boşanmayı bile beceremiyorum..

owner

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
13 Nisan 2012
2.190
3
0
Gaziantep
Artık sorunların benden kaynaklandığını düşünmeye başladım..
eski konularımı okuyanlar bilir tamamen yanlış bir evliklik sonrasında gelen sıkıntı,yalanlar, gözyaşları vs..
bütün bunlara rağmen' birgün evliliğim biter 'diye hiç düşünmemiştim..
çok fedakarlık yaptım,çok emek verdim ama olmadı yaşananları engellemeye yetmedi yaptıklarım..
8 ay dayanabildim yaşatılanlara bütün hayatını kumara adamış bir insana bu kadar dayanabildim..

1,5 aydır ayrıyız baba evindeyim haftalarca hiç bir şekilde ailesi yada kendisi aramamıştı taa ki bi kaç hafta önce tüm eşyalarımı çeyizlerimi evden alıncaya kadar..sonradan ne olduysa aramalar sormalar yalvarmalar daha neler neler..
Başta babam olmak üzere ilk haftalarda ağlayınca( ki haliyle yuva yıkılmış) tepki gösteriyordu ailem,bu işin bittiğini bir daha onunla olmayacağımı söyleyip durdular..çok acı çektim çok ağladım yediremedim kendime ama bana yaşattığı sıkıntıları düşündükçe dahada az ağlamaya üzülmeye başladım..

evi terketmeme neden olan son olayda yine tüm maaşıyla artı çantamdan aldığı kredi kartımla kumar oynaması
kira,aidat,faturalar vs. hiç birini ödememesi
sıkışınca her zaman yaptığı gibi başını alıp gitmesi ve bardağı taşıran son damlada ona nasihat veren birazda tehdit eden abimi karakola şikayet etmesi oldu.onun yüzünden karakolluk olduk bu son nokta oldu işte..

kendimi ayrılık fikrine alıştırdım hergün daha az canım yanmaya başlamıştı atmıştım o bunalımı üzerimden
dilediğimce gezip tozuyordum eğleniyordum para hesabı yok kumar oynayan koca yok deyip mutlu ediyordum kendi mi

taa ki ailesi birden bire ne olduysa aramaya sormaya başladı.kendiside 2 haftadır peşimi bırakmıyor yalvarıyor ağlıyor..'kıymetini bilemedim,evet seni kullandım ne desen haklısın affet yıkılmasın yuvamız' diyor..'başımızı alıp bambaşka bir şehire gidelim'diyor..kumar borçlarımı ailem ödeyecek,tövbe ettim namaza başladım falan filan..
benim yinede kararım kesindi ayrılacaktım avukata vekalet bile vermiştim.numaramı değiştirmiştim..
ama şimdi beni zora sokan annem ve babam var
bir şans daha ver diyorlar beni anlamıyorlar.benim düzeleceğine dair inancım kalmadı..yapamam bununla olmaz diyorum..
bana 'sen çocuksun,küçüksün anlayamazsın senin kararların 3 günlük ileride pişman olursun' diyorlar..
o kadar çaresizim ki arada kaldım kafam allak bullak

fikir verin bana kızlar sağlıklı düşünemiyorum..

eğer kesinlikle düzelmeyeceğini düşünüyorsan dönme
aynı sıkıntıları tekrar yaşarsın ozaman

aslina bakarsak bunca zaman esinizin davranislarina her katlanmaniz ona sunulan bir sans bence..
geri donersen tekrar yapma riski var..zor bir durum sizin icin..beraberken yasadiklarini cektiklerini sen bilirsin...iyi dusunup karar vermen gerek..

Kandırılmış hissediyorsun kendini değil mi? Bu kadar özverinin karşılığı bu mu olmalıydı diye düşünüyorsun, seni çok iyi anlıyorum.

Ownercım canım, onu en iyi sen tanırsın, verdiği sözü tutar mı? Bir şansı daha hakediyor mu? Yine aynı şey olur mu?

Yalnız şunu unutma alacağın karar ne olursa olsun kaybeden sen olmayacaksın, ayrılık fikrine bu kadar alıştırmışken kendini canın yanmayacak inan bana. Ama bir yuva da kolay kurulmuyor. Sevgililik gibi değil ki ayrıl bitsin.

