• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Böyle Bir Aile Gördünüz,Duydunuz mu?

evrem88

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Ağustos 2011
71
0
36
İstanbul
Kızlar artık o kadar sıkıldım ki yaşadıklarımdan bunalıma girdim.Hayatta hiç bir şeyde n zevk almamaya başladım.Bu sorunlara da bi çözüm yolu bulamıyorum.Lütfen bana yardım edin.Bir yol bulalım.

Kızlar eşimin ailesi yüzünden eşimden ayrılmayı bile düşünüyorum.İnsanlar nasıl böyle hiç bişeyin içinde yokmuş gibi herşeyin içinde olabiliyorlar buna anlam veremiyorum .Kısaca özet geçeyim biraz karmaşık olsada lütfen yardım etmeye çalışın.

Benim eşim 31 yaşında ve bu yaşına kadar ailesinin yanında kalmış.Annenesi babası abisi yengesi yiğeni.eşim ve annesi babası ve abisinin bi iş yeri var aynı çatı altında eşim onlardan bağımsız bi iş yapıyor ve bu son üç yıldır böyle.Eşim bu yaşına kadar kenara hiç bi para atmamış kazandığını onların eline vermiş.Annesi ilkokuldan çıkarıp yanında çalıştırmaya başlamış ki eşim tam okuyacak bi insanmış.Bu yaşına kadar onlara çalışmış.Askere bile kendi gidip otobüsüne binmiş yolcu bile etmemişler ne bi mevlit ne bir eğlence yapmadan.Eşim evlenmeden önce evde tekli koltukta yatardı üstü başı yıkanmaz inanın kirlilerini alır ben evde yıkardım ki eşim 120 kilo civarında.Eşim iyide para kazanıyordu onlarda kazanıyordu ama bakkaldan ekmek alıncak olsa abisi eşimden para alırdı.kendi paraları hep yoktu hiç yoktu.Eşime aç mısın diyen olmazdı eşim sessiz sakindir.Ensesine vur ekmeğini al cinsinden.

Neyse olay geldi beni istemeye.Kalabalık bi şekilde geldiler beni istediler gelirlerken arabalarının benzinlerine kadar eşime koydurdular.İstemede ne nişan tarihi ne düğün tarihi konuştular annem konuyu açtığında kapadılar.Nişan zamanı geldi yine kimseden ses yok eşimle nişan tarihi belirledik ve nişanı yaptık fakat eşimin ailesi bi kere olsun aramadılar ailemi.Nişana misafir olarak geldiler ve eşimin en son takıların bi kısmına parası yetmedi ve benim ailemden aldık para.o paraylada eşim gidip annesinin babasının bana takacağı takıları aldı.onların eline verdi onlarda bana takmış oldu.

Derken düğün zamanı geldi yine ailemi bir kez olsuın aramadılar bana bu arada nişan bohçası yapmadılar ki paraları yoktur belki diyorsanız gayet iyi kazanıyorlar sonuçta 3 kişi çalışıyorlar ve kayınvalidem o zamanlar bi miras davasından 20 bin kadar bi para almıştı.Düğünümzde maddi desteği gçtim manevi bi destek görmedik.Evimde bir iğneleri yok biz eşimle ve benim ailemle gittik herşeyi yaptık.Ki ben tek çocuğum ve ailemin 15 sene çocukları olmamış bu yüzden çok üstüme düşerler ve benim istediğim olsun diye ellerinden gelen herşeyi yaptılar.Babam 61 yaşında ve hala taksicilik yapıyor.Düğünede misafir gibi geldiler takılarda yine eşim anne babasına birer bilezik verdi bana taksınlar diye olay çıkardılar eşim bi bilezik daha almayıp abisinede bana takacağı şeyi vermedi diye.

Bu ana gelene kadar benim gözümün yaşı hiç durmadı.Bu kadar şeyi değer görmemeyi haketmediğimi düşünüyodum.düğün kına alışverişine bile annemle gitik düşünün.İç çamaşırlarımı annem aldı.Beraber çarşıya bile çıkılmadı.Düğün gecesi geldiler üstümle gelinlikle onlara çay kahve yapacakmışım diye tutturdular.neyse sonra saçımın çok kötü olduğunu hemen bozulduğunu eltimin saçının çok güzel yapıldığını söyledi kaynanam böyle laflar hep geldi geçti.Kayınbabam bu arada hep oğlumu bizden aldın çaldın gibi laflar ediyordu.

