Boşanmış olup malların ortak pay edilmesi hakkında bilgi sahibi olanlar yardımcı olabilir mi

Size zaten diğer konunuzda cevap verilmiş. Hayır hiç bir hak iddia edemezsiniz. Ayrıca miras olduğu için, evlilik birliği içinde bu arsanın satılmasıyla alınan ev ve arabaya da ortak olamazsınız. Adamın babasından kalan miras bu. Böyle olduğu halde riske girmeyip satmıyor ve yeni yatırım yapmıyor.

Orada yazılmış ama ben başlığa bakarsanız boşanmış bunu yaşamış insanların fikrini soruyorum yani bir yol çizmeye çalışıyorum ve bunun öncesinde araştırma yapıyorum

Yok utanmiyorum siz daha konu ne bilmeden böyle bir dille konuşmaya yargılamaya utanmıyorsaniz ben hiç utanmiyorum

Orada yazılmış ama ben başlığa bakarsanız boşanmış bunu yaşamış insanların fikrini soruyorum yani bir yol çizmeye çalışıyorum ve bunun öncesinde araştırma yapıyorum
Bu duygusal bir olay değil ki herkesin başından farklı geçsin. Kanun neyse o. Miras hakkı eşe geçmez. Hatta eşiniz vefat etse bile size kalmıyor.

Yok utanmiyorum siz daha konu ne bilmeden böyle bir dille konuşmaya yargılamaya utanmıyorsaniz ben hiç utanmiyorum
Siz emin misiniz kocanız tarafından yıllarca eve kapatıldığınızdan? Eşinize mık edemeyip buradaki üyelere saldırmak da neyin nesi? Kaç kere söylenecek anlamanız için? Hayal aleminde yaşıyorsunuz gerçekçi değilsiniz, bu gidişle ne boşanabilirsiniz ne de yeni hayat kurabilirsiniz. Verilen cevabı kabul etmiyorsunuz, kendiniz niye araştırmıyorsunuz?

Ben kendimin psikolojik sıkıntıları var sanıyordum gördüm ki burda çoğu insan benden kötü bir durumda mesajı kabul etmediğimi nerden çıkardı teşekkür etmişim verdiğin bilgi için yine saldırgan tutumda olan kendinsin bunu nasıl benim yaptığımı çıkardın sonrasında zor durumda olan bir kadına karşı olan bu tavır nedir sizin beyniniz nasıl çalışıyor benim anlamam çok zor nedir bu sen beceremezsin tutumu istediğiniz ne hiç anlamış değilim tuhaf bir düşünme şekli Allah yardımcın olsun

Sorduğum soruya insani bir şekilde cevap verip bilgi veren arkadaşlara çok teşekkür ederim. Bu konuda yardımcı olmanız benim için çok önemli bir konuydu . Miras üzerinden mal yapıldığı zaman hak talep edilmediğini yazmış çoğu kişi bunu bildiğim iyi oldu tekrar teşekkürler

neden insanların iç meselelerini bilmeden - dan diye yargılama yoluna gidiyorsunuz hanımlar? Ya bu platform insanlar bişeyleri sorsun diye açılmış. Konu sahibi öncesinde bunu açıklamamış bile olsa - konunun geçmişini bilmeden nede bu kadar keskin yorumlar yapılıyor ? Bu platformun amacı yargı dağıtmak olmamalı. Varsa böyle bir kaygınız yeri burası değil.

Eşimin babasından kalan arsası satılık. Satış olduğunda parayla ev ve araba alacak. Boşandığım zaman bu alınacak mülk aramızda pay ediliyor mu
eşimden ayrılmayı düşündüğüm bir zaman vardı. böyle babadan kalan bir evi satarak aldığımız evde oturuyoruz. çok yıllık da evliyiz. bir kez bile evden hak iddia etmeyi düşünmedim. evlendiğimden beri çalışıyorum. özel bir birikimim de yok, ona rağmen. kocasının malına insafsızca konmak isteyenleri ben anlamıyorum. hak, hukuk, adalet kavramları hep başkaları için mi geçerli? kendi adalet kavramınız yok mu?
azcık empati yapın. dişinizle tırnağınızla yaptığınız yatırım evladınıza kalacak, eşi dağdan gelip bağdaki mülkten hak iddia edecek? güzel olmadı, şık durmadı di mi? sizin için de bir başkası için de durum böyle. tırnağınız varsa başınızı kaşıyın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…