Ben onunlaken neler neler çektim,evliliğin sorumluluğunu bir gün olsun almadı benimle 1 liranın hesabını yaptı
evimize giren yaklaşık 4,000tl maaştan kendime pay alamıyordum.birgün olsun gezmedik tozmadık,hep ağladım hep ağlatıldım..
çok mutsuzdum 8 ay yaa 8 ay nedir ki
şiddet bile gördüm bi kaç kez
sanki benim ayıbımmış gibi söyleyemedim bile kimseye..
kendiside şimdi geçip karşıma diyor ki 'sen o kadar çok evini seviyordun evliliğine bağlıydın ki ben nasıl olsa beni bırakmaz diye düşünüp evet itiraf ediyorum seni kullandım' diyor..
ama öteki tarafta babam ve annem bir şans deyip duruyor..boğuluyorum artık dayanamıyorum..
yani aklıma girmeye çalışıyorlar o adamda öyle bak affet diyorum özür diliyorum eğer bana bir şans vermezsen hep pişmanlığını duyacaksın dedi..
babam kendisi ayrılmamı istedi bugün çark ediyor..çok kötü hissediyorum kendimi((

çok zor bı karar genellıkle bu duruma gelmış kısıler yenıden denedıklerıne pek hoş sekılde gelışmıyor ve kumar kolayvazgecılıcek bısey deıl

ailenin değil senin düşüncen önemli . kesinlikle düzelmez diyorsan ki banada öyle geliyor hiç dönme kararının arkasında dur. ama düzelir gibi bi şans verip deneyim diyorsan sewiorsan vazgeçemiyorsanda sen bilirsin. ne yaparsan yap kendin için yap ailen için değil. o hayatı sen çekiosun sonuçta

işin kötü tarafıda o yaa güvenim kalmadı ona
emin olamıyorum düzelir mi düzelmez mi diye
bana verdiği hiç bir sözü tutmamıştı bir şans hakediyor mu onuda bilmiyorum..
8 ayda bi kaç kez terkettim evi ama sonra tekrar döndüm..
seven adam eşi gidince 1,5 ay bekler mi aramak için sen söyle canım

Offf bambaşka boyutlar da varmış, şiddet nedir yaa? Bir insan u kadar mı nankör olur? Bu kadar mı ezik olur?

Aileni suclama canım, bu vebali almak istemiyorlar. Hicbir anne baba bunun sorumluluğu altına girmek istemiyor.

Kendini de suclamaktan vazgec. Boşanma evrelerinde neler yasanıyor bir bilsen bu kadar cok üzülmezsin.

ailene hayret ettim, onca şey yaşanmış karakolluk olunmuş sen istesen bile o adama seni göndermemeleri lazımken git diyolar resmen

Annen baban iyiligini istiyorlar ama bu konuda yanlislar bence. On kere namaz kilsin günde, huylu huyundan vaz gecmez. Yakma kendini derim, ailenede rest cek "Benim abimi karakola veren insanla benim isim olmaz" de.
Bende zamaninda esimden ayri kalmistim ailemin yaninda ve ilk önce bana destek ciktilar, sonra zamanla geri baris diye tutturmaya baslamislardi, meger millet ailemi doldurmusmus bu kiz dul kalinca it kopuk hep pesine düser, ona buna kanar iliskiler yasar, kendi calisiyor size laf bile söyletmez, daha beter olur diye.
Nekadar cirkin sözler, ama iste millet dul kadin diyince bunlar geliyor demek akillarina...

Abinin esini tehdit etmesi sonucu,
Esinin abini sikayet etmesi cok normal.
Her ne olursa olsun kimse kimseyi tehdit edip korkutamaz..
Sana onerim bu kadar yol almisken
Bosanmaktan vazgecmen delilik olur.
Bu adam duzelmez,kumar ha deyince birakilmaz.Hele ki tum maasini bu illete yatiriyorsa ve yetinmeyip cantandan kartini caliyorsa... DUZELMEZ...
Ama butun bunlari tekrar yasamak istiyorsan anneni ve babani dinle affet..
Ondan sonra burda diger bir konun « Bir sans daha verdim,hata yaptim.Simdi ne yapacam?» olur.Benden soylemesi...

Yuva kurmak zor derler ama ben tersini düşünüyorum yıkmak daha zor. Güvenin ve hevesin kaçınca toparlamak kolay değil ne yazık ki, diğer arkadaşların dediği gibi 8 ay boyunca onunla bir arada olman zaten verdiğin bir şans. Evli yada bekar önemli olan mutlu huzurlu yaşamak, hakkında hayırlısı olsun.

