- 13 Nisan 2008
- 5.750
- 26.564
-
- Konu Sahibi jasmineybaa
Onu yazan ben değilim. Hatta tam tersini yazdım. Kaç defa gidin yeni sayfa açın kendinize yazdım. Fikirleriniz düşünceleriniz çok çocukça. Dışarıdaki market pazar fiyatlarını bile bilmiyorsunuz çünkü sokağa çıkmanız yasak. Bu nedenle yapamazsın edemezsin dediler. Ev tutmak, eşya almak hatta başka birinin yanında oda tutmak için bile para lazım ve sizde kuruş yok. O nedenle hemen boşanmayın yazanlar olmuştur. Çocuk bakamam, başkasının evinde kalıp yaşlı bakamam, yatılı iş yapamam, sokakta tedirgin olurum ederim diyene ne desinler? Evde İngilizce Fransızca çalışıp tercümanlık yapabileceğinize bile inanıyorsunuz. Lisan öğrenin tabi, faydası mutlaka olur ama tercümanlık olmaz. O bile diploma sertifika istiyor.Evet sizde böyle bir evliliği bitirmem için öneriler almak amacıyla açtığım konulara siz beceremezsiniz siz boşanamazsiniz gibi saçma şeyler yazıyorsunuz fikriniz yoksa boş yapmayın
Ben gerçekten anlayamıyorum. Bunlar çok normal şeyler gibi konuşuluyor her yerde.ağzınıza sağlık...
ülke ve hatta dünya bu kadar kötüyken, biz neden herşeye rağmen adil, iyi, dürüst, haktan korkan, hakkını arayan-alan ama hakkı nerde başlıyor nerde bitiyor çizgisi olmayan insanlar olamıyoruz gerçekten....
Mirasdan intikal eden hiç bir şey size ortak mal olmaz.Eşimin babasından kalan arsası satılık. Satış olduğunda parayla ev ve araba alacak. Boşandığım zaman bu alınacak mülk aramızda pay ediliyor mu
Evlendikleri günden beri eve kapatılmış. Uzaklaştırmalar, hastanelik olmalar, darp raporları, kadın sığınma evine gitmeler... Bırak sokağa çıkmayı postacıya kuryeye kapı açması bile yasak. Ekmek bitmişse akşam adamın getirmesini bekliyor. Kocası olacak haysiyetsiz bütün parayı işyerinde bırakıyormuş ve 100-150 TL ile geliyormuş eve. Anne babası başkalarıyla evlenip salmışlar yok saymışlar bu kızı. Aldatma olduğunu yazmadı ama olsa şaşırmam.Aldatma mi var şiddet mi nedir sebeb ?
Bilmediğimizi nereden biliyorsunuz? Hemen konu başlıklarına geri dönün ve orada diğer konusunu açın. Hayat hikayesi orada. Asıl siz konunun geçmişini bilmeden nasıl keskin yorum yapabiliyorsunuz? Kadın iki kere hastanelik olmuş, uzaklaştırma almış, sığınma evine gitmiş. Anne babası ayrılmış başkalarıyla evlenmiş ve bu kızı yok saymışlar. Kocası izin vermediği için kuryeye bile kapı açamıyormuş... Daha bilmek isterseniz açın okuyun.
size katılıyorumBen gerçekten anlayamıyorum. Bunlar çok normal şeyler gibi konuşuluyor her yerde.
Örneğin yakın zamanda bir arkadaş çiftimizin boşanıcağını öğrendik, her ikisi de aşağı yukarı aynı maaşı alan zaten aynı işi yapan ve türkiye standartlarında çok çok yüksek maaş alan insanlar. Zaten mantık evliliği yapmışlardı diye biliyorum, öğreniyoruz ki kadın taraf önce yazlığı istiyor sonrasında da 1 milyon tl’ye dönüyor talep. Sebep? O istediği evde bir kuruş katkı var mı? Yok.
Biraz öz saygı diliyorum bütün kadınlarımız için..
yaşadıkları ıcın cok uzgunuz elbette ama miras ya da başka bır sey de dogru degıl bız bunu dıyoruz ısteEvlendikleri günden beri eve kapatılmış. Uzaklaştırmalar, hastanelik olmalar, darp raporları, kadın sığınma evine gitmeler... Bırak sokağa çıkmayı postacıya kuryeye kapı açması bile yasak. Ekmek bitmişse akşam adamın getirmesini bekliyor. Kocası olacak haysiyetsiz bütün parayı işyerinde bırakıyormuş ve 100-150 TL ile geliyormuş eve. Anne babası başkalarıyla evlenip salmışlar yok saymışlar bu kızı. Aldatma olduğunu yazmadı ama olsa şaşırmam.
Biz haline üzüldük, akılcı yorumlar yazdık ama işine gelmeyenlere atar gider yapıyor. Herkesi kurtaramazsın.