Bunlar benim kendi içimde yaşadıklarımdı meğer eşime neler yapıyorlarmış para harcıyor vs. diye nişan olmasını hiç istememişler.Eşim borç harç aldığı paraları onlara verecekmiş onlar bana alacakmış eşyamı gelinliğimi.böyle bi mantık varmı kızlar.beyaz eşyam dandikmiş dedi kaynanam ki buzdolabım 4 kapılı çamaşır makinem 9 kg kapasiteli.

Bizi uzaktan uzağa böyle şeylerle yedirdiler bitirdiler ailem de küçük bi yerde herkesin iç içe komşuluğun olduğu bi yerde yaşıyor ve tabi eşimin ailesinin istemeden sora bi kez kapımızı açmaması herkesin dikkatini çekti ve aileminde benimde yüzümüzü yere eğdirdiler.

Evlendikten sorada şimdide peşimizi bırakmıyorlar eşimin çalıştığında kazandığında gözleri eşim kazandığını onlara vercekmiş onlar eşime harçlığını vercekmiş eşim reddedince düşman oldular.Sürekli kavga ettiler ama eşim soradan verdimi ettimi naptı bilmiyorum çünkü çok merhametli ama bu zarar görücek bi merhamet.Abisi ev alıcakmış eşime bana destek olcaksın dedi eşim reddedince kavgaya kadar gitti iş.bizim evimizin eşyaları çok güzelmiş bizim evimiz abisiyle eltimin hakkıymış böyle bi evde oturmak.ki diyorum ya benim evimde bir iğneleri yok.

Bu taktikleri tutmadı şimdide evimin huzurunu kaçırmaya başladılar.Eşim işten geliyor dediğim gibi aynı iş yerindeler gelmesiyle aramaları bir oluyor gece birlerekadar 10 kere arıyorlar her defasındada napıyorsun nasılsın başka muhabbet yok sürekli arıyolar eşimi.Artık iyice sıkıldım eşimle defalarca bu yüzden kavga ettik tek kavga sebebimiz ailesi başka hiç problemimiz yok.Eşim ailem atıyımı satıyımı diyo ortada durmaya çalışıyor ama bu kadar şeyden sora hala onları üstü kapalı koruması beni acayip yıprattı.Ben bu şekilde devam edemeyeceğimi düşünüyorum benim bi lokma rızkımda gözleri olan oturduğum koltuğu eşimin parasıyla alındı diye kendilerine hak gören insanlara tahammül edemiyorum.Daha 23 yaşındayım ve hayattan soğudum o insanlar hala eşimin bu davranışlarını hakediyor mı eşimdende soğudum ve ayrılmayı düşünüyorum.

Ben astım hastasıyım ve 20 gün önce astım krizi geçirdim ve ailemin yanında kaldık eşimle kayınvalidem aradı ve ne dedi biliyor muısunuz annene söyle sizin oralarda hacı hocalar vardır annen bilir hacı hocaları sana bi muska yazdırsın dedi sanki benim annem büyücü oğlunu büyüyle bağladım kendime sanki.Ki ben 23 eşim 31 yaşında bn üniversite mezunuyum eşim ilkokul ve dışardan bakıldığında bu farklar rahatlıkla görülebilir.

Bu saate kadar ailemden gördüğüm terbiyeyle tek bi kusur saygısızlık etmedim ama kızlar ben napıcam tek çözüm boşanmak mı?

Çok zor bir durumdasın anlıyorum ama birazda sakin olmalısın. Bence ne olursa olsun eşinle onun ailesi konulu polemiklere girme.Olan olmus biten bitmiş sen herkese haketselerde haketmeselerde saygını hürmetini göster.Eğer ortada yanlış durumlar varsa bunu eşinin kendi görmesi,anlaması gerekiyor ki tavrını koyabilsin.Senin demenle senin bakışaçınla eşinle ailesi arasına girme.Yanlışşa onun ailesinin yanlışı,senin ailenin değil. Kararı o vermeli sen değil.Görmezden gel cok sinirlensende eşine belli etme.Böyle durumlarda erkekler eşlerinin demesiyle değil kendi kafalarına dank edince tavır koyup gercekleri görebiliyorlar.

