Boşanmayı düşünüyorum, sizce ne yapmaliyim?

Boşansam mı?

• Evet, boşan.

OY: 12 48,0%
  • Hayir, boşanma.

OY: 3 12,0%
  • Bekle, gene dene, olmazsa cocugun ana okuluna basladiginda bosan.

OY: 10 40,0%

• Ankete Katılan
    25

KaraGozlu89

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Şubat 2016
43
6
35
Slm herkeze,
Konuşacak kimsem yok, ve mutlaka başka görüşler duymak istiyorum.

İki senelik evliyim. Bir bucuk yasinda oglum var. Cok asik dim evlendigimde, ama düğünün ertesi gun den itibaren cok hayal kirikligina ugradim ve cok ama coook mutsuz oldum ondan beri. Asikim ve ayrilmicam diye direk cocuk yapdik. İlk haftada hamile kaldim. Hamile olmasaydim cokdan ayrilmisdim. Basda kocami hala seviyodum. Ama son zamanda anladim ki o sevgi gitmis, kalmamis. Saygi olsaydi gene sorun olmazdi... ikimiz bambaska kisileriz ve su pembe gozluk beni maff etdi.
Kocam nasil biri? Hic birseyimi eksik etmez. Hayatim canim der. Hep asik suratlidir. Yuzume dogru duzgun bakmaz. Coook yalan soyler. Coooooook kufurcudur. Kendi istedigini yapar, ama bana akrabama gitmeye bile izin vermez. Ogluna cok dusgundur. Ve beni sevdigini soylemez ama sordugumda, erkek karisini sever der....
Bi kac kere bos yere tokat yemisligim var. Ve hic ozur dilemez, cicek alsa bile ozur dilemez yani.... bi dedigimi iki etmez ama cok nankor dur. Ayda bir kere yemek yapmiyim, ne zaman yaparsin ki der obur 29 gunu gormez. Oglu uyandiginda bazen benden once kalkar ve oglunu kucagina alip susdurur. Ogluna hep yeni yeni oyuncaklar ve sekerler getirir. Bana hic birseyini anlatmaz. Eli cok boldur ve bos yere para harcar. Hava atmasini cok sever. Benim dusuncemi dinlemez, ki zaten konusduggumda baska seyleri dusunur. Dhaa neler daha neler.

Bazen diyorum allaha sukur icki, hovardaligi, kumari yok. Ama bi yonden coook mutsuzum. Eve geldiginde isdeydim der ama babasindan sonra duyarim ki kahve deydi. Guven diye bisey kalmadi zaten. Ne yapdigini, kiminle gezdigini, ne zaman isde ne zaman gezmede oldugunu bilmiyorum. Sanki bir yabanci. Cook seferler benim kalbimi de kirdi. Hakaret etdi.
Mesela bu tarz benim ilk cikdiginda azicik bakiyodum, eve gelio ona bakdigimu gordugunde bana su lafi yapdi, buna bakarak kendini guzel mi zanediyorsun.
Yada baska zamanlar dinsiz imansiz, kani bozuk gibi agir laflar dedi. Herzaman bir hic ugruna. Hatda bi kere eski sevgilisini sordugumda (cd de resmini bulmusdum kizmisdim) bana dedi ki keske onunla evlenseydim...
Bunlar belki yuzde biri bana yapilan haksizliklarin.

Bi yonden diyorum cok sorunlari var, cok borclari var, sinirini baska yerde atamiyo gelip bende atiyor.

Ben nasilim? Kiskancim, dedigini yaparim, hizmetkarim, eskiden sabirliydim ama son aylar coooook sabirsizim ve ben de baslatiyorum hic yokdan kavga, ki o mutsuzlukdan gelen bisey, hicbirzaman kocama hayir demedim her dedigini yapdim ve yapiyorum da, eskiden susardim hep simdi artik cok konusurum ki bu da muhtemelen benimle konusmamasi ve dinlememesinin etkisi....

