Boşanmayı düşünüyorum

Zaten çocuğuma babalığı dedesi yaptı fazlasıyla
Babam öyle çok seviyor ki gündüzleri görmeye geliyor kızımı
Babası olacak adam?dan böyle şeyler görmedim hiç.

İyi de bir sene beklemek çok garip.
Ömür dediğin o kadar uzun değil.
Planlar da o kadar kesin değil.
İnsan hayatında önce nasip diye bir gerçek var.
Allahım korusun bir rahatsızlık olsa aileniz sizi de bebeğinizi de saraylarda yaşatsa da ne fayda?
Bir an önce boşanmanız ve düzeninizi kurmanız gerek.
Bu adamla bu şekilde yaşamak hem size hem bebeğinize en başta manevi anlamda zarar.
Babanızın bunu görmemesi ne acı.
1 seneye hatta 1 aya kadar kimin,ne garantisi var?

Bende senin gibi yapıyorum canım
Kızımı alıyorum giyinip süslenip geziyorum arkadaşlarımla ailemle
Eşimle alakamız Yok
Öküz herif umrunda değil zaten
Kafamı böyle dağıtıyorum iyi geliyor
Evde olsam çok sıkılırım psikolojim bozulurdu

Hiç bekleme, neden bekliyorsun ki? Hemen boşan git babanın evine, istersen babanın yanında çalışırsın, annen bakar yine çocuğa, çalışmak istemezsen de babanın evinde rahat rahat oturursun en azından. Bekleme boşuna.. Maddi anlamda yeterli olmayabilir, ama baban her ihtiyacınızı karşılarken, bir de sanki çok hakkı varmış gibi surat yapan , ilgisiz, kötü bir baba ve eş... Hemen boşan derim.

Önceki mesajlarda açıkladım arkadaşlar
13 sayfayı okumak kolay değil
Fakat özet geçeyim bende meraklı değilim hepimizin iyiliği için babam için böyle olması gerekiyor bana zaten sahip çıkıyor

Önceki mesajlarda açıkladım arkadaşlar
13 sayfayı okumak kolay değil
Fakat özet geçeyim bende meraklı değilim hepimizin iyiliği için babam için böyle olması gerekiyor bana zaten sahip çıkıyor
Yok okudum ben.
Daha büyük ev alınması,taşınma işlemleri demişsiniz,atladığım bir cümle varsa kusura bakmayın.
Tabii ki hayat sizin.
Bana garip ve tehlikeli geldi sadece bu durum.

Yok okudum ben.
Daha büyük ev alınması,taşınma işlemleri demişsiniz,atladığım bir cümle varsa kusura bakmayın.
Tabii ki hayat sizin.
Bana garip ve tehlikeli geldi sadece bu durum.
Bana da garip geliyor
Ama mecbur
Tak deyince boşanılmıyor sonuçta
Şuan çalışmıyorum maaşım Yok durumum yok
Babamların evine geçsem küçük sığmayız zorluk çekeriz
Çalışma şansım Yok kızım bir yaşında iki yaşını beklemem gerekiyor kreşe vermek için
Annem küçük kardeşimden dolayı bakamaz kızıma
Bu şekilde sebepler var
Kızım iki yaşında olsa kreşe gitse çalışsam bir dakika durmam zaten
Sabırla bekleyeceğim mecburen
Psikoloğa gitmeyi de düşünüyorum yoksa kaldıramam yardım alacağım

Babasının evinde çalıscagına Kocasının evinde çalışıp kızına bakabilir...o cocugu yapmıs babasız büyütmek icin ona sorması gerekmez mı?boşanmak demek cocuga sormadan ben senı babasız büyütcem bir ömür babasız yaşıcaksın demek...Yazıktır o çocuklara sonra Büyüyünce saglıklı bireyler olmuyorlar...hep eksik yarım bırakılmış kalıyorlar...maddiyat icin boşanılmaz zaten adamın aldığı aylık nedir Bı berberin yanında çalışan insan en fazla Alsa 1500 tl para alır.karısı da mecburen çalışmak zorunda.babasının durumu iyiymis kızına destek oluyormus bunun neresi ayıp...millet elaleme yardımcı oluyor tabi durum iyiyse kızına yardımcı olcak napcak seyretcek mi.ev üstüne ev olmaz...kadının yeri Kocasının yanıdır iyi gün kötü gün farketmez...evlenmek demek bu demek...

o koca ne işe yarıyor? bi çaba yok ve babandan iste diyebilecek yüzsüzlük ve gevşekliğe sahip. vala durum çok net.. BOŞAN! en azından kızın işe yaramaz babasıyla büyüyeceğine dedesiyle büyüsün daha sağlıklı olur.