Çok zor bir durumdasın anlıyorum ama birazda sakin olmalısın. Bence ne olursa olsun eşinle onun ailesi konulu polemiklere girme.Olan olmus biten bitmiş sen herkese haketselerde haketmeselerde saygını hürmetini göster.Eğer ortada yanlış durumlar varsa bunu eşinin kendi görmesi,anlaması gerekiyor ki tavrını koyabilsin.Senin demenle senin bakışaçınla eşinle ailesi arasına girme.Yanlışşa onun ailesinin yanlışı,senin ailenin değil. Kararı o vermeli sen değil.Görmezden gel cok sinirlensende eşine belli etme.Böyle durumlarda erkekler eşlerinin demesiyle değil kendi kafalarına dank edince tavır koyup gercekleri görebiliyorlar.

Sessiz sakin durmaya çalışıyorum ama gecenin 1 inde uyurken çalan telefonlar sabrımı zorluyo kendimi tutamıyorum.artık çok sıkıldım bu durumdan

okurken daraldım

buarada iş sadece erkeğe düşüyor
Malesef artık erkekler eşlerine cocuklarına yuvalarına sahip cıkmıyolar
anne baba abı kardeş allah basımızdan eksik etmesin ama
evlendikten sonra karı koca bitti
geri kalan herkez ikinci planda
Eşinizin tutumundan ötürü bunlar oluyor

hacı hoca meselesine gelince düşünce tarzınız yanlış büyücülük falan. artık sizde uyuz olmuşssunuz karşı tarafa batmaya başlamış
Allah gecim versin

of ya bu ne ya. yeteri kadar yemisler zaten esinin parsini simdi ne diye hala rahat birakmiyolar. ama yok ya bu erkek aileleri malesef genelde böyle. sen calisiyormusun? kaynanan sürekli gelip gidiyormu? yoksa telefonlami rahatsiz ediyorlar? ben anlamiyorum niye oglum evli mutlu rahat birakalim demiyorlar ama sanirim onlar böyle alismis o yüzden vazgecemiyorlar.
bence esini karsina al seni cok seviyorum seninle bi sorunum yok ama bu konuyu cözmezsen bize karismalarina izin verirsen ben yapamicam de. bakalim ne yapicak. hayat malesef cok kisa ve biz kadinlar böyle erkeklerin ailesiyle kafayi yoruyoruz keske rahat biraksalar herkes kendi hayatini yasasa.

kendini fazla üzme konusmaya calis

Zor bir durumdasın belki ama eşini seviyorsan sırf ailesi yüzünden boşanmamalısın.Eşin anladıgım kadarıyla bu yasına gelene kadar elindekinin hepsini ailesine vermiş.Onlarda alışmışlar tabii.Evlenmis olsa bile hala eskisi gibi para beklıyorlar.Sizin bütçenize zararı olmadıgı sürece biraz daha içine at.Olmazsa eşinle kibarca bu konuyu konus.Bir sekilde halletmeye bak.Esinin ailesi yüzünden yuvanı bozma.

sorunun cevabi görmedim ama cok duydumm.. cnm sabirli oll esinize kendinizin artik bi aile oldugunuz bunu bu sekilde yürümeyecegini anlat. kendi ailesini silip atmasin ama araya mesafa koysun kendisi kücük degil yetiskin kendi kararlarini kendisi versin ailesi degill ... fikirleride kararli dursunn baktiniz olacak gibi degil yakinsaniz eger ailesine ayri uzak bir yere tasinin.. abisiyle konussun ortaklik bitsin herkesin kazanci ayri olsun evli barkli adamim artik ilerde cocuklarima güzel bir gelecek hazirlamak istiyorum falan diee. fazla yüz göz olmuslar gerci neticede abisi ama herkes birbirlerinin kararina saygi duymak zorunda... olmadi esinizde ev alsin onara masraf cikarsin biraz biraz kenara atsinn bol bol yeyin icin keyif yapin bizaman sonra onlar kendileri gelir bu busekilde yürümez diye.

