Böyle bir durumda ne yapardınız?

holy_andy

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Şubat 2012
8
0
36
İstanbul
Herkese merhabalar, kk sürekli takip ediyorum kendimden çok şeyler buluyorum..Bu kezde kendimle ilgili sizlerin fikirlerini almak için üye oldum...

13 yılı deviren birlikteliğimde 2 yıl 4 aydır evliyim. 17 yaşında çıkmaya başlamıştı. Eşimle aynı sınıftaydık. O izmirde ben İstanbulda oturduğumuz için baya zordu..Neyse konuya geleyim Evlendikten sonra izmirde oturduk 10 ay kadar iş te bulamadığım için çok sıkıntı çektim..Eşim işi dolayısı ile sürekli şehir dışına çıktığı için gece de çook yanlız kaldım..Tam bir iş kolik varken bile yok gibi zaten..Hatta hem ailem yanımda yok hem kocam yanımda yok dedim diye kayınvalidem başkalarına söylenmiş bunla ilgili...Memur oldum istanbula atandım eşimde zaten istanbula iş için sık gelip gidiyordu ve nisanda askere gidecek diye 1 yılı geçirip dönerim diye düşünüyorduk tabi o da hafta sonları ve işi olduğu haftalar geliyordu..Hatta bu arada hamile olduğumu öğrendim..Eşimin sinirli yapısı hamileliğimde beni daha çok yıprattı hassasiyetimi anlamadı hiç. Doktorlar her ne kadar ilgisi yok desede stresten, düşünmekten bebeğin kalbi durduğu için 2.5 aylık aldırmak zorunda kaldım. 1 ay geçmeden hala teselliye ihtiyacım varken, şubat 13 te 13 yılımız doluyordu ve 14 şubat malum..O hafta gelmedi işi uzadı vs..cts günü izmirde işe gitti ve akşam arkadaşına yemeğe gideceğini söyledi bende tabi gelmedi diye zaten çoğu özel günü yanlız geçirdiğim için tartışma havasında konuştuk telefonda...Gece 2-2.5 gibi uyandım pek adetim değildir ama aramak geldi içimden bardaymış arkadaşlarıyla! benim haberim varmı dedim yok ne zaman belli oldu dedim gündüz yapmışlar planı hepten çıldırdım evliyiz değil karısı, insan yerine koyup haber vermiyor bana..
Ofisten tanıdıklarım varmış evet ama ben artık uyurken nerde ne yaptığına nasıl güvenicem? Ben aynı şeyi yapsam ne olurdu diye düşünmüyor. Gönlümü alacağına herzaman hatayı üzerime atma taktiğiyle, hissettim arayacağını bilmiyorsan ne arıyosun çocukmu kandırıyosun diye bana kızmazmı...sevdiği şeylerde varmış onun bi düşün bakalım niye böyle yaptım diyor...En canımı acıtan ise senden kurtulmak için ne ödemem lazım dedi bana unutamıyorum...
gündüzde bana mesaj atıyor anneannemleri yazlığa görürüyorum diye :P
Bende bensiz eğlenmeyi seven ve bunun için gizli saklı şeyler yapan insan benim kocam olamaz dedim beni arama artık dedim.. Bu arada her hatasından sonra barıştığım için artık bu defa boşanmayı düşündüm ve ona anlaşmalı boşanma metni yoladım bana hep duygu sömürüsü yapıyorsun diyor yapamıcam sanıyor bu defa görsün dedim! Ayın 13 ü çıkmış gelmiş bende dayımlara gitmiştim aramış duymamışım annem yengemi aradı söyledi..ben yine konuşmayınca yengemi aradı yine konuşmadım, pazartesi başvuru yaparım sende kabul edersin diye mesaj attı..Görüşmedik..Ertesi gün öğrendim ki istanbuldaymış hala burdaysan seni dinleyebilirim dedim cvp yok. yarım saat sonra kalp şeklinde lezzet paketi geldi not bile yok üstünde bende üzerinde not bile olmayan duygusuz paket için teşekkür ederim dedim daha önce gönderdin herlalde artık bir önemi yoktur dedim. Dün içindi, önemi yok artık göndermedi sayabilirsin demiş... Hala görüşmüyoruz..Artık sorumluluk sahibi olsun karısı olduğumu anlasın istiyorum çünkü daha neler var bu sadece son damlaydı....Ama boşanıyoruz galiba ne yapmalıyım? Sabırla okuduğunuz için teşekkür ederim...

