Ailem..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben sorgulamak yerine nasıl yaptığımı anlatayim size isterseniz,Kur'an'ı arapça okuyabiliyorum ama anlamıyordum oyuzden anlamadan okumanın işime yaramayacagini farkettim ve Türkçesini okumaya başladım inanki bildiğimiz doğru diye anlatılan neler neler varmış ve evet dedim Allah zaten soyluyor bize ama bizler sadce tembellikten kulaktan dolma bilgilerle "hacı,hocaların" anlattığını bilip inanmisiz,emin ol anlatilandan daha kolay,her satırında şok yaşadığım her bilginin aslıni veren bir kitap kutsal kitabımız tabi anliyorsak,onuda Türkçesini okuyarak yapıyorum bana artık daha kolay geliyor.vazgececegim bir şey değil emin olun☺️
Hmm tomurcuk momurcuk :)")

Mune Mune dine evrilmis konu, cevap vermemek icin zorlaniyorum, kapatilsa?

Ben sorgulamak yerine nasıl yaptığımı anlatayim size isterseniz,Kur'an'ı arapça okuyabiliyorum ama anlamıyordum oyuzden anlamadan okumanın işime yaramayacagini farkettim ve Türkçesini okumaya başladım inanki bildiğimiz doğru diye anlatılan neler neler varmış ve evet dedim Allah zaten soyluyor bize ama bizler sadce tembellikten kulaktan dolma bilgilerle "hacı,hocaların" anlattığını bilip inanmisiz,emin ol anlatilandan daha kolay,her satırında şok yaşadığım her bilginin aslıni veren bir kitap kutsal kitabımız tabi anliyorsak,onuda Türkçesini okuyarak yapıyorum bana artık daha kolay geliyor.vazgececegim bir şey değil emin olun☺️
Merak ediyorum Ahzab 51 de ne şok geçirip hangi bilginin aslını öğrendin🤣🤣

Merak ediyorum Ahzab 51 de ne şok geçirip hangi bilginin aslını öğrendin🤣🤣
Sanirim kendi cahilligine guluyorsun ama neyse,evet Kuran'da belirttigi gibi birden fazla eşe sahip olabilirsin ama onları gecindirecek ve gönüllerini kirmayacak şekilde rızaları var ise iyice oku,şuan kimse kabul etmez 2.bir eşi ama zaten eşlerin rızası varsa yapılır bu sorunun cevabı olsun,birde sasirdigim azhap süresinin bir ayeti değildi başka ayetlerdi,ama yazık sana açıklamaya daha fazla çaba gostermiyecegim bu inkarla sen yakında anlarsın zaten 😚

Sanirim kendi cahilligine guluyorsun ama neyse,evet Kuran'da belirttigi gibi birden fazla eşe sahip olabilirsin ama onları gecindirecek ve gönüllerini kirmayacak şekilde rızaları var ise iyice oku,şuan kimse kabul etmez 2.bir eşi ama zaten eşlerin rızası varsa yapılır bu sorunun cevabı olsun,birde sasirdigim azhap süresinin bir ayeti değildi başka ayetlerdi,ama yazık sana açıklamaya daha fazla çaba gostermiyecegim bu inkarla sen yakında anlarsın zaten 😚
Bebeğim benim ikinci evliliğe dikkat çekmek istemedim evrensel bir kitabın içinde bi adamın kadınlarıyla cinsellik sırasını, sex hayatını anlatmasına dikkat çekmek istedim. 😍😘 Ben sana yazık demiyorum seni çok iyi anlıyorum 😊

Günümüzdeki insanlarin seks hayatlarına bakınca aslında anlayabiliriz bence neden olduğunu. Allah seksi de o duyguya götüren şeyi de bizlere imtihan vesilesi yapmıştır.
Peki tomurcuk olayi? Ben okuyunca hic hosuma gitmiyor, dehsete düşüyorum, gogusleri henuz tomurcuklanmis kizlar vs yaziyor ya hani, bir de her ilişkiden sonra yeniden bakire olacaklari?
Aciklarsaniz sevinirim.

Okuyorum bende de var yani, yaziyor.

