- 14 Ocak 2024
- 293
- -49
- 25
-
- Konu Sahibi yalan dunya rabia
Ben de bunu sormaya geldim. Umarım babalarına velayet vermeyeceksinizdir. Boşanmaktan daha önemli değil mi çocuklarınız? Nafaka versin çocuklara, siz de işe girin alın çocukları neden veriyorsunuz
valla begenmeyen begenmesin, kadin tek mi yapti çocuğu da, babasinda birakmasin diyen de desin, ben asla birakmam bir anne olarak cocuklarimi, aslan gelse alamaz elimden.
Cocuklarim olmadan da bir hayat dusunemem zaten. Once cocuklarim..
tabi seni anladim, kendini toparlayana kadar amenna, benim de sinirlerim bozuldu vallahi!Belli bi yastan sonra velayet ve gorus gunu diye bisey olcagini sanmıyorum ben. Mesela benim kizim 12-16 yasina gelip bugun babamda kalmak istiyorum dediginde kac kez hayir diyebiliriz ki. Ama cocuklar kucukse kesinlikle surekli olarak babada birakilmamali. Gecici sure olabilir diye dusunmustum. Ev tutup, esya alana kadar bikac ayligina falan.
Düşünüyorum da kizim yokmus gibi yasamam icin aklimi kaybetmmis olmam lazim. Yazarken bile sinirlerim bozuldu
Muhtemelen yeniden sevebilecek miyim, yeniden birine güvenip evlenebilecek miyim anlamında soruyor.bu konuda hic soru bile sormamis ki, cocuklari coktan cikarmis gözünden, geri kalan cocuksuz hayati icin tavsiyeler istemiş.
Kadin erkek ayirmiyorum ben de vallahi.Muhtemelen yeniden sevebilecek miyim, yeniden birine güvenip evlenebilecek miyim anlamında soruyor.
Belki kendisi yeniden güvenir ama iki çocuğuna bakmayıp başından atmış anneye hiçkimse güvenmez o ayrı. Yarın bizim çocuklarımız da sefil olur diye düşünür haklı olarak.
Aynı yorumu babanın çocuklarını kendi annesine kardeşine attığı , ya da karısına bırakıp çocukları arayıp sormadığı senaryoda da yapardım.
Ben boşanmadım ama aşamasına geldim ne olursa olsun çocuklarımı yanımdan ayırmadım ve annemin evinde onları baktım sizinde böyle imkanınız varsa öyle yapın çocuklarınızı bırakmayın ve üzülmeyin bu gayet normal bişey evliliklerde anlaşmazlıklar oluyor ve sonuç bu raddeye gelebiliyor eş değişebilir ama çocuk asla hayır ve bu hissinizi çok iyi anlayabiliyorum ama zaman geçtikçe insan alışıyor alıştıkça da içinizde bitiriceksiniz ama çocuk önemli onları yanınızda bulund
11 yıllık evlilik 2 çocuk muhtemelen çocukların yaşı anne şefkati değerlendirmesi boyutunu aşıyor bu durumda mahkeme kimin daha iyi bakabilecegine odaklanarak velayet verecektir. Belli ki adam da şimdiden bunu daha iyi sağlamış. Maalesef velayet için karşı taraf daha güçlü görünüyor. Mahkeme velayeti vermeyebilir. Aslan gelse alamaz velayeti diyenler muhtemelen boşanma görmemiş. O işler öyle olmuyor hakim babaya verdi mi velayeti ayda 2 kez ancak görürsünüz yapacak bir şey kalmıyor maalesef.Herkese iyi geceler.Bu kulübe genelde bakıyordum ama sadece okuyordum.Şimdi bende bana yardımcı olacak arkadaşlardan yardım istiyorum.Ben boşanma aşamasında olan bi bayanım yaşım 29 vede 2 tane çocuğum var.11 sene oldu evleneli.Şu anda boşanma aşamasındayım .Çocuklarım babalarında çünkü benim yanıma alacak durumum yok annesi ile bakıyorlar.Evet biten bir evlilik ben istemiyorum karalıyım ama bazende içime bir hüzün çöküyor.Sanki hayatımda bütün herşey bitmiş gibi geliyor.boşanıp hayatına devam eden hemcinslerimden akıl almak istiyorum.Bundan sonra hayatımın nasıl olacağı hakkındada bi fikrim yok ama sanki daha kötü olur mu diye düşünmüyor değilim.
Neden bu kadar ön yargılı davranıyorsunuz anlamış değilim şuanda zaten sürekli çocuklarımla konuşuyorum ilgileniyorum.Ben şuanda yatalak bi teyzeye bakıyorum .Kalacak yerim dahi mahkemeye bunları sunuyorKadin erkek ayirmiyorum ben de vallahi.
Ama boyle gayet rahat benim bakacak gücüm yok, babasi ile babannesi bakiyor diyorsa, kisirlastirilmasi ve bir daha cocuk sahibi olmamasi taraftariyim.
Ve aynen ilk cumlelerinizde yazdiklarizini soruyor konu sahibi...
Hiç bir anne evlatlarını bırakamaz.Tabikide bende bırakmayacağım.Ama şuanlık böyle oluyor malesef.Cocuklarinizi bırakacak misiniz?
İşte keşke herşey sizin klavye karşısından yazdığınız gibi olsa.Evet boşanmaktan daha değerli benim evlatlarım ama karşılarında sürekli şiddet gören bi anne görmelerinide istemiyorum artık.Ben de bunu sormaya geldim. Umarım babalarına velayet vermeyeceksinizdir. Boşanmaktan daha önemli değil mi çocuklarınız? Nafaka versin çocuklara, siz de işe girin alın çocukları neden veriyorsunuz
Benim yanımda kalacak bir ailem yok.Kocam yüzünden onlarda bana küs.Ben boşanmadım ama aşamasına geldim ne olursa olsun çocuklarımı yanımdan ayırmadım ve annemin evinde onları baktım sizinde böyle imkanınız varsa öyle yapın çocuklarınızı bırakmayın ve üzülmeyin bu gayet normal bişey evliliklerde anlaşmazlıklar oluyor ve sonuç bu raddeye gelebiliyor eş değişebilir ama çocuk asla hayır ve bu hissinizi çok iyi anlayabiliyorum ama zaman geçtikçe insan alışıyor alıştıkça da içinizde bitiriceksiniz ama çocuk önemli onları yanınızda bulundurun.
Umarım toparlar ve çocuklarınızı alırsınız. Ancak geçici nafaka ve yatılı olmayan bir iş sağlasanız biraz daha kolaylaşır sizin için. Bu şekilde bir daha velayet davasıyla uğraşmamış olursunuzİşte keşke herşey sizin klavye karşısından yazdığınız gibi olsa.Evet boşanmaktan daha değerli benim evlatlarım ama karşılarında sürekli şiddet gören bi anne görmelerinide istemiyorum artık.
Durumu çocuklarının yaşına, pedagog kiminle kalmak istediklerini sorduğunda kimle kalmak isteyeceklerine, bosandiginda çocuklarına ne gibi bir imkan verip vermeyeceğine, çocukların yaşına göre değerlendirmen lazım. Dediğim gibi velayeti mahkeme karşı tarafa bırakabilir ki bana kalsa sen de bırak yanına alıp kendinle birlikte perişan etme. Daha iyi imkanlar edinince velayetin değiştirilmesi istenebilir ancak şu durumda hem kendine hem çocuklara zor olur. Ama mesele çözülebilecek konular ise önce sakince meseleyi karşınıza alın eşinizi değil. Bu hayat sizin yapmak da yıkmak da sizin kararınız. Sonuçlarını da siz yaşayacaksınız kız boşan gitsin diyenlerin bazıları birazdan kalkıp kocalarına çay kahve yapıp birlikte içenler olabiliyor maalesef. O yüzden iyi düşün iyi karar ver. Ofkeliyeken asla karar vermemeni tavsiye ederimBenim ailemlede eşim yüzünden küsüz o yüzden ailemin yanınada gidemiyorum.Şuanda yatılı olarak yatalak bi teyzeye bakıyorum.Çocuklarımı tabikide bırakmıyorum.Ama eşim çocukları vermeme konusunda diretiyor.
Sırf yorum yapmak için yorum yapıyorsunuz.Belki baba , anneden iyi biridir ?
Evet ama ev tutmak lazım onun içinde para lazım malesef şuanda kenarımda 5 kuruşum yokUmarım toparlar ve çocuklarınızı alırsınız. Ancak geçici nafaka ve yatılı olmayan bir iş sağlasanız biraz daha kolaylaşır sizin için. Bu şekilde bir daha velayet davasıyla uğraşmamış olursunuz
Aslandan korursunuz tabiki de ama hakim velayeti babaya veriyorum dedi mi ne yapacaksınız acaba. Verebileceği maddi imkanları yazmış zaten. Nasıl alacaksınız velayeti bu durumdaki.valla begenmeyen begenmesin, kadin tek mi yapti çocuğu da, babasinda birakmasin diyen de desin, ben asla birakmam bir anne olarak cocuklarimi, aslan gelse alamaz elimden.
Cocuklarim olmadan da bir hayat dusunemem zaten. Once cocuklarim..
Allah yardımcınız olsun o durumda bir şey diyemedim. Umarım alırsınız çocuklarıEvet ama ev tutmak lazım onun içinde para lazım malesef şuanda kenarımda 5 kuruşum yok
Amin inşallahAllah yardımcınız olsun o durumda bir şey diyemedim. Umarım alırsınız çocukları