Boşanmış olup malların ortak pay edilmesi hakkında bilgi sahibi olanlar yardımcı olabilir mi

benim bildiğim mirassa alınmaz ama tazminat davası açılırsa geiri varlığı nekadar büyükse o kadar tazminat alınabilir.

ha durumunuz varsa bır ıs kurdurun dıyecegım ama onun da parasını sızden alır. sız bır de ustune amele gıbı calısıp ev ve ıs hayatında daha da yorulan, maddı bır faydası da olmayan bır hale gelebılır mısınız bılemıyorum esınızle ılgılı yorumlara bakarak, bunların olacagını dusundum nıyeyse

okul okumak dersenız, acıkogretımden okuyun enazından dıplomanız olsun derım ama buna butce verecek mi eşınız mesela ?
Evde iş olarak sarma satabilirim,içli köfte, patlıcan dolması gibi bunun için iç malzemesi eşimden alabilirim kendisi bu işi yapıyor bende internette satış yapicam o bu işi toptan satış yapıyor. Onunda işine gelir çünkü kurduğu iş internete taşınmış olacak bu yüzden engel olmaz para konusunda benim kendi el emeğim bu yüzden bunu benden alamaz. Okumaya gelince YouTube da ders videoları var oradan çalışırım zaten açıköğretim için öyle yüksek puanlara ihtiyacım yok.

yaş kaç ?
okul mezunıyetı nedir ?

ayrıca siz bunları yaparken zaman da geçecek bılıyorsunuz degıl mı

ve o surecte neler yasayacaksınız, yanı beklemek sızın ıcın daha kotu olacak mı bunlar onemlı
27 lise
Şimdi bu şekilde zaten 5 yıl yaşadım kötü bir yerden kacim derken daha beter bir bilinmez içine hemen giremem şimdiden ortam oluşturmak gerekiyor. Zaten şu evden çalışma işi olsun bı sene benim için yeterli bu süre içinde üniversitesi sınavını çalışırım okulun bitmesini beklemeye gerek yok.

Orada yazılmış ama ben başlığa bakarsanız boşanmış bunu yaşamış insanların fikrini soruyorum yani bir yol çizmeye çalışıyorum ve bunun öncesinde araştırma yapıyorum
MIRAS dolaysyla siz diş kapinin dis mandalisiniz alamazsiniz...

27 lise
Şimdi bu şekilde zaten 5 yıl yaşadım kötü bir yerden kacim derken daha beter bir bilinmez içine hemen giremem şimdiden ortam oluşturmak gerekiyor. Zaten şu evden çalışma işi olsun bı sene benim için yeterli bu süre içinde üniversitesi sınavını çalışırım okulun bitmesini beklemeye gerek yok.
ben nıye yaptınız demem cunku maalesef bız kadınlar genelde bır umut, hayal, ya da bazen bır kacıs olarak goruyoruz evlılıgı ve sonra bır okuze denk gelıyoruz.

yasınız cok genc. 22 de evlenmıssınız daha da cok gencsınız oncelıkle farketmenız ve cozum aramanız cok guzel. cunku 50 yasına gelınce bosanan annelerımız var, caresızlık ya da cesaretsızlıkten.

unıversıte sınavına calısmak ya da ıyı puan almak zor. cocuk var, ev ısı var, kocanız ders calısmanıza bıle karısır gıbı gelıyor o yuzden makul olan bır bolum yazsanız, acıkogretımden. benım 2 cocuklu 40 yasında arkadasım, hem de bır ıhtıyac durumu olmaksızın lojıstık bolumunu okudu mesela

Evde iş olarak sarma satabilirim,içli köfte, patlıcan dolması gibi bunun için iç malzemesi eşimden alabilirim kendisi bu işi yapıyor bende internette satış yapicam o bu işi toptan satış yapıyor. Onunda işine gelir çünkü kurduğu iş internete taşınmış olacak bu yüzden engel olmaz para konusunda benim kendi el emeğim bu yüzden bunu benden alamaz. Okumaya gelince YouTube da ders videoları var oradan çalışırım zaten açıköğretim için öyle yüksek puanlara ihtiyacım yok.
eşiniz yemek işinde mi anlamadım ?

lokantalara verebilirsiniz yaptıklarınızı , ya da bır cok kısı zamanla cevre yapıp sosyal medya uzerınden de satıs yapıyor dedıgınız gıbı.

