• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

boşanmayı bile beceremiyorum..

yani gidecek yerim olsa alıp başımı gidicem
herkes kendini düşünüyor
bende biliyorum boşanmak zor ve hoş olmayan bir durum ama umudum yok
uhde haklısın bir araya gelsek bile bi süre sonra bu konular açılacak tartışmalar yaşanacak ayrıyken şunu yaptın bunu söyledin muhabbetleri olacak..
bıktım usandım bu belirsizlikten 2 ay oldu alıştım onsuzluğa böyle mutluyum ben çok iyiyim ama onunla olacağımı düşündükçe ağlama krizlerine giriyorum bana bunları yaşatmaya kimsenin hakkı yok
ailemden de soğudum uzaklaştım
çok kötü hissediyorum

silkelen ve kendine değer ver lütfen arafta kalmak daha zor, daha can yakıcı.. hiç bir şey düzelmiyor düzelsin diye beklemekle olmuyor, eğer niyetin gerçekten boşanmaksa aç davanı kararlılığını görsünler. baktın mahkeme sürecinde düzelmeler var tekrar yoluna koyarsınız bir şekilde, bu hayatta her şey oluyor... ama böyle bekleme sana yazık. anne baba eş dost üzülüyor ama en çok sen çekiyorsun sıkıntıyı. bir karar ver ve onu uygula..

herkes kendini düşünüyor
uhde haklısın bir araya gelsek bile bi süre sonra bu konular açılacak tartışmalar yaşanacak ayrıyken şunu yaptın bunu söyledin muhabbetleri olacak..
bıktım usandım bu belirsizlikten 2 ay oldu alıştım onsuzluğa böyle mutluyum ben çok iyiyim ama onunla olacağımı düşündükçe ağlama krizlerine giriyorum bana bunları yaşatmaya kimsenin hakkı yok
çok kötü hissediyorum

seni merak ediyordum arkadaşım konunun güncellenmesine sevindim
en azından ne durumda ögrendim birazda olsa rahatladım
elbette hem senin için hemde ailen için çok zor
sen alıştın eşin olmadan yaşamaya ama ailen senin onlarla yeniden yaşamana daha alışamadı sanırım
onlarada haklı olarak biraz zaman vermen gerecek
bu süreçte gene en çok yıpranan sen olucaksın ama er yada geç seni anlayacaklardır
imkanın varsa ayrı bi eve geç yada bi arkadaşına
ailene kararlı oldugunu göstermen gerek canım
şuan içinde bulundugu durumu az çok tahmin edebiliyorum
hakkında Rabbim hayırlısını versin inşallah hayatında bundan sonra daha mutlu olur eşinle yaşayamadıgın tüm mutlulukları doya doya yaşarsın

Bence onun senı oyle fazla sevdıgı saydığı fln yok, seven ınsan 1,5 ay hıc aramamazlık etmez, sen sımdı kaçıyorsun bır de duzenı bozulacak ya ondan degerlı oldun ...

Uzaklaşınca herkesten biraz daha sakin kafayla düşündüm
ve gördüm ki ben bu evliliği kafamda bitirmişim
onunla olma fikri bana çok uzak canım

uhdecim söylediklerin beni kırmadı aksine duygularıma tercüman oldun
bende senin gibi düşünüyorum..
haftalarca arayıp sormayan insanlar birden arar oldu hele eşim hiç rahat vermiyor yeni numaramıda bulmuş sık sık arıyor mektup gönderiyor falan ama ben bırak etkilenmeyi daha çok tiksiniyorum aklı neredeydi neler neler çektirdi 8 ay boyunca hayatımın en mutsuz günlerini yaşadım.hiç bir şekilde barışmak istemiyorum ama sonrasında düşündükçe korkuyorum yaa ileride pişmanlık duyarsam yeniden evlenip daha da mutsuz olursam bir şans vermediğime içerlersem diye karmakarışığım..
zaten etrafımdakilerin amacıda bu kafamı karıştırmak
eşimin ailesi hep babamı arıyor yalvarıyor eşim keza
dün aradım bağırdım çağırdım git davayı aç dedim hakaretler ettim
tamam dedi notere gitti kimlik bilgilerimi vs. verdim veda konuşması bile yaptı ama 2 saat sonra mesaj attı ben senden vazgeçmem dedi..,
bunlarıda geçtim babamla aram çok kötü istemediğimi söyleyince bana tavır alıyor kızıyor..
annem,babam eşim ve eşimin ailesi tarafından çok baskı görüyorum yeniden başlayalım diye
ama olmuyor yapamıyorum ısınamıyorum bu fikre
hala borçları maaşında ki haciz duruyor ailesi ödeyecekmiş öyle söylemişler babama ama tek sorun o değil ki
sadece para değildi bizim sorunlarımız eşim beni hep ezdi hiç sevgi vermedi eziyet etti bir mutlu gün yaşamadım onunla beraberken..
araftayım kızlar o kadar çaresizim ki bi tarafta ailem bi tarafta da eşim ve ailesi
beni anlayan düşüncelerime saygı duyan yok!!