of ya bu ne ya. yeteri kadar yemisler zaten esinin parsini simdi ne diye hala rahat birakmiyolar. ama yok ya bu erkek aileleri malesef genelde böyle. sen calisiyormusun? kaynanan sürekli gelip gidiyormu? yoksa telefonlami rahatsiz ediyorlar? ben anlamiyorum niye oglum evli mutlu rahat birakalim demiyorlar ama sanirim onlar böyle alismis o yüzden vazgecemiyorlar.
bence esini karsina al seni cok seviyorum seninle bi sorunum yok ama bu konuyu cözmezsen bize karismalarina izin verirsen ben yapamicam de. bakalim ne yapicak. hayat malesef cok kisa ve biz kadinlar böyle erkeklerin ailesiyle kafayi yoruyoruz keske rahat biraksalar herkes kendi hayatini yasasa.

kendini fazla üzme konusmaya calis

Ben çalışmıyorum ama iş arıyorum.bi yere başvurdum ve görüşmeye çağırdılar kaynanamın ilk dediği kaç para vercekler ben anlamıyorum bu zihniyeti bnm eşimde inanın emekleri bile yok ddenecek kadar az kaynanam bi tas çorba bile yapmaz çalışıyo diye.eşimle bu şekilde konuştum tmm halledicem gibi laflar ama hep geçiştirmelik bu durumun düzeleceğine dair inancım kalmadı

sorunun cevabi görmedim ama cok duydumm.. cnm sabirli oll esinize kendinizin artik bi aile oldugunuz bunu bu sekilde yürümeyecegini anlat. kendi ailesini silip atmasin ama araya mesafa koysun kendisi kücük degil yetiskin kendi kararlarini kendisi versin ailesi degill ... fikirleride kararli dursunn baktiniz olacak gibi degil yakinsaniz eger ailesine ayri uzak bir yere tasinin.. abisiyle konussun ortaklik bitsin herkesin kazanci ayri olsun evli barkli adamim artik ilerde cocuklarima güzel bir gelecek hazirlamak istiyorum falan diee. fazla yüz göz olmuslar gerci neticede abisi ama herkes birbirlerinin kararina saygi duymak zorunda... olmadi esinizde ev alsin onara masraf cikarsin biraz biraz kenara atsinn bol bol yeyin icin keyif yapin bizaman sonra onlar kendileri gelir bu busekilde yürümez diye.

eşim iş yerini ayırmak istediğini söylediğinde kavga ettiler evlatlıktan reddederiz felan diyezaten uzak bi yerdeyiz ama bu aralar bizim buralardan ev bakıyorlar
Zaten benim takıldığımda zaten kesemiz ayrı onların ortak olduğu bi durumda eşim ev kurup düğün yapmadı.kesemiz ayrı olduğu için bu kadar sorun çıkartıyorlar

Böyle bir aile değil ama balayımızda bizi1 hafta boyunca arayan hatta düğün akşamı dönerken
oğlum diye sarılıp saatlerce ağladı
sonra hergittiğimizde oğluşunu sarılıp sarılıp öpüyor yanına oturtmaya çalışıyor.Eşime söyledim
saçmalama dedi
bende birgün sevişirken durdum ve istemiyorum kendimi küçük bi çocukla sevişiyo gibi hissediyorum dedim
annen sürekli seni öpüyo kucaklıyor falan hoşuma gitmiyo bana hiç seksi gelmiyosyn
onun oğluşu olabilirsin ama benim erkeğimsin seni öyle görmek ten hiç haz etmiyorum dedim
eşimde artık benim yanımda mesafeli davranıyor buda iyi hissettiyor ...
senin durumun çok daha zor biliyorum ama bunu ancak eşinle çözersin zaten seni anlayacak insanlar olsalar
bunları yapmazlardı onlar anlamazlar bacım sen kocanla çözmeye çalış inan hem yüzgöz olmuyorsun hemde
onlar kimin ne kazandığını anlamadan sen atı alıp üsdarı geçiyosun çok eğlenceli oluyor.
Bırak onlar öyle sansınsanlar sen gardını al