kendı el emegınız konusuna gelınce, sevgısı olan kulturlu ya da hatta ıyı ısı olan kocaların bıle kadının kendı kazandıgı okul sayesınde calıstıgı maaslı ısınden aldıgı maasa bıle el surdugunu cok görduk . o yuzden esınızden emın olamadım valla inanın

eşiniz yemek işinde mi anlamadım ?

lokantalara verebilirsiniz yaptıklarınızı , ya da bır cok kısı zamanla cevre yapıp sosyal medya uzerınden de satıs yapıyor dedıgınız gıbı.

kendı el emegınız konusuna gelınce, sevgısı olan kulturlu ya da hatta ıyı ısı olan kocaların bıle kadının kendı kazandıgı okul sayesınde calıstıgı maaslı ısınden aldıgı maasa bıle el surdugunu cok görduk . o yuzden esınızden emın olamadım valla inanın
Yaparım böyle bir iş öyle olsa bile hem yemek sepeti müşterilerim hem tecrübe deneyimim olur ayrıldığım da devam edebilirim. Eşimle bu konuda konuştum böyle bir iş fikrim olduğunu söyledim o kendi ürünlerini de burada satacak benim kendi yaptığım işlerden gelen gelir bana ait olacak ev içinde ihtiyacımı kendim kazanmak istediğimi söyledim kabul etti çünkü onunda faydalanavagi bir konu bu yüzden bunu kolayca yapmaya başlayabilirim

ben nıye yaptınız demem cunku maalesef bız kadınlar genelde bır umut, hayal, ya da bazen bır kacıs olarak goruyoruz evlılıgı ve sonra bır okuze denk gelıyoruz.

yasınız cok genc. 22 de evlenmıssınız daha da cok gencsınız oncelıkle farketmenız ve cozum aramanız cok guzel. cunku 50 yasına gelınce bosanan annelerımız var, caresızlık ya da cesaretsızlıkten.

unıversıte sınavına calısmak ya da ıyı puan almak zor. cocuk var, ev ısı var, kocanız ders calısmanıza bıle karısır gıbı gelıyor o yuzden makul olan bır bolum yazsanız, acıkogretımden. benım 2 cocuklu 40 yasında arkadasım, hem de bır ıhtıyac durumu olmaksızın lojıstık bolumunu okudu mesela
Evet istersen çocuk falan okumak için bahane olmuyor en azından bir üniversite mezunu olmak için yaşım geç değil zaten ona bu konudan bahsetmeme de gerek yok evden yaptığım işle kitap masrafimi karşılarım

Bu durumda, eşinizin babasından miras yoluyla kalan arsa kişisel mal kabul edilir ve boşanma halinde bu mirasın kendisi paylaşılmaz. Ancak, bu arsanın satışından elde edilen parayla alınan ev veya araba, Türk Medeni Kanunu'nun 220. maddesi çerçevesinde kişisel mal niteliğini koruyabilir. Bu durumda, arsanın miras yoluyla geldiği kanıtlanabilir ve alınan yeni mallar için de kişisel mal sayılması talep edilebilir.

Eşimin babasından kalan arsası satılık. Satış olduğunda parayla ev ve araba alacak. Boşandığım zaman bu alınacak mülk aramızda pay ediliyor mu
Eşin babasından miras olduğu için miras yoluyla mal edinme oluyor. Size pay edilmiyor. Bizde buna benzer bir şey yaşadık. Boşanmada ev istenmişti. Miras yoluyla veya hayatta bile olsa babanın finansıyla edinilmişse miras yoluyla sayılıyor yine eş hak talep edemiyor

Kimi savunuyoruz suan ? Kadin mağdur değil mi bu durumda ?
Herseyi geçtim kadinin sorusuna doğrudan miras yedi anlami çıkan yorumlar yazılmış. Ben bunu sorguluyorum hanfendi. Kadini kötülemiyorum yazdıklarımı doğru okuyun
Mirasyedi yazan ben değilim. Mağdur diye aslansın kaplansın deyip boş yere gaz mı verelim? Bir insana yapamayacaklarını söylemek bazen daha doğru oluyor. Babadan miras kalan arsa için, tuttur bastır mahkemeye ver yarısını iste, alırsın senin hakkın mı diyelim?

Diğer konusunu bildiğimiz için onu yapamazsın bunu yapamazsın yazdık. Orada da sordu bunu ve biz de cevapladık. Bence siz de iyi okuyun. Üyeler bunları niye yazmış, başka detaylar mı var diye araştırın ondan sonra kesin yargılara varın.

X