• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Böyle Bir Aile Gördünüz,Duydunuz mu?

e cnm bunlar çoook zaman önce belliymiş.
taaa sevgiliykenden beri.çamaşırını ben yıkıyordum diyorsun.
söze, nişana düğüne gelmelerinden belliymiş.
şimdi yakınmak biraz boş gibi.,eşinizin dediği gibi ailesini atamaz.
ki sen diyorsun sessiz, ensesine vur ekmeğini al diyorsun.

tek çare onlarla görüşmemek, bırak eşin görüşüyorsa görüşsün, sen görüşme

doğru söylüyorsunuz ama insan işin içindeyken hiç bişey anlamıyor şimdi şimdi anlıyorum bi bohça bile yapılmadı bana hiç bişeye ihtiyacım yok şükür ama içinde kalıyor insanın kaynanam her hafta kendine alışverişe çıkar nişanlıyken eşim o ben dışarı çıkmıştık dedim bana bohça yapacak gözümün önünde çift çift ayakkabılar aldılar kendine sora geri geldik

Evet aynen işte olay bu zaten hep tmm haklısın orta yolu cevaplar yine bildiğiini okumak ben ailesine karşı mesafeyi koyarsa onlar bu kadar herşeyim içinde olamıcaklar.bnm eşimde ailesine atamam satamam diyo atmasın satmasın ama bni de ezip geçmesin.eltim doğum yapcağı sırada özel hastaneye götürüp sezeryan yaptırdı eşimin abisi sorada gelip param yok dedi eşimde o zaman nişan için biriktirdiği parayı son kuruşuna kadar eltimin hstane masraflarına harcadı abisinin cebinede harçlık koydu parası olmayn insan gidip özel hastanede doğum yaptırırmı ?sorada eşim ailemden para aldı nişan takılarını almak için

onlar ana babayla benim annem babam ne oluyor beni üniversite okutmak için annem bi gün pişirip üç gün yiyorlardı hiç bişeyimi eksik etmediler bu yaşıma kadar mutluluğum için herşeye göz yumdular
yakın mı ailesi size.uzak olursanız belki mesafe koydurabilrsin gerçi Benim arkadaşımın eşinin ailesi Adana da arkadaşımda İstanbuldaydı ona rağmen yine karışıyodu. Birde çalışcam demişsin eğer bulduğun iş çok iyi değilse sakın çalışma arkadaşımın eski eşide aileside çalış çalış diye baskı kurdu neymiş karın hayvan gibi yatacağına çalışsın bize para gönderin diye arkadaşım inadına çalışmadı çünkü eğer çalışırsa eşinin rahatlayıp bütün evin sorumluluğunu arkadaşıma yükleyeceğini biliyodu. Bnce sende devl işi değilse iş bulupta eşini bu konuda rahtlatma. Ne güzel sen çalış didin sonra paralar eşinin ailesine yine tabide sen bilirsin ama bu seçeneği aklından çıkarma evin yükü sana kalabilir

yakın mı ailesi size.uzak olursanız belki mesafe koydurabilrsin gerçi Benim arkadaşımın eşinin ailesi Adana da arkadaşımda İstanbuldaydı ona rağmen yine karışıyodu. Birde çalışcam demişsin eğer bulduğun iş çok iyi değilse sakın çalışma arkadaşımın eski eşide aileside çalış çalış diye baskı kurdu neymiş karın hayvan gibi yatacağına çalışsın bize para gönderin diye arkadaşım inadına çalışmadı çünkü eğer çalışırsa eşinin rahatlayıp bütün evin sorumluluğunu arkadaşıma yükleyeceğini biliyodu. Bnce sende devl işi değilse iş bulupta eşini bu konuda rahtlatma. Ne güzel sen çalış didin sonra paralar eşinin ailesine yine tabide sen bilirsin ama bu seçeneği aklından çıkarma evin yükü sana kalabilir

