Böyle eşi olan bir tek ben miyim??

zeplin88

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Nisan 2014
678
706
Arkadaşlar Merhaba,

Belki konuyla alakasız gelebilir fakat benim gibi yaşayanlar olduğunu düşünüyorum. Eşim benden daha istekli çocuk istiyordu hatta önce ben istemiyordum o istediği için denemeye başladık önce korunuyorduk sonra geçen sene hiç bir tedaviyi denemeden sadece ayda 3-4 sefer ilişkiye girerek 9 ay denedik fakat olmadı çocuğumuz ve ben buna üzüldükçe eşim daha çok üzüldü ve uzaklaştı benden. Bir kaç test yaptırdık ve bunu gururuna yediremedi. Ve artık yorulduğunu çocuk yapmayı görev haline getirmekte hoşlanmadığını belirtti. Ben daha çok üzüldüm ve kızdım çocuk istememesine. Ve gittikçe uzaklaştı. Hayattan soğudu 5 aydır ilişkide bulunamadık. Çok severek evlendiğimiz halde. Buna kendisi de çok üzüldü ama tekrar görev gibi yapmak istemediğini ve artık olmuyorsa umursamadığını belirtti.(ki eşim çok çok çocukları seven biridir.)Kalbi istiyor fakat dili başka söylüyor. Testlerimizde hiç bir şey çıkmamıştı. Ben artık bir gün çocuk isterse direk tüp bebek yada aşılama yapmak istiyorum çünkü 31 yaşındayız ,3 yılık evliyiz ve yeterince zaman kaybettik gibi geliyor. Herşey bi yana eşimi geri kazanmaya o çocuğa hevesli günlere döndürmeye çalışıyorum. Çocuk meselesi açılınca duymak istemiyor artık. Benim gibi yaşayanlar var mı siz ne düşünüyorsunuz? Neler yapmalıyım?

Eşiniz görev gibi yapmak istemiyorum demekle haklı. Ancak cocuk yapmak icin normal rutinde bir ilişkinizin olmasi lazim. illa bebek olacak kafasında değil de, zevk alarak olursa olur mantığında düşünmelisiniz bence.
yaşınız da ayrıca engel değil, daha geç yaşlarda da insanlar çocuk yapıyor.
eşinize de baskı kurmaktan vazgeçmelisiniz.

Acaba size söylemediği sorunu mu var? Evet görev haline getirmemek lazım ama yumurtlama zamanıydı falan derken illa ki bir süre sonra görev gibi olduğu Zaman oluyor. Ayrıca yaşınız gayet normal.

Şu an çocuk düşünmektense öncelikle eşinizin psikolojisini düzeltmeye bakın derim. 5 ay ilişkiye girmemek oldukça uzun bir süre, aranızdaki ilişkiyi canlandırmanız gerekiyor. Aslında eşiniz haksız da sayılmaz, görev gibi olunca insanın hevesi kaçar, kendini bırakamaz zevk alamaz. Ufak bir tatile çıksanız iyi gelir size, çocuk falan düşünmeden. Genelde kendini bırakınca ve bunu dert etmeyince insanlar pat diye hamile kalıyor.

Şöyle bir durum oldu eşimin iş stresi hayat stresi falan yoruldu ikimizde yorucu işlerde çalışıyoruz.Ve psikolojisi kötü.Evet yumurtlama gününü takip etmekten bi hal olmuıştuk fakat hiç de zevk almıo gibi değildi.Çocuk olmamasını büyüttü.Artık nası çare arayacağımı şaşırdım.Çocuk hasretimi bi yanda bastırıyorum bi yandan eşim iyi olsun diye çabalıyorum.....

Başka da bir sorunu yok. Bana söylemediği.ilişkimizin monotonlaşması evlilik kaldırması zor oldu ona ben daha güçlüyüm ama o daha baskın karakter.Eşimi seviyorum.Her yönden akıllı zeki kalbi iyi bir adam.Ama kinci unutmuyor ve inatçı bir adam.Tatile çok gittik çok da iyi anlaşrz harika zamanlar geçrdk fakat şimdi borç harç olunca para mı var hayır istemiyorum diyip konuyu kapatıyor çok çok sosyal bir adamdı ona ne kadar karışmasamda kendini kısıtlanmış görüyor sanırım a sosyal oldu.Çocuk olsaydı hayata tutunma sebebi olacağına da eminim.Onu iyi tanıyorum.Kalbi başka dili başka..