Baban dinden uzaklasmandan korkuyor üzgünüm ama şimdiki gençler "sorgulamaliyim"adı altinda keyiflerince her şeyi yapmak için yok dinsizim yok agnostigim yok zartim zurtum saçmalıyor,baban herşeyi dine bağlayarak anlatmaya çalışıyor çünkü korkuyor,dinimizin sorgulanacak bir tarafı yok kizmasi sinirlenmesi hatta çok yanlış ama vurması bile ondan hazmedemiyor böyle saçma soruları ve düşünceleri üzgünüm,dinini sorgulamaktan vazgeç derslerine odaklan
Sorgulamanın nesi kötü ben anlayamadım?
Tabiki sorgulayacak, kafasına takılanı kendince yeterli cevabı alana kadar araştıracak bulacak ve böyle karar verecek.
Konu din dahi olsa babam böyle dedi amcam böyle dedi diyerek körü körüne bir şeye inanmak çok sacma degil mi?
Belki yanlış biliyorlar, hele ki şu dönemde dinin her işe alet edildiği kafasına göre ayet uyduran bakaraya makara diyenlerin olduğu ortamlarda tabiki arastiracak sorgulayacak öğrenecek içine sindirecek.
Bizim cok dini bütün erkeklerimizin çoğuna sorsan kadınların yok olması lazım, çalısmasin okumasin sorgulamasin vs. vs.
Sorguladıktan sonra ateistmi olur deistmi olur dinine bağlı bir insanmı olur o kişinin kenddi vereceği karar.

Peygamber efendimiz hayatı üzerinden örnekler verilmiştir.
Merak etmeyin sizin dikkat çekmek istediginiz konuya Allah zaten yüzyıllar önce dikkat çekmiştir.
Onlardan dilediğinin beraberliğini erteler, dilediğini yanına alırsın. Uzaklaştırdıklarından birini tekrar istemende senin için bir sakınca yoktur. Azhab 51

Burada herhangi bir cinsellik eğitimi, bilgilendirilmesi, örneklendirilmesi yoktur. Muhammed peygambere istediğin gibi kadınlarınla cinsellik yaşayabilirsiniz diyor sadece.

Artık bundan sonra sana kadınlar helâl olmaz; sahip olduğun câriyeler dışında kadınlarını, güzellikleri hoşuna gitse bile başka eşlerle değiştirmen de helâl olmaz. Allah her şeyi görüp gözetmektedir
Azhab 52

Azhab 51 52 hicri 5. yılda indirilmiştir. Peygamber 56 57 yaşlarındadır. Azhab 52de gördüğümüz üzere peygamber hala gözüne güzel gözüken cariyeler alıp değiştirebiliyor. Burada ulvi bir bilgi yok buram buram azgınlık var.

Peki tomurcuk olayi? Ben okuyunca hic hosuma gitmiyor, dehsete düşüyorum, gogusleri henuz tomurcuklanmis kizlar vs yaziyor ya hani, bir de her ilişkiden sonra yeniden bakire olacaklari?
Aciklarsaniz sevinirim.

Okuyorum bende de var yani, yaziyor.
Dini içerikli konu oluyor ama madem sordunuz Allah in vermis oldugu bilgi neticesinde cevap vereyim , oradaki bir kelime (tomurcuk yorumunu katan) aslında ergenlik çağına ulaşmış kız anlamını taşımaktadır, günümüzde erken ergenlik kavramı oldugu için belki bizler bu yorumu 10 yas gibi algilayabiliriz ama genel olarak 15 yaş ve sonrası kastedilmektedir.

Bakire konusda ise cenneteki nimetler anlatilmaktadir , yani cennete verilecek olan nimetler dunya hayati gibi gecici degildir , ozlem , istek , hayal , kıskançlık gibi duyguların olamayacağı aslinda anlatilmak istenmistir. Tabi ayetleri sadece kendisi ile degil , öncesi ve sonrasi hatta diger ayetler ile ilisiklendirerek anlamak gerekli diye düşünüyorum.

Hmm tomurcuk momurcuk :)")

Mune Mune dine evrilmis konu, cevap vermemek icin zorlaniyorum, kapatilsa?
Dini içerikli konu ve mesajlar yasaktır.

Bu arada alıntıladığım mesaja da cevap vereyim, tomurcuk değil o, orada insanlardan ya da direkt kadından bahsetmiyor aslında, maalesef çoğu meal yanlıştır. Merak edersen özelden açıklarım.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X