farklı ilçelerdeyiz ama buraya taşınmak için ev arıyorlar.bende çalışınca daha yüzsüz olacaklarının farkındayım daha işe girmeden ne kadar vercekler diye sorduklarına göre bencede eşim rahatlıcak kira fatura düşünmicek bu durumu düşünmüyo deilim ama u iş boşanmaya giderse hiç değilse mesleğimde ilerlemiş olayım diyorum.o kadar karışığım ki

canım Allah sabır versin benim çevremde de senin yaşadıklarının aynısını yaşayan bir yakınım oldu. Senin yazdıklarını okuyunca onu dinlemiş gibi oldum.Yakınımın eşi kredi çekip çekip ailesine verdi. En son bankadan 25 milyar çekmiş bunu duyunca çok sinirlendi evde ekmekleri yok maaşını elinde avucundakini ailesine veriyodu arkadaşımda fazla çekmeden 2 sene sonra boşandı. Çünkü bana anlatırken anlatıyorum sen haklısın diyo ardından aynısını yapıyo diyodu. Eşinin ailesi gibi arkadaşımın annesi babası hiç bakmamış babası bırakıp gitmiş parası bitince 10 sene sonra mı 15 sene sonra mı geri dönmüş adam yine de anne baba hakkı ödenmez diyo. Öylede herkese anne baba denilirse gerçek anne babanın farkı ne. Çocuğu için taş taşıyan anne var çocuğunu çöp konteynarına bırakıp giden anne baba var.Düğünlerine gittiğimde babası elini cebine bile atmadığı gibi çocuğun ablası mı kardeşimi rezil rezil hareket edip kızın düğününü bile mahvetmişti.
İşallah eşinin aklı başına gelirde yuvanız kurtulur.okuduğum kadarıyla eşin akıllı ailesinin ne olduğunun farkında eşine biraz alttan alttan dertleşmeyle karışık nasihat verirsen ikna edersin

Anne baba hakki odenmez ama esde esinden razi olmali.
Esi Esinden razi degilse vay o adamin veya kadinin haline..

farklı ilçelerdeyiz ama buraya taşınmak için ev arıyorlar.bende çalışınca daha yüzsüz olacaklarının farkındayım daha işe girmeden ne kadar vercekler diye sorduklarına göre bencede eşim rahatlıcak kira fatura düşünmicek bu durumu düşünmüyo deilim ama u iş boşanmaya giderse hiç değilse mesleğimde ilerlemiş olayım diyorum.o kadar karışığım ki

son karar sana ait ama boşanmayı düşünüyorsan (eşin çok iyi birisiymiş biraz daha düşün çünkü çok fedakarlık yapmışsın zaten) çalışma derim arkadaşım gerçekten çok zekiydi eski eşinin de ailesinin ne olduğunu anladı çalışmadı çünkü çalışsam hem çalıştığım para gidecek hemde nafaka alamam boşanırken diye ki boşanmayı düşünmediğinde bile bu ihtimali düşündü.
Sen ilk önce eşinin gözünü korkut böyle giderse boşancam diye kabul ederse bişey beklemzsin zaten ama kabul etmezse şartlarını söyle.ama bu aşamda evi terketme yani davayı açmadan.

son karar sana ait ama boşanmayı düşünüyorsan (eşin çok iyi birisiymiş biraz daha düşün çünkü çok fedakarlık yapmışsın zaten) çalışma derim arkadaşım gerçekten çok zekiydi eski eşinin de ailesinin ne olduğunu anladı çalışmadı çünkü çalışsam hem çalıştığım para gidecek hemde nafaka alamam boşanırken diye ki boşanmayı düşünmediğinde bile bu ihtimali düşündü.
Sen ilk önce eşinin gözünü korkut böyle giderse boşancam diye kabul ederse bişey beklemzsin zaten ama kabul etmezse şartlarını söyle.ama bu aşamda evi terketme yani davayı açmadan.