Bende 5 yıllık evliyim ve olmuyodu çocugumuz (pko ya baglı olarak ) ama 5 yıllık zamanda hiç cinselligi görevmiş gibi yaşamadık hatta çocugu aklımıza bile getirmedik birde ayda 3-4 çok az yani bebek olmasada çok az sadece yumurtlama döneminde bile 5-6 oluyodu bizde iki gün önceden başlanmalı tabi :) kaldı ki bunu bir aya yaysan sizinki az geldi yada bizimkimi fazla bilemedim

5 aydır ilişki olmaması evlilik bitti bitecek demektir..Eşinizle konuşun gerekirse uzmandan yardım alın

Açıkçası yoğun iş temposunda çalışan kadın ve erkek bir çok arkadaşım 1 yıldır ilişkiye 1 yada 2 defa girdiğini biliyorum.Yani modern zaman herşeyi alıp götürüyor fakat biz aşık olarak evlendik o yüzden sorun ediyorum tabiki 5 ayı.

Dedim ya yoğun iş tempomuz var saat 11 de uykumuz geliyor. Yani ev hanımı olsam altından girer üstünden çıkarım fakat yorgun olabliyoruz sizin maşallahınız varmış valla
sırf aramız düzelsin kendimizi iyi hissedelim diye haftaya izin aldım cinsel silahlarımı vallahi kullanacağım :)

Eşinizin haklı olduğu yanlar var. İlişkiyi bebek yapma olarak görmenizden olmuş aslında bunlar. Bence yaşınızda bir şey yok bir sene çocuk falan düşünmeden aranızdaki ilişkiyi düzelmek için uğraşsanız ve sadece sevişmek için sevmişseniz daha mantıklı bence.
Benim yakın bir arkadaşımda da benzer konu yaşandı aralarındaki ilişki kötüyken hamile kaldı uzun uğraşlardan sonra ama çocuk hiç iyi gelmedi onlara. Eşi sürekli gergin ve çocuk da sanki o gerilimi hissediyor. Çok hala anne baba diyemedi ve neredeyse 4 yaşına girecek. Anne ve baba olarak aradaki ilişki kötüyse çocuk da bundan etkileniyor.
Şu aşamada bence bir mola verip ilişkinizi düzeltmelisiniz.
Böylece cinsel anlamda da düzeldiğinizde çocuk da kendiliğinden olacaktır.

Strese sokmuşsun.Psikolojik olarak bunalmış.Akışına bırak çocuk lafı etme bi süre

Her seyden onemlisi esiniz ile iliskini. Herhangi bir saglik probleminiz olmamasina ragmen yillarca cocugunuz olmayabilir, kadin uzulur, erkek ise gurur yapar ama bu gururu/ kendini 'asagi gorme' durumunu da dillendiremedigi icin her seyden uzaklasabilir. Sizin oncelikle yapmani gereken cocuk fikrini hem kendi hem esinizin zihninden uzaklastirmaniz. Gerekiyorsa ben zaten kendimi hazir hissetmiyordum, cocuk demek istemiyorum, olursa olur yoksa da onemli degil tarzinda cumleler kurarak esinizin uzerindeki stresi azaltmaniz olmali oncelikli hedefiniz. Ayrica (sahsi dusunceme gore) ayda 3-4 kez birlikte olmak (cocuk istemeyi goz ardi ederek soyluyorum) az degil mi? Henuz gencsiniz ve cok olmamis da evleneli. Sahsen ben sirf zevk icin daha cok sevismek isterim ya... :)

Normal değil eşinizin böyle davranması ilişki olmaması..Bizimde3 yıldır olmuyor ama hiç usanmadık usanmayız da Allahtan gelen birşey bu.Çünkü çocuğu güzel giden evliliğe renk katsın diye isteriz.Olmazsa da hayatımız yine aynı şekilde devam etmeli bana göre.Eşinizin davranışları tuhaf geldi açıkcası kendinizi hiç üzmeyin olur hayırlı bir Zaman'da.

başıma geldiği için biliyorum. birkaç denemeden sonra olmayınca erkek bunu fazlasıyla dert ediniyor. eksik görüyor kendini. olmadıkça üstüne gidersin konunun araştırdıkça bir de onda sıkıntı çıkarsa bununla baş edemez diye üstünü kapatmaya çalışıyor. malesef erkekler daha hassas bu konuda. aynılarını yaşadım. biz de hiç ilişkiye girmiyor hale gelmiştik son zamanlarda ve tüp bebeğe başvurduk ilk denemem negatif oldu ikinciyi deneyeceğim inşallah.

Katılıyorum önce aramızı düzeltmek gerek ama eşim zor huyuna gitmezsen zor bir insan.Bunu bilerek evlendim.Gülü seven durumu açıkçası...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…