Konu maddiyat değil ki zaten. Öyle olsa konu sahibi baştan evlenmezdi. Ailesi de dışardan desteklemek yerine çeker alırdı çoktan. Tekrar okuyunuz rica ederim. Adam ilgisiz, katkısız, sevgisiz. Cinsel hayat bitmiş. Baba ve annenin birbirini sevmediği bir ortamda yetişen çocuklar sağlıklı oluyor heee canım....
Kocasız duramıyorumun adını cocugum babasız büyümesin e getirip kendinizi kandırırsınız ancak. Konu sahibinin çalışırken kazanacağı para kadar zaten ailesi destekliyor. Konu sahibi de çalışsın ohhhh misss... Adamın elini sıcak sudan soğuk suya sokmayın...
Sen çalış hem çocuğuna hem kocana bak demekte ayrıca ilginç... Siz öyle yaparsınız gari....
Alıştırdınız adamları zaten yan gelip yatmaya...

Canım benim hakkınizda hayırlısı,herşey gönlünce olsun inşallah. Ama ben bu yazdıklarında sindirilmiş bir koca gördüm sanki. Bir erkek için dükkanını satıp çıraklık yapmak kolay değil. Psikolojik olarak etkilenir. Bence sen azcık zorluk yoklukta babanın zenginliğini eşine hissettirmişsin.Evlilik bu değil ki her koşulda yanında olmalı insan eşinin. O senin yuvan anne baba yardımcı olur ama bence bu kadar müdahil olmamalı aileye. Sen çalışıp destek olmalıydın. Bende eşinin yerinde olsam boşlardım belki boyle bilemiyorum. Konuşsam boşanalım der diyorsun ihtimallerden önce konuşmayı dene. En azından kızın için yapmalısın bunu. Eve sadece patates soğan alıyor diye bir evlat babasız bırakılmamalı.

Kızım babasız büyümesin boşanmayayım diye kendimi kandırmıyorum
Böyle bir baba olmaz
Böyle bir adamla evli kalınmaz
Babam ve annem kızıma çok daha iyi babalık yaptılar yaparlarda kocam olacak insan kızımıza maddi manevi birşey yapamıyor bana da öyle
Yaşanmaz böyle kızımı böyle bir babayla büyütemem o kötülüğü yapamam
Boşanmak demek çocuk için kötü olacağı anlamına gelmez
Hatta daha bile olur diye düşünüyorum

Çocuğum babasız büyümesin kısmını zaten size dememiştim ki ben...
Ama burada açılan pek çok konuda, "benim işime gelmiyor boşanmak" demenin yerini " çocuğum babasız büyümesin" bahanesi alıyor. Ama sözüm size değildi zaten...
İlle de babası olacakmış... Çoğu zaman babasız olmak aynı evin içinde 2 düşman anne baba ile olmaktan bin kat daha iyi...
Babasız büyüyen çocuk psikolojisiymiş... Bu tip bir baba ile büyüyenlerde normal olmuyor...
Çocuğun ihtiyacı olan şey huzur ve sevgi... Baba ve annenin de birbirini sevmesi en az onu sevdikleri kadar...
Bana çocuk için bitmiş bir evliliği yürütmek çok saçma geliyor... Hele de kadının aile desteği ve ekonomik özgürlüğü varken...
Allah hakkınızda hayırlı olanı tez zamanda önünüze çıkarsın arkadaşım...

Ben üstüme alınmadım zaten sizin mesajınıza katılıyorum sizi alıntılıyarak diğer arkadaşa cevap verdim :)
Çok teşekkürler hepimiz hakkında hayırlısı inşallah

canım benim gayet çok net güzel anlatmışsın
benim anlamadığım zaten senin annen baban bakıyor sana
neden 1 2 sene daha katlan diyor bur da bir eksiklik var gibime geldi
zaten ailen bakıyor ki eğer başka bir neden yoksa eşyanı toplayıp babanın evine dön derim

Evlenirken maddi durmunuzun iyi olmayacağını bile bile evlendiniz. Dolayısıyla ayağınızı yorganiniza göre uzatacaktiniz ya da sizde çalişacaktiniz.

Böyle yapmayarak babanıza yüklediğiniz sorumlulukla eşinizi sorumluluklardan kurtarmişsiniz. Belkide böyle olmasaydı daha fazla cabalardi.

Eğer burada yazdığınız gibi eşinizede söyleyip duruyorsaniz ya da hissettiriyorsaniz bu şekilde devam etmesi çok normal. Kendini eksik hissettiriyorsunuz.

Söyle düşünün , maddi durumunuz kötü olmasına rağmen calismiyorsunuz , babamızdan gelen ihtiyaclarda sizin maaşiniz gibi düşünün. Hayat müşterek artık.
Ekmek aslanın ağzında değil artık tam midesinde.
Saat 10 a kadar çalışmak hiç kolay değil.
Eşler birbirinin hayatını kolaylastirmali.

Biraz da öz eleştiri yapmalısınız. Ne kadar onu eş olarak görüp bunu hissettiriyorsunuz bir düşünün.

Ha bana deyin ki , hiç çalışmıyor, sorumluluk nedir bilmiyor anlarım ama şuanda oturtamadım kafamda.

Babandan al " demesi ise tamamen sizin eseriniz diye düşünüyorum.

Birde , tamamen babam bize bakıyor deyipte , boşanmak istediğinizde calisacaginiz vakti beklemeleri ile , bir iki sene daha bekle demeleri tuhaf geldi bana.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…