Valla demeyeyim demeyeyim diyorum ama yahu evlenirken esinizin egtiminin ne oldugunu biliyordunuz, sizin egtiminizide biliyordunuz mademki disardan bakinca anlasilacak kadar farkiniz varsa simdimi anladiniz madem bu adamla bu kadar statü farkiniz var neden evlendiniz kusura bakmayin kiziyorum hem evlenip hem asagilayanlara...
Ayrica siz o evde yokkenki olaylari ( askere ugurlamamislar, kanepede yatarmis, ekmek parasi bile ondan istenirmis) size esiniz anlatmis olmali...Buda gösteriyorki esinizde ailesinin hatalarinin farkinda ama siz istiyorsunuzki ailesini atsin, konusmasin , yok benim ailem desin...Yani esinizin ailesi anlattiklariniza istinaden cok kötü seyler yapmislar ama esiniz ne yapsin istiyorsunuz onu söyleyin...

sen eşinin ailesi hakkında her söylediğin birşeyle eşin onlara karşı savunmacı olacaktır
duyma, görme
çok zor ama bunu yapmaya çalış aklın başka yerlere ver
senin sağlığın için gerekli bu

niçin söylüyorum
seninki kadar olmasa da bende de vardı bazı durumlar
eşime kızdıkça onları savundu
içlerine girdikçe işin içinden çıkamaz hale geldim
bende uzak durma ile buldum kolayı

Ben çalışmıyorum ama iş arıyorum.bi yere başvurdum ve görüşmeye çağırdılar kaynanamın ilk dediği kaç para vercekler ben anlamıyorum bu zihniyeti bnm eşimde inanın emekleri bile yok ddenecek kadar az kaynanam bi tas çorba bile yapmaz çalışıyo diye.eşimle bu şekilde konuştum tmm halledicem gibi laflar ama hep geçiştirmelik bu durumun düzeleceğine dair inancım kalmadı

ailesi icinde evliligini bitirmee cadi gelin ol inan o cadi gelinler daha kiymetli oluyor ben onu anladim erseyi alttan alirdim onlar söyler ben dinlerdim aramizda konu gecti valla onlara söyleycek laf birakmiyorumm ki simdi daha kiymetliyimm:34::34: haa bide olarin her hatasini esine anlatma ilerde oda problem oluyorr sen cevabini ver yeter ..

eger is bulupta calisirsan kesinlikle kocanla kazancini birlestirme ve evin masrafini üstlenmeye kalkma eger ise girersen maasini isterler parasini falan söyleme eger isterlerse ki kesin isterler yada esinden istedirler bahane bul nebiliyim dügünümde ailem cok yardim etti ailemim parasini ödemek istiyorum falan filan diee..

Son düzenleme:
Okurken en çok içimi sıkan konulardan biri oldu yazdıklarınız.Eğer anlattığınız gibiyse gerçekten can sıkıcı bir durum.

ÇOK FAZLA HATTA haddinden fazla fedakarlık yapmışsınız siz ve aileniz. Ne kültür birlikteliğiniz var ne de başka birşey, tek neden sevgi miydi onca şeye susup katlanmanızın ?

Herneyse olan olmuş, evlenmişsiniz.. Tek neden boşanmak değil elbet ama böyle devam ederse evet.

Eşinizle konuşun, ayrı bir şehre taşınıp iş açın kendinize.Yoksa böyle çok zor.

Gece aramalara gelince, eşiniz eve gelince tlf.nunu kapatsın ya da sessize alsın.Onlar aradıklarında müsait değilim diye msj. atsın.

Ailesiyle başetmenizin en doğru yolu eşinizle ÇOK AMA ÇOK iyi geçinmeye çalışmaktır..

Bu yüzden asla kavga etmeyin. DERTLEŞİN.

Bakıyorsunuz kavgaya dönüşüyor o sohbeti hemen değiştirin.Dedimya eğer mutlu ve huzurlu olmak istiyorsanız eşinizin ailesi yüzünden eşinizle kavga etmemelisiniz.

Çocuğunuz var mı ?