çok üzüldüm bu durumunuza, fakat bence biraz daha sabırlı olmalısınız. eşinizle sakin bir ortamda konuşma imkanınız olursa çok iyi olur. örneğin kendi evinizde daha rahat konuşa bilirsiniz. ama onu çağırmanız, alttan alcaksınız anlamına gelmez. medeni bir şekilde sorunlarınızı açıklıkla daha çok suçlar şekilde değilde konuşurken sizin duyduğunuz üzüntüyü ona belirtseniz çok daha etkili bir konuşma olur. ( bunu iletişim dersinde öğrenmiştim) yani konuşmanız amacına ulaşır. aynı zamanda erkeklerin içinde eşlerini azda olsa kaybetme korkusu olması gerektiğini düşünüyorum. bende benzer bir sıkıntıdayım. yani kendi kararlılığınızı, istemesenizde kötü sonuçların oluşabileceğini ona hissettirin. ve ona, sizin hangi davranışlarınızdan yakındığını anlatması için müsade edin böylelikle sizde onun sıkıntısı ne olduğunu anlayabilir hatta belkide sorunun küçük birşey olduğunu farkedebilirsiniz. umarım fikirlerim işe yarar. inşallah barışırsınız.

Yağmurluyum, çok teşekkür ederim tavsiyelerin için..uzun bir süre verdim bakalım ikimizede zaten onun mücadele etmesi lazım değil mi? ben şu aşamada hiç birşey yapmadan bekliyorum. İnşallah hepimizin beklediği mutlu günler bir an önce gelir...

holy_andy okurken inan çok üzüldüm :( umarım en kısa zamanda ortak bir çözüm yolu bulursunuz...hayatını adadığın kişinin bu kadar duygusuz olabilmesi çok kötü bi durum. birbirinize düşüncelerinizi açıkça ifade etmelisiniz bence... " sevdiği şeylerde varmış onun bi düşün bakalım niye böyle yaptım diyor...En canımı acıtan ise senden kurtulmak için ne ödemem lazım dedi bana unutamıyorum..." bu cümleleriniz çok üzdü beni.dilerim aklını başına toplar!

bende çok üzüldüm okurken. çok acı çekmişsiniz.
eşinizi karşınıza alıp konuşun hala umursamaz tavırları varsa yapacak birşey yok
ama değişmeye sorumluluk almaya başlayacağna sizi inandırırsa belki bir kez daha denenebilir diye düşünüyorum
evleneli çok uzun zaman olmamş yeni evli sayılırsınız siz.böyle davranması çok tuhaf.
yapacak birşey kalmadığnı dşünüyorsanız boşuna uğraşp kendinizi yıpratmayın derim.
umarım hayatınızda herşey yoluna girer

ya ben çok tahammülsüzüm ya da insanlar gereğinden fazla tahammüllü. iş buralara geldikten sonra geri dönüş zor gibi görünüyor. senden kurtulmak için ne kadar ödemem gerek diyen biri hala koca sıfatı taşıyorsa diyecek bişey bulamıyorum biraz kendinizi önemseyin.

13 sene dile kolay.. Kim bilir o süre içinde neler yaşadınız evlenmek için ne zorlukları yendiniz. Buraya kadar geldiniz evlendiniz şimdi başka bi sorun için boşanma kararı.. Böyle şeyleri duydukça çok üzülüyorum gerçekten. Allah yardımcınız olsun inşallah eşiniz hatasını anlar ve barışırsınız..

hamileliğinde bisürü stres yaşamışsın, bebeğini kaybetmişsin en yakınında olması gereken hayat arkadaşın, bisüre sonra gezmelere tozmalara gitmiş. 13 yıllık beraberlikte sana olan ilgisin, tüm alakasını kaybetmiş gibi. bunu bir bebeğin acısı bile düzeltmemiş. onu ya olduğu gibi kabul et, evliliğinden çok fazla şey bekleme, yada dön arkanı git..