bu söylediklerinizi hiç düşünmemiştim boşanmayı kabul etmez ama güvenemiyorum bana sevgisine eminim ama ailesi karşısında bana ne tepki verir bilemiyorum eşim çünkü şimdiye kadar hayatında görmediği ilgiyi görüyor ailesinden bni sinir edende bu zaten ben eminim eşim para vermese bi kalemde silip atarlar para vermiceğne emin olduklarında tabii.ben evi terketmezsem eve gelir ailemin yanına gitsem orayada gelir benm uzaklaşmam için ancak kaçıp gitmem gerekir başka bi yere

bu söylediklerinizi hiç düşünmemiştim boşanmayı kabul etmez ama güvenemiyorum bana sevgisine eminim ama ailesi karşısında bana ne tepki verir bilemiyorum eşim çünkü şimdiye kadar hayatında görmediği ilgiyi görüyor ailesinden bni sinir edende bu zaten ben eminim eşim para vermese bi kalemde silip atarlar para vermiceğne emin olduklarında tabii.ben evi terketmezsem eve gelir ailemin yanına gitsem orayada gelir benm uzaklaşmam için ancak kaçıp gitmem gerekir başka bi yere

davayı açtıktan sonra evden ayrılabilirsin dava açmadan ayrılırsan herhangi bir hakın olmaz diye biliyorum yine araştır bvoşanırken sıkıntı mutlaka çekilir ailenin evinede gelir senin yanınada ama seni istemediğini belli ettikten sonra kararlı olduktan sonra ne yapabilirki ilk önce senin ne yapacağına karar vermen gerekir.

davayı açtıktan sonra evden ayrılabilirsin dava açmadan ayrılırsan herhangi bir hakın olmaz diye biliyorum yine araştır bvoşanırken sıkıntı mutlaka çekilir ailenin evinede gelir senin yanınada ama seni istemediğini belli ettikten sonra kararlı olduktan sonra ne yapabilirki ilk önce senin ne yapacağına karar vermen gerekir.

bilmiyorum o kadar karışığım ki eşimle kişisel hiç bi sorunmuz yok öyle bi sorun olduğunda karar vermek çok daha kolay olabilirdi

Anne baba hakki odenmez ama esde esinden razi olmali.
Esi Esinden razi degilse vay o adamin veya kadinin haline..

öyle diyosun ama baba bunları terkedip elindeki avucundaki bütün parayı genç kızlarla yemiş bu adamda 70 yaşında ve bu yaşında arkadaşımın teyzesine ve kardeşine sarkmış defalarca arkadaşımın kız kardeşini tel ile armış akraba diyeki bu insan gelinini bir defa aramamış.
Anne desen o da kız istemeye gittiklerinde bütün aile sırlarını yere serip benim eşim şöyle benim eşim böyle yaptı diye anlatıyo, çocuğunu arayıp arayıp ağlayıp para istiyo bunlar evde ne yapıyolar diye düşünmeden. Bunlar anne babaysa yemeyip çocuğuna yedirenler ne oluyo acaba

Benim eşimin eğitimi ile ilgili bi problemim yok eşimim aşağıladığımda yok konuyu tamamen okursanız anlarsınız ki durum eşimin ailesinin bana bunlara karşı değer vermemesi değer görmemek eşim okumamış belki ama çoğu konuda benden daha mantıklı kanepede yattığını ekmek parasını ondan istenmesi kendim şahit olduğum şeyler.istediğim şey ise eşimin ailesine karşı boynu bükük kalıp bizi ezdirmemesi huzurumun bozmamaları gece yarularına kadar eşime yalakalık yapmak adına para almak adına aramamaları bu insanlar babam hastanelik oldu halam öldü bi kere aramadılar şimdi gece yarılarına kadr arıyorlar

Aranizdaki egtim farkini extra belirterek, onun sizden daha donanimsiz olmasina ragmen onunla evlendiginizi vurgulamissiniz onun icin söyledim...Dediginiz gibi herseye kendiniz sahit olduysaniz zaten evlenmeden önce biliyormussunuz aileyi..Evlenince ne olsa ben esimle ailesini görüstürmem diyemi düsündünüzde bunca seye gözyumdunuz..Ben anlayamadim acikcasi...

