Bu beni kötü anne yapar mi ?

Siz çok iyi bir annesiniz. ❤️❤️ kötü anneler anneliklerini sorgulamazlar zaten. 5 sene uğraşmak, diyet yapmak, nefsine hakim olmaya çalışmak falan hiç kolay değil. Bunu çocuklarınız için yapabilmek, böyle bir fedakarlıkta bulunmak herkesin yapabileceği bir şey değil. Emzirmeniz bitince kilo da verirsiniz merak etmeyin. ❤️
Insallah dogumdan sonra gebelik sekerim hemen düsmedi dikkat ettim tam o gecti dedim yeni diyete girdim cok zorluyor beni elestirecekler önce benim gibi zorlu yollardan gecsin sonra elestirsin diyorum sonra yok yok haksizlik olur cocuguma diyorum

Annesiniz, gayet iyi biliyorsunuz ki artık o kötü anne miyim kaygısı asla geçmeyecek, çünkü iyii bir anne olmak için mücadele veriyorsunuz. Ama insansınız ve zaman zaman yorulabilirsiniz. İki tane çocuğunuz varmış, evet birinci de dayanmışsınız ama şimdi ikinci çocuğunuz için çabalarken diğerini kırıyorsunuz belki, sonra bir kat daha üzülüyorsunuz.
Ben de sorunlu bir hamilelik ve doğum sürecinden sonra sütüm olmadığı için emzirmedim, açıkçası emzirmeyi de pek sevmemiştim ve bu yüzden kendimi suçlu hissedip psikiyatra başvurdum. Laf arasında annem de beni emzirmemiş dediğimde Peki sen anneni sevmiyor musun sorusu beni kendime getirdi. Çocukların karnı anne sütü ya da mama bir şekilde doyuyor ama sizin sağlıklı olup onlarla ilgilenmeniz parayla satın alınabilecek bir şey değil. Şu an bence suçluluk duygusunu bir kenara bırakın ve mantıklı düşünmeye çalışın her ne jadar annelik delilik olsa da :KK200:
Belki o zaman tek cocukla enerjimi sadece ona harcadigim icin dayandim simdi iki cocuga esimin destegine ragmen yetemiyor gibi hissediyorum o aclik hissi geciyor salcasiz renksiz yemek yediginizi düsünün ne kadar keyif alirsiniz cocuk durmadiginda ekmek arasi peynir bile yiyemiyorum mesela

çok geçmiş olsun. siz neden kendi başınıza diyet yapıyorsunuz? diyetisyene neden gitmediniz? size uygun bir beslenme listesi çıkarırdı. her gün aynı şeyi yemekten tabii bıkar insan.
Acikcasi diyet konusunda iyice uzman oldum gebelikte diyet onun öncesinde 3 yil diyet simdi de diyet bir de diyetisyene gidecek vaktim yok acikcasi ama online diyetisyen düsünebilirim bu aklika gelmemisti gercekten

Yorumlarda gördüm o özel mamadan hoşlanmıyomuş çocuklar. Önce doktora yazdırıp bi deneseniz mi acaba uyum sağlayabilecek mi diye? Benim mottom her zaman mutlu anne mutlu bebek. Siz bu durumdayken çocuklarınıza fayda sağlayamazsınız. Bi noktadan sonra piliniz tamamen bitecek
Insallah o mamayi kabul eder vanilya surubuyla tatlandiriyorlarmis bir flatformda okumustum

Belki o zaman tek cocukla enerjimi sadece ona harcadigim icin dayandim simdi iki cocuga esimin destegine ragmen yetemiyor gibi hissediyorum o aclik hissi geciyor salcasiz renksiz yemek yediginizi düsünün ne kadar keyif alirsiniz cocuk durmadiginda ekmek arasi peynir bile yiyemiyorum mesela

Ben 6 ay sadece tavuk pilav kasarli tost brokoli havuc yiyebildim en hasta zamanimda dut mevsimi idi bahceye iner bir avuc dut ile midemi yatistirir aksami ederdim seni cok iyi anliyorum ama belki yolun kolaylasir aklina gelmeyen tarif vardir profesyonel destek al ozenip yemek yaptim 2 catal et yedim 7 kez kusmustum esim kapida agladi ben iceride. Insan yasadigini bilir yemekle Sinav cok zor

Tabiki sizin çok zor ve asla kötü bir anne değilsiniz ama aslinda kış aylarina uygun bir beslenme oturtabilirsiniz.
Kirmizi meyve bu aylarda zaten olmaz.
Süt ürünlerine benimde alerjim var ama ne hikmetse keçi sütü ve peynirine reaksiyon olmuyor.
Hiç olmadi yulaf sütü/chia tohumundan tonca tarif cikartirsiniz.
Salça türk mutfağı açısından büyük sorun ama biraz asya veya avrupa mutfagindan esinlenerek güzel yemekler çıkar.
Beni hic bir sey degil salca ve domates zorluyor bir de kakao sütsüz yumurtasiz kek yapar yerdim ya da salcali sebze yemegi karnabahar vs yapardim ama elimi kolumu bagliyor bunlar

Bende 4.5 ay diyet yapmış ve sadece 7.5 ay emzirebilmiş biri olarak sizi çok iyi anlıyorum. Gerçekten çok zor bir süreç insanı mahvediyor. Doktorumuz bize mama da vermişti ama kızım nefret ediyordu kokusu tadı çok kötüydü içirirken çok zorlandık ama mamayıda bırakmadık bir şekilde içirdik çünkü kalsiyum ihtiyacının birçoğunu mamadan alması gerekiyor demişti. Sonra ben kendim iyice halsizleşince bebeğimde emmek istemedikçe emzirmeyi bırakmak zorunda kalmıştım doktorumun desteğiyle. Mamayıda 1 yaşına kadar verdik sonrasında çok şükür geçmişti alerjisi.

Bence hiç vicdan azabı çekmeyin önce siz iyi olacak ve hissedeceksiniz ki sonra çocuklarınıza iyi bakabilesiniz. Mamayı alın deneyin bir şey kaybetmezsiniz. Baktınız bebeğiniz içemiyor en azından ek gıdaya kadar diyet yaparsınız sonra başka bir çare düşünürsünüz.
Bir denemek istiyorum kabul eder mi etmez mi bilmiyorum ama bakacagiz

benim çoklu besin alerjim ve intoleranslarım var ve bir yıla yakın aşırı sıkı bir diyet yapmıştım. sadece kıyma, tavuk, kabak ve domates yiyebiliyordum. soğan dahi yoktu ve yediğim şeyleri düzgün bir yemeğe çeviremiyordum ve böyle saçma sapan yemeğe devam ettiğim zamanlarda gerçekten çok keyifsizdim. annemin benim için böyle beslenmesini ben istemezdim şahsen. o yüzden ben, bu fedakarlığınızdan artık bu noktada vazgeçiyor olmanızı kimsenin yargılamaması gerektiğini düşünüyorum.
bu arada lütfen kendi sağlığınız için acilen hekimle görüşün çünkü dişleriniz bu durumda ise acilen size müdahale edilmeli.
Takviye aliyorum kalsiyum d vitamini ve magnezyum arti omega ama beslenmenin yerine gecmiyor galiba

Ben 6 ay sadece tavuk pilav kasarli tost brokoli havuc yiyebildim en hasta zamanimda dut mevsimi idi bahceye iner bir avuc dut ile midemi yatistirir aksami ederdim seni cok iyi anliyorum ama belki yolun kolaylasir aklina gelmeyen tarif vardir profesyonel destek al ozenip yemek yaptim 2 catal et yedim 7 kez kusmustum esim kapida agladi ben iceride. Insan yasadigini bilir yemekle Sinav cok zor
Kesinlikle öyle tanidiklar ayy cok zor ben asla yapamazdim diyorlar ama insan kecbur olunca yapiyor ama misafirlik ya da disarida yeme icme cok zor

Takviye aliyorum kalsiyum d vitamini ve magnezyum arti omega ama beslenmenin yerine gecmiyor galiba

maalesef asla geçmiyor ve katı beslenme takvimi izlenen durumlarda çok rutin şekilde kan değerlerinin kontrol edilmesi ve eksikliği olan vitamin ve minerallerin birbirileri ile koordineli şekilde takvimlendirilmesi gerekiyor.

2 tane cocugum var biri 4 yasinda biri 2 bucuk aylik 4 yasındaki kizımda coklu besin alerjisi vardi kolik bir bebekti 3 yasina kadar cok zor gecti emzirdigim icin diyet yaptim 7 ay kadar sonra diyeti actik ama kizim 3 yil diyet yapti digerleri ek gidadan sonra yavas yavas gecse de süt ve süt ürünleri alerjisi 3 yasina kadar devam etti akli ermeye baslayinca cok zor oldu gördüğünü merak ediyor, cani istiyordu kac defa parklarda bir sey ikram edenler yüzünden aglayarak eve döndük cocuk bu sonucta istiyordu yani anlamiyor agliyordu.Alerjisi bitti gecti diye sevindik sonra ikinci cocuguma hamile kaldim ama ne hamilelik dogurana kadar zorluydu gebelik sekerimden dolayi cok katı diyetteydim bebegimin kalbinde ritm bozuklugu vardi sıfır kafeinle beslendim aylarca bir bardak cay dahi icmedim cay icmeyince bası agriyan ben cay icemedim kahve de öyle ☺️
Gelelim konuya dogumdan 2 3 hafta sonra bu bebegimde de coklu besin alerjisi tespit edildi süt,süt ürünleri,paketli gıdalar,yumurta,salca,domates,dana eti,susam,kuruyemis,kirmizi ve asitli meyve sebze tüketmiyorum takdir edersiniz ki geriye yiyecek pek bir sey kalmiyor patates zeytin ve bir kac sebze disinda.
Iyice psikolojim bozuldu dogum sonrasi 59 kiloya düsen ben sürekli ekmek patates tüketmekten 66 kilo oldum .
Her sey yasak seker diyetinden kurtuldum yine diyet bu seferki daha kapsamli,cok sükür bunca diyete ragmen sütüm var ama ben o kadar sıkıldım ki alerjik mama mi versem demeye basladim.Canim tatli cekiyor cikolata cekiyor pasta cekiyor insanim sonucta hamilelikte de yiyemedigim icin sanirim ekstra bi istek var.
Aklim diyor annelik emzirmeyle olmuyor böyle halsiz enerjisizsin ne kadar faydan olacak cocuklarina mama ver bari faydali ol.Kalbim de diyor ki evlatlarin arasinda ayrim yapma büyük olan icin 7 ay diyet yaptin bu cocuguna mi yapamiyorsun katlanacaksin.Ama gercekten enerjim yok dislerim agrimaya kenarlardan kirilmaya basladi ek magnezyum kalsiyum takviyelerine ragmen bu durumdan esime dahi bahsetmedim kimseye bahsedemedim cünkü kendi icimde bile bu düsüncem yanlis geliyor siz olsaniz ne yapardiniz ? Diyet yapmak sizi de zorlar miydi
Size şöyle soyliyim ben 1.5 sene emzirdim ilk kızımı ve hep hasta oldu 6 yaşına kadar. Diğer kızım 21 aylık ve 6 ay emdi sadece. İlk kızıma göre daha sağlam olduğunu görüyorum. Ayrıca emzirmek sizi "iyi anne", emzirmemek sizi "kötü anne" yapmaz. İslam'da bile emzirmek zorunda değilsin. Senin psikolojin bence daha önemli. Ben senin yerinde olsam emzirmezdim herhalde. Ayrıca benim bazı tanıdıklarım sütü olduğu halde emzirmiyorlar. Çünkü emzirmek gerçekten çok zor. Büyük fedakarlık istiyor.

Beni hic bir sey degil salca ve domates zorluyor bir de kakao sütsüz yumurtasiz kek yapar yerdim ya da salcali sebze yemegi karnabahar vs yapardim ama elimi kolumu bagliyor bunlar

Keciboynuzu tozunu kakao gibi kullanabikirsiniz. Bende yapıyorum
Meyveli kekler olur. Elmali, şeftalili tart gibi.
Salça gerçekten zor. Bu konuda belki asya mutfağı iyi gelebilir. 99% salçasız yiyecekler kullanikiyor.
Peynir ve süt ürünleri icin vegan alternatifleri deneyebilirsiniz.
İşiniz gerçekten zor

Acikcasi diyet konusunda iyice uzman oldum gebelikte diyet onun öncesinde 3 yil diyet simdi de diyet bir de diyetisyene gidecek vaktim yok acikcasi ama online diyetisyen düsünebilirim bu aklika gelmemisti gercekten
bence online diyetisyeni seçin en azından. motivasyonunuz düştüğünde ya da kaçamak yapmak istediğinizde direkt ulaşabilirsiniz diyetisyene

Kardeşimin ikizleri ilw birlikte topşam 3 çocuğu var. İkizlere sütü yetiyordu. Ama hali kalmadı ve mamayı seçti. Yargılamadık. Kendini daha iyi hissedecekti... İlk çocukta tekti. Şimdi diğerinin de size ihtiyacı var. Mama deneyin. Tadı kötü diyorlardı. Duruma bakarsınız....

Bu arada gıda alerjisi olan bir anneyim. Kendim sıkıntı yaşıyorum. Eşek kadar kadınım ama benim bile canım birşeyler istiyor 🙄 yapacak bir şey yok.

Ben anlamadım çocuk mama ile beslense ne olacak? Emzirmek kutsal olmadığı gibi anneliğin bir ölçütü olamaz.

Millet ne der insani degilim askinda ama sanki bana bu da bir bogazina sabredemedi diyecekler gibi geliyor
Olay sadece boğazına sabretmek değil ki öyle olsa ek gıdaya başlayana kadar sabret diye düşündüm. Enerjim yok halsizim diyorsun küçücük bebeğe bakabilmek için ekstra enerji lazım. Kendi sağlığın bozulacak. Hasta anne olacağına emzirmeyen anne oluver. Onunda nasibi bu kadarmış. Mamayla ilgili bi fikrim yok ama inşallah kabul eder bebiş

X