Bu babalar neden bu kadar yobaz ve cahil.

Anne babalar çocukları psikologa gidince kendilerini suçlu hissediyorlar bence. Başka bir aciklamasi olamaz. Benim annem de çok karşı. Bir sene terapi gördüm geçen yıllarda, o zamanda söyleniyordu şimdide ara sıra konuyu açıp ne gerek vardı sanki diyor. Biliyor çünkü kimin yüzünden delirdiğimi hoşuna gitmiyor.
Benimki ilk söylediğimde gerçekten oraya mı gideceksin demişti ilk başlarda ikna olmadı

Kendim araştırdım maladaptive daydreaming olarak geçmiyor resmi bi tanısı yok ama bir bozukluk. Günümün çoğu müzik dinleyip hayal kurmakla geçiyor. Böyle kulaklığı kulağıma takip 10 saat boyunca arada 10 15 dk lik molalar vererek odada kendi etrafımda dönüyorum. Asla ders calisma kitap okuma flim izleme odagim kalmadı . Kendimi odanın içinde dönerken buluyorum . Onun yanında saç koparma ve ayna karşısında 2 saat 3 saat kendi kendime konuşma gibi huylarım var. Bazen sabaha kadar kendi kendime konuşuyorum
Lütfen durumun bence iyi değil lütfen erteleme kimseyide dinleme eğer adanadaysan seni doktoruma goturebilirim.

Dedim . Ilk başla psikiyatri demedim ama her dedigime bir klıf uydurdu . Bende en sonunda söylemek zorunda kaldım. Zaten onlar evde yokken ararım ama tatil şu anda arayamazsın diyor. Doğru mu ? Her dediğime bir bahane bulduğu için her şeyi sorguluyorum
Adetlerim için kadın doğuma gideceğim deseydin ya

Maladaptive daydreaming bence düşünülenden daha yaygın. Bende de var mesela ve pek bahsetmem, diğer postta da benim gibi olduğunu yazanlar olmuş. Sizin hayatınız hem çok monoton ve aile durumunuz parlak degil hem de sınava çalışasınız yok o yüzden kendinizi tamamen bu hayal işine vermişsiniz. Benim de zamanla iş güç derken baya azaldı, azalacak. Elalem ne der muhabbeti de saçmalık yani sınavda heyecan yapıyorum ondan gidiyorum diyin geçsin bitsin. Bir de belli ki aileniz bu, artık bunu kabullenip her olayda onu yaptı bunu yaptı diye tek tek her olayı mesele etmeyin. Her olayı haber vermek zorunda değilsiniz, bugün arama mi dedi tamam yarın arayın. Surda belki birkaç sene daha onlara bağlı yaşayıp sonra kendi hayatınıza gececeksiniz. Bunun için de ya üniversitede ise yarar bir şey okumanız ya da bir meslek öğrenmeniz lazım. Saçma sapan x bölüm kazanıp gidip sonra paşa paşa aile evine dönüp işsiz kalacaksanız hiç boşuna okumayın. O özgürlükten sonra aile evine dönmek çok daha zor. Bir işe yarar bölüm kazanın ya da meslek öğrenin.

Maladaptive daydreaming bence düşünülenden daha yaygın. Bende de var mesela ve pek bahsetmem, diğer postta da benim gibi olduğunu yazanlar olmuş. Sizin hayatınız hem çok monoton ve aile durumunuz parlak degil hem de sınava çalışasınız yok o yüzden kendinizi tamamen bu hayal işine vermişsiniz. Benim de zamanla iş güç derken baya azaldı, azalacak. Elalem ne der muhabbeti de saçmalık yani sınavda heyecan yapıyorum ondan gidiyorum diyin geçsin bitsin. Bir de belli ki aileniz bu, artık bunu kabullenip her olayda onu yaptı bunu yaptı diye tek tek her olayı mesele etmeyin. Her olayı haber vermek zorunda değilsiniz, bugün arama mi dedi tamam yarın arayın. Surda belki birkaç sene daha onlara bağlı yaşayıp sonra kendi hayatınıza gececeksiniz. Bunun için de ya üniversitede ise yarar bir şey okumanız ya da bir meslek öğrenmeniz lazım. Saçma sapan x bölüm kazanıp gidip sonra paşa paşa aile evine dönüp işsiz kalacaksanız hiç boşuna okumayın. O özgürlükten sonra aile evine dönmek çok daha zor. Bir işe yarar bölüm kazanın ya da meslek öğrenin.
Zaten bunun için gideceğim. Bu kacışlarıma bir çare aramak için. Bunu ertelersem onlarca yılım daha böyle gececek. Aslında bu şey ben 11 12 yaşlarımda başladı bu benim için bir alışkanlık savunma mekanizması oldu . Durumum çok iyi olsa bilr mutluluktan gene yaparım bu kendi kendine hayal kurup dönme işini. Sadece üzgünken yapmiyorum ki , mutlu olduğum zaman da yapıyorum.

siz kendiniz icin o kadar faydali bir sey yapiyorsunuz ki, kimsenin ne dedigine asla aldiris etmeyin. asla anne babalarimizin bu tavrini eski nesil bilmezler iste diye kucumseme taraftari degilim ama onceki nesiller bir yerin kanamadigi surece hastalik olmadigini dusunuyor hala. ona anlatarak da zamaninizi harcamayin, psikaytre gidin ve kendiniz deneyimleyin. bana sorarsaniz da asla gizlemeyin, biz onlarin gercekliklerine degil, onlar bizim normalligimize alismak zorunda.

Bu babalar demeyelim de daha doğru olur herkes böyle değil çünkü kusura bakmayın

siz kendiniz icin o kadar faydali bir sey yapiyorsunuz ki, kimsenin ne dedigine asla aldiris etmeyin. asla anne babalarimizin bu tavrini eski nesil bilmezler iste diye kucumseme taraftari degilim ama onceki nesiller bir yerin kanamadigi surece hastalik olmadigini dusunuyor hala. ona anlatarak da zamaninizi harcamayin, psikaytre gidin ve kendiniz deneyimleyin. bana sorarsaniz da asla gizlemeyin, biz onlarin gercekliklerine degil, onlar bizim normalligimize alismak zorunda.
14 15 yaslarimda aylarca panik atak geçirdim. Uyuyamiyordum ölecekmiş gibi hissediyordum böyle nefesim tıkanıyor, elim ayağım titriyordu .doktora gittik . Baba dedim benim kalbim sıkışıyor nefes alamıyorum. Doktor dedi bu panik atak psikologa götürün babam oralı bile olmadı. Gel bizimde damda inek bak tarlaya git hava al geçer dedi .

Bu baba dün böyle olmadı 3 kere sınava hazırlanmak yerine 2 yıllık bölüm yazıp geçseydin şimdiye belki mesleğin olurdu

Back
X