Valla demeyeyim demeyeyim diyorum ama yahu evlenirken esinizin egtiminin ne oldugunu biliyordunuz, sizin egtiminizide biliyordunuz mademki disardan bakinca anlasilacak kadar farkiniz varsa simdimi anladiniz madem bu adamla bu kadar statü farkiniz var neden evlendiniz kusura bakmayin kiziyorum hem evlenip hem asagilayanlara...
Ayrica siz o evde yokkenki olaylari ( askere ugurlamamislar, kanepede yatarmis, ekmek parasi bile ondan istenirmis) size esiniz anlatmis olmali...Buda gösteriyorki esinizde ailesinin hatalarinin farkinda ama siz istiyorsunuzki ailesini atsin, konusmasin , yok benim ailem desin...Yani esinizin ailesi anlattiklariniza istinaden cok kötü seyler yapmislar ama esiniz ne yapsin istiyorsunuz onu söyleyin...

Benim eşimin eğitimi ile ilgili bi problemim yok eşimim aşağıladığımda yok konuyu tamamen okursanız anlarsınız ki durum eşimin ailesinin bana bunlara karşı değer vermemesi değer görmemek eşim okumamış belki ama çoğu konuda benden daha mantıklı kanepede yattığını ekmek parasını ondan istenmesi kendim şahit olduğum şeyler.istediğim şey ise eşimin ailesine karşı boynu bükük kalıp bizi ezdirmemesi huzurumun bozmamaları gece yarularına kadar eşime yalakalık yapmak adına para almak adına aramamaları bu insanlar babam hastanelik oldu halam öldü bi kere aramadılar şimdi gece yarılarına kadr arıyorlar

Benim eşimin eğitimi ile ilgili bi problemim yok eşimim aşağıladığımda yok konuyu tamamen okursanız anlarsınız ki durum eşimin ailesinin bana bunlara karşı değer vermemesi değer görmemek eşim okumamış belki ama çoğu konuda benden daha mantıklı kanepede yattığını ekmek parasını ondan istenmesi kendim şahit olduğum şeyler.istediğim şey ise eşimin ailesine karşı boynu bükük kalıp bizi ezdirmemesi huzurumun bozmamaları gece yarularına kadar eşime yalakalık yapmak adına para almak adına aramamaları bu insanlar babam hastanelik oldu halam öldü bi kere aramadılar şimdi gece yarılarına kadr arıyorlar

cnmm güzel bir dille esine anlat gece telefonlerin rahatsiz oluyorum yatarken telli kapatirmisin diyee ozaman calmazda :32::32:

Okurken en çok içimi sıkan konulardan biri oldu yazdıklarınız.Eğer anlattığınız gibiyse gerçekten can sıkıcı bir durum.

ÇOK FAZLA HATTA haddinden fazla fedakarlık yapmışsınız siz ve aileniz. Ne kültür birlikteliğiniz var ne de başka birşey, tek neden sevgi miydi onca şeye susup katlanmanızın ?

Herneyse olan olmuş, evlenmişsiniz.. Tek neden boşanmak değil elbet ama böyle devam ederse evet.

Eşinizle konuşun, ayrı bir şehre taşınıp iş açın kendinize.Yoksa böyle çok zor.

Gece aramalara gelince, eşiniz eve gelince tlf.nunu kapatsın ya da sessize alsın.Onlar aradıklarında müsait değilim diye msj. atsın.

Ailesiyle başetmenizin en doğru yolu eşinizle ÇOK AMA ÇOK iyi geçinmeye çalışmaktır..

Bu yüzden asla kavga etmeyin. DERTLEŞİN.

Bakıyorsunuz kavgaya dönüşüyor o sohbeti hemen değiştirin.Dedimya eğer mutlu ve huzurlu olmak istiyorsanız eşinizin ailesi yüzünden eşinizle kavga etmemelisiniz.

Çocuğunuz var mı ?

Evet bunca şeye katlanmamız ailem ve benim sadece benim eşime olan sevgim.eşim telefonu kapattığında benim telefonumdan arıyorlar.eşimi istiyorlar.eşimle konuşmaya çalışıyorum ama hep üstü kapalı bi koruma çabası var hep konuşmamız üstü kapalı kalıyor çocuğum yok yeni evli sayılırım.eşimin karakterini o kadar iyi çözmüşler ki çoğu zaman duygu sömürüsü yapark eşime istediklerini yaptırıyolar

