Boşanmış olarak, çocukla geçim.

Nafakam yok vermezde zaten. En mantıklısı sizin dediğiniz gibi ama annem ve babamı ikna etmem lazım bakmak zor geliyor anneme.
E tamamda hep aileniz bakamaz ki.
3 çocuk diyorsunuz sizin bir yerden bir düzen kurmaya başlamanız gerekiyor. Iş konusunu halledin önce en azından çocuklar biraz büyüyene kadar birikim yaparsınız aile evinde,sonra çocuklarla bir düzen tutturursunuz ama hemen eve çıkayım zor.

Genelde ev kadınlar elisi ilif örme vs işlerinde iyi oluyorlar ya da pasta borekte.
Benim boşanmış ev hanimi arkadaşım tepsi tepsi börek yapıp satıyor.
Ya da kim kabul eder üç yasinda küçük çocuk var ama bulabilirseniz bir çalışan kadın bir cocugu sizin eve yollayacak ona bakacaksınız ama dediğim gibi cocugunuz küçük kabul etmeyedebilirler.
Ancak günü kurtaran harçlıklar elde edebilirsiniz.
Allah yardımcınız olsun.

Evden pc başında yapılabilecek işe kabul edildiniz, ve babanız izin vermediği için başlamadınız mı????
Kızıcam kızamıyorum, yahu babadan izin alacak yaşta mısınız?
"Çocuklarıma bakmak için başlayacağım baba" demek bu kadar zor muydu?
Birde babanıza neden sordunuz, sizin sorumluluğunuz var hemde 3 + siz.. benimde anlamadığım neden 3 tane, çözemedim cidden böyle ilişkileri çözemiyorum 🙄

Merhaba kızlar. Ben yeni boşandım. 3 çocukla baba evinde yaşıyorum. Bir mesleğim yok. Çocuklarım ufak ve annem bakmak istemiyor o yüzden çalışamıyorum. Evden biraz iş yapıyorum harçlık olarak idare ediyor. Benim merak ettigim çocukları ufak olup boşanmış kadınlar hem çalışıp hem çocuklara bakabiliyor musunuz? Ev kirasi faturası çocuk masrafı nasıl geçiniyorsunuz? Çocuklara kim bakıyor? Benim bu durumumda ben ne yapabilirim? Ayrı eve çıkmak istiyorum ama maddi gücüm yok ve çocuklar ufak işte. Tavsiyeniz ne olur bana? Teşekkürler.
Anladığım kadarıyla siz kaçarak evlendiniz. Eşinizde (hovarda sanırım nafaka ödemeyen adam sorumsuzdur), anne babanın onay vermediği biri olmalı ki anneanne bakmıyor..bu ekonominin bozuk olduğu bir dönemde tek eve çıkmak çok zor, yaşadığınız şehiri bilemiyorum ama tekstil ( mesleğiniz yok anladığım kadarı ile) işlerinde vardiyalı işler oluyor. Sıkıntı en küçük olanda 3 yaş kreşe gider.( devletin kreşleri var), gece vardiyasında çalışıp, gündüzleri çocuklarınızla ilgileneceksiniz..

Bakabilcegini bilsem en azindan kendi duzenimi kurana kadar veririm ama bakmaz bakamaz arabada yatip kalkiyormus. Cocuklarin rezilligini dusunsene nasil bakabilir. Ailesi desen uzak sehir disinda ve cok yaslilar heryeri ameliyatli bakamazlar. Cocuklar perisan olsun istemiyorum....
Çocuğumu gonderdigim devlet anaokulunda temizlikçi bayan vardı, işkur göndermiş..kadın sekreterlik kursu ,güvenlik kursu,açıköğretim v.s hepsine gitmiş ..arada okuldan izin alıp iş başvurusu yapmaya da gidiyordu,evlere temizliğe gittiğini de söylemişti ..senin yaş oldukça genç ,bir-çok şey yapabilirsin..zengin semtlerde temizlik yevmiyesi de iyi galiba,bir tanıdığım bin tl vermiş..yazlık temizliği daha yüksek galiba..genel fiyatı pek bilmiyorum..yani çocuklar için elinden ne geliyorsa yapmalısın.. kpss ye de gir ,ilanları takip et..şuan ayrı eve çıkman imkansız gibi duruyor..aileni,anneni hoş tut ki yanlarında olsunlar,sen de birikim yap...ahh bu adamdan nasıl 3 çocuk yaptın ..

