Boşanmış olan bayanlar yardım edin bana

Gerçekten üzüldüm senin için ama şiddet kabul edilemez tabiki fakat şiddetin çaresi de hemen boşanmak değil be canım. Diğer herşeyi tamamen denediniz mi. Artık başka çaren gerçekten kalmadı mı

Şiddetin son çaresi nasıl boşanmak değil. Birgün şiddet uygularken elimde kalması mi son çare. Bu şekil bir çok kadın dayak yerken öldürülmüş bilmem farkında mısınız?

Biliyorsunuz ki şiddet sadece fiziksel bir şey değildir. Psikolojik, ekonomik, cinsel her türlü şiddete karşıyım ben ama bunun aşılması için de kurumlar var. Asamadiginiz zaman bosanirsiniz. Asilacaksa eğer neden boşansin insan. Belli ki bunu hiç denememis iki tarafta.

Kadının kastettiğinin fiziksel şiddet olduğu bariz. Aynen belki bir gün dövmez diye çözüm yolları aramalıydı kadın. Çok mantıklı bi düşünce (!). Sizin dediğiniz terapi vb şeyler normal insanların anlaşamadıkları konularla ilgili. Karısını döven ayı oğlu ayılara işleyecek bir sistem değil.

Benden ondan korktuğum için boşanmak istiyorum çünkü siddet uygularken gözündeki o öfkeyi anlatamam

Boşanın arkanıza bile bakmayın.
Çocuklarınızla iletişimde olup ilgilenirseniz babalarında kalmalarını da hiç bir sakınca yok. Düzeninizi kurduğunuzda velayet davası açar geri alırsınız çocukları.

Tamda kastim buydu biliyor musunuz. Şu anda yaptığınız mesela psikolojik şiddete giriyor. Hakaret, aşağılama psikolojik şiddettir. İkisi de evliliklerde olmamalı. Eski konular belli ki beyefendi de kapanmamış yaralar açmış bu yaraları kapamaya bakmak lazım önce. Ortada 2 çocuk var bosansa bile bu adam hayatından tamamen çıkmayacak ki çocuklar için mecburen yine görüşülecek. Öldürecekse o zaman da öldürür. Size kalsa katilleri hemen idam ederlerdi ama ceza ve infaz evlerine atiyorlar belki iflah olur diye.

O kurumlardan birinde çalışan biri olarak yazıyorum. Fiziksel şiddet eğilimli insanlara evlilik bile önerilmiyor. Ve böyle bir evliliği hiç bir uzman kurtarmaya çalışmaz.

Konuyu çocuklar üzerinden açmadığınız icin onları dert etmiyormussunuz gibi duruyor ve yorumlarda o yönden olmuş.
Şiddet var var ve aile desteğiniz yoksa çocukları ilk başta alamayabilirsiniz.
Esiniz çocukları görme konusunda sıkıntı çıkarıyor mu?
Ailenizle barisma ihtimaliniz hiç yok mu?
Ekonomiden dolayı kadınların desteksiz yeni hayat kurmaları kolay değil. Bu konuda da bir şey diyemiyorum. Çocuklarınızı sık sık görmeye çalışın. İnşallah onlarla beraber bir düzen kuracak duruma gelirsiniz.

O kurumlardan birinde çalışan biri olarak yazıyorum. Fiziksel şiddet eğilimli insanlara evlilik bile önerilmiyor. Ve böyle bir evliliği hiç bir uzman kurtarmaya çalışmaz.
Bakış açısı tabiki saygı duyuyorum ama ben hiç kimseye boşan ya da boşanma demeyi doğru bulmuyorum hele hele tek taraflı dinleyipte tek bir paragrafa göre yorum yapmayı da. Bunun kararını uzmanlar vermeli. Evvela onlara gitmek akabinde karar vermek daha önemli. Çünkü inanın insan dışarıdan kendine ayna tutulmadığı zaman kendi hatasını da zamanında göremiyor bu da daha sonra pişmanlık veriyor.

Karısını döven erkeklere ayı diyerek yaptığım hakaretten mi bahsediyorsunuz? Evet tekrar da edebilirim dilerseniz, daha beter şeyler de söylenebilir ama maalesef kurallar. Merak etmeyin onların o minnoş kalplerinin(!) bundan etkilendiğini sanmıyorum. Ayrıca siz kendi başınıza gelirse öyle yaparsınız, iflah edene kadar uğraşırsınız. Madem bu kadar üzücü sizin için bu adamları terk etmek.

Anladığım kadarıyla siz kadınların erkeklerin elinde dayaktan ölmediği sürece boşanması taraftarı değilsiniz.

Boşanma çocuk varsa terk olmuyor maalesef yine bir şekilde iletişim devam ediyor. O yüzden ayrılma olacaksa da medenice olmalı. Ne hakaret edersek edelim bunun kimseye faydası yok. Kaldı bir yanlışı başka bir yanlışla düzeltmek de mümkün değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…