Oglum olmasa coooookdaaaandir ayyrilmisdim. Evliligimin ikinci ayinda gitmisimdir.... ama aciyorum.
Ogluma aciyorum babasiz buyur diye.
Babasina aciyorum oglun dan ayirmak istemiyorum diye, bana yapilmasini istmedigimi bende kimseye yapmam.
Korkuyorum mahkeme cocugumu babasina verir diye.
Korkuyorum mahkeme cocugumu bana verir, ama babasi bize teror eder, hatda oglunu alir kacirir ve gostermez diye (oyle bisey ile tehdit etmisdi)
Korkuyorum biz gidersek kocam intihar eder diye ( bir kere oyle bisey demisdi, cok borclarin altinda oldugu icin, sadece dayanagi ogluymus, ailesimis. Yoksa kimbilir neler yaparmis)
Azicik da rahatimi bozmakdan korkuyorum. Oglum cok kucuk okula gitmiyo kime vercem calisirken? Nasil yetisdircem herseyi? İnsanlar yanliz basina kalan bayana cok kotu davranir bu belli, onda Korkuyorum. Ailem avrupada, onlarin yanina gitsem oglum babasini hic gormicek. Ondan burda kalmam lazim. Burda da kimsem yok param yok..
Ve kaynanami, kayinbabami cok seviyorum, onlara bunu nasil yapabilirim?

Ozur dilerim cok uzatdim. Okuyup yorum yazanlara simdiden tesekkur ederim.
Bilyiorum iki tarafli konusuyorum. Ve onun icin zaten size danisiyorum. Karar veremiyorum bir turlu.... bosaniyimmi sizce? Bosanirsam nereye gidebilirim? Nerden para alirim. Kirayi, bezleri, yemegi, suyu, elejtrigi nasil oderim calismadan?
Cooook kötüyüm arkadaslar. Cok mutsuzum. Boyle cocuk ana okuluna baslayana kadar idare etsemmi acaba?

Benim annem babam da ayrildilar ama ikiside medeni insanlar. Anlasiyorlar. Cocuklari icin bulusduklari oluyo. Ama benim kocam hic medeni degil. Tam bir geri kafali okuz.... ne yapiyim?

Lutfen yardim edin bana....

Canım Allah yardımcın olsun. hiç bir yuva yıkılsın istemem. enine boyuna düşün ailenle konuş ve en önemlisi kimseyi değil kendini düşün. bu hayatın tekrarı yok. Bol bol dua et. Rabbim sana doğru kararı verdirsin. Hiç birşeyden korkma, herkes kadar güçlüsün sende

Öncelikle bu saydığınız bin bir şiddet türü ve sizin boşanmaya dair tereddütleriniz çok yaygın kalıplar.
Hiçbirine aldırmayın, çocuğunuzu ve kendinizi o adamdan korumak için yurtdışına ailenizin yanına gidin. Bu babayı örnek alıp babasına çekeceğine varsın çocuğunuz babasız büyüsün.

Kayınvalideniz ve kayınbabanıza gelince, onlar da sizin onları umursadığınız kadar umursasalardı oğullarını bu şekilde yetiştirmez, sizi korumaya çalışırlardı.

Aynı anda hem iyi hem kötü özelliklerni yazmışsın.Boşanmak istemiyorsun sen bence,boşanmazsın.Boşanmak istemiyorsan iyi yönlerini göreceksin,öyle avutacaksın kendini,mutlu olacaksın.Duanı eksik etme.
Ama illa boşanmak istiyorum ,kendime güvenemiyorum dersen bil ki;
Dalda duran kuş bindiği dalın kırılmasından korkmaz.Güveni dala değil kanatlarınadır.
Ama şuda var ki,kimsenin evliliği dört dörtlük değil.
Her daldan yorum,kafanı karıştırmamışımdır umarım.

Son düzenleme:
Tokat var işin içinde bir kaç kez diyorsun ona takıldım.
O olmasa bir şeyler yapılabilirdi düzeltmek için belki.

Off bilemedim.
Boşan demek kolay, sonrasını yaşayacak olan sensin.

Üzüldüm durumuna.
Allah gönlüne huzur versin.
Hakkında hayırlısı.