27 yaşındasınız.Arkadaşlar şöyle özetleyeyim boşanmak isteyen zor günlerden geçen çocuksuz aile desteği olmayan 27 yaşında bir kadınım ve kanunen sahip olduğum hakları öğrenmek ve kendime yeni bir yol bulmak için buradaki insanlardan bilgi almak istedim konu bu kadar insanlar yargılamayı daha çok seviyor onu görüyorum ama burada zaten iyi bir ruh halinde değilken kendimi gerip hakaret gibi olan eleştirilerinize cevap verip bununla bide uğraşıp iyice sinir sistemimi zorlayamam isteyen herkes istediğini düşünüp yorumlayabilir konu sadece bir kadının desteksiz sıfırdan yeni bir yol çizmesi için sağlam ve güvenilir adımlar atmasına yardımcı olmak saldırmak değil bu yüzden başka bir şey yoksa ben buradaki cevabımı aldım zaten gecinebilmek için kendimi buradan gelecek paraya bağladığim yok farklı bir çok yol var bunu ilk açtığım konuda sağolsun yazan herkese orada alternatif yolları tartıştık bende öncelikle evden kendi işimi yapmaya karar verdim Paramı biriktirip hakkım olan varsa bir hak onu alıp kendi yoluma bakmak
Ben de tersini söylemiyorum lütfen yazdığım mesajları okuyup öyle cevap verin teşekkürleryaşadıkları ıcın cok uzgunuz elbette ama miras ya da başka bır sey de dogru degıl bız bunu dıyoruz ıste
ayrıca sıgınma evlerı, ya da baska bır yerden destek, kendıne bır ıs alanı yaratmaya calısmak,,, yanı kımse kımsenın ımkanını ve hayatını bılemez, bız de dıyoruz ki mıras da etık olarak da hukukı olarak da hakkın olamaz, kendı haklarını al, kendı hayatını kurmak ıcın cozumler uretmeye calıs
Ben de bunu zaten söyledim üstte ki mesajlara bakın27 yaşındasınız.
Kendinize sıfırdan bir yol çizmek istiyorsanız iş arayabilirsiniz. Bir iş bulup çalışarak ayaklarınızın üstünde durmaya gayret edebilirsiniz örneğin…
Size zaten gerekli cevabı vermişler. Mirastan herhangi bir hak talep edemezsiniz.
ve inan ben 2 evlılık yaptım 2. de bıle bosanmak ıstedım yasım 41. halen gec degıl dıyebılırım kendıme, cıdden dayanamazsamBen de tersini söylemiyorum lütfen yazdığım mesajları okuyup öyle cevap verin teşekkürler
Mirastan gelen parayla aldığını ispat ederse alamazsınız. Miras ortak edinilen mallara girmiyor.Bu arada bu fikir benim aklımda yoktu zaten beklemek istediğim söz konusu değil önceki konuda bunu çokça yazdılar evlilik içinde mallar ortak pay edilir dediler bende arsanın satılık olduğundan bahsettim orada ki insanlar kendin çalışıp başaramazsin bekleyip mala ortak olabilirsin yazdılar yani bazıları bende bunu öğrenmek için girdim konuyu bu arada benim planım zaten çalışıp kendi kendime geçinmekti o yüzden bilmeden yorum yapmayın ben sadece hakkım olanları elbette bilmek zorundayım ki zaten miras olduğu için olmayacağını öğrenmiş oldum bilgilendirme için teşekkürler
Kesinlikle katılıyorum böyle insanlar yazınca umutlaniyorum benim sitem ettiğim sen beceremezsin hayal aleminde yaşıyorsun çocukça planlar falan diyen kendi cinsim kadınlarve inan ben 2 evlılık yaptım 2. de bıle bosanmak ıstedım yasım 41. halen gec degıl dıyebılırım kendıme, cıdden dayanamazsam
ha cocugum yok, tabı bu buyuk avantaj ama 115 kılo ve zorla tesetturlu bır kadınken, kucuk sehırden cıkıp ıstanbula gelıp kendıme ozel sektorde ıs bulmaya calısmak, anadolu ve otorıter hatta hep hakaret eden bır anne, 2 erkek kardes, baba anne bosanma asamasında sureklı kavgalar, bır de onları gecındırecegım ustelık ve daha bır suru olay....
ben 9-10 senelık hayatımı, herseyımı degıstırıp bunları yasadım, dogru ya da yanlıs kendıme bır yol cızıp yenı evlılık de yaptım, esımın aılesı ve eskı evlılıgınden dolayı cok kotu seyler yasadım ve yasıyorum da halen zaman zaman. 4-5 senedir yani. ve oyle buyuk paralar kazanan bırı de degılım, asgarı ucretten bıraz yuksekce. hatta ılk bosanırken sadece 100 tl ıle otobuse bındım ...
yanı cok zor bu ulkede kadın olmak da, evlı kalsan da bosansan da her zaman zor. bazılarımız ıcın ekstra cok zorluklar var. ama ben ya da baskası bıle hafıf kalır, ne gunlerden cıkıp kararlar alıp hayatı ıcın sartlarını ıyılestıren kadınlar var. yanı cehennemı yasayacagına, kavrul yan piş ve ama kendi cennetini kur demek istiyoruz aslında sana.
Evet öyleymiş zaten bunu öğrenmek için yazdım tek yol bu değil gözüm yükseklerde zaten değil kendi kendime yetim yeterliMirastan gelen parayla aldığını ispat ederse alamazsınız. Miras ortak edinilen mallara girmiyor.
Darpa uğraşmışsınız herhalde.Evet öyleymiş zaten bunu öğrenmek için yazdım tek yol bu değil gözüm yükseklerde zaten değil kendi kendime yetim yeterli