Birde sormak istediğim görücü usulumuydu evliliğiniz , nişanlılık sürecinde fark etmedin mi bu durumları hiç ? Gerçi hepimiz bir hayalle evleniyoruz gözümüze giren şeyleri görmüyoruz takiii evlenene kadar.

Hayat müşterektir elbet ama sizin sorununuz çok farklı bir boyutda, ailenle sakin sakin tatlı dille konuşmanı öneririm onlarda kendilerince haklılar sende çok haklısın anlatılmayanlar dışında yaşananlarda vardır bunları en iyi sen bilirsin. Rabbim hayırlı bir yol nasip etsin.

Son düzenleme:

Birkaç sebebi olabilir bunun. Ezildiği için, utandığı için, geri dönmeyeceğini veya blöf yaptığını düşündüğü için... Ama sen ne zaman aldırdın eşyalarını evden işte o zaman sardı ayrılık korkusu beyimizi.

Owner bu cok zor bir karar. Maddi kayıptan ziyade sana yaşattıkları unutulur gibi değil.

canım çok haklısın bende çok okudum bu forumda bir şans daha verip pişman olanları zaten endişemde bu yaa
bir şansı hakediyor mu?
bence hayır defalrca şans verdim..
en son kıyafetlerimi almak için annemle eve gittiğimde bana zorla mı kocalık yaptıracaksın demişti..
hakılıysı parayla kocalık yaptırdım onca yaptığı şerefsizliğin karşısında süzelir deyip sustum,sabrettim..

senin için en doğru kararı yine kendin verirsin ailen tabikide yuva yıkılsın istemez ama aynı şeyleri tekrar yaşamaya gücün yeticekmi bol bol dua et Allah ım hayırlısı ne ise hakkında o olsun Allah yardımcın olsun zor gerçekten...

ailenizin karşı çıkma yöntemi çok basit.. "sen çocuksun anlamazsın pişman olursun" demek hoş değil.

siz reşit bir birey olmuşsunuz ki evlenmişsiniz. kendi kararlarınızı kendiniz alabilirsiniz.

bence o evlilikten hayır gelmez.

kumar olan bir evde huzur olmaz. huylu huyundan da vazgeçmez. bu bir bağımlılık çünkü.

elmayracım maddi kaybı çotaan geçtim ben
o beni sarsmaz ben manen çökertildim üzücü olan bu benim için..
8 ayda 50,000 liraya yakın para yedirdim beyfendiye benden gelen parayı az bulunca ailemden aldı,altın sattı araba sattı bitmedi..
aklımdayken yazayım canım öyle aklanmış paklanmışta çıkmadı karşıma evi terkettikten sonrada babası adına kredi çekip o parayla yine oynamış şuan 60,000 civarı kumar borcu artı maaşında haciz var ama ailesi yeter ki owner dönsün yuvasını kurtarsın biz
öderiz hepsini demiş..
eşim yeminler ediyor ağlıyor perişan halde
'sen benim hazinemmişsin anlayamamışım,ayrı kalınca daha çok anladım seni ne çok sevdiğimi son kez şans ver bi daha olursa bitirirsin tamamen,başka bir şehire taşınalım bütün maaşım sende dursun sende çalışma yanımda ol yeter' diyor

Owner eski konularını kısmen biliyorum
Maalesef bu kumar illetine tutulduysa vazgeçmeyeceğini de söylemiştim
Sen çok iyi niyetlisin, ailende öyle ama iyi niyetle enayilik arasında ince bi çizgi vardır
Yeterince kullandı eşin hepinizi
Bence de bazı hadler fazlasıyla aşılmış durumda

Ayrıl ayrılma orası tamamen sana kalmış ama şunu diyebilirim 'sen çocuk değilsin' , zaten çocuk olsan evlenirken bile anne babandan izin isterdi devlet.. Evlenirken resmi bi izin gerekmediğine göre boşanırkende gerekmeyecek, bunu bilmen kafi..

bir sansi daha kesinlikle hak etmiyor gülùm.Bosan kurtul...
Hayatini mahvetme bu yasinda.
Birak kendi pisliginde bogulsun.
Arkana bakmadan kac..
Biraz zaman sonra kurarsin kendi hayatini
Ve bir sure sonra bi bakarsin adam gibi biri cikar karsina? Neden olmasin...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…