Boşanmayı düşünüyorum, sizce ne yapmaliyim?

Boşansam mı?

• Evet, boşan.

OY: 12 48,0%
  • Hayir, boşanma.

OY: 3 12,0%
  • Bekle, gene dene, olmazsa cocugun ana okuluna basladiginda bosan.

OY: 10 40,0%

• Ankete Katılan
    25
Yapacağın tek şey ailenin yanına gitmek.Sana değer vermeyen adam inan ilerki zamanlarda çocuğununada deger vermicekk. daha fazla ızatmana hiçç gerwk yokk canım allah yardımcın olsun

Aşka değmeyen insanlar, onların uğruna sıkıntıya girmeye sıkıntı çekmeyede değmez. Bu yüzden sizin için boşanmak adına en doğru zaman neyse o zaman boşanın.Ve bu süreç ne zaman bilmem ama asla hamile kalmayın. Eşinizi bi araç olarak görün. Amaan ne kendimi dara sokucam ben yerimi edene kadar bu salağa yokmuş gibi davranırım çocuğumla takılırım diyin mesela. Olmazı oldurmaya çalışmayın hayatınızı aptalın birinin çenesi yüzünden zindan etmeyin.Yani demem o ki, kesinlikle boşanın,ama sizin için doğru olan zamanda :)))
bu arkadaşımın yorumuna katılıyorum
önce kendine olan güvenini topla . psikolojini düzelt, maddi olarak güçlen . çoçuğunun biraz daha büyüsün . kendine ekonomik olarak yön ver ...
gerisi zaten kendiliğinden gelirr..

Siz asla boşanmazsınız.
Başlığınız şöyle olabilir miydi?
Eşimin saygısını Nasıl kazanabilirim?
Evet, adamın size saygısı sıfır. Ne yapıyorsa bu yüzden yapıyor.
Kendinizi bayağı bir ezdirmişsiniz. İlk kabalığında sertçe uyarsaydınız cesaret edemezdi sanki.
Bence boşanmakla falan gözünü korkutun. Kararlı ve ciddi görünün de azıcık kendine gelsin densiz!

Ayni dertten bende muzdaribim kocam kendini begenmisin teki herseyi o bilir ben hic birsey bilmem ona göre ne yaptigim yemekleri begenir nede temizligimi herseye bir bahane hic disari cikarmaz herseye karisir coooookkkkk ilgisizdir bana karsi isten gelir yatar ta ise gidene kadar uyur ben bisey isterim kac para biliyomusn der annesi ister aninda alir kendi kardesleri surekli para harcar kocamda verir para bisey olmaz ama ben kirk yilda bir bisey almaya kalkarim cok masraflisin der kiyafetimi gectim oturup kalkmama evde yaptiklarima bile laf soyler kilolarimi asagilar ki daha 5 ay önce doğum yaptim onun yüzünden sütüm.gitti sürekli ne bu hal hala yiyon öküz gibi oldun der gece yanina yatarim bi rahat birak der kac kez telefonunda kiz numarasi yakaladim benimle bes dakika oturmaz bana gulmez ama baskalarinin yaninda agzi kulaklarinda bebegim olmasa 5 dakika durmicam ama beni tutan tek sey bebeğim oysa 2 yillik evliyiz daha ve o kadar yorgun ve yipranmis haldeyim ki geceleri uyuyamiyorm bile

Canım Allah yardımcın olsun. hiç bir yuva yıkılsın istemem. enine boyuna düşün ailenle konuş ve en önemlisi kimseyi değil kendini düşün. bu hayatın tekrarı yok. Bol bol dua et. Rabbim sana doğru kararı verdirsin. Hiç birşeyden korkma, herkes kadar güçlüsün sende
Allah razi olsun
Cook sefer dusundum. Ama bir turlu sonuc bulamiyorum...

Slm herkeze,
Konuşacak kimsem yok, ve mutlaka başka görüşler duymak istiyorum.