Son düzenleme:
öyle diyosun ama baba bunları terkedip elindeki avucundaki bütün parayı genç kızlarla yemiş bu adamda 70 yaşında ve bu yaşında arkadaşımın teyzesine ve kardeşine sarkmış defalarca arkadaşımın kız kardeşini tel ile armış akraba diyeki bu insan gelinini bir defa aramamış.
Anne desen o da kız istemeye gittiklerinde bütün aile sırlarını yere serip benim eşim şöyle benim eşim böyle yaptı diye anlatıyo, çocuğunu arayıp arayıp ağlayıp para istiyo bunlar evde ne yapıyolar diye düşünmeden. Bunlar anne babaysa yemeyip çocuğuna yedirenler ne oluyo acaba

cnm bnmde kaynanamla kayınpederim arasında karı kocalık ilişkisi yok kimsenin kimseye saygısı yok kaynanam kayınpederime gözümün önünde vuran bi kadın.inanmıcaksın blki ama öyle kayınpederim iş yerinde yemek bulaşık felan yapıyor her işe karışır bütün kadın işlerine o ymek öyle yapılmaz en güzelini bn yaparım vs.herkes hakında komple teorileri kurar.öğneğin eşim kustuğunda kan gelmişti bi kere yok ciğerlerinden geliyo demişti öyle bişe yoktu ama olsa bile insan evladına nasıl kondurur.eşimin halasının oğlunun yıllar sora evlatlık olduğunu öğrendik yok evlatlık değilmiş adam başkasından peydahlamış vs. vs hep dedikodu dedikodu

Aranizdaki egtim farkini extra belirterek, onun sizden daha donanimsiz olmasina ragmen onunla evlendiginizi vurgulamissiniz onun icin söyledim...Dediginiz gibi herseye kendiniz sahit olduysaniz zaten evlenmeden önce biliyormussunuz aileyi..Evlenince ne olsa ben esimle ailesini görüstürmem diyemi düsündünüzde bunca seye gözyumdunuz..Ben anlayamadim acikcasi...

ben öyle bişey vurgulamadım tekrar söylüyorum ben bana ve aileme yapılan haksızlığı anlatmaya çalışıyorum.neden tepkiniz bu yönde anlamış değilim bende bu şekilde olacağını bilseydim evlenmezdim geleceği göremiyorum ne yazık ki.olaylar evlenme düğün arifesine kadar kimsenin içine girmeden 5 senede nişanlı kalsan inanmıosun göremiosun yapılanları.ben vicdansız bi insan değilim görüştürmiyim ediyim diye böyle bi fesatlık geçmedi içimden bu insanlar ana baba vasfını haketmiyolar bunlar aileyse bnmki ne.istediğim Allah onlara 5 versin bana bir versin yeterki benden ailemden uzak dursunlar zarar vermesinler yediğim içtiğim oturduğum koltukta gözleri olmasın.her anne baba evladının iyi olmasını ister ama bu aile böyle değil bakın bu bayram eşimle paramız yoktu aradılar hr zamanki gibi ne dediler bana biliyomusun yiyecek ekmeğiniz var mı dediler bi anne baba bunu der mi he deseler ki paranız varmı diye o başka bişey yiyecek ekmeğiniz varmı ne demek

yooo bence konu sahibi eğitim farkını önemsemediğinin altını çizmiş. bu noktayı değerlendirmek gereksiz bu yüzden.

@evrem88, canım eşin iyi biriyse, başkaları yüzünden yuvanı dağıtmaya değmez.

eşin biraz çocuk akılda, 31 yaşında ama her erkek gibi çocuk gibi.
bence, kayınpederin ve kayınvaliden, kaynının eşine ne zorluk çektirdiğini eşine göstermelisin.
eşin olan bitenin farkında ama çok umursamıyor, alışmış herhalde.
bu alışkanlık durumunu değiştir. artık ailesine değil, sadece sana karşı sorumlu olduğunu bildir.

allah sabır versin canım.

ama sana şunu söyliyim, şuna inan, bir kadın isterse kocasına istediği herşeyi yaptırır. bunun nasıl yaptıracağını bizden çok sen bilirsin. :34:

Benim eşim 31 yaşında ve bu yaşına kadar ailesinin yanında kalmış.Annenesi babası abisi yengesi yiğeni.eşim ve annesi babası ve abisinin bi iş yeri var aynı çatı altında eşim onlardan bağımsız bi iş yapıyor ve bu son üç yıldır böyle.Eşim bu yaşına kadar kenara hiç bi para atmamış kazandığını onların eline vermiş.Annesi ilkokuldan çıkarıp yanında çalıştırmaya başlamış ki eşim tam okuyacak bi insanmış.Bu yaşına kadar onlara çalışmış.Askere bile kendi gidip otobüsüne binmiş yolcu bile etmemişler ne bi mevlit ne bir eğlence yapmadan.Eşim evlenmeden önce evde tekli koltukta yatardı üstü başı yıkanmaz inanın kirlilerini alır ben evde yıkardım ki eşim 120 kilo civarında.Eşim iyide para kazanıyordu onlarda kazanıyordu ama bakkaldan ekmek alıncak olsa abisi eşimden para alırdı.kendi paraları hep yoktu hiç yoktu.Eşime aç mısın diyen olmazdı eşim sessiz sakindir.Ensesine vur ekmeğini al cinsinden.

Neyse olay geldi beni istemeye.Kalabalık bi şekilde geldiler beni istediler gelirlerken arabalarının benzinlerine kadar eşime koydurdular.İstemede ne nişan tarihi ne düğün tarihi konuştular annem konuyu açtığında kapadılar.Nişan zamanı geldi yine kimseden ses yok eşimle nişan tarihi belirledik ve nişanı yaptık fakat eşimin ailesi bi kere olsun aramadılar ailemi.Nişana misafir olarak geldiler ve eşimin en son takıların bi kısmına parası yetmedi ve benim ailemden aldık para.o paraylada eşim gidip annesinin babasının bana takacağı takıları aldı.onların eline verdi onlarda bana takmış oldu.

Derken düğün zamanı geldi yine ailemi bir kez olsuın aramadılar bana bu arada nişan bohçası yapmadılar ki paraları yoktur belki diyorsanız gayet iyi kazanıyorlar sonuçta 3 kişi çalışıyorlar ve kayınvalidem o zamanlar bi miras davasından 20 bin kadar bi para almıştı.Düğünümzde maddi desteği gçtim manevi bi destek görmedik
.Evimde bir iğneleri yok biz eşimle ve benim ailemle gittik herşeyi yaptık.Ki ben tek çocuğum ve ailemin 15 sene çocukları olmamış bu yüzden çok üstüme düşerler ve benim istediğim olsun diye ellerinden gelen herşeyi yaptılar.Babam 61 yaşında ve hala taksicilik yapıyor.Düğünede misafir gibi geldiler takılarda yine eşim anne babasına birer bilezik verdi bana taksınlar diye olay çıkardılar eşim bi bilezik daha almayıp abisinede bana takacağı şeyi vermedi diye.

Benim eşimin eğitimi ile ilgili bi problemim yok eşimim aşağıladığımda yok konuyu tamamen okursanız anlarsınız ki durum eşimin ailesinin bana bunlara karşı değer vermemesi değer görmemek eşim okumamış belki ama çoğu konuda benden daha mantıklı kanepede yattığını ekmek parasını ondan istenmesi kendim şahit olduğum şeyler.istediğim şey ise eşimin ailesine karşı boynu bükük kalıp bizi ezdirmemesi huzurumun bozmamaları gece yarularına kadar eşime yalakalık yapmak adına para almak adına aramamaları bu insanlar babam hastanelik oldu halam öldü bi kere aramadılar şimdi gece yarılarına kadr arıyorlar