kadın evlilikte çok önemlidir. sen bedenen ve ruhen iyi olacaksınki, evini eşini cocuklarını toparlayabilesin. devam edebilmen için sağlam durman lazım. eşinden uzak bu biraz zor. yakın olsanız daha iyi, sorunlar ancak bu şekilde çözülür. uzaktan uzaga sorunların aynen devam edeceğini düşünüyorum ben.

aslında merak edıyorum kadınlar sehır dısında calıssa gunlerce gelmese gıttıgı yerı haber vermese bu erkekler ne yapar.?13 yıl cok uzun zaman bence bıraz zaman verın bakalım ne yapacak tavrı ne olacak.bence elınızden gelenı yapın mucadele edın sonra bosanmayı dusunun.yuva yıkmak cok kolay cunku.en azından denemedım demezsınız.allah yardımcınız olsun cok zor bır sınavdan gecıyorsunuz.

ya ben çok tahammülsüzüm ya da insanlar gereğinden fazla tahammüllü. iş buralara geldikten sonra geri dönüş zor gibi görünüyor. senden kurtulmak için ne kadar ödemem gerek diyen biri hala koca sıfatı taşıyorsa diyecek bişey bulamıyorum biraz kendinizi önemseyin.

çok doğru sana katılıyorum :46: zaten senden uzaktaymışş senn haberin olmadan kimbilir daha neler yapmıştır ilerde daha çok üzülmektense :19: Allah yardımcın olsun

Muhtemelen barda olduğundan dolayı çok kırıcı konuştuğu an içkiliydi diye düşündüm okurken ama size hiç vakit ayırmıyo anladığım kadarıyla bi kadının kendini eşi tarafndan önemsenmediğini hissetmesi onun hayatla ilgili bütün heveslerini kırar ve moral bozukluğu yaratır fazlasıyla. Zor bi dönemdesiniz. Kaç seneniz geçmiş beraber. Eskiden de böyle miydi? yoksa sonradan mı bu şekilde olmaya başladı eşiniz?

holy_andy , siz kendi hayatınızı, eşinizi biliyorsunuz; en doğru kararı sevginizle değil mantığınızla vermelisiniz.

Madem ayrılma kararı aldınız, geri dönüş yapmayın, bırakın o uğraşsın.

Mesela; yazmışsınız ki ''hala buradaysan dinleyebilirim
'' Neden o birşekilde mesaj atmadı, iki üç aramadan sonra pes etti ?
Çünkü size inanmıyor, ondan vazgeçeceğinize inanmıyor.

Sizi merak etmesini sağlayın.

İnşaallah hayırlısı olur ve her şekilde mutlu olursunuz.

Çok Sağolun inşallah hayırlısı olur, bana ağır gelen şeyler ona çok basit geliyor ben çoğu şeyi sorun eden insan haline geldim kolay değil yaşadıklarımdan pisikolojim bozuldu..Beni hem paranoyak yapıp hem sinirlerimi bozup tartıştığımızda sesim yükselince yada katlanamayınca ben suçlu oldum hep..Beni sevdiğini biliyorum ama sorumlu olmak ve evli gibi davranmak yani işi dışında zora gelmek ona göre değil :(
Çoğu insanın hayranlıkla bakıp dile getirdiği güzel bir kadınım, yüksek lisans yapıyorum mühendisim ve iyi bir resmi kurumda memur olarak atamam yapıldı..Ama ikili ilişkimde hiç şansım olmadı malesef..Sanırım bizim yaşadığımız birbirimizi üzmekten ibaret saplantı haline gelmiş alışkanlık...ve şu an çok canım acıyor... kendince vicdanını rahatlatmak için küçük bir deneme yaptı ve hemen pes etti demek istemiyor artık...Bende büyüdüğüm şehirde kendime yeni bir hayat ve yine yeniden aşık olmak istiyorum çok özledim bu duyguyu. Ama önce bu yaşadıklarımdan kurtulmam lazım zaten 2 gün içinde hiçbir şey yapmazsa boşanma konusunda kararlıyım artık...

kendinizi çok iyi tartın bence, gerçekten ayrılmak istemiyorsanız burnu sürtsün diye düşünmeyin.
sonra üzülmeyesiniz.blöf yapmayın. iletişimle çözüm bulunur.

Back