herkes kendini düşünüyor
çok kötü hissediyorum

o kadar iyi anlıyorum ki seni ben boşanma davasını açtım mahkeme gününü bekliyorum inan şuan bile bana ailemde dahil birleş diyolar onlara dediğim tek şey benim yaşadıklarımda yanımdamıydınız ?? bu konu kapanmıştır beni boşanıyorum diye istemiyosanız çocuklarımla birlikte başımın çaresine bakarım deyip kapatıyorum konuyu açamıyorlar yeniden...

bu türlü adamlar asla değişmez emin oll aileside seni yeniden birleşmen için herşeye tamam diyolardır ama inanma güvenme senle yaşadıklarımızın çoğu şeyi aynı banada dedi ailesi borçları biz kapatacagız birleşin bebekler var arada falan diye ilk önce tamam ödeyin bitirin borçları tekrar düşünürüm dedim halen borç ödeyecekler...

sen kesin istemiyosan eşini hiç vakit kaybetmeden davanı aç canım. sen bekledikce herkes üstüne daha çok gelecektir..
ama hayır ben halen eşimi seviyorum boşanırsam üzülürüm diyosan açma dava falan...

birleşmeyi aklından geçiriyosan yeniden şans vereyim diye düşünüyosanda ilk önce ailesimi kendisimi bilemiyorum borçları kapatsınlar sen emin ol kapandığından borçların hepsinin bittiğinden daha sonra yeniden bir şans ver...
bir ihtimal düzelirmi belki düzelir bilemiyorum...
belkide düzelmez diye ben yanılıyorumdur...

şunu unutma bu hayat senin hayatın ne ailenin nede eşin ve ailesinin senin mutluluğun önemli olan Allah hakkında hayırlsını versin inş.

Uzaklaşınca herkesten biraz daha sakin kafayla düşündüm
ve gördüm ki ben bu evliliği kafamda bitirmişim
onunla olma fikri bana çok uzak canım

Anladım
Hakkında hayırlısı olsun Owner
Allah gönlüne göre versin bundan sonra
Sen çok iyi niyetlisin, bu niyeti suistimal edenler utansın

kızlar eğer kendi kararlarımı uygulayabilme özgürlüğüne sahip olsaydım şimdiye çoktan davayı açmıştım..
ama babamın gözünde arkamdan iş çeviriyorsun beni takmıyorsun pozisyonuna düşmek istemiyorum o yüzden bişey diyemiyorum ya zaten..
evet benim hayatım benim kararım ama kararıma saygı duyan yok
ben eşimi istemiyorum ona karşı sevgim bitti
aklımda hep bana yaşattığı sıkıntılar var
çok yeminler ediyor göz yaşları döküyor ama inandırıcı gelmiyor.
çevremde ki insanların bana acıyarak bakmasından aylardır ağlamaktan bıktım
elimden gelen hiç bişey yok bende kalbimden geleni yapıyorum dua ediyorum..
rabbim hakkımda hayırlısını versin..
onunla beraberken bana ara sıra aşkım demesi bile içimi titretirdi mutlu olurdum
şimdiyse hiç bişey ifade etmiyor..
bugünde konuştuk telde
kestirip attım son sözleri söyledim en sonunda tamam bi daha asla aramam sen arasanda bitti bu iş ailem borçlarımı bitiripte hadi bir araya gelin dediği zamanda da bende oda istemiyoruz diyecem dedi