin, ya da biraz daha disinizi sıkıp 6.ayi çıkartın bari.

Rabb'im yardımcınız olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…