Boşanmış olup malların ortak pay edilmesi hakkında bilgi sahibi olanlar yardımcı olabilir mi

Kesinlikle katılıyorum böyle insanlar yazınca umutlaniyorum benim sitem ettiğim sen beceremezsin hayal aleminde yaşıyorsun çocukça planlar falan diyen kendi cinsim kadınlar
Bak konunu okudum kimse sana durduk yere bunları yazmamış.
Bu ekonomik buhranda yapacagın şeyler için gerçekçi ol demişler.
Sudan çıkmış balık gibi olacaksın.
Kaybedecek bir şeyin yok evet
Denemeye de kesinlikle değer.
Kaldığın kadın sığınma evi madem çok güzel şartlara sahip (kendin anlatmışsın) vakit kaybetmeden git ve sana bir iş bulmalarını bekle.
Çalış kazan
Alacagın ücret en fazla asgarinin biraz üzeri olur onunla da mükemmel şartlarda geçinemezsin. Bunun bilincindesin.
Yatılı bakıcı işlerine bakabilirsin.
Yaşlı bakımı olabilir. Çocuk için açıkçası tercih edilen eleman maalesef olmazsın.
Şimdiden kolay gelsin.

Evet öyleymiş zaten bunu öğrenmek için yazdım tek yol bu değil gözüm yükseklerde zaten değil kendi kendime yetim yeterli
Çok farklı şeyler var bu konuda. Detayları var yani. Direkt hiç hakkın yok denemez ama genel itibariyle evet yok. Mesela miras malının getirisi kirada, semere ediniminde hakkın vardır ama sadece getirisinde gibi. Miras- boşanma- mal rejimi tasfiyesi konularında uzman avukata danış. Ücretini öğren, sor, aklında ne varsa öğrenirsin. Eşin ölüm hali, boşanma hali hepsi etkiler. Farklı teknik davalar açılır. Çocuğun olup olmaması dahi önemlidir gibi. Burdan alacağın bilgi tam nokta atışı olmaz.

Yardımcı olmak amacıyla yazdığınız yorum için teşekkürler

Vakit ayırıp okuyup öyle yorum yapmışsınız haklısın katılıyorum sana sığınma evinde kalabilirim orada bana iş bulurlar para biriktirip bir avukatla daha detaylı bilgi alabilirim

Evet yerinde gidip detaylı bilgi alabilirim

Kesinlikle katılıyorum böyle insanlar yazınca umutlaniyorum benim sitem ettiğim sen beceremezsin hayal aleminde yaşıyorsun çocukça planlar falan diyen kendi cinsim kadınlar
Gerçekten evde kendi kendinize lisan öğrenip yeminli tercümanlık yapabileceğinize inanıyor musunuz? Bu arada neyle nasıl geçineceksiniz? Niye market mağaza, özel güvenlik vs bu işleri düşünmüyorsunuz? Size bugün, şimdi para lazım. Şartlarınız uygun değil, aile desteğiniz yok, kocanız kırk kuruş için kırk takla atıyor, adam karısı görmesin diye parayı işyerinde bırakıyor. İki işte çalışırım diyorsunuz, sonra akşam sokağa çıkamam diyorsunuz, o nasıl olacak? Yapamazsın edemezsin demenin nesi kötü, boş yere umutlandıralım mı sizi? Normal bir evlilik değil ki, sokağın gerçeğinden bile haberiniz yok. Adam kesmiş tüm irtibatınızı.

Siz, devletin sosyal hizmetlerin yardımıyla ayağa kalkabilirsiniz. Sizin için en güvenlisi orası. Bunu tecrübe etmişsiniz ve çok iyiydi çok ilgiliydiler yazdınız. Kendiniz yazdınız kurslar var, sıcak yemeğimiz masamıza kadar geliyor, odamız eşyamız ayrı diye. Şimdi niye gitmek istemiyorsunuz?

Tercümanlık yaparım diye düşünüyorum yaparım yapmam orası ayrı bir konu burada boşanma sonrası hayatımı şekillendirmeye çalışıyorum. Dil öğrenmenin bir eksiği yok ben seviyorum da işime yarar yaramaz kendimi böyle oyalamayi seviyorum market,mağaza , güvenlik herşey olur bu fikirleri paylaşın diye açtım zaten bunları istemediğimi nerden çıkardınız. Akşam tedirgin oluyorum ama insanın bir rutini olunca alışır bu büyütülecek bir mesele değil mecbur kalınca çıkacaksın tabi ki de. Bunu söylemem de ne gibi bir problem var. Sığınma evinde kalırım diye çoğu yerde yazdım buraya gitmek istemediğimi nerden çıkardınız. İyi günler