Ya artık yazmaktan sıkıldım galiba ama bir iki insan okurda ders çıkarır diye yazıyorum.Evlenir evlenmez nedir bu çocuk telaşı?Azıcık tanıyın birbirinizi,günah değil mi bu çocuklara Çok aşıktım demişsiniz,eşiniz sevgiliyken çok mu güzel davranıyordu size?Küfürbaz Adam sevgiliykende küfürbazdır,ağzı bozuktur,tutamaz kendini çünkü o tipler.Bana herşeye bile isteye lades demişsin gibi geldi,üzüldüm ama nedense çocuğa üzüldüm.Kendi ayaklarının üstünde durabilirsin ama kendine güvenmen lazım önce,aileninde maddi ve manevi her konuda desteğini alman lazım.Boşan ya da boşanma demek istemiyorum.Arkadaşlar güzel yorumlar yapacaklardır arkadaşım.

Adamın yüz kızartıcı bir suçu yok bir şeyi yok, hangi mahkeme size çocuğu al yurtdışına git adama da gösterme der?
Bunu adamı haklı buldugum için falan değil, realist yaklaşalım diye söylüyorum.

Hukuki boyutu konusunda bilgi sahibi değilim.
Ancak evde fiziksel ve psikolojik şiddet var. Çocuğun yaşı küçük anladığım kadarıyla. Yani bu durumda zaten 7 yaşına kadar falan anneye vermiyorlar mı?

Aşka değmeyen insanlar, onların uğruna sıkıntıya girmeye sıkıntı çekmeyede değmez. Bu yüzden sizin için boşanmak adına en doğru zaman neyse o zaman boşanın.Ve bu süreç ne zaman bilmem ama asla hamile kalmayın. Eşinizi bi araç olarak görün. Amaan ne kendimi dara sokucam ben yerimi edene kadar bu salağa yokmuş gibi davranırım çocuğumla takılırım diyin mesela. Olmazı oldurmaya çalışmayın hayatınızı aptalın birinin çenesi yüzünden zindan etmeyin.Yani demem o ki, kesinlikle boşanın,ama sizin için doğru olan zamanda :)))

Hukuki boyutu konusunda bilgi sahibi değilim.
Ancak evde fiziksel ve psikolojik şiddet var. Çocuğun yaşı küçük anladığım kadarıyla. Yani bu durumda zaten 7 yaşına kadar falan anneye vermiyorlar mı?
Ortak velayet olur büyük ihtimal haftasonları, yada 15 te bir baba talep ederse mahkeme kararı bu yönde çıkarır. Kaçırma riski vs varsa da polis gözetimi koyar yine de babaya gösterir. Ama baba talep etmez, gitmesine izin verirse o başka.

"Oglum olmasa ccooookkktaaan gitmistim"
yazisindan sonrasini okumadim cunku tamamen boş laflar. Oglun olmasaydida kuzu kuzu dururdun orada. Kendini buna inandiriyorsun daha dogrusu inandirmak istiyorsun cunku. Aslında kalmak icin sebep ariyorsun...ee bulmussun. Cocuk bir sende mi var? Bosanan ailelerin cocuklari hep surunuyor mu? Mutsuz mu? Hayır.
Boşananda bosaniyor gayette. Bos bos kendi yalanlarinizi burada duzup duzup anlatmayin. Ha burasi dert yeri icimi doktum dersin, anlatirsin tavsiyeler alir, konusursun ama su sacma sapan iki lafindan biri cocuk olmasa soyle boyle diye atip tutmayin ya valla artik. Baydi buda iyice. Ne halin varsa gor diyesim geliyor.

Her durumda şimdikinden daha iyi olur diye düşünüyorum.

İstersen zilyontane iyi özelliğini say kocan bir kadın dövücü.
Eğer dayak yemek zoruna gitmiyorsa bekle oğlun askerden gelsin o vakit boşarsın adamı

Allah yardımcın olsun canım benim
Ama bazen mutlu olmak için biraz mutsuz olmaya katlanmak lazım

Yine de sen daha iyi bilirsin
İç sesini dinle ama korkma ve asla kendinizden başkalarını (kocanı kv kb vs) düşünme

Ben senin yerinde olsam şimdi yurt dışındaydım ve çalışıyordum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…