Boşanmayı düşünüyorum, sizce ne yapmaliyim?

Boşansam mı?

• Evet, boşan.

OY: 12 48,0%
  • Hayir, boşanma.

OY: 3 12,0%
  • Bekle, gene dene, olmazsa cocugun ana okuluna basladiginda bosan.

OY: 10 40,0%

• Ankete Katılan
    25
Haklisiniz bence de. Sonu zaten bosnamak o kesin ama ne zaman. 10 sene sonra hayatimi harcamis sekilde bosanmak da istemem aslinda ama cocuk da buyumus olur mesela. Hamile asla kalmak istemiyorum. Allahim inshallah vermez. Kprunuyorim. Diyorum para biriktirip oyle gitsem en azindan param olur baslarda

Yapacağın tek şey ailenin yanına gitmek.Sana değer vermeyen adam inan ilerki zamanlarda çocuğununada deger vermicekk. daha fazla ızatmana hiçç gerwk yokk canım allah yardımcın olsun
Sagol. Ever bana hocbir zaman deger vermej bundan eminim. Ama ogluna olan degeri hic bir zaman azalmaz bundan da eminim. Oglu ile nasil oynuyo nasil konusuyo, yediriyo, seviyo bi gorseniz. Zaten ogluna da ters davransa benim isim ne onun yaninda...

Evet piskolojim bayag bi dusudkdee. Meslegim var aslinda, okudum da sorun o degil. Ben calissam oglumu kime birakcam sorun o.

Haklisiniz saygisi yok. Benim sucum. Ben hep hadise gore gitmek istedim, hani vardir ya su hadis kim namazini kilar da esinin sozunu dinlerse cennetlikdir diye. Bende ona uyuyim dedim. Ama abartdim azicik. Cok sucluyum benim sucum hoc yok degil. Kocamin saygisini da hicbir zaman geri kazanamam, ki zaten ona olan saygim da gitmis. Asla bosanmazsiniz degince, be. Oyle dusunmuyorum. Bosanmak istiyorum aslinda ama korkular cok, ve oglum da kucuk olunca. Bu evliligin sonunu goruyorum. Simdi olmazsa 10 sene sonra olmazsa 20 sene sonra. Ve omrumu esasdan veriyimmi bu evlilige diyorum... annem de de aynisi olmusdu, ama babam hep iyi davrandi anneme daygi gosterdi, cicekler aldi hic el kaldirmadi, sadce annem sevmiyordu. Cocuklar var diye dayaniyim diyodu. Ve 22 sene sonra bosandi.... annemr sordugumda gec bosanmamda.n pisman degilim, zaman oyle istedi, sadece gencligimin gitmesine uzuluyorum dedi... bende mi oyle uzulcem yarin?

Cok uzuldum sizin adiniza
Allah yardimciniz olsun.
Onceden voylemiydi kocaniz digumdan sonra mi boyle oldu? Sanki birisi zorlamis sizi le evlenmeyi. Bende kocamda ayni hisiyatim var. Sanki biri onu zorlamia evlenmeye halbuki nisanliykan cok iyidi.... nedir su erkek derdi anlamiyorum...
Aileniz yaninizdaysa desteklerse, uzak degilse, bence cocuk azicik kendini kurtarsin sizde ayrilin. Yemin ederim ailem burda otursaydi, beni destekliyorlar zaten onlarin yanina giderdim. Bazen diyom simdilik yurtdisina gidip, scocuk buyudukden sonra geri donsemmi? Bu sefer de rahata alisirim, duzene alisirim, oglum tam konusma caginda baba krlimesini unutur.... buna cok uzuluyorum brnde..

oğlunu bahene etme. ne demek keşke eski sevgilimle evlenseydim dıyecek bana eşim. kapı orda derdım. bıraz gururlu ol. tokat atıyor ilgi sıfır. cinsel hayatınızda mı böyle?
Kapiyi godtrrmedim, o gece agladim ertesi gun gidiyordum ki beni tutdu, acindirdi kendisini herzaman ki gibi, ve brnim zayif noktami bildigi icin oglunu dusun diyip durdu.... evet oglum bahane olmus gibi oluyor, ama kiyamiyorum. İnanin bana nasil ters ise ogluna da bi o kadar iyi bu adam. Oglumu kesinlikle onda birakamam zaten. İkimizi tutan ince ip bile yok ama brn oglumu gemi ipi gibi tutuyorum o da oyle ondan bu durumdayiz. Aslinda eminim ki oglunu sevmese beni birakirdi gitmek istedigim o an...oglumu kayip etcem korkusu var onda da....