Kimi savunuyoruz suan ? Kadin mağdur değil mi bu durumda ?
Herseyi geçtim kadinin sorusuna doğrudan miras yedi anlami çıkan yorumlar yazılmış. Ben bunu sorguluyorum hanfendi. Kadini kötülemiyorum yazdıklarımı doğru okuyun

Kimi savunuyoruz suan ? Kadin mağdur değil mi bu durumda ? Ben mi olayı yanlış anladım ?

kadinin sorusuna doğrudan miras yedi anlami çıkan yorumlar yazılmış. Ben bunu sorguluyorum hanfendi. Kadini kötülemiyorum yazdıklarımı doğru okuyunuz

evet inanın çok zor. 2 maaşlı alırken, kira faturalar gıda ne kadar zor işte. yani iş bulmak, tek başına ayakta durma zaten zor ama günumuz sartlarında cok daha zor. ama bılınen bır gercek daha var ki, ıstemeye baglı herseyı. cabaya baglıi bu hayatta.

mıras malı bekle, oyle bosan dıyenler. hukuktan habersız ınsanlar. ha hak hukuk kısmını, ekstra gecıyorum zaten. yanı evlendık dıye , neyın karsılıgı olarak bırının maddı bırseyını alacagız ki, bedenımızın mi kalbımızın mi hayallerımızın mı bedelı yani bu. kaldı kı karsılamaz da kaybedılen hıc bır zamanı. ama tabı bosanırken ben de ısterdım evınız olsun, bırıkımınız olsun ısınız olsun. ama madem kı yok, mınımum ne kadarına sahıp olabılırsınız, ne yapabılırsınız ona odaklanmanızda fayda var.

maaşlı çalışan kadınla evlenmeye calısan erkekler, esının maasına goz dıken erkekler, kocasının aılesının yazlıgına goz dıken kadınlar, ... yanı bıtmez bu algıdaki örnekler. siz hakettıgınız herseyı alın tabi ama gereksiz detaylara kafa yprmayıp, hedefınıze odaklanın

nice ornekler vardır emınım burda okudugunuz, ya da reel hayatta tanıdıgınız.

polyanna olmayın, hayalperest olmayın elbette cok zor olacak ama umutlu ve azimli olun, gerisi nasip zaten. kımse sıze garantı veremez tabi ama enazında umut, güç , fıkır verebiliriz.

kesinlikle psikolojik şiddetin bile ispatı
şiddetin ispatı
aldatmanın ispatı
alkol vb alışkanlıkların ispatı

enazından bunlardan tazminat alabilirsiniz. bakın bunları yapmayın demiyoruz mesela. cunku bunlar varsa, bunlardan tazmınat almanız en dogal hakkınız. ama ne olursa en kotu ınsanın bıle kendı aılesının malı, mırastan beklemeyın. zaten mıras ıle ev alınsa da hakkınız olmazdı, cunku mıras ıle aldıgını ıspat eder.

mesela bizler ne yasadıklarını
ne guzel sartlarda bır sıgınma evınde kaldıgını ve gerı dondugunu bılmeden, bosanmak ıcın mıras bekleyen bırı olarak dusunduk

kaldı kı bır kez bu yola cıkan yanı bır kez adım atan onu devam ettırmelı, ya da tekrar aynı adımı atmalı.

Arkadaşım öteki konunu banlıyken gördüm çalışıyorsun belli bi miktar birikimin var ama bu adamdan hala boşanmiyorsun neden? Gerçekten işi gücü olan kadınlar bu herifleri daha çok çekiyor

Benim öncelikle kendimi biraz donanım yapmam lazım. Okul okumak dil geliştirmek sertifika olabilir yada evde kendi işimi kurmak gibi. Bu konuda eşimi ikna edip bir iki sene para biriktirip sonrasında öyle bir hayata başlamak gerekiyor. Alabileceğim haklar neyse onu alırım bu şekilde oluru var başka türlüsü mümkün değil

yaş kaç ?
okul mezunıyetı nedir ?

ayrıca siz bunları yaparken zaman da geçecek bılıyorsunuz degıl mı

ve o surecte neler yasayacaksınız, yanı beklemek sızın ıcın daha kotu olacak mı bunlar onemlı

ha durumunuz varsa bır ıs kurdurun dıyecegım ama onun da parasını sızden alır. sız bır de ustune amele gıbı calısıp ev ve ıs hayatında daha da yorulan, maddı bır faydası da olmayan bır hale gelebılır mısınız bılemıyorum esınızle ılgılı yorumlara bakarak, bunların olacagını dusundum nıyeyse

okul okumak dersenız, acıkogretımden okuyun enazından dıplomanız olsun derım ama buna butce verecek mi eşınız mesela ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…