İki senelik evliyim. Bir bucuk yasinda oglum var. Cok asik dim evlendigimde, ama düğünün ertesi gun den itibaren cok hayal kirikligina ugradim ve cok ama coook mutsuz oldum ondan beri. Asikim ve ayrilmicam diye direk cocuk yapdik. İlk haftada hamile kaldim. Hamile olmasaydim cokdan ayrilmisdim. Basda kocami hala seviyodum. Ama son zamanda anladim ki o sevgi gitmis, kalmamis. Saygi olsaydi gene sorun olmazdi... ikimiz bambaska kisileriz ve su pembe gozluk beni maff etdi.
Kocam nasil biri? Hic birseyimi eksik etmez. Hayatim canim der. Hep asik suratlidir. Yuzume dogru duzgun bakmaz. Coook yalan soyler. Coooooook kufurcudur. Kendi istedigini yapar, ama bana akrabama gitmeye bile izin vermez. Ogluna cok dusgundur. Ve beni sevdigini soylemez ama sordugumda, erkek karisini sever der....
Bi kac kere bos yere tokat yemisligim var. Ve hic ozur dilemez, cicek alsa bile ozur dilemez yani.... bi dedigimi iki etmez ama cok nankor dur. Ayda bir kere yemek yapmiyim, ne zaman yaparsin ki der obur 29 gunu gormez. Oglu uyandiginda bazen benden once kalkar ve oglunu kucagina alip susdurur. Ogluna hep yeni yeni oyuncaklar ve sekerler getirir. Bana hic birseyini anlatmaz. Eli cok boldur ve bos yere para harcar. Hava atmasini cok sever. Benim dusuncemi dinlemez, ki zaten konusduggumda baska seyleri dusunur. Dhaa neler daha neler.

Bazen diyorum allaha sukur icki, hovardaligi, kumari yok. Ama bi yonden coook mutsuzum. Eve geldiginde isdeydim der ama babasindan sonra duyarim ki kahve deydi. Guven diye bisey kalmadi zaten. Ne yapdigini, kiminle gezdigini, ne zaman isde ne zaman gezmede oldugunu bilmiyorum. Sanki bir yabanci. Cook seferler benim kalbimi de kirdi. Hakaret etdi.
Mesela bu tarz benim ilk cikdiginda azicik bakiyodum, eve gelio ona bakdigimu gordugunde bana su lafi yapdi, buna bakarak kendini guzel mi zanediyorsun.
Yada baska zamanlar dinsiz imansiz, kani bozuk gibi agir laflar dedi. Herzaman bir hic ugruna. Hatda bi kere eski sevgilisini sordugumda (cd de resmini bulmusdum kizmisdim) bana dedi ki keske onunla evlenseydim...
Bunlar belki yuzde biri bana yapilan haksizliklarin.

Bi yonden diyorum cok sorunlari var, cok borclari var, sinirini baska yerde atamiyo gelip bende atiyor.

Ben nasilim? Kiskancim, dedigini yaparim, hizmetkarim, eskiden sabirliydim ama son aylar coooook sabirsizim ve ben de baslatiyorum hic yokdan kavga, ki o mutsuzlukdan gelen bisey, hicbirzaman kocama hayir demedim her dedigini yapdim ve yapiyorum da, eskiden susardim hep simdi artik cok konusurum ki bu da muhtemelen benimle konusmamasi ve dinlememesinin etkisi....

