boşanmış erkek bekar kız...yardımınıza ihtiyacım var!!

Olabilir tabiki. Ama kadınlar kurdukları yuva çok fazla mücadele ediyor. Aldatmaya, eşini seven ve saygı duyan bir adamı kaç kadın bosar?
Kaç kadın boşar bilmiyorum ama ben bi tanesini çok iyi tanıyorum. Peki ben size bişey sorayım. Maddi olarak hiç bir probleminiz yoksa eşiniz bir dediğinizi iki etmiyorsa siz sürekli olarak bir inatlaşma bi huzursuzluk çıkarıyorsanız eşinize eşlik görevinizi bile yerine getirmiyorsanız ve onun ailesine karşı tutumunuz asık suratınız ve eve gelen eş tarafına ait misafirleri(ayrı şehirde oldukları için yılda en fazla iki kez geliyorlar) tınlamayıp vurup kafayı yatıyorsanız ve korkma doğuya göreve giden herkes ölmez deyip kötü gününde yanında bile olmuyorsanız o adam size niye katlansın? Neden devam etsin o adam bu evlilik denen saçmalığı?

Yargılamıyorum yazmışsınız ama bence yargılıyorsunuz. Evlenmek kadar boşanmak da doğal bir durum. Aynısı sizin başınıza da gelebilirdi, siz evlenip boşansanız hayatınıza almak istediğiniz erkek sırf boşandınız diye sizinle iletişimi kesse haklı mı? Aynı konuyu boşandım diye benimle konuşmayı kesti şeklinde açsanız erkeği eleştirirdik burda. Sizi fazla ön yargılı buldum. Adamın eski eşiyle ilgili söylediklerinden hoşlanmadım ama. Gerçekten öyle bile olsa bir zamanlar evli bulduğu insan hakkında saygısızca konuşmaması gerek.

Hiç bulaşmayin. Siz daha toysunuz, evlenmemişsiniz, düğününuz olmamış, adamın eski karısıyla hala alakası bile olabilir, neler duyuyoruz. O kendi dengine birini bulsun siz kendi denginize göre birini. Kesin atın, ilerletmeyin sakın, çok üzülürsünüz. Derdiniz mi yok?

Son düzenleme:
Hep söylerim boşanmış bir kadınla evlenilir ama boşanmış bir erkekle evlenilmez.Boşanmaların çoğu erkeklerden kaynaklanıyor.O Adam iyi bir şey olsaydı zaten karısı bırakmazdı onu.Erkeğin aldatıldığı vb.ekstrem durumlar dışında,boşanmış erkekler sorunlu oluyor

Herkes kendi dengiyle olmali. Adama bak niye kendi yasitlariyla değilde daha genç kadınlara yazıyormuş? Ben böyle insanlara çok gıcık oluyorum o kadar yaş farkını illa ki anlamıştır başta . Fırsatçılık bence bu :63: ayrıca çok iyi yapmışsınız siz de kendiniz gibi birini hak ediyorsunuz her yönden. Ne o öyle hastaneye gelip gidip numara istemeler falan. Hiç guvenemezdim

Bu iş olmaz. L limonlusakiz
Birincisi aileme saygisizdi derken; ailenin her dediğine "Evet efendim; tamam efendim; siz nasıl arzu ederseniz efendim." Demediği için mi saygisizdi (!).
Dediği buysa adamın ailesi köle arayıp bulamamışlar.
Bu saygısızlık değil eş ailesine köle olmamaktır. Karakterli biri olmaktır.

Bir de zaten çok gönüllü degilmissiniz ki. Israr kıyamet telefonu vermişsiniz. Sizin işyerinize sürekli gelip ısrar ederek almış telefon numaranızı..

Bir de ben buradaki çoğu kadın üyeye katılıyorum.
Bir kadın bir yuvayı; aldatma; şiddet; hakaret ; aşağılanma yoksa bitirmez.. dayanır sabreder..
Hatta bunlara rağmen ayrılmayan bile var. Düşünün böyle bir coğrafyada kadınların boşanması için çok elzem durumlar olması lazım.

Boşverin gitsin..
Bu aday bence olmaz.

