Boşanmayı düşünüyorum, sizce ne yapmaliyim?

Boşansam mı?

• Evet, boşan.

OY: 12 48,0%
  • Hayir, boşanma.

OY: 3 12,0%
  • Bekle, gene dene, olmazsa cocugun ana okuluna basladiginda bosan.

OY: 10 40,0%

• Ankete Katılan
    25

içinde bitmiş olsa herşeyi göze alıp ailenin yanına gidersin
babasını oğlunu ayırmamak ve belki bir ümit olarak duruyorsun
ailene bu durumu anlatsan gel derler mi boşan derler mi

hayat bazen pembe gözlükleri gözüne sokuyor işte adamın lakin kadın son raddesine kadar dayanıyor ama nafile adam dikiş tutmuyor,benim size söyleyeceğim lütfen barışsanız bile korunun ,belki eşin düzelir bilmiyorum ama burada okadar çok konu açılıyorki yeni evlenmiş çiftlerden sonu heep hüsran kabullenip devam edenide var yok ben asla istemiyorum deyip boşananıda ,ama şu bir gerçekki 1 haftadır okuduğum her ayrılık konusunda kadın maddi gücü olmadığı için eyvallah etmesi ve çok üzülüyorum gerçekten.kimi kocada dayak var kiminde içki kiminde kumar kiminde aldatma sanki serpiştirilmiş huylar allah sonumuzu hayır etsin, umarım sizde akkıllıca kararlar verir bir an önce oğluşunla mutlu olursunuz.

içinde bitmiş olsa herşeyi göze alıp ailenin yanına gidersin
babasını oğlunu ayırmamak ve belki bir ümit olarak duruyorsun
ailene bu durumu anlatsan gel derler mi boşan derler mi
Tokat atigini anlatirsam evet gel derler, bosan derler. Onlar da siddete karsi. Babam bi kere kavgamiza sahit oldu. Sonra benimle tel basinayken sordu sana el kaldirdimi hic diye ben hayir dedim. İyi ozaman, el kaldirsaydi digceklerim vardi ona dedi. Annem de el kaldirmadigi surece evliligini kurtarmaya calis dedi. Bakdin olmuyo yanimiza gelirsin dedi.
Ya esasdan icimde kopukluk var. Sevmiyorum artik esimi. Niye cocukla babayi ayiramiyorum? Cunku esra erola bakdigimda, yada muge anliya bakdigimda, babasiz buyuyen o cocuklari gordugumde, o hasreti gordugumde perisan oluyorum. Ben allaha cok sukur ediyorum ki annem biz buyudukden sonra ayrildi, cunku aile butunu ike beraber buyudum. Hic eksigim yokdu. Ne baba sevgisi ne anne sevgisi. Bide annem ayrilsaydi ozaman, babami haftada bi kere gorseydim? Mutlu olurmuydum ozaman? Hep baba hasreti olmazmiydi icimde? Yemin ederim televizyon da ki cocuklar babalarina, annelerine kavusdugu o an ben hungur hungur aglarim. Bozuk, kopuk bir aile benim cok zoruma gidiyor. Cunku ben hep birbirine bagli bir aile icinde buyudum. Annemle babam hatda bayramda bile bizim icin beraber gelirlerdi, medeni davranirlardi. Ve hala oyle yapiyorlar. Her pazar cocuklar annemde bulusup yemek yerler yada gezmeye cikarlar mesela. 5 kardesiz. Ve boyle bir bagi gorerken, kendi ailemkn bagini koparmakdan da korkuyorum. Dusunseniz e ayrilcam ben evlencem esim evlencek oglumun kardesleri olcak. Ama belki hic gorusmicek, konusmicak, anlasmicak, kirgin olcak dunyaya onlar babalarin yaninda buyuyorlar ama benim oglum oyle buyumedi diye.... belkiler cok. Belki de iyi olcak hersey. Ben zaten herseyi cok fazla dusundugum icin kendimi dusunmeyi unutuyorum...
Hepsi bahane sonucda tabiki....
Mutsuzmuyum, mutsuzum. Bitdi....
Oglum sonra mutsuz olurmu? Olabilir... kendi mutlulugum icin oglumu mutsuz yapabilirmiyim? Bilmiyorummmmm...... bak gene kararsiz konusuyorum... daha demin karar vermisdim halbuki....
Bazen aklini kapa, kalbin ne diyosa onu yap diyorum kendime....
Ama kafam cok bagirarak dusundugu icin duymamak elde degil....

