- 24 Ağustos 2020
- 2.995
- 7.518
- 108
Kaçak geldikleri yerde üremeselermiş o zaman ona acı buna acı biz acıncak duruma düşüyoruz valla ne saçmalık.Ülkeleri dönülecek bir yer değil. Araştırdım ben de. Şu an iç savaş varmış. Kabileler arası bir şeyler. Garip bir ülke, ismini bile duymamıştım. Ben de kaçak kalanlara göz yumacak biri değilim ama dediğim gibi ülkeleri berbat bir yermiş.
İstanbul. Teşekkürler, konuyu böyle bilgiler alabilmek için açmıştımÇok üzücü.
Nerede yaşıyorsunuz? Bulunduğunuz ilin sosyal hizmetlerine ya da ilçenin toplum sağlığı merkezine haber verebilir misiniz ?
En doğru yönlendirmeyi onlar yapar.
Bir kedi yavrusu görsek o şekilde nasıl bırakmıyorsak bir insanı nasıl bırakabiliriz ki.. Görmezden gelemiyoruz işte.Siz doğru olanı yapıyorsunuz,vicdanınızı görmezden gelmiyorsunuz,kaçakmış göçekmiş,yapmasalarmış,yapacaklarsa bakacaklarmış vs orası devleti ilgilendiren kısmı,3 aylık bebeğe açlıktan ağla ananla baban seni yapmayaymış denilmez,insani yönünü kaybetmeden yaşayadabilmeli insan,belediyeye başvurabilirsiniz,sadece bebek için yardımcı olabilirsiniz yada yardım istenebilecek bir kuruma başvurabilirsiniz,devlet korumasına alınabilir ama asla görmezden gelinemez.
O zaman gidene kadar geçici iş baksın adam, burada doğan bebekler için annesine oturum izni verilenler oluyordu. Ben evde çok doğum yaptırdım bazılarının oturumu yoktu mesela kaçaktı kimlikte yoktu. Sonradan alıyorlar bi şekilde, çocuğun doğum belgesini kullanarak başvursun anne ve bebek. Sığınma talebinde bulunsun gidiceklersede geçiçi oluyor talep zaten.Yeni gelmişler. Bebek burada doğmuş. Anladığım kadarıyla buradan Avrupaya gidecekler. Kalıcı değiller yani. Türkçe yok ama müthiş İngilizceleri var. Sömürge sebebiyle tabi..
Evet, keşke üremeselermiş ama üremişler ve olan masum bir cana olmuş değil mi?Kaçak geldikleri yerde üremeselermiş o zaman ona acı buna acı biz acıncak duruma düşüyoruz valla ne saçmalık.
Ben bebeğe 2 aylık aldım bez mama vs. Zaten çok kalıcı değiller. Elim üstünde olacak muhakkak.O zaman gidene kadar geçici iş baksın adam, burada doğan bebekler için annesine oturum izni verilenler oluyordu. Ben evde çok doğum yaptırdım bazılarının oturumu yoktu mesela kaçaktı kimlikte yoktu. Sonradan alıyorlar bi şekilde, çocuğun doğum belgesini kullanarak başvursun anne ve bebek. Sığınma talebinde bulunsun gidiceklersede geçiçi oluyor talep zaten.
İmkanın varsa arkadaşınla bir olup idareten bebek ihtiyaçları alabilirsin, en azından aç kalmasın altı temiz kalsın ya
İngilizce bildiklerine göre az çok bi yol çizmişlerdir kendilerine
İstanbul da bir çok semtte göçmen sağlığı merkezi var. İlçenizde var ise onlardan da yardım alabilirsiniz.İstanbul. Teşekkürler, konuyu böyle bilgiler alabilmek için açmıştım
Çok üzüldüm ve merhametin duygulandırdı fakat hangi cocuğa /kadına üzüleceğimizi şaşırdık sen bi sevap yapmışsın yardım etmişsin ama daha resmi biyerler yardım etmeli. İnstagramda birtane abi vardı belki ona bildirseniz gider bakarlar en azından idarelik bişey verirler. Allah herkese yardım etsin zor zamandayız.Kafayı yemek üzereyim. Yakın bir arkadaşım tek yaşıyor, geliri düzeyinde alt bir mahalleden küçük bir ev tuttu. Ben de ziyaretine gittim. Üst katında karı koca siyahi çift oturuyor. Bir de bebekleri var. Arkadaşım biraz bahsetti durumlarından, çok kötü haldeler vs şeklinde. Konuşmanın üzerine komşu kadın geldi. Elektriklerini kesmişler, telefonumu şarj edebilir miyim dedi. Bebeği de getirmiş. Rezalet durumdalardı. Üstleri başları kir içinde. Bebek o kadar bakımsız ki anlatamam… Kahroldum tabi. Hemen gittim bezdir mamadır vs aldım verdim. Maması bile yokmuş o akşam, kadının da sütü kesilmiş. Acil şeyleri aldım. Başka ne lazım diye sordum vitaminleri vs eksikmiş onları da ertesi gün aldım götürdüm. Ancak ben bir yere kadar yardımda bulunabilirim. Oturma izinleri yokmuş, kadın ve adam umrumda değil. Kendi başlarının çaresine baksınlar, zaten kaçaklar aslında şikayet edeceksin ama bebeğe acıyorum. Bebek berbat durumda. Ne yapılabilir? Belediyeler vs yardım eder mi? Bebek burada doğmuş 3 aylık henüz. Uykularım kaçıyor kaç gündür.
