Bu bebeğin hali ne olacak?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kaçak geldikleri yerde üremeselermiş o zaman ona acı buna acı biz acıncak duruma düşüyoruz valla ne saçmalık.

Çok üzücü.
Nerede yaşıyorsunuz? Bulunduğunuz ilin sosyal hizmetlerine ya da ilçenin toplum sağlığı merkezine haber verebilir misiniz ?
En doğru yönlendirmeyi onlar yapar.
İstanbul. Teşekkürler, konuyu böyle bilgiler alabilmek için açmıştım

Bir kedi yavrusu görsek o şekilde nasıl bırakmıyorsak bir insanı nasıl bırakabiliriz ki.. Görmezden gelemiyoruz işte.

Yeni gelmişler. Bebek burada doğmuş. Anladığım kadarıyla buradan Avrupaya gidecekler. Kalıcı değiller yani. Türkçe yok ama müthiş İngilizceleri var. Sömürge sebebiyle tabi..
O zaman gidene kadar geçici iş baksın adam, burada doğan bebekler için annesine oturum izni verilenler oluyordu. Ben evde çok doğum yaptırdım bazılarının oturumu yoktu mesela kaçaktı kimlikte yoktu. Sonradan alıyorlar bi şekilde, çocuğun doğum belgesini kullanarak başvursun anne ve bebek. Sığınma talebinde bulunsun gidiceklersede geçiçi oluyor talep zaten.
İmkanın varsa arkadaşınla bir olup idareten bebek ihtiyaçları alabilirsin, en azından aç kalmasın altı temiz kalsın ya
İngilizce bildiklerine göre az çok bi yol çizmişlerdir kendilerine

Ben bebeğe 2 aylık aldım bez mama vs. Zaten çok kalıcı değiller. Elim üstünde olacak muhakkak.

Yazık olan sadece masum yavrulara oluyor. Anası babası üreme derdine düştü diye bebeğin ne suçu var aç, sefil halde, sırf sorumsuz bir aileye düştü diye. Olan hep çocuklara oluyor.

Çok üzüldüm ve merhametin duygulandırdı fakat hangi cocuğa /kadına üzüleceğimizi şaşırdık sen bi sevap yapmışsın yardım etmişsin ama daha resmi biyerler yardım etmeli. İnstagramda birtane abi vardı belki ona bildirseniz gider bakarlar en azından idarelik bişey verirler. Allah herkese yardım etsin zor zamandayız.

Kaçak geldikleri yerde üremeselermiş o zaman ona acı buna acı biz acıncak duruma düşüyoruz valla ne saçmalık.
Tamam o halde 3 aylık bebek aç kalsın, pislikten enfeksiyon olsun, ileri derece pişikten ateşler içinde kıvranır, yaşarsa ne ala yaşamazsa ailesinin suçu deriz. Bu mudur çözüm?
Bu dünyada herkes aynı şartlarda yaşamıyor aynı kültürde doğmuyor, çocukların hiçbir suçu yok.

Bir kedi yavrusu görsek o şekilde nasıl bırakmıyorsak bir insanı nasıl bırakabiliriz ki.. Görmezden gelemiyoruz işte.
Ben hayatımın şokunu yaşadım yorumları görünce ki öyle kolay kolay şok olacak bir insanda değilimdir hani,birde durduk yere yorum yapılacak canım sıkılacak diye çok üsturuplu yazdım,kendimi hiç güvende hissettirmedi bu yorumlar,daha başka şeylerde varda neyse.

Ben bebeğe 2 aylık aldım bez mama vs. Zaten çok kalıcı değiller. Elim üstünde olacak muhakkak.
Çok üzgünüm bunu söylediğim için ama umarım nasılsa bakan var deyip 2. Çocuk yapma derdine düşmezler. Çok üzüldüm bebeğe çok iyi anlıyorum sizi, çok zor bir durum.

Hutular ve Tutsiler mi?
Ruanda da var kabile savaşları.

İyide tamam çocuğa yazık bende iyi olmuş demiyorum zaten. Ama bunu anne babası düşünmeli şimdilik yardım etmiş zaten gerekli yerlere bildirsin tamam yani. Daha ne yapabilir çocuk büyüyene kadar onlara yardım edecek hali yok ya. Ben artık kimseye acımıyorum. Durumu olmayan üremesin bu kadar basit. Daha kendine bakamayan 3-5 tane çocuk yapıyor napalım hepsine acıyıp bizmi yardım edelim ? Bize kim yardım ediyor ?

Bi laf vardır
Acıma yetime diye başlar
Artık kimseye acımıyorum bak acıya acıya noldu ülke giren çıkan belli değil kimse kusura bakmasın
İşte bu yüzden gram ilerleme yok
Geçen bir arkadaşım da bana böyle söylemişti ama bende çok hassasım, dayanamıyorum.
Yabancı uyruklu bir öğrencim vardı birkaç sene once. Türkçe de bilmiyordu. Beslenme saatinde hiç listeye uyulmuyordu. Çoğunlukla yağlı ekmek koyuyordu annesi. Çocuk beslenme saatinde ekmeği kemirirken, diğerleri ortak menü ( aslında üst düzey şeyler de değil , patates kızartması , yumurta gibi şeyler ) yiyordu. Çocuk masumca onlara bakıyordu. Canı istiyordu, anlıyordum. Serbest oyun zamanlarında tek başına masa başında oturup bekliyordu. Ay ben hiç dayanamıyorum. Evet birçoğunun aile sorumsuzluğu, ihmali, cahilliği vs ama çocuk çekiyor. Ve insanın kalbi asla dayanmıyor. Bir şey yapma ihtiyacı hissediyorsun, belki de vicdan rahatlatmak için. Ben biraz duygusalım galiba. :/

Bu durumda yurtdışında doğan Türklere vatandaşlık verilmiyor olması gerekir.

Benim bir sürü Avrupa doğumlu tanıdığım var farklı ülkelerden. Bildiğim kadarı ile hepsi çifte vatandaş.

Bahsettiğiniz ilticacılar Türk mü değil?
Ya da benim bilmediğim bir detay var.

Gerçi benim tanıdıklarım en az iki veya üçüncü kuşak göçmen.
Anne baba da vatandaş muhtemelen çoğunda.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…