Oglum olmasa coooookdaaaandir ayyrilmisdim. Evliligimin ikinci ayinda gitmisimdir.... ama aciyorum.
Ogluma aciyorum babasiz buyur diye.
Babasina aciyorum oglun dan ayirmak istemiyorum diye, bana yapilmasini istmedigimi bende kimseye yapmam.
Korkuyorum mahkeme cocugumu babasina verir diye.
Korkuyorum mahkeme cocugumu bana verir, ama babasi bize teror eder, hatda oglunu alir kacirir ve gostermez diye (oyle bisey ile tehdit etmisdi)
Korkuyorum biz gidersek kocam intihar eder diye ( bir kere oyle bisey demisdi, cok borclarin altinda oldugu icin, sadece dayanagi ogluymus, ailesimis. Yoksa kimbilir neler yaparmis)
Azicik da rahatimi bozmakdan korkuyorum. Oglum cok kucuk okula gitmiyo kime vercem calisirken? Nasil yetisdircem herseyi? İnsanlar yanliz basina kalan bayana cok kotu davranir bu belli, onda Korkuyorum. Ailem avrupada, onlarin yanina gitsem oglum babasini hic gormicek. Ondan burda kalmam lazim. Burda da kimsem yok param yok..
Ve kaynanami, kayinbabami cok seviyorum, onlara bunu nasil yapabilirim?

Ozur dilerim cok uzatdim. Okuyup yorum yazanlara simdiden tesekkur ederim.
Bilyiorum iki tarafli konusuyorum. Ve onun icin zaten size danisiyorum. Karar veremiyorum bir turlu.... bosaniyimmi sizce? Bosanirsam nereye gidebilirim? Nerden para alirim. Kirayi, bezleri, yemegi, suyu, elejtrigi nasil oderim calismadan?
Cooook kötüyüm arkadaslar. Cok mutsuzum. Boyle cocuk ana okuluna baslayana kadar idare etsemmi acaba?

Benim annem babam da ayrildilar ama ikiside medeni insanlar. Anlasiyorlar. Cocuklari icin bulusduklari oluyo. Ama benim kocam hic medeni degil. Tam bir geri kafali okuz.... ne yapiyim?

Lutfen yardim edin bana....
oğlunu bahene etme. ne demek keşke eski sevgilimle evlenseydim dıyecek bana eşim. kapı orda derdım. bıraz gururlu ol. tokat atıyor ilgi sıfır. cinsel hayatınızda mı böyle?

Ayni dertten bende muzdaribim kocam kendini begenmisin teki herseyi o bilir ben hic birsey bilmem ona göre ne yaptigim yemekleri begenir nede temizligimi herseye bir bahane hic disari cikarmaz herseye karisir coooookkkkk ilgisizdir bana karsi isten gelir yatar ta ise gidene kadar uyur ben bisey isterim kac para biliyomusn der annesi ister aninda alir kendi kardesleri surekli para harcar kocamda verir para bisey olmaz ama ben kirk yilda bir bisey almaya kalkarim cok masraflisin der kiyafetimi gectim oturup kalkmama evde yaptiklarima bile laf soyler kilolarimi asagilar ki daha 5 ay önce doğum yaptim onun yüzünden sütüm.gitti sürekli ne bu hal hala yiyon öküz gibi oldun der gece yanina yatarim bi rahat birak der kac kez telefonunda kiz numarasi yakaladim benimle bes dakika oturmaz bana gulmez ama baskalarinin yaninda agzi kulaklarinda bebegim olmasa 5 dakika durmicam ama beni tutan tek sey bebeğim oysa 2 yillik evliyiz daha ve o kadar yorgun ve yipranmis haldeyim ki geceleri uyuyamiyorm bile
cocukları bahane etmeyın bayanlar. sıze deger vermıyen sızı asaglıyan bir insanla ömür gecmez. bunlar nasılsa bu kadın aldatsamda dövseöde sövsemde gitmez dıye böyle rahatlar. kendını böyle ezdirme. al esyanı dogru annenelere

Öncelikle bu saydığınız bin bir şiddet türü ve sizin boşanmaya dair tereddütleriniz çok yaygın kalıplar.
Hiçbirine aldırmayın, çocuğunuzu ve kendinizi o adamdan korumak için yurtdışına ailenizin yanına gidin. Bu babayı örnek alıp babasına çekeceğine varsın çocuğunuz babasız büyüsün.
Sagolun gorusleriniz icin. Ama oyle kotu dovmez. Bir tokat felan atar sakinlersir. En son tokati da 6 ay onceydi. Doven biri degil. Cocuguna hele hiiic el kaldirmaz. Dort dortluk bakar ogluna. Zaten oyle biri olsa benim icin daha kolay olurdu, arkama bakmadan giderdim....

