Böyle evlilik mi olur?Mutsuz ve umutsuzum :(

daha biraz önce yine tartıştık..bunların aileden bi arsa satış işleri olmuştu ve aralarında eşit şekilde para paylaşımı yapacaklardı.o da o parayla benim sonradan öğrendiğim icralık borcu kapatacaktı.ne oldu o iş diye sordum?ne dese beğenirsiniz parayı iş yeri için harcayacaklarmış..abisi iş yerine vereceği için bu da iş yerine koyacakmış o parayı...ben o borç yüzünden huzursuzum zaten beni ayakta uyuttu ne borçtan ne iş yerini kapattıgından haberim yoktu.adam hapise girecekti neredeyse...bunlar umrunda değil..abisinin kölesi olmuş resmen..o ne derse boyun eğiyor..üstelik iş yerinde tüm işleri yürüten de bizimki..o olmasa işler mümkün değil yürümez..o yokken onun yerine 2 kişi çalışıyordu hem sigortaları hem maaşları çok külfetli oluyordu bunlara..bunu ayarladılar şimdi tepe tepe kullanıyorlar resmen ve o kadar pısırık ki bunları hiç görmüyor..
sen git kendi iş yerini kapat...onlara kul köle ol..üstelik evdeki eşinle oturup konuşma gereği bile duyma...üstüne de ne sigortanı yapsınlar ne başka bişey ve kuzu kuzu otur..o iş yerinde benim de emeğim vardı ve kapatırken beyfendi lütfedip bana haber verme gereği bile duymadı.çıldırmamak elde değil ya!şeytan diyor şimdi hemen topla pılısını pırtısını koy kapının önüne...ama o kadara geniş bir adam ki yine de gitmez öfff kafayı yemek üzereyim ya!

Anladigim kadariyla daha gencsin. Bu senin hayatin. Her ne yapacaksan yap, ama kararli ol ve kararinin da sonuna kadar arkasinda ol. Hayat tekerrurden ibarettir, simdiye kadar ne yasadiysan kaldigin surece aynilarini yasayacagini bil. Erkekler kadinlarin hic degismeyecegini sanir, ama kadinlar degisebilir. Kadinlar ise erkegin zamanla degisebilecegini sanirlar, ama erkekler hic degismezler. Tehditlere itibar etme, cogu erkek karisini elde tutmak icin ayni yontemi uygular. Memlekette kanun var, polis var. Kendi hayatinin ve cocugunun hayatinin bundan sonra nasil gececegine kendin karar ver. Bu konuda uzman birinden de fikir almani tavsiye ederim, psikolog veya avukat gibi.

evin varmış çalışma imkanında varmış öyleyse kimseden çekinme kendini daha fazla mutsuz etme canım.cesaretini topla geleceğini kurtar.baban kızsa bile bir müddet sonra siniri geçer durumu kabullenir sen yeter ki cesaretini topla kararını ver:31:

