Bu bebeğin hali ne olacak?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
ek gidaya gecene kadar mı iki koli bez 4 kutu mama?
Evet. 2 çocuk büyüttüm yetiyordu bunlar.pri.a bez alıyordum koliyle mamayı da büyük boy alıyordum. Hatta ilk çocuğuma ayda 1 kutu mama da yetiyordu. Öyle hesapladım. Zaten bu geçici çözüm. Kalıcı olarak anne baba birşey yapmalı

Ve bu yardımlarla çalışmadan yaşama yoluna bakıyorlar çocuk üstüne çocuk yapıyorlar o bebek kurtulmus olmuyor bu mantikla elbette insansınız bende üzülürdüm o bebeğin iyiliği içinde hemen bildirirdim kimse ölsün demiyor ayrıca öyle seymi olur hiç .O ailen alınsa daha iyi olur genede hemen bebek yaparlar genelde görülen tablo bu .Bebek yardimi bekliyor bununla geçinmek istiyen kısmı oluyor büyük çoğunluğu hepsi demiyorum

Üzgünüm ancak sevişecek evlenecek çocuk doğuracak olgunluktaki insanların kaçak göçek bir yerlere sığınıp rastgele üremelerine üzülemem ben. Yerinizde olsam yapacağım tek şey o günlük destekte bulunup ardından yetkililere söylemekti. Can derdine düşen insanlarında yiyecek aşı yokken ısrarla doğurma inatlarını anlayamıyorum. Kendi çocuklarıyla kendileri ilgilensinler siz de vatandaşlık görevinizi yapıp suç gördüğünüz yerde ilgililere bildirin.

Yani çocuga gore degisiyo sanirim, benim kiz buyuk boy kutuyu 2.5 haftada degisiyordu.
Bezde ben uzun süre ustunde tutmamaya calistigimdan çok gidiyordu ama bilemedim

Yani çocuga gore degisiyo sanirim, benim kiz buyuk boy kutuyu 2.5 haftada degisiyordu.
Bezde ben uzun süre ustunde tutmamaya calistigimdan çok gidiyordu ama bilemedim
Doğrudur bebeğe göre değişir. Ben de kirlendikçe değişirdim. İnş bebek için en doğrusu neyse o olur. Aile içinde öyle.

Her ne olursa olsun ortada bir bebek var. Anne babasının sorumsuzluğunu bebek çeksin hak etmiş mi diyeceğiz. Ne ara karardı kalpler bu kadar anlamıyorum.
Çocuk burada doğduğuna göre devlet korumasına alınabilir, yine burada doğum yaptığı için belki anne babasına oturma izni konusunda yardımcı olurlar. Adamın ne olursa olsun çalışması lazım başvurması lazım.
En kötü şikayet edin bebek en azından güvende kalsın

Ben de sığınmacı/mülteciler için bu kadar realist olabiliyorum ama bu bebeğe nedense kahroldum işte.
Evinize alabilirsiniz ya da düzenli olarak çocuk doğurmaları için teşvik niyetine burs ya da destek sağlamaya başlayabilirsiniz. Kimseler inanmıyor ancak şu an ülkenin yarısı ciddi anlamda boğazını doyurmaya çalışıyor siz de hazır ülkeye kaçak gelip üremek isteyen göçmenlere destek olursunuz vicdanen sizin üstünüzden yük kalkar gece rahat uyursunuz.

Ya her konu açtığımda böyle tepkilerle karşılaşıyorum. Herkes dışarıda dört dörtlük, yapılması gereken neyse onu yapan; asla duygularıyla hareket etmeyen insan sanki. İnanılmaz. Konu kapansın diye etiket attım ona bile dislike attılar. Bu kadar sinirlendirecek ne yapmış olabilirim
Ben de kendime realist derdim, hümanist değilim derdim. Çok garip cidden. En duygusal benmişim haberim yokmuş

Çok garipsiniz tek söyleyeceğim bu

yahu bebek daha yeni doğmuş
bu kadın evde kendi kendine doğurmadıysa
bizim sevgili devletimiz zaten biliyor, hastane polisi biliyor, doğumu yaptırtan doktor biliyor
bebeğe bir kimlik belgesi düzenleyen idare biliyor, eve elektrik su aboneliği açan belediye biliyor

herkesler biliyor bunların ülkede kaçak (kaçaklarsa? belki ilticacılar?) olduklarını
bu kıza mı kaldı polise bildirmek?

Bebek ve küçük çocuklar konusunda bende hassasım. Anne baba ne durumda olursa olsun, çocuklar bu durumdan habersiz. Çok masumlar.

Bir kişi ek gıdaya geçene kadar 2 kutu mama yeter demiş ama bu çocuktan çocuğa değişir. Benim sütüm neredeyse yok denecek kadar azdı. Haftada 1 kutu mama gidiyordu. Şuan 1 yaşını geçti , hala mama da kullanıyoruz. Ek gıdaya geçtiği an da çocuk hemen öyle yetişkin tarzı beslenmeye geçmiyor ki. Valla çok üzücü ya.

Bazen ben başka forumlarda da okuyorum. " 3. Çocuğu veya 2. Çocuğu yapmalı mıyım? Maddi durumumuz iyi" yazmış oluyorlar. Girip inceliyorum, aslında " iyi " diye tabir ettikleri şey bez - mamadan ibaret. Maalesef birçok kişi çocuk büyütürken yalnız bez mamadan ibaret zannediyor.

Ben 3 yıl evli kaldım. Geçen aylarda boşandım. Maddi durumum yerindeydi. Ex eşim de çok istemesine rağmen çocuk sahibi olmadım. İlerisini görüyordum çünkü. Yani bunu düşünmek çok zor değil
Bazı gelen yorumları ağzım açık okudum.

Kimse kaçak insan istemiyor buna hemfikiriz ama bahsedilen bir bebek yahu el kadar bebek. Aç mı kalsın hastalansın ölsün mü ne olsun istiyorlar? Ben olsam kayıtsız kalamazdım, kalamadığım çokta aile oldu.
Ne kadar süredir burdalar acaba? Dil biliyorlar mı?

Onu yazacaktım da polemik çıkmasın diye sustumBana mı kaldı cidden.

Yeni gelmişler. Bebek burada doğmuş. Anladığım kadarıyla buradan Avrupaya gidecekler. Kalıcı değiller yani. Türkçe yok ama müthiş İngilizceleri var. Sömürge sebebiyle tabi..

Çok üzücü.
Nerede yaşıyorsunuz? Bulunduğunuz ilin sosyal hizmetlerine ya da ilçenin toplum sağlığı merkezine haber verebilir misiniz ?
En doğru yönlendirmeyi onlar yapar.

Ben dedim onu. İşte geçici çözümler. Benim çocuklara yetiyordu ama yetmeyen bebek de vardır illa ki. Allah mahsun çocuğun yüzü suyu hürmetine güzel bir yol versin aileye.

Siz doğru olanı yapıyorsunuz,vicdanınızı görmezden gelmiyorsunuz,kaçakmış göçekmiş,yapmasalarmış,yapacaklarsa bakacaklarmış vs orası devleti ilgilendiren kısmı,3 aylık bebeğe açlıktan ağla ananla baban seni yapmayaymış denilmez,insani yönünü kaybetmeden yaşayadabilmeli insan,belediyeye başvurabilirsiniz,sadece bebek için yardımcı olabilirsiniz yada yardım istenebilecek bir kuruma başvurabilirsiniz,devlet korumasına alınabilir ama asla görmezden gelinemez.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…