Sagolun gorusleriniz icin. Ama oyle kotu dovmez. Bir tokat felan atar sakinlersir. En son tokati da 6 ay onceydi. Doven biri degil. Cocuguna hele hiiic el kaldirmaz. Dort dortluk bakar ogluna. Zaten oyle biri olsa benim icin daha kolay olurdu, arkama bakmadan giderdim....
cok ılgınc tokatı dayaktan saymıyorsunuz:) ne denilirki size sizin kendinize sayginiz yokki esinizib olsun ezik gibi bir hayat kusura bakma.

• Beğen
Reactions: anu
tokat atmasini normal karsiliyorsunuz saka gibi. 10 yillikevliyim hic boyle birsey yasamadim. tokatta dayaktir....

Kayınvalideniz ve kayınbabanıza gelince, onlar da sizin onları umursadığınız kadar umursasalardı oğullarını bu şekilde yetiştirmez, sizi korumaya çalışırlardı.
Dusuncenizi anliyorum. İcimizi bilmiyorsunuz. Ama allaha sukur kaynanam kayinbabam hep beni tutdular. Ki zaten fazla onlara yansitmadim sorunlarimizi. Ama sorun isitdiklerinde her zaman beni tutdular. Ogullarina kizdilar. Yetisme tarza gelince. Zaman oyle gerektirdi. Annemin o zamanlar cok yuku vardi. Cocuk egitme nedir bilmiyodu ki...

Dusuncenizi anliyorum. İcimizi bilmiyorsunuz. Ama allaha sukur kaynanam kayinbabam hep beni tutdular. Ki zaten fazla onlara yansitmadim sorunlarimizi. Ama sorun isitdiklerinde her zaman beni tutdular. Ogullarina kizdilar. Yetisme tarza gelince. Zaman oyle gerektirdi. Annemin o zamanlar cok yuku vardi. Cocuk egitme nedir bilmiyodu ki...
yasinda kucuk degil bu cahilik ne böyle. dayaga devam ozaman madem hepsi cok iyi

:confused::confused::confused:Aynı anda hem iyi hem kötü özelliklerni yazmışsın.Boşanmak istemiyorsun sen bence,boşanmazsın.Boşanmak istemiyorsan iyi yönlerini göreceksin,öyle avutacaksın kendini,mutlu olacaksın.Duanı eksik etme.
Ama illa boşanmak istiyorum ,kendime güvenemiyorum dersen bil ki;
Dalda duran kuş bindiği dalın kırılmasından korkmaz.Güveni dala değil kanatlarınadır.
Ama şuda var ki,kimsenin evliliği dört dörtlük değil.
Her daldan yorum,kafanı karıştırmamışımdır umarım.
İyi yonlerini yazdim, cunku gercekciyim. Simdi sadece kotu yonlerini yazsam, kocamin oldugu gibisini gormicekdiniz. Ve kesinlikle tabiki ayrilmak sonuc olcak. Benim kafam isde oğlunu cok seviyo cok dusgun diye karisdi. Yoksa bana kalsa ayrilirim... cok sefer cantami almis cikmisdim nerdeyse evden....