Allah razi olsun cok guzel konussdunuz. Kesinlikle korunuyorum. Daha kendime gelememisim. Bosanmanin sonrasino dusunurken cocugumun zaten olmasini istemem. O da zaten istemiyor. Cok borcu var diye. Alkahin isi tabiki ama allahin izniyle, korunuyorum ve hamile kalmam inshallah.
Evet maddi durum da beni cok korkutuyor, aslinda meslegim elimde, diplomam var... orda sorun olmamasi lazim...cocuk okula gitse zaten o kismi sorun olmicakdi...
Allaha sukur ki hovardaligi, icki, kumari yok.inanin oyle bir sey olsa. Acimam, oglumu alip avrupaya donerim. Allah oyle kadinlara sabir versin, yardimcilari olsun.

K KaraGozlu89 canım o zaman eşinle konuş bi bakalım ben ailemin yanına gitmek istiyorum
onları çok özledim bahanesiyle hem düşünmüş olursun hem karşı tarafın tepkisini ölçmüş olursun
benim annem babamda boşandı öyle medeni değil tabi psikolojik olarak çöktük
toparlamamız ise hala devam ediyor
senin ailen gibi medeni olsa sorun değil eşin ama öyle değil sürekli farklı şekil
boşanmak istemiyorsan kendin gezip kendin tozucan

Zaten kardesim evlencek guzun de ozaman gitcem inshallah. İki.uc ay kalmayi dusunuyorum. Ve hiiiiic ozlemessem hic bi sorun cikmazsa ozaman ayriliyim diyorum. Oglum 3 aylikken gitmisdim cok ozlemisdim. Ama ozaman seviyodum daha.

Sormayi izin verirsen, kac yasindaydin annen baban ayrildiginda. Cunku bende bu dusunce de var. Simdi ayrilmazsam cocuk buyuyup kendi akillana kadar ya askere gidene kadar yada ergenligini atlatana kadar ayeilamam. cok piskolojik sorunlar yasicak diye dusunuyorum o aralar. Annem ayrildiginda karsesim ergen di ve coook etkilendi. Ne kadar medeni olursa olsun ayrilik... Ama simdi ayrilirsam oglum kucuklugunden beri alismis olur bu hale.
Hayirlisi ya. Azicik karar aldim gibi. Cok dusundum her sekili. Ve sonu hep ayrilikdi. Uzatmaya ne gerek var dimi. Guzune kadar para birikdirip uc ay avrupada kalip, geri dondugumde ayri ev tutcam. Kararim sanki sabitlenmis gibi. Pilanlamayi basladim :) inshallah sorun cikmaz... hayirlisi...

sen ama ztn boşanmak ıstemıyorsunkı me dıye anket yaptın? esımde esım kocamda kocam...
Su an esim degilmi? Nikahimiz varmi? Ne diyim sokakdaki adam hitabimi yapiyim? Hayatim, sevgili demiyorum kocam esim diyorum. O adam mi diyim. Siz benim icimi bilmiyorsunuz. Sadece dertlesmek istesem anketimi ona gore yaparfim. Burda ciddi ayrilmayi dusunuyorum. İnshallah siz o duruma dusmezsiniz ve nasil zor bi karar oldugunu orenmezsiniz. Oyle buyuk konusmayin bence....

