- 3 Mayıs 2013
- 10
- 2
- 286
Merhaba kızlar. 40 yaşındayım geç evlilik ve bebek yapma olayına geç karar vermemle birlikte şuan çıkmaza girmiş durumdayım. Bebek yapmaya kendimi hazır hissettiğimde kadın doğuma gidip rutin kontroller yaptırdım. Sen geç kalmışsin hemen tüp bebek yaptir dendi. Bende olmaz kafasıyla hayatima devam ettim malesef 1 boş gebelik yaşadım. Kürtaj oldum. Ve sonra evet tüp bebek yaptır risk yaşama dedim. Lütfü kırdarda başlamak icin randevu aldım. Gittiğimde hazırlıklıydım evraklarım tamdı ve reglimin 1. Günündeydim. Apar topar hemen acil islemlere baslattılar. İğnelerimizi hızlıca aldik ogün kan vermiştik tabi sonuclarda aynı gün çıktı. Iğnelerimi aksamlari vurundum. Her gün de doktor beni kontrole cagiriyordu. 2. Gün cuma doktor beta istemis kan aldilar. Pazartesi acil bir telefon çabuk gelin dendi. Gittiğimde duyduğum şeyi anlamlandiramadim. Hamile olduğum söylendi ve takip gerekir dendi hergün hastaneye kan vermeye gidecektim. Doktorun dedigi ben beta değerine tedaviye başlamadan hep bakılmasıni isterim ama arkadaşlar bunu yapmiyor bak haklı cıktım gelen kisiler kısır olabilir ama bir ihtimal hamilede olabilirler hep baştan bakalım derim dedi. Nee hamilemiyim. Evet ama bakalım takipli gidelim dendi. Yani ben tedaviden önce ya hamile kalmıştım ya da kimyasal gebelik, dış gebelik vs yaşıyordum. Her kan sonucumda ilerleme oldu ama doktor bana normal gelmiyo olumlu dedi. Cuma günü yine en son gittiğimde kanaman olursa haftasonu gel dedi acile. Ve bingo bildi kanamam oldu acile gittim degerim düşmüstü yani düşük yapiyosun dendi. Ama agrım vs yoktu. Pazartesi kendi doktoruma gittim tekrar kan alindı şaka gibi değer yine cıkmiştı. Doktor bu sağlıkli bi gidisat değil 7 gun sonra tekrar kan alalım degerin sıfırlanmasını bekleyelim dedi. Ve 7 gün sonra değerim düşmüştü. Ama şimdide yarım kalan tedavimin devamı için reglmi beklemem söylendi. Simdi beklemedeyim. Ama kafam çok karışık. Ovulasyon testi yaptım yumurtlamada görüyorum. Zaten benim kısırlık sorunum yok eşiminde yok. Benimkisi yaştan dolayı bekleme süremin olmadığı. Tek atımlık kurşunum var. Lütfü kırdararmı devam etsem ne yapsam bilmiyorum. Buradada zaten para ödeyeceğim çünkü devlet 40 sonrasni karsilamiyor. Ilaclarimiz bile 40 dan fazla tuttu
bilgi verecek olanlara sımdiden teşekkür ederim