Ailenle konuş mutlaka, anlat sıkıntılarını.
Annemle cok konusuyorum bu konuyu ki artik anladim onun da aklina takiliyo, cok uzuluyo. Bidaha konusmak istemiyorum o yuzden. Annem de cok kiziyo ama kocam ona hrp guler yuzlu davrandi hep saGili davrandi bi dediklerini iki etmedi ya. Bi yonden de diyo aslinda kocan cok merhametli, ama yetisme tarzi farkli. Babasindan oyle gormus kizim diyo. Sen onu azicil yetisdirmeye calis diyo. Fazla ezdirme ke dini diyo. Bana tokat atdigini duysaydi birak gel ynaimiza derdi bundan eminim. Ve zaten ayrilcaksan da bizim yanimiza gel diyo. Nasim ayiriyim diyom babayla oglu. Orda kalmam lazim diyorum. Ozaman destegim sana sonsuz diyo.... kardesimi 10. Ayda evlendircek annem inshallah ozaman ben de avrupaya gitcem dugune. Direk orda kaliyim bi kac ay diyom. Ve dondugumde baska bir eve cikiyim ve mahkemeye basvuruyim diyom. Annem dugunden sonra azicik rahat olur bana da maddi destekde bulunur. Ki aslinda sevmem annemdenpara almasini
Hayirlisi inshallah

yasinda kucuk degil bu cahilik ne böyle. dayaga devam ozaman madem hepsi cok iyi
Azicik saygili konusursaniz sevinirim. Goruslerinize simdiye kadar saygi gosterdim. Ben kendimi cahil bulmuyorum. Sadece merhametliyim hanfendi. Ve zaten O merhamet benim ezilmeme musade verdi. Ben neyin ne oldugunu cok iyi biliyorum. Kendimi de herzaman savunurum. Tokat atiginda susup oturmuyorum. Kufur soyledigu de susup oturmuyorum. Cevabimid a veriyorum. Hadini de gosteriyorum. Sadece benim kocamin. Dusuncesi ters oldugu icin benim cevabimi dinlemiyo algilamiyo da. Ezilmek degil bu duyulmamak dir... burda durduum icin ezik miyim degilim, merhametliyim. Evet eziliyorum, ezmeye de calisiyor ki ne zaman bu konuyu acsam kocama gore beni ezmiyormus...normal kavgaymis her kari koca gibi. Ama ezik bir ruhum yok!

Evet derdim... benimde cevabim direk bosam olurdu.... haklisiniz. Evlilik sadece hizmet degildir dimi. Evlilik hayat yoldasinla hayata mucadele etmekdir. Birlikde gulup aglamakdir. Evlilik dinlemek, konusmak, anlatmakdir. Evlilik emek ister ki, onu sadece benden gordum ondan goremedim. COK HAKLİSİNİZ....

şimdi siz istersem çalışırım diyorsunuz bebeğiniz için de şuan boşanamam diyorsunuz peki eşiniz çalışmanıza razı olurmu?
oluyorsa size destek olanları asıl şimdi görelim bebeğinize bakarmı?baktı diyelim girersiniz bir işe maddi gücünüzü toplayınca da hala eşiniz aynı tavırlarını koruyorsa ayrılırsınız.ha ben oğlum için bu adama katlanırım boşanmam diyorsanızda evde iki arkadaş olacaksınız çocuk etkilenmesin diye,sevgisiz,ve K KaraGozlu89 bir şekilde sadece çocuğunuz için yaşayacaksınız.

sen niye hep eşim şunu yapar bunu yapar diye yaşıyorsun
önceliklerin kendin olmalı ve çocuğun bu durumda esin seni eziyor bence
oturup konuşamıyorsun ve boşanmak istiyorsun hep eşinle ilgili istekleri
1 planda tutmuşsun neden kendin değil eşin