ben öyle bişey vurgulamadım tekrar söylüyorum ben bana ve aileme yapılan haksızlığı anlatmaya çalışıyorum.neden tepkiniz bu yönde anlamış değilim bende bu şekilde olacağını bilseydim evlenmezdim geleceği göremiyorum ne yazık ki.olaylar evlenme düğün arifesine kadar kimsenin içine girmeden 5 senede nişanlı kalsan inanmıosun göremiosun yapılanları.ben vicdansız bi insan değilim görüştürmiyim ediyim diye böyle bi fesatlık geçmedi içimden bu insanlar ana baba vasfını haketmiyolar bunlar aileyse bnmki ne.istediğim Allah onlara 5 versin bana bir versin yeterki benden ailemden uzak dursunlar zarar vermesinler yediğim içtiğim oturduğum koltukta gözleri olmasın.her anne baba evladının iyi olmasını ister ama bu aile böyle değil bakın bu bayram eşimle paramız yoktu aradılar hr zamanki gibi ne dediler bana biliyomusun yiyecek ekmeğiniz var mı dediler bi anne baba bunu der mi he deseler ki paranız varmı diye o başka bişey yiyecek ekmeğiniz varmı ne demek

Arkadasim yukardaki kirmizili bölümleri iki kez okuyun..siz celiskili konusuyorsunuz bende ona göre yorum yapiyorum...Hem bayramda paramiz yoktu, evinizde ekmek varmi dediler diyorsun, hemde bizden para sizdirmak icin gece yarilarina kadar arayip yalakalik yapyorlar diyorsun...Hem evlenmeden önce hicbiseyinize karismadiklarini neler ettiklerini yaziyorsun hemde bilseydim evlenmezdim diyorsun !!!!!

Arkadasim yukardaki kirmizili bölümleri iki kez okuyun..siz celiskili konusuyorsunuz bende ona göre yorum yapiyorum...Hem bayramda paramiz yoktu, evinizde ekmek varmi dediler diyorsun, hemde bizden para sizdirmak icin gece yarilarina kadar arayip yalakalik yapyorlar diyorsun...Hem evlenmeden önce hicbiseyinize karismadiklarini neler ettiklerini yaziyorsun hemde bilseydim evlenmezdim diyorsun !!!!!

bakın burdaki herkes neyin ne olduğunun farkında siz nedense anlamak istediğiniz gibi anlıyorsunuz yiyecek ekmeğiniz varmı diye sormaları beni ve eşimi ezmeye çalıştıklarından neden çünkü eşim kazandığını onların eline verip eşime harçlık vermek istediklerindden eşim kendi kazandığını onlara vermedikleri için onların bakış açısı bu paramızn olmamasının nedeni rahatsızlık yaşamış olmam hastane masrafları vs.di.neyin peşindesiniz anlamış değilim.yaşamayan bilemez umarım yaşamazsınız ama bu sağduyuya sahip deilseniz lütfen yorum yapmayın

Buraya konu acan herkese, bu siteye üye herkes yorum yapabilir..Konu acarken bunu bilerek aciyorsunuz...Bende kendi okudugum seylere istinaden yorumumu yapiyorum...Anlattiklarinizda hep celiskiler vardi bende dikkatimi ceken celiskileri yazdim...Allah esinize sabir versin....Kolay gelsin..

Buraya konu acan herkese, bu siteye üye herkes yorum yapabilir..Konu acarken bunu bilerek aciyorsunuz...Bende kendi okudugum seylere istinaden yorumumu yapiyorum...Anlattiklarinizda hep celiskiler vardi bende dikkatimi ceken celiskileri yazdim...Allah esinize sabir versin....Kolay gelsin..

çok Zekisiniz demek ki sizden başka kimse bu çelişkileri fark edemedi demek ki burda kaç kişi yorum yaptı ama kimse sizin gibi yıkıcı olmadı neyse ben sizi Allaha havale ediyorum

Tüm yorumlarını okuyamadım.

Eşin çok iyi niyetliymiş. iyi bir adam olduğunu söylüyorsun. eğer para vermesini istemiyorsan borç yap. ev al kendi üstüne yaptır. yada nebileyim araba al. evlenmeden önce olan herşeyide unut. astım atakların artar. bende alerjik bronjit var, asıtma çok benzer, nasıl sıkıntı çektiğini çok iyi anlıyorum.

anlıyorum seni ve katılıyorum. ister 10 sene çık evlenmeden ne olacağını görmek mümkün değil

Back