Merhaba kızlar. Ben yeni boşandım. 3 çocukla baba evinde yaşıyorum. Bir mesleğim yok. Çocuklarım ufak ve annem bakmak istemiyor o yüzden çalışamıyorum. Evden biraz iş yapıyorum harçlık olarak idare ediyor. Benim merak ettigim çocukları ufak olup boşanmış kadınlar hem çalışıp hem çocuklara bakabiliyor musunuz? Ev kirasi faturası çocuk masrafı nasıl geçiniyorsunuz? Çocuklara kim bakıyor? Benim bu durumumda ben ne yapabilirim? Ayrı eve çıkmak istiyorum ama maddi gücüm yok ve çocuklar ufak işte. Tavsiyeniz ne olur bana? Teşekkürler.
Bir anne nasıl destek olmaz kızına böyle bir durumda hayret ediyorum.Calisip bir miktar da annenixe verseniz ister belki..
Bir okula hizmetli olarak basvursaniz çocuklar da yanınızda olurdu ikisi okulda biri yanınızda idare etse

2023 Türkiye’sinde üç çocukla ayrı eve çıkmanız imkansız. Sizin yapmanız gereken yaşadığınız yeri güzelleştirmek. Evden el işi ya da yemek falan yaparak para kazanabilirsiniz belki. Anneniz bakmayacağı için normal iş diyemiyorum ama en azından part time çalışsanız o sürede baksa iyi olurdu.

Merhaba

Çok gençsin daha
Yaş 25.
Eşin şu an kendine yetemiyor. Sen öyle.
Anne baba çocuklara bakamam diyorsa eminim o çocuklar yeterli gıda hijyen sevgi ilgi göremiyordur.
Sert ama bir tavsiyem olacak. Çocukları süre belirterek sevgi evine teslim et. Her hafta sonu görür ilgilenirsin.

Bu süreçte tüm sorumluluğu al. Deli gibi çalış. Harcama. Anne baba evinde kal. Bir meslek edin.

En küçük çocuğun ilkokula başladığında (en fazla 4 yıl) birikimlerin sayesinde bir eve çıkarsın çocuklarınla beraber.

Onlarla konuşursan seni anlarlar. Ruhları anlar. Çocuklar heba olacak bu şekilde olmasın.

Sevgiler kolaylıklar diliyorum

Büyük villalarda yaşayan yaşlılar ev işlerine yemeğe vs bakmak için kendilerine yardımcı , yatılı çalışan arıyorlar. Evin bir bölümünü örneğin alt katı çalışana veriyorlar böylece kalacak yer sorununuz da olmaz. Ayrıca asgari ücret verip sigorta yapanı da duydum.

Ayrı ev düşünüyosn imkansız. 3 çocugu ailen nasıl kbul etti helal olsun. Ben 2. Kabul ettiremiyorum

Anaokulu 3 yaş alıyor yemeğini de veriyor ücretsiz sende onlar okuldayken evde iş yapıp para kazanabilirsin ayrı eve çıkmak imkansız duruyor şuan için kirası elektrikigi suyu dogalgazi mutfak masrafı okul masrafi üst baş derken en az 20 bin lazım her ay..

3 çocuk neden yapilirki bu kadar yokluğun içine

Merhaba

Çok gençsin daha
Yaş 25.
Eşin şu an kendine yetemiyor. Sen öyle.
Anne baba çocuklara bakamam diyorsa eminim o çocuklar yeterli gıda hijyen sevgi ilgi göremiyordur.
Sert ama bir tavsiyem olacak. Çocukları süre belirterek sevgi evine teslim et. Her hafta sonu görür ilgilenirsin.

Bu süreçte tüm sorumluluğu al. Deli gibi çalış. Harcama. Anne baba evinde kal. Bir meslek edin.

En küçük çocuğun ilkokula başladığında (en fazla 4 yıl) birikimlerin sayesinde bir eve çıkarsın çocuklarınla beraber.

Onlarla konuşursan seni anlarlar. Ruhları anlar. Çocuklar heba olacak bu şekilde olmasın.

Sevgiler kolaylıklar diliyorum
Hanim efendi cok kibar diliniz icin tesekkurler. Cocuklarim istediginden fazla yiyecege icecege ve istedikleri seylere ulasabiliyorlar. Ananesi dedesi benden fazla ilgileniyor ustlerine dusuyorlar. Sevgi evinden cok daha fazla sevgi verebilecek ailesi var evde cocuklarin. Hic bir sekilde yiyecek vs bulamayan ac kalan cocuk olsa bir nebze dediginiz ama. Diger turlu bu cocuklari cok daha fazla yiprtacak sevgisiz ve terk edilmis hissetirecek bir secenek. Boyle birsey dusunmem sevgiler.

X