Dünyada annesi ve babası ayrılan milyonlarca çocuk var.
Ve hepsi de perişan halde değil.İyi bir yaklaşımla pek çok çocuk bu durumu hasarsız atlatabiliyor.
Evde sürekli kavga eden tartışan birbirlerine saygı ve sevgi göstermeyen bir anne baba yerine ayrı ama huzurlu anne babayı tercih ederdim şahsen çocuk olsam.
Ki benim babam da bizi ihmal etmezdi ama annemle çok kavga ederlerdi eve geç gelirdi vs.
Annem hep mutsuz bi kadındı.
Ve mutsuz anneler mutsuz çocuklar yetiştiriyor.
Belki zamanında ayrılsalar daha huzurlu daha mutlu bi çocukluğum olurdu.
Size tavsiyem bir an önce çalışmaya başlayın şimdiden gidin başvuru yapın.
Belki maddi olarak rahatlarsanız evdeki durumlar düzelir sizin kendinize olan güveniniz artar eşiniz size saygı duymaya başlar belki.
Ha ama yok her şey gene aynı mı adam odun gibi mi davranıyor o zaman birktir paranı at köşeye ve boşan.
Bir de asla yurt dışına gidemem demişsiniz pardon ama madem oğlundan ayrılmak istemeyen bi baba var o zaman oğlunun annesine de iyi davranacak davranmak zorunda.
Davranmıyorsa da hasrete özleme dayanacak.

Kesinlikle.Kenara azda olsa para koyun, 10 yıl değilse bile en azından çocuğunuz için bir kaç sene daha bekleyin. Evinizdede bekar eviniz gibi keyif yapın.Adamın geç gelmesi gitmesi bilmemnesi umrunuzda olmasın.Kendi hayatınızı yaşayın o evde. Çünkü değmez.Kendinizi zora soktuğunuza bile değmez.Bırakın o istediği gibi yaşasın,sizde gidiceğiniz zamanın hazırlığını yapın rahat rahat.Mutlu gidin dertsiz gidin napıcam simdi demeden gidin. Güzel gidin, böyle gitmek görmedim desin:)))

Cooook guzel konusdunuz. Ve heeseye katiliyorum. Haklisiniz. Ve en cok mutsuz anne mutsuz cocuk yetisdirir dediniz ya. Ben geri dusundugumde, annemi hep aglarken yakaladigim geliyor aklima, ve nasil üzüldüğüm... anliyorum yani dediginizi. Dediginiz gibi denicem bi. Burda 8 ay var onumuzde. O aylarsa birsey degismezse dediginiz gibi yaparim.
Oglum 1,5 yasinda ve bugun agladigimu gorunce hayretle beni izledi cocuk. Kotu bisey olmadi, kavga dovus yokdu. Kocam bile yokdu evde. Sadece mutsuzluk. Orda anladim zaten oglum beni boyle gormesini istemiyorum. Hicbir zaman...

Vallahi o da guzelmis yaa :))))
Ama bi kav sene zor kalirim burda. Ben banane diyen biri degilim maalesef. Demeye calisiyorum ama bi muddet aonra gene hersey zoruma gidiyor.
Ama bi kav sene degilsede durdugum sure para birikdircem o kesin!
Sagolun :)

Ha zaten gitdigimde habersiz gitcem. Yoksa beni durdurur! Yada oglumu birakmaz o kesin...

Anlattiginiz her bir neden boşanmak için yeterli bence. Hiç birini yapmamış sadece bunu soylemis olsaydi bile benim icin o evlilik biterdi.
"Hatda bi kere eski sevgilisini sordugumda (cd de resmini bulmusdum kizmisdim) bana dedi ki keske onunla evlenseydim..."
Size bunu diyen adamla ne isiniz var?

Evladinizi da böyle bir ortamda buyutmemelisiniz.

14 yaşındaydım ve bu durum beni etkiledi evet ama yaşadığımız kötü etkiledim aradaki iletişim yoktu kavga vardı o yüzden çok etkilendim ve annemde bizim için geç boşandılar keşke daha erken bosansalarda bizde bu kadar etkilenmeseydik iletişim her şey bozuksa o ortamdan sağlıklı iletişim ilgi alaka çıkmaz o yüzden canim o çocuğu yakmayın şu an 30 yaşındayım ve o dönemde yaşadığım olaylardan dolayı çok olumsuz yönü vardı psikolog eşliğinde düzeltmeye çalışıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…