Boşanmış biri eksik midir?

Ben adam için kötü hiç bir şey düşünmedim.
Düşünmenin de haksızlık olduğuna inanıyorum.

Kalp kırıcı tek laf etmemiş, şaşırmış ama günü kurtarmak için elinden geleni yapmış.
Kibar biri olduğunu bile söyleyebilirim.

Evleneceğimiz kişinin fiziğine kadar kriter belirleyebiliyorsak, daha önce evlilik yapıp yapmamış
olmasını da önemsemek kadar doğal bir şey yok.

Bu bir tercih meselesidir.
Eksiklik olarak görüp üzülmeye de gerek yok.

Ben bu konularda çok objektif davranırım.

Şahsen hiç evlilik yapmamış biri olsaydım daha önce evlilik yaşamış biriyle evlenmek istemezdim.
Şu gün ayrılsam da kendime kendim gibi 2. evlilik yapacak birini uygun görürdüm.
Çocuğum olsa çocuğu olmasını isterdim, çocuğum yoksa onun da önceki evliliğinden çocuğu olmasın
diye düşünürdüm.

Kızım ya da oğlum yok ama olsaydı ve bir gün evlenmek istiyorum deseydi de kendi dengini bulsun isterdim.

Eksiklik demiyorum bakın ama denklik diyebiliriz.
Sizi en iyi sizin yollarınızdan geçmiş biri anlar bence..

Üzülmeyin.
Elbette siz de bir gün çok mutlu olacaksınız.
Bakış açınızı değiştirmeniz faydanıza olur.

Bu konuyu okuyunca üzüldüm açıkçası. Karşıdaki insanı da bir nebze anlıyorum, boşanmış biri ile evlenmek demek toplum baskısına aile baskısına göğüs germek demek, öyle sağlam bi yüreği ya da güçlü bir sevgisi olmayabilir. Tercih meselesi kısmına ise hiiç girmiyorum, herkes ilk sevgilisi ile mi evleniyor? Tek fark atılan bi imza mı yoksa artık olmayan bi kızlık zarı mı?

İnsan ne de olsa üzülüyor, çok iyi anlıyorum seni. Allah gönlüne göre versin inşallah.

Aile yapımıza uygun olmayacağı için. Yani yabancı biriyle yapamayacağımı herkesin bu durumu çok çok yadırgayacagını söyledi.

Peki bizim toplumdan bir erkekle sizi ne bekliyor sanıyorsunuz gül bahçesi mi?

Bu adam yüzünüze açıkça zarı olmayan kadın istemem demiş. Köle pazarında satılan cariyeler gibi.

Berikinin anası babası laf edecek.

Siz farkında mısınız ki, yabancı erkek sizin için katbekat iyi. Zar bekaret umurları değil, boşanmış olmanız umurları değil. Anneniz yanılıyor bence siz o yabancı adamı arayın konuşun şans verin.

Ben şans vermek istesemde artık onun isteyeceğini zamnetmiyorum. Biraz daha zamana ihtiyacım var sanırım o yaşadığım durum beni fazlasıyla etkiledi. Ve bi ilişkiye daha hazır değilim sanıyorum.

Maalesef toplumda buyle bakiliyor evlenip bosanmak normaldir elalem ne der diye yasiyoruz bunu kirmak gerekir
Toplum olarak kırmak gerekli ama birkaç kişiyle olmuyo malesef. O el dediklerimiz hep konuşuyor ve hep konuşacak birşeyleri oluyor malesef. Sırf bu toplum yüzünden heryerde rahatça ben evlendim ayrıldkm diye bahsedemiyoruz çok samimi olmadıgımız kişilere.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…