Ne diypsun yaaa ağzım açık okudum peki katlanmak zorundamısın

Ya artık yazmaktan sıkıldım galiba ama bir iki insan okurda ders çıkarır diye yazıyorum.Evlenir evlenmez nedir bu çocuk telaşı?Azıcık tanıyın birbirinizi,günah değil mi bu çocuklara :KK43: Çok aşıktım demişsiniz,eşiniz sevgiliyken çok mu güzel davranıyordu size?Küfürbaz Adam sevgiliykende küfürbazdır,ağzı bozuktur,tutamaz kendini çünkü o tipler.Bana herşeye bile isteye lades demişsin gibi geldi,üzüldüm ama nedense çocuğa üzüldüm.Kendi ayaklarının üstünde durabilirsin ama kendine güvenmen lazım önce,aileninde maddi ve manevi her konuda desteğini alman lazım.Boşan ya da boşanma demek istemiyorum.Arkadaşlar güzel yorumlar yapacaklardır arkadaşım.
Sagol gorusun icin. Biz sevgiliyken, nisanliyken bana cok iyi dabranirdi. Ne yalanini gordum ne kufurunu. Sadece bi kere kufur etsi yanimda, sok oldum cunku benim ailemde kufurcu yokdur. Dedim ona kufur etmesene diye. Etmem bidhaa dedi. Eee pembe gozluk var....
Cocuk meselesinde bende bir sene evli kalip ondan sonra yapmak istiyordum cocuk, ama diyom ya o kadar cok asikdim, bir sefer evlenirim diye dusundum, ustunde bide cok cocuk istiyordum... cocuklari cok severim. Ama oglumu dogurduguma hicbir zaman pisman degilim. Cunku o benim herseyim. Ona bakinca bi moralim duzelir, mutlu olurum. Degisik bisey cocuk ya. Ama genede haklisin. Ayrilirsam cocuga yazik...

Adamın yüz kızartıcı bir suçu yok bir şeyi yok, hangi mahkeme size çocuğu al yurtdışına git adama da gösterme der?
Bunu adamı haklı buldugum için falan değil, realist yaklaşalım diye söylüyorum.
Zaten istegim cocukla babayi ayirmak degil. Ben kesinlikle yurtdisina bidaha gidemem. Ben nasil oglumdan ayrilmak istemiyorsam, oglumuda babasindan ayiramam...

cok ılgınc tokatı dayaktan saymıyorsunuz:) ne denilirki size sizin kendinize sayginiz yokki esinizib olsun ezik gibi bir hayat kusura bakma.
Evli degilsiniz siz galiba :-)
Bende oyle rahat konusurdum. Tabiki tokati dayak olarak sayiyorum. Tabiki yuzumun acisindan daha cok gururum ve kalbim acidi. Ama burda dediginiz okindugunda bemi her gun dovurmus gibi yazilmis. Oyle bisey yok demeye calisdim. Yoksa zaten ben cokdan gitmisdim bu evden...

Yuzume dogru duzgun bakmaz.
Coook yalan soyler. Coooooook kufurcudur.
Bi kac kere bos yere tokat yemisligim var. Ve hic ozur dilemez, cicek alsa bile ozur dilemez yani....
Hava atmasini cok sever.
Benim dusuncemi dinlemez, ki zaten konusduggumda baska seyleri dusunur.
Guven diye bisey kalmadi zaten. Ne yapdigini, kiminle gezdigini, ne zaman isde ne zaman gezmede oldugunu bilmiyorum. Sanki bir yabanci. Cook seferler benim kalbimi de kirdi. Hakaret etdi.
Mesela bu tarz benim ilk cikdiginda azicik bakiyodum, eve gelio ona bakdigimu gordugunde bana su lafi yapdi, buna bakarak kendini guzel mi zanediyorsun.
Yada baska zamanlar dinsiz imansiz, kani bozuk gibi agir laflar dedi. Herzaman bir hic ugruna. Hatda bi kere eski sevgilisini sordugumda (cd de resmini bulmusdum kizmisdim) bana dedi ki keske onunla evlenseydim...
Bunlar belki yuzde biri bana yapilan haksizliklarin.
Mesajını kırpa kırpa sade hale getirdim.Sildiklerim benim açımdan boşanma sebebi değildi ama bu yukarıda alıntıladıklarım için aynı şeyi söyleyemeyeceğim... Bunları sana başka birisi yazsa sen ne düşünürdün? Boşan demez miydin? Eşinden nasıl nefret etmiyorsun demez miydin?

X