- 31 Ağustos 2016
- 1.356
- 1.126
- 133
- Konu Sahibi Kocayaslisiskodunya
-
Evet kurtuldum aslında. İlerde benim için daha zor olurdu belki sevgili olduktan sonra ayrılırdı.Eksik ve kötü olan o sen değilsin, üzülme. Kişiliksiz bir insanmış. Kurtuldun bence.
Seni cok iyi anliyorum 10 yil yasadim bu duyguyu hic ummadigim bir yerde hic olmayacak biri dedigim kisi esim oldu.umudunu kaybetme mutluluk seni bulacakO kadar mutlu oldumki sizin adınıza. Çoo çok güzel bir hayat yaşayın eşinizle meleklerinizle inşallah. Benim için şuan kısa bi süre aslında ama ben hemen evlenmeyi değil en azından birbirimizi tanımayı düşünmüştüm ama o istemedi kısmet demekki. Bundan sonra kiminle farklı bi niyetle tanışırsam ilk işim bunu söylemek olcak. Sizin gibi bir hayat inşallah banada kısmet olur çünkü şuan bütüm karamsarlığımla kötü şeyler düşünüyorum hep
Hatırlıyorum senin eski konunu.
"Dini sebeplerden dolayı ayrılma, iyi biri olması yeterli, soyledigin kadariyla da cok iyi ve olgun biri" diye diye dilimde tüy bitmisti.
"Şu sitede ne kadar sikayetci olunan koca ya da erkek varsa çoğunluğu müslüman, hani ne hayırlarını görüyoruz? Önemli olan kriterler insanlığı, hayata bakış açısı, sırf musluman değil diye boyle iyi bi adamdan, senle evlenmek isteyen birinden vazgecme" dedim sana sürekli.
O adam müslüman değildi ama, bunun gibi boşanmış kadınları öcü gibi gören, sığ, dar kafali bi adam değildi. Boşanmış olmanı sorun etmemiş hatta söz konusu bile etmemişti.
Al bak bu simdiki adam müslüman, cok hayır gördün değil mi?
Kusura bakma ama o önceki adamı reddettigin için bunu haketmedin diyemem...
Igrenc bir zirva sadece, Islamda bosanmis kadinlarla evlenilmez diye bir sey yok. Peygamber bile ilk evliligini bosanmis bir kadinla yapmis, boyle kafalarin zihniyetleri ne dine ne mantiga uyuyor.Adam müslüman mı Allah bilir, benim inandığım müslümanlıkta böyle bir saygısızlığa yer yok çünkü...
Kesinlikle haklisiniz orasi ayri bi konu zaten girmek istemedim o kisma...Adam müslüman mı Allah bilir, benim inandığım müslümanlıkta böyle bir saygısızlığa yer yok çünkü...
Herkesle aynı problemi yaşamayacaksın tabiki. Burda ne çok kadın var ikinci evliliğini yapıp, mutlu olan. Benimde birkaç arkadasım var ikinci evliliklerini yapmış olan. Hatta biri hiç evlenmemiş biriyle evlendi ve hamile şimdi. Hiç canını sıkma, gençsin çocuğun yok, elbet karşına düzgün biri çıkacak ve seveceksin , bu kişi nasip değilmiş ve bu da bahanesi olmuş , umudunu yitirme, zaten daha erken , zaman tanı biraz kendineBundan sonra zaten görüşmeyiz bidaha.bende istemem. Ama karşıma çıkan herkesle aynı problemimi yaşıycam ben? Sanki bu bi sorun yasa kusurmuş gibi önce durumu anlatıp sonra verecegi tepkiyimi bekliycem? Bu gerçekten çok yıpratıcı bi durum. Yeteri kadR üzüldüm zaten istediğim şey bundan sonra mutlu olmaktı..
sana giden yolları kapattın artk sen dedi.
Aynen öyle. Örf adetlerini de din diye yedirmeye çalışıyor böyleleri..Igrenc bir zirva sadece, Islamda bosanmis kadinlarla evlenilmez diye bir sey yok. Peygamber bile ilk evliligini bosanmis bir kadinla yapmis, boyle kafalarin zihniyetleri ne dine ne mantiga uyuyor.
Kendini eksik falan hissetme. Ben de boşandım. Görüştüğüm kişinin ailesi boşanmış olduğum için istemedi beni. Görüşmüyoruz şu an. Kendimi eksik te görmüyorum. Ailesi istemediyse ve biz evlenmediysek hayırlısı benim için buymuş diyorum mecburen. Tabi zor oluyor ayrılık vs ama napalım. Başa gelen çekiliyor. Ha bu arada İnan bunun eğitimle falan alakası Yok. Tamamen kafa yapısıyla alakalı. Daha önce biriyle görüşmüştüm annesine söylemişti annesi ne olacak ki oğlum ne yaşamışsa helaliyle yaşamış demişti. Sorun olan bizim durumumuz değil bence sorun olan onların bakış açısı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?