Hayir, ben calismak istedim zaten hamile zamanimda ama izin vermedi. Su an da emziriyorum hala bide o sorunu var. Unutdum demeyi. Zaten son haftalarda dedim ona boyle devam girmiyor, mutsuzum. Bu oglan memeden kopdugu gibi babanesine verip caliscam diyorum. Hayir diyor. Goruruz diyorum. Kayinanam kendi dedi. Ben cocuga bakarim. İstiyorsan universite oku, ostersen calis. Ama memeden kopdugunda yap.
Dogru biliyormusunuz ben oyle kisileri gormusdum. Kocamin bi akrabasi var o kadin da cok mutsuz du, kocasi saygisiz di. Sonra bir gun haykirdi. Dedi ya calisirim yada bosanirim. İzin verdi kocassi calisdiginsan beri kendisi de daha mutlu kocasida daha sYgili dediginr gore... oyle de deniyebilirim aslinda...

Haklisin. Ben maalesef hayatim boyu karsidaki insani dusunmusumdur. En buyuk sorunum o zaten. Oturup kaaaac kere konusmaya calisdim, sakin ve medeni sekilde. Benim kocamla konusulmuyor maalesef. Ben A diyorum o 100 diyor. O kadar ters. Bazen bagrarak diyorum ozaman zaten komple kayp ediyorum. Sadece o iki sefer bavulumj toparlayip gitcegimde beni durdurdugunda ciddi oldugunu anladi... ama maalesef bu bir hafta surdu. Bi kere de 3 aylik evliydik bavulumu topladim gidiyordum. Kocam isdeydi. Merdivenden asaga indim taaa dis kapiya geldim, orda ama cok agladim. Cunku ozaman kocami hala seviyordum... hamileligimi dusunmuyordum. Yani hrp bi bahane oldu kalmak da geri donmek de....

siz ömür boyu böyle bir hayata razımısınız?önce bunu bir düşünün derim..
çünkü ne eşiniz değişecek,nede sizin beklentileriniz..
kimsenin boşanmasını istemem..zordur mutlaka..ama öte yandanda değermi diye düşünmüyoda değilim,üç günlük dünyada mutlu olmak herkezin hakkı değilmi...

bence tam olarak biteremediğin için hala kocam diyorsun
önce kendine bakıp ne istediğini ve ne aldığını düşünsene
ve bunları hak ediyormusun ne kadar verici olursan o kadar alıcı olur
ve seni hiçe sayar ve bırakır ve şuan ki halin
emin ol ki çocuğun bu durumdan daha çok yara alır psikolojisi bozulur

Haklisiniz, ve ben kucuk seylerle bile mutlu olan biriyken, beni mutlu edememesi cok do uzucu. Deymez esasdan da...

Artik bu zaman sonra cocugun piskolokini bozmamak mumkun degil. Bosansak da bosanmasak da bozulur o kesin. Anca oturup dudaklarimi dikcem ve beynimi kafadan cikarcam... daha neler...
Bilmiyorum. Ben kendimce kocamdan kopdugumu his ediyorum. Cunku aslinda artik gec eve gelmesini istiyorum. Kendi halim deykem iyiyim cunku o gelince moral bozuklugu oluyor bende.
Ben ne isteyebilirim ki? Beni seven ve sayan bir koca isterim. Hayatim nasilsin diyen bir koca. Sirtim agriyo dedigimde, gel oviyim aazicik diyen bir koca. Pazarlari kahvede degil benimle yuruyuse cikan bir hayat arkadasi... parasi olmasin, kalbi olsun... benimle paylasan bir hayat yoldasi istiyorum. Evet esimden bunu hicbirzaman goremicemi de biliyorum....
Belki de hayatda hic bir zaman oyle biri olmicak benim icin.
Ama esimden ne isterim? Gulmesini, yuzune bakmasini, yalan soylememesini, kufur soylememesini, bana hayatini anlatmasini..... ve bunu da gormicegime gore beni kim tutuyor bu evde? Hersey bahane dimi!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…