canım Allah sabır versin benim çevremde de senin yaşadıklarının aynısını yaşayan bir yakınım oldu. Senin yazdıklarını okuyunca onu dinlemiş gibi oldum.Yakınımın eşi kredi çekip çekip ailesine verdi. En son bankadan 25 milyar çekmiş bunu duyunca çok sinirlendi evde ekmekleri yok maaşını elinde avucundakini ailesine veriyodu arkadaşımda fazla çekmeden 2 sene sonra boşandı. Çünkü bana anlatırken anlatıyorum sen haklısın diyo ardından aynısını yapıyo diyodu. Eşinin ailesi gibi arkadaşımın annesi babası hiç bakmamış babası bırakıp gitmiş parası bitince 10 sene sonra mı 15 sene sonra mı geri dönmüş adam yine de anne baba hakkı ödenmez diyo. Öylede herkese anne baba denilirse gerçek anne babanın farkı ne. Çocuğu için taş taşıyan anne var çocuğunu çöp konteynarına bırakıp giden anne baba var.Düğünlerine gittiğimde babası elini cebine bile atmadığı gibi çocuğun ablası mı kardeşimi rezil rezil hareket edip kızın düğününü bile mahvetmişti.
İşallah eşinin aklı başına gelirde yuvanız kurtulur.okuduğum kadarıyla eşin akıllı ailesinin ne olduğunun farkında eşine biraz alttan alttan dertleşmeyle karışık nasihat verirsen ikna edersin

canım Allah sabır versin benim çevremde de senin yaşadıklarının aynısını yaşayan bir yakınım oldu. Senin yazdıklarını okuyunca onu dinlemiş gibi oldum.Yakınımın eşi kredi çekip çekip ailesine verdi. En son bankadan 25 milyar çekmiş bunu duyunca çok sinirlendi evde ekmekleri yok maaşını elinde avucundakini ailesine veriyodu arkadaşımda fazla çekmeden 2 sene sonra boşandı. Çünkü bana anlatırken anlatıyorum sen haklısın diyo ardından aynısını yapıyo diyodu. Eşinin ailesi gibi arkadaşımın annesi babası hiç bakmamış babası bırakıp gitmiş parası bitince 10 sene sonra mı 15 sene sonra mı geri dönmüş adam yine de anne baba hakkı ödenmez diyo. Öylede herkese anne baba denilirse gerçek anne babanın farkı ne. Çocuğu için taş taşıyan anne var çocuğunu çöp konteynarına bırakıp giden anne baba var.Düğünlerine gittiğimde babası elini cebine bile atmadığı gibi çocuğun ablası mı kardeşimi rezil rezil hareket edip kızın düğününü bile mahvetmişti.
İşallah eşinin aklı başına gelirde yuvanız kurtulur.okuduğum kadarıyla eşin akıllı ailesinin ne olduğunun farkında eşine biraz alttan alttan dertleşmeyle karışık nasihat verirsen ikna edersin

Evet aynen işte olay bu zaten hep tmm haklısın orta yolu cevaplar yine bildiğiini okumak ben ailesine karşı mesafeyi koyarsa onlar bu kadar herşeyim içinde olamıcaklar.bnm eşimde ailesine atamam satamam diyo atmasın satmasın ama bni de ezip geçmesin.eltim doğum yapcağı sırada özel hastaneye götürüp sezeryan yaptırdı eşimin abisi sorada gelip param yok dedi eşimde o zaman nişan için biriktirdiği parayı son kuruşuna kadar eltimin hstane masraflarına harcadı abisinin cebinede harçlık koydu parası olmayn insan gidip özel hastanede doğum yaptırırmı ?sorada eşim ailemden para aldı nişan takılarını almak için

onlar ana babayla benim annem babam ne oluyor beni üniversite okutmak için annem bi gün pişirip üç gün yiyorlardı hiç bişeyimi eksik etmediler bu yaşıma kadar mutluluğum için herşeye göz yumdular

e cnm bunlar çoook zaman önce belliymiş.
taaa sevgiliykenden beri.çamaşırını ben yıkıyordum diyorsun.
söze, nişana düğüne gelmelerinden belliymiş.
şimdi yakınmak biraz boş gibi.,eşinizin dediği gibi ailesini atamaz.
ki sen diyorsun sessiz, ensesine vur ekmeğini al diyorsun.

tek çare onlarla görüşmemek, bırak eşin görüşüyorsa görüşsün, sen görüşme

Back