boşanmış eş adayı ve aile...

• Konu Sahibi Konu Sahibi 16tgb
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

16tgb

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Ocak 2012
31
1
46
"arkadaşlar dul biriyle evlenmek konusunda bende size birşey danışıcam ben 26yaşındayım hiç evlilik yapmadım ve bi arkadaşımın tanıştırmak istediği biri var 31 yaşında ama evlenip ayrılmış görücü usulüyle ve kendinden 11 yaş küçük biriyle evlenmiş yaş farkının dezavantajlarının getirisiyle anlaşamamış ve ayrılmışlar tabi başka sebeplerde vardır illaki ama benim şu durumda pek bilgim yok işini gücünü oturtmuş kişiliği yerinde olgun mantıklı biri olarak bahsediyorlar ama ben tanışıp tanışmamam konusunda tereddütlüyüm hem istiyorum hemde istemiyorum ve 2haftadır belkide daha fazla karar veremiyorum sizce tanışsammı. tanışsan ne kaybediceksin diyorlar hemen kolundan tutup nikah masasına oturtmıycak ya seni ama ya etkilenirsem ve aileme kabul ettiremezsem, boşver tanışma nekadar sana dürüst olsada kafanda acaba niye ayrıldı endişeleri olucak gibi yorumlar alıyorum ama evlenip ayrıldı kötü bi evlilik yaşadı diyede o insana ön yargılı davranmak istemiyorum ne yapıcağımı neye karar vericeğimi şaşırdım daha önce evlilik yapmış biriyle hayatı sıfırdan paylaşmaya çalışmak nasıl bir psikolojidir kestiremiyorum bana yardımcı olun :(
not:yeni link açmayı bilmediğim için buraya yazmak zorunda kaldım..."

bikaç gün önce bi arkadaşın konu başlığında durumumu paylaşmıştım artık yeni konu açmayı öğrenmişken gelişen olaylardan kendi açtığım konuda bahsedip fikirlerinizi alıyım istedim:)
tanışma faslımız gerçekleşti yanımızda ortak arkadaşımız ve nişanlısı vardı sohbet gayet güzeldi özel bir sebepten dolayı tanıştırılıyo gibi değil de tesadüfen karşılaşıp hep beraber oturup bişeyler içip sohbet etmişiz gibi bir ortam oldu ve böyle bir ortamdan dolayı gayette rahattım kendimi mülakatta gibi hissetmedim ben artık kalkayım dediğimde hep birlikte kalktık arkadaşım ve nişanlısı o anda sinemaya gitmeye karar verip bizi yanlız bıraktılar iş okul (ben aöf kursuna gidiyorum 4.sınıfta okuyorum oda ingilizce kursuna gidiyor) gibi genel bi konuşmamız oldu tokalaşıp ayrıldık ertesi sabah arkadaşımın bir beni bir onu aramasıyla yogun bi telefon trafiği yaşadık "ne yaptınız" :) nie eve bırakmadı nie telefonunu almadı dedi ki ben hemen aceleci davranmamasından dolayı çok memnun oldum rahatsız olurum die eve bırakma teklifi etmemiş ne düşünürüm die kestiremediğinden telefon numaramı istememiş ama benimle tekrar görüşmeyi istiyormuş tanışma merasimimiz böyle geçerken asıl süpriz beni evde bekliyordu anneme böyle birinden bahsetmiştim ama tanışıcağımız zamanı bilmiyordu ki bende bilmiyordum arkadaşıma tanışmaya karar verdim dediğim an aradı ve kurs çıkışı buluşalım dedi ani bi buluşma gerçekleşti.
Annem evlenip ayrılmasına tepkili baban asla kabul etmez diyor çok iyi biriydi neden ayrıldı ayrılmak okadar kolaymı gibi yorumlar yapıyor ilk anlarda savunma durumundaydım evlenip ayrıldı diye mutlu olmaya hakkı yokmu belki benim için en doğru insan bu gibi... ama artık savunmaya geçmeme kararı aldım onu savunacağım veri yok elimde şimdilik annemin haberi olmadan onu tanımaya çalışmaya karar verdim doğrumu yapıyorum yanlışmı bilmiyorum eğer bu iş olursa ben ailemi nasıl ikna ederim bana yardımcı olun.... :(

bence annenin ağzını bi yokla çaktırmadan ne düşündüklerini öğren ,sonradan ailenle ilgili sorun yaşamak istemiyorsan, en azından fikirlerini öğrenip ona göre davranabilirsin

daha ortada ne aşk ne sevgi varken, babanızın kesinlikle kabul etmeyecegini ve annenizinde tepkili oldugunu biliyorken neden inatla tanışmak istiyorsunuz anlamadım,olurda siz onunla evlenirseniz başınıza aileniz yüzünden bile olsa neler neler gelecegini tahmin etmiyormusunuz, hani ortada aşk olsaydı mücadele edin derdim ama ne geregi varki ileride o kadar büyük sorunlar yaşatmaya ailenize..
yinede kararınıza saygı duyuyorum yanlış anlamayın beni..

neden ayrıldığını ne kadar süre evli kaldığını öğren. annene aç bence arkasından iş çevrimiş gibi olma. malum adayı iyice araştırın. tahliller temiz çıkarsa ve sen beğenirsen annen babana uygun bi dille açar. oda araştrır kendince:34:
ama herşeyden öenmlisi senin böyle bişey yaşamış kişiyi aşıyıp taşıyamacağın. kolay gibi görünsede zor bi karar. ilerde en ufak bi tartışmada bunu yüzüne vurmak var. iyi düşün derim.

Son düzenleme:
kendini yormaya, aileni karşına almaya değecek biri mi önce onu düşün. Daha evlenmek icin gec kalmış değilsin. BEnce önceliğin bekar biri olmalı herşeyi ilk birbirinizle yaşamanızın cok daha iyi olacağını düşünüyorum. Madem emin değilsin ve ailem cok tepkili görüşme derim ben, görüştükce etkilenip daha zor durumlar yaşayabilirsin

ailenin kararını biliyorsan;
sevgilin değil bişey değil..tamam iyi biri olabilir ,
ama senin de kafanda soru işaretleri olacak neden ayrıldı? nedir? diye
ben olsam şartlarımı zorlamazdım,
sevgilin olsa mücadele et,ikna et aileni diyebiliriz ama,gerek yok böyle bir mücadeleye..

benim kanaatim bu..

bekar birinin dul biriyle evlenmesi herzaman sorun olmuştur görümcem böyle bir evlilik yaptı herkesin baskısına rağmen ve karşı tarafın birde oğlu vardı gerçi sende öylebir durum yokmuş ama evlendikten sonra kayınvalidesi bile sürekli o gelini kötülüyordu bizimkinin yanında.bu hiçte normal değil anlaşamamış olabilirler evet ama 2 tarafında yaptığı hatalar vardır mükemmel bir insan olsa zaten ayrılmazdı birde böyle düşün tabi birde aile tepkisi var bende sürekli görümcemi uyardım olmasını istememiştim bu evliliğin mutlumu hayır değil hemen çocuk yaptılar ayrılsa ayrılamıyor çocuk var diye ama çoğu davranışını tastip etmiyoruz.
neyse uzattım özetle şu ki ailen hoş karşılasa etrafındaki insanların görüşleri seni üzecektir kaldıki sen aşık bile değilsin sadece tanıştığın bir insanı neden bukadar savunasınki aileni dinle büyüklerin herzaman dedikleri doğru çıkıyor unutma..

bencee yola çıkmadan bitir bu işi inanan pişman olmazsın aileni kesinlkle karşına alma inanan anneler karşısındaki kişiyi tanımasalar bile hissediyolar bende aynı hatayı yaptım dul biriryle evlendim ailem karşı çıkmasına rağmen ama sadece 4 ay sürdü evliliğimiz pisiskolojik şiddet fiziksel şiddet ne arasan vardı çok fedakarlık yaptım evliliğimiz bitmesin diye çok çabaladım hem okul hem evlilk hepsini bi arada yürüttüm ama aldığım karşılık kendi evimde kendi yatağımda en yakın arkadaşımala yakaladım annem haklı çıktı bnm annem daha bi kere bile görmeden bana sakın demişti bnde annemn boşandığı için önyargılı davrandığını dülşünmüştüm ama annem haklı çıktı bnce hiçç möaceraya gerek yok daha gençsin neleriş çıkar karşına ki zaten ortada daha bişey yok bnce tanışmak için bile çabalama ailenn ruızası olmadan inanan hiç bişey yolunda gitmiyo

niye bu kadar heveslisin ailenin karşı çıktığı biri ile tanışmaya..
önce ailenle istişare yap.. görüşlerini al,ona göre davran..
gizli gizli tanımaya çalışman yanlış bence

gizli bir iş yapmayı bende istemiyorum istemediğim içinde arkadaşım tanıştırıyım teklifi ile geldiğinde hemen akşamında anneme söyledim saklasam onuda saklayabilirdim bende ailemin onaylamadığı bir evliliği yapmayı asla istemem ama bizimkilerin şimdiki tepkisi sadece evlenip ayrılmasından kaynaklanıyo evet aramızda aşk yok sevgi yok 1 kere birbirimizi gördük sadece ama ya o insan benim için doğru insansa ve ben sırf kötü bi evlilik yaşadı die ön yargıyla yaklaşıyosam çok karışık kafam çokkkkk

Görüşmüşsünüz ve sanırsam elektrik mi derler :52: öyle birşey olmuş gibi.
Ben bu insanı bir araştırmanızı tavsiye ederim.Karşınızdaki insanı iyice inceleyin tanıyın.
İnsanlar ayrılabilirler,yeniden evlenebilirler...Olur olağan yani.
Ablam ilk eşiyle anlaşamadı ayrıldı.Yine evlendi ve çok mutlu.
Keza babam da öyle.
Yalnız okurken dikkat etmemiş olabilirim.Çocuk var mı?
Çocuk varsa çok zor.O zaman işler değişir,tavsiye etmem.

Valla canım 2. eş olmak zordur diye düşünüyorum..babamın 2 evliliği ve ne yazıkki hiçbirşey eskisi gibi değil..Annemi arıyorum her yerde ama o yok :(

hayır çocuğu yokmuş
evet etkilenmedim değil ama bu bu etkilenmenin yogunluğunu kestiremiyorum
ben hayatımda bi boşluk doldurmak falanda istemiyorum ben gerçek anlamda hayatıma birini sokmak istiyorum
ilk görüşmeydi hiç bişe şekil almaz belki ama olgun biri olması en çok dikkatimi çekendi

Bence hiç bulaşma. Kendin gibi bekar, hiç evlenmemiş birini bul derim ben. Sonradan eski karısı ortaya çıkar bir sürü gerginlik yaşarsın hiç gerek yok.

aynı durum bende yaşıyorum yaklaşık bir yıldır beraber olduğum sevgilim bir evlilik geçirmiş ve üstelik bu evlilikten bir oğlu var.bir yıla yakındır tanıyorum kendisini. olgun,fedakar,dürüst üstüme titriyor resmen. ailesinde herkes beni biliyor. annemde tanıyor kendisini.yani ciddi evlilik yönünde ilerliyoruz gel gör ki ben de konu sahibi arkadaşla aynı endişeleri çoğu zaman yaşıyorum. evlenirsek ailesinde kıyaslama yapılırmı, acaba hala annesiyle barışmalarını isteyen var mı, üstelik eski karısı da hala ana kraliçe konumunda görüyor kendini,sevgilimin ailesiyle görüşürlermiş hala. bayramlarda vs. ararmış. acaba tüm bunlar sorun olurmu bilemiyorum. ama konu sahibesinin eş adayının çocuğu yokmuş. bu iyi bişi. çünkü bir bağları olmayacak geçmişten...

sız cok begenmıs ve etkılenmıssınız sanırım:16:
hayırlısı neyse o olsun kaderde varsa onune gecemezsınız zaten...
hayatında olup bıtenı ogren ve akısına bırak bence

bencee yola çıkmadan bitir bu işi inanan pişman olmazsın aileni kesinlkle karşına alma inanan anneler karşısındaki kişiyi tanımasalar bile hissediyolar bende aynı hatayı yaptım dul biriryle evlendim ailem karşı çıkmasına rağmen ama sadece 4 ay sürdü evliliğimiz pisiskolojik şiddet fiziksel şiddet ne arasan vardı çok fedakarlık yaptım evliliğimiz bitmesin diye çok çabaladım hem okul hem evlilk hepsini bi arada yürüttüm ama aldığım karşılık kendi evimde kendi yatağımda en yakın arkadaşımala yakaladım annem haklı çıktı bnm annem daha bi kere bile görmeden bana sakın demişti bnde annemn boşandığı için önyargılı davrandığını dülşünmüştüm ama annem haklı çıktı bnce hiçç möaceraya gerek yok daha gençsin neleriş çıkar karşına ki zaten ortada daha bişey yok bnce tanışmak için bile çabalama ailenn ruızası olmadan inanan hiç bişey yolunda gitmiyo

alkışalkışalkışalkışalkışalkışalkış

hepsi ama özellikle son cümle çok doğru! durumunuz için Allah sabır versin. bu hayta biz kadınlara daha zor :(

aynı durum bende yaşıyorum yaklaşık bir yıldır beraber olduğum sevgilim bir evlilik geçirmiş ve üstelik bu evlilikten bir oğlu var.bir yıla yakındır tanıyorum kendisini. olgun,fedakar,dürüst üstüme titriyor resmen. ailesinde herkes beni biliyor. annemde tanıyor kendisini.yani ciddi evlilik yönünde ilerliyoruz gel gör ki ben de konu sahibi arkadaşla aynı endişeleri çoğu zaman yaşıyorum. evlenirsek ailesinde kıyaslama yapılırmı, acaba hala annesiyle barışmalarını isteyen var mı, üstelik eski karısı da hala ana kraliçe konumunda görüyor kendini,sevgilimin ailesiyle görüşürlermiş hala. bayramlarda vs. ararmış. acaba tüm bunlar sorun olurmu bilemiyorum. ama konu sahibesinin eş adayının çocuğu yokmuş. bu iyi bişi. çünkü bir bağları olmayacak geçmişten...

o ana kraliçeyle çok uğraşırsınız, ne cesaret ama!

kesinlikle olacağın önüne geçemiyoruz
bugün buluştuk tekrar ve tektik görüşelim dediğinde hiç tereddüt etmeden olur dedim çünki gerçekten tanımak istiyorum
olgun kibar birisi sohbeti bunaltmıyor dinledikçe dinliyosun düşünceli ve mesafeli yılışık biri değil bu durum ki çok hoşuma gidiyor
evlenmiş ayrılmış ama ben nasılsa o evden çıktım diyip ayrı evde oturucam tekrar ailemle oturamam diye bir şey yok ailesiyle beraber oturuyor
çocuk olmadığı için eski eşle mecburi bi görüşme olmaz ama durumları ney bilmiyorum
hiç ayrılma konusunu açmadı bende bişey sormak istemiyorum kendi açsın anlatsın istiyorum durumlar bu arkadaşlar ;)

Back