Merhaba arkadaşlar...
Öyle çok canım yanıyor ki..Artık dengemi kaybettim.Anlatabildiğim kadar anlatıp,rahatlamak istiyorum ve fikirlerinize ihtiyacım var.
10 yıllık evliyim.Eşimle severek evlendik.Eşim evliliğimizin en başından bu yana çok sorumsuz bir eş.Henüz 2 haftalık evliyken tüm altınlarımızı ve paramızı dolandırttı.İlk aylardan bu yana kirayı zor öderdi,faturaları asla zamanında yatırmazdı ve çoğunlukla ev sahibiyle kapıya gelen elektrikçilerle ben muhattap olmak zorunda kalırdım.2-3 yıllık evliyken ailesiyle iş yapmaya başladı.Onun iş yerine sahip olabilmek için beni aradan çıkarmaya çalışarak çeşitli iftiralarda bulundular ve eşim onlara inandı neticede tek celsede boşandık fakat eşim benim haberim yokken dosyayı temyize göndermiş ve 2-3 gün sonra beni aramaya başladı.tekrar beraber olmak istediğini,iş yerinden ayrıldığını herşeyi onlara bıraktığını söyledi.hata yaptığını affetmemi istedi.araya bir çok insan koydu ve bende çok büyük bir hata ederek 1 ay sonra geri döndüm.farklı bir eve taşındık eşim yeni bir iş yeri açtı.bunlar yaşanırken çocuğumuz yoktu.
Sonra bir tane çocuğumuz oldu...
bu arada eşimin sorumsuzlukları hiç düzelmedi hep katlanarak devam etti.çalışkan bir insan ama asla evin sorumluluğunu alamadı.
ben hep tek başıma mücadele etmeye çalıştım.o bu arada bana iftira atan abisiyle tekrar barıştı ve geçtiğimiz yaz benim hiç bir şekilde bilgim olmadan abisiyle aynı iş yerinde ortak olarak tekrar işe başlamış ve kendi iş yerimizi kapatmış.benim bundan asla haberim yoktu.üstelik aldığı arabanın muayenesini yaptırmadığı için bağlandıgını söylemişti fakat icralık olmuş.tam 30.000 lira bankaya borcu varmış.hiçbirinden haberim yoktu.bir gün gülerek gelip bana dedi ki 'ben gidiyorum 3 ay hapis yatıp çıkıcam,aslanlar gibi yatarım'ben şoka girdim bi şekilde borç taksite bağlandı ama herkesin haberi olan şeyden ilk benim haberim olması gerekirken ayakta uyutulmamı hazmedemedim bir türlü.
Bunları konuşmaya çalıştığımda kendisine göre onun hiç bir hatası yok ve ben çok büyütüyorum.hiç bir şekilde diyalog kuramıyoruz.Aynı evde 2 yabancıya dönüştük.mecbur kalmadıkca konuşmuyoruz bile.Ortak hiç bir yönümüz kalmadı.aileme boşanmak istediğimi söyledim.hepsi eğitimli insanlar oldukları halde 'içkisi yok,kumarı yok,aldatması yok çocuğun için idare edeceksin'dediler..hatta babam onun yanında 'gelinlikle girdin kefenle çıkacaksın' bile dedi bana.bu olaylar olmadan önce ailemin bana verdiği eve taşınmıştık ve şu anda orada oturuyoruz.yani eşimin maddi olarak hiç bir sorumluluğu yok.ne ev kirası,ne iş yeri kirası..sadece faturaları ödüyor.akşam gelip arkasını dönüp oturuyor..ayrılmaktan söz edince önce ortalığı dağıtıyor bana bağırıp çağırıyor birkaç gün sonra sensiz yaşayamam seviyorum diye ağlıyor.bana kalırsa o sadece düzeninin bozulmasından korkuyor.
çok yalnızım,mutsuzum..ailemin manen hiç bir desteğini görmüyorum.hep düzelecek diye beklemekten yoruldum.kendime güvenim sıfır..bu olaylar ortaya çıktığında hastalandım.1 ay yataktan çıkamadım.banyomu bile yapamaz duruma geldim.ailesi beni hiç bir şekilde aramadı bile.onlar aşırı rahat insanlar umurlarında değil.eşime kalsa böyle ömür boyu yaşar ama ben çok mutsuzum çok...ne onunla kalabiliyorum ne boşanmak için bir adım atabiliyorum.her günüm düşünerek ve üzülerek geçiyor fakat ben hiçbir şey yapamıyorum.
aslında daha anlatılacak çok şeyim var ama biraz uzun oldu.zaman ayırıp okuduğunuz için teşekkür ederim :(

canım ALLAH cc yar ve yardımcın olsun inşallah,üzüldüm yazdıklarını okuyunca,ama içindeki umudu kaybetme işte o zaman hiç bişey yapmaya cesaretin olmaz ,ölç tart düşün neyi yapabilirim neyi yapamam,yapamayacaksam niye yapamam ,
ki bi insan isterse herşeyi hakkıyla yapabileceğine inanıyorum,ama önce ALLAH cc sarıl ve çok dua et sonrada hayatındaki eksileri artıları yaz ve ona göre kararını ver selam ve dua ile..........

arkadaşlar çok teşekkür ederim destekleriniz için...
sanırım yapılabilecek en iyi şey bir an önce kendimi toparlayıp işe başlamak...bişeyler yapabilmem için önce bundan başlamam gerekiyor sanırım.yoksa böyle mutsuz bi evlilikle ömür geçiremem ben.bunu sürdüremeyeceğimi biliyorum ama gerçekten o kadar zormuş ki..eskiden derdim ki şöyle olsa hemen boşanırım,böyle olsa 1 dakika durmam ama öyle kolay değilmiş...tek isteğim olabilecek en az hasarla sıyrılabilmek,çocuğum için üstesinden gelebilmek...
bu arada sevimli-cirkin ve burcu biriktir özelden attığınız mesajları okudum özel mesaj hakkım olmadığı için cevap yazamıyorum.çok saolun güzel dilekleriniz için....

mrb canım hikayeni okunca benimkine ne kadar benzer olduğunu fark ettim bende aynı senin gibi mutsuz umutsuz bi evliliğim var pişmanlıklar üzerine bi hayat sürüyorum nereye kadar gider bilmiyorum Allah yardımcın olsun

kız ailelerın en buyuk hatası bence bu zaten bozuk olan psıkolojıne bı darbede o vurmus,nedemek damadın yanında gelınlıkle gıttın kefenle cıkıcaksın,resmen ne yaparsan yap oglum kızım senın demek olmus bu. keske aılen bıraz daha senden yana olsa ve nekadar hırpalandıgını gorseler ona buna suna degıl bu olayda olan sadece sana olmuş...

Back