Tamam o halde 3 aylık bebek aç kalsın, pislikten enfeksiyon olsun, ileri derece pişikten ateşler içinde kıvranır, yaşarsa ne ala yaşamazsa ailesinin suçu deriz. Bu mudur çözüm?Kaçak geldikleri yerde üremeselermiş o zaman ona acı buna acı biz acıncak duruma düşüyoruz valla ne saçmalık.
Ben hayatımın şokunu yaşadım yorumları görünce ki öyle kolay kolay şok olacak bir insanda değilimdir hani,birde durduk yere yorum yapılacak canım sıkılacak diye çok üsturuplu yazdım,kendimi hiç güvende hissettirmedi bu yorumlar,daha başka şeylerde varda neyse.Bir kedi yavrusu görsek o şekilde nasıl bırakmıyorsak bir insanı nasıl bırakabiliriz ki.. Görmezden gelemiyoruz işte.
Çok üzgünüm bunu söylediğim için ama umarım nasılsa bakan var deyip 2. Çocuk yapma derdine düşmezler. Çok üzüldüm bebeğe çok iyi anlıyorum sizi, çok zor bir durum.Ben bebeğe 2 aylık aldım bez mama vs. Zaten çok kalıcı değiller. Elim üstünde olacak muhakkak.
En azından ne yapacaklarına karar verene kadar idare ederler. Siz doğru olanı yapıyorsunuz.Ben bebeğe 2 aylık aldım bez mama vs. Zaten çok kalıcı değiller. Elim üstünde olacak muhakkak.
UmarımmmÇok üzgünüm bunu söylediğim için ama umarım nasılsa bakan var deyip 2. Çocuk yapma derdine düşmezler. Çok üzüldüm bebeğe çok iyi anlıyorum sizi, çok zor bir durum.
İyide tamam çocuğa yazık bende iyi olmuş demiyorum zaten. Ama bunu anne babası düşünmeli şimdilik yardım etmiş zaten gerekli yerlere bildirsin tamam yani. Daha ne yapabilir çocuk büyüyene kadar onlara yardım edecek hali yok ya. Ben artık kimseye acımıyorum. Durumu olmayan üremesin bu kadar basit. Daha kendine bakamayan 3-5 tane çocuk yapıyor napalım hepsine acıyıp bizmi yardım edelim ? Bize kim yardım ediyor ?Tamam o halde 3 aylık bebek aç kalsın, pislikten enfeksiyon olsun, ileri derece pişikten ateşler içinde kıvranır, yaşarsa ne ala yaşamazsa ailesinin suçu deriz. Bu mudur çözüm?
Bu dünyada herkes aynı şartlarda yaşamıyor aynı kültürde doğmuyor, çocukların hiçbir suçu yok.
Geçen bir arkadaşım da bana böyle söylemişti ama bende çok hassasım, dayanamıyorum.Bi laf vardır
Acıma yetime diye başlar
Artık kimseye acımıyorum bak acıya acıya noldu ülke giren çıkan belli değil kimse kusura bakmasın
İşte bu yüzden gram ilerleme yok
Bu durumda yurtdışında doğan Türklere vatandaşlık verilmiyor olması gerekir.bilemeyiz
eğer
bebeğin anne babası aynı ülkedense
ve o ülke
bebek y.dışında da doğsa bebeği tanıyıp vatandaşlık verdiyse durum başka
değilse
çocuk vatansız olarak doğduysa
doğum yeri türkiye olduğu için otomatik olarak türk vatandaşı olur
türk vatandaşı çocuğun anasını babasını da kimse deport edemez...
bizim avrupaya giden ilticacılar bu yüzden çocuk yapıyor.
Gerçi benim tanıdıklarım en az iki veya üçüncü kuşak göçmen.bilemeyiz
eğer
bebeğin anne babası aynı ülkedense
ve o ülke
bebek y.dışında da doğsa bebeği tanıyıp vatandaşlık verdiyse durum başka
değilse
çocuk vatansız olarak doğduysa
doğum yeri türkiye olduğu için otomatik olarak türk vatandaşı olur
türk vatandaşı çocuğun anasını babasını da kimse deport edemez...
bizim avrupaya giden ilticacılar bu yüzden çocuk yapıyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?