Bu bebeğin hali ne olacak?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ah ahhh zaten sorumsuz gerizekalı olmasalar çocuk sahibi olmazlardı.

Turkiye cok mu refahta? Ne kadar fazla insanin ihtiyaci var bahsettiginiz yardima haberiniz var mi?

Aslında ben de kaçak kalıyorlar demek istemiştim Migren Hanım.
O kadar üzücü bir durum ki şu anda bu duruma daha çok üzüldüm valla.

İnsani duygularınız ağır basmış, kim bilir ne kötü haldeydi bebek de buraya da yazmışsınız. Ama bebeğin aşıya, iyi beslenmeye vs. bir sürü şeye ihtiyacı var bir noktadan sonra mecbur yetkililere bildirmeniz gerek. Hoş yetkililer Türklerle ilgilenmiyor yabancılarla ilgilenirler mi bilemem. Yazık olan yine günahsız bir yavruya oluyor Allah’ın cezaları bari üremeyin üzülen biz oluyoruz.

avrupaya giden kaçak kürtler/türkler/araplar da hemen ilk fırsatta bebek yapıyor

bu arkadaşların ülkesinde savaş varsa iltica başvurusu yapmış/yapacak olabilirler
ortada bir de bebe var kolay kolay deport etmiyorlar bebekli aileleri diye düşünmüş olabilirler

Siz ve arkadaşınız bir süre mama bez alın. En azından ek gıdaya geçince onlarda karar verir ne yapacaklarına. 2 koli bez 4 kutu mama yeter herhalde.

Turkiye cok mu refahta? Ne kadar fazla insanin ihtiyaci var bahsettiginiz yardima haberiniz var mi?
Son iki üç günde en az 2 bebeğin sokağa bırakıldığı haberini okudum. Çocuk esirgemeye bırakmak bile bir yerde insani kalıyor.
Doğurduğu anda çöp gibi poşete koyup sokağa fırlatan kadınlar var artık. Küçücük bebeği cam sehpaya vuran adamlar var. Daha neler neler...

Elbette var haberim. Yani bir bebeğin halini gördüm ve üzüldüm diye bana neden sert çıkıyorsunuz anlayamadım. Ben de mülteci/sığınmacı dostu biri değilim elbette. Yalnız bu bebeğin halini gözlerimle gördüm, anne babasının bilinçsizliğini de düşünerek amaaann bana ne diyemedim. Bunun için suçlu mu oldum şimdi…

Evet, inanın görseniz amannn diyemezsiniz o derece. Anlıyorum, ülkece bu tip insanlardan bıktığımız için bazı yorumlar biraz acımasızca geldi. Kızmıyorum çünkü ben de görmesem belki öyle derdim.
Anne babasının canı cehenneme zaten. O ayrı bir konu..

Bebeğe üzüldüğünüz için suçlu değilsiniz. Ancak ülkede yasa dışı yollarla kalan kaçak insanları bildirmediğiniz için suçlusunuz.

Sizin, arkadaşınızın ve sizin gibi düşünen diğer komşuların bildirmediği bu aile; bir başka ailenin canını yakarsa ne olacak ? O zaman da vicdanınız rahat olacak mı ? Arayın polisi, bildirin bir zahmet.

ailecek deport edilirler ya da bebek kalir anne ve baba deport edilir. Umarim hepsi ailecek deport olur
bilemeyiz

eğer
bebeğin anne babası aynı ülkedense
ve o ülke
bebek y.dışında da doğsa bebeği tanıyıp vatandaşlık verdiyse durum başka

değilse
çocuk vatansız olarak doğduysa
doğum yeri türkiye olduğu için otomatik olarak türk vatandaşı olur
türk vatandaşı çocuğun anasını babasını da kimse deport edemez...

bizim avrupaya giden ilticacılar bu yüzden çocuk yapıyor.

Bu bebegin tek farki yakindan görmüş olmaniz, başka bebekler de var. Kizarim cunku zamaninda bir anne cocuklarina bakamadigi icin intihar etmisti mesela. Kacak olanlara gelene kadar çok kişi var.

Yetkililere bildirirdim ben kendi ülkemde ihtiyacı olanlara yetişemez durumdayım yani buraya iltica yerine başka ülkeye iltica etseler daha iyi şu an .Bizler kendi ülkemizdeki ihtiyaç sahiplerine öncelik vermek durumundayız belkide hatalı düşünüyorum genede önce benim insanım diyorum .Sizin yerinizde olsam yetkililere bildiririm böyle nereye kadar .

Bu ihtimalleri acmadan yazdim yukarda ama evet. Ana baba vatansizsa bebek tc vatandasi olur. Umarim oyle olmamistir da hepsini kommmmmple sinir disi ederler dedim

Eminim ben arayınca gelip deport ederler:) Bu adamlar zaten siyahi, yani yabancı oldukları belli. Bir kimlik kontrolü yapılsa zaten deport olacaklar.
Ben konuda şikayet mi edeyim demedim, sadece günahsız bir bebek için ne yapılabilir dedim. Annesi babası umrumda değil. Bu sebeple de para vermek yerine bizzat bebeğin ihtiyaçlarını aldım. Aa 3 aylık bir bebeğe üzüldüğüm için suçlu oldum resmen:)

Tabi ki önce bizim insanımız..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…