Görücü usulü olacaksa çevrenize söyleyin size daha denk birini tavsiye etsinler.

boşanma sebebini sordum tabi ki bana ve aileme karşı çok saygısızdı dedi sebep buymuş dediği kadarıyla

Boşanma sebebi ortaya çıktı. Ailesine karşı kadın kendini ezdirmemiş dik durmuş ve bosanmayla sonuçlanmış.

Asker ve polislere temkinli yaklaşmak lazım. Çok zor hayatları var ve aşırı gerginler. Aile bağları genelinin kopuk ve aileleriyle bu bağı kuramadıkları için, eşlerine zorbalık yaparak aradaki eksiği kapatmaya çalışıyorlar.

Uzak durun arkanıza bile bakmayın.

Ki kadın bide okumuş öğretmen olmuş yani, saygısız olacağını hiç sanmıyorum
Bir ablamız diyordu '' Polisle evlenen sadece bir arkadaşım mutlu '' diye. Benim kardeşim de polis, inşallah öyle olmaz yav. 😐

Ben de boşandım. Şu an evlenmek istesem heralde önceliği boşanmış bir erkeğe vermeyi düşünürüm. Ben tecrübede denkliğin ilişki için gerekli olduğunu düşünüyorum. Ama olur da hiç evlenmemiş biri ile çok iyi anlaşırım aşık olurum o zaman belki bir şans verebilirim. Ama yine de kendime sorunca bir daha bu yolları aynı hevesle yürür müyüm? Yürümem. Hatta işim ve yaşadığım şehir sebebiyle toplum baskısı olmasa ilişkimi evliliğe bile taşımam açıkçası.

Boşanma sebebi ortaya çıktı. Ailesine karşı kadın kendini ezdirmemiş dik durmuş ve bosanmayla sonuçlanmış.

Asker ve polislere temkinli yaklaşmak lazım. Çok zor hayatları var ve aşırı gerginler. Aile bağları genelinin kopuk ve aileleriyle bu bağı kuramadıkları için, eşlerine zorbalık yaparak aradaki eksiği kapatmaya çalışıyorlar.

Uzak durun arkanıza bile bakmayın.
Ne kadar kolay bir kesimi genelleyip kenara koymak.bende asker eşiyim evet işi stresli ama benimle yeterince ilgilenmediğini düşündüğü gün bile defalarca özür dileyip telafi etmek için deli gibi çırpınan bir eş. Bir ASKER. çevrem asker ve polis aileleriyle dolu ama sizin genellediğiniz hiç bir duruma rastlamadım. Herkes mutlu ve düzgün aile yapıları var. Lütfen bir kesimi genellerken daha hassas davranın.

Eski eşi de öğretmenmiş görücü usulü olmuş bana da öyle geliyor ama sanki böyle suçlu gibi hissettim boşanmış insana öcü gibi baktığımı düşünmüş vs olabilir mi diye yanlış anlamasını istemiyorum
Burada birçok öğretmen konu açıyor. Büyük bir kısmının derdi hem çalışan hemde ev hanımı muamelesi görmesi ve maaş kartının eşi tarafından talep edilmesi. Belki kadından maaş kartını talep etti alamayıncada beni saymıyordu diye kılıf uyduruyor. Sizde çalışan birisiniz bence adamın kriteri çalışan bir kadınla evlenmek

Sordum kendisine neden boşandınız diye aileme ve bana karşı çok saygısızdı beni yok sayıyordu dedi bilmiyorum tabi ne kadar doğru boşanmayı kendisi istemiş
Konu sadece evlenip boşanmış olması olsaydı, ikinci şansı verin tabi, evlenmek kadar boşanmak da normal derdim.
Ama şu yukarıda söyledikleri var ya, o kadar alışılmış bir erkek egemen dil ki. Yani diyor ki; sözümden çıkmayacak, ben ne dersem onu yapacak, ailemi kendi ailesinin önünde tutacak, onlara hizmette kusur etmeyecek, ağzı var dili yok bir kadın arıyordum. Eski karımı kukla edemedim. Önyargılı bulabilirsiniz ama bu toplumda bazı kelime kodları var bence. Bir erkeğin seçtiği kelimelerden anlarsınız zihniyetini.

Bu iş olmaz. L limonlusakiz
Birincisi aileme saygisizdi derken; ailenin her dediğine "Evet efendim; tamam efendim; siz nasıl arzu ederseniz efendim." Demediği için mi saygisizdi (!).
Dediği buysa adamın ailesi köle arayıp bulamamışlar.
Bu saygısızlık değil eş ailesine köle olmamaktır. Karakterli biri olmaktır.

Bir de zaten çok gönüllü degilmissiniz ki. Israr kıyamet telefonu vermişsiniz. Sizin işyerinize sürekli gelip ısrar ederek almış telefon numaranızı..

Bir de ben buradaki çoğu kadın üyeye katılıyorum.
Bir kadın bir yuvayı; aldatma; şiddet; hakaret ; aşağılanma yoksa bitirmez.. dayanır sabreder..
Hatta bunlara rağmen ayrılmayan bile var. Düşünün böyle bir coğrafyada kadınların boşanması için çok elzem durumlar olması lazım.

Boşverin gitsin..
Bu aday bence olmaz.

Görücü usulü olacaksa çevrenize söyleyin size daha denk birini tavsiye etsinler.
keşke o an detay sorsaydım saygısızdı derken ne saygısızlığını gördünüz diye gerçekten bazen kendimi çok saf hissediyorum.Şuan görüşmüyorum zaten ama bu amalar yok mu kafamı çok kurcalıyor macera aramak istemiyorum.

Önyargılı değilim.
İki kişi anlaşıyorsa birbirini seviyorsa daha önce evlilik yapmış olması beni çok bağlamazdı ayrılma sebebi şiddet aldatma değilse
Ama siz sadede flört ediyorsunuz doğru dürüst tanımıyorsunuz.
Bence çok gençsiniz yeni fırsatlara bakın.

Ne kadar kolay bir kesimi genelleyip kenara koymak.bende asker eşiyim evet işi stresli ama benimle yeterince ilgilenmediğini düşündüğü gün bile defalarca özür dileyip telafi etmek için deli gibi çırpınan bir eş. Bir ASKER. çevrem asker ve polis aileleriyle dolu ama sizin genellediğiniz hiç bir duruma rastlamadım. Herkes mutlu ve düzgün aile yapıları var. Lütfen bir kesimi genellerken daha hassas davranın.

13 yıllık ilişkim bitti asker eşiydim. 10 sene lojmanlarda yaşadım. Içlerini biliyorum. evet benim eski eşimm de öyleydi. Azıcık ilgisiz olsa telâfi etmek için elinden gelen her seyi yapar kendinden taviz verirdi. Şuan o çemberden çıktım ve artık kendinden taviz veren hiçkimseyi hayatıma sokmuyorum. Çünkü bitişleri korkunç oluyor. Bütün yükü senin omuzlarına atıyor ve " sen bana hiç değer vermedin ki , ben senin için ne fedakarlıklar yaptım vb." Diyerek seni aldatıyorlar sonra da bunu kendilerine hak görüyorlar.

Allahım bir kez daha geçmişe gitmiş olsam asla ama asla askerle evlenmezdim. Çok netim bu konuda. Ve çok üzülüyorum şuan dışardan bakınca asker ailelerine. Kusura bakmayın çok çektim asla size hak veremem. Siz de bana hak veremezsiniz.

Olayın içinde olunca anlamıyorsunuz zaten. Her şey güzel gidiyor bir sürü mücadeleyi birlikte veriyoruz falan kendinizi motive ediyorsunuz ama işin asli öyle değilmiş. Kendi hayatim için konuşuyorum.

Ayrıca geneli dedim. %100 ü demedim.

Bir şey soracağım.
Siz boşanmış çocuklu biriyle evlenmişsiniz.
Mutlusunuz. ne güzel..
Allah bozmasın..

Peki niye ısrarlı şekilde konuda tercih edilmeyen adamı savunuyorsunuz ki?
Adam eşiniz gibi biri değildir.
Konuyu bu kadar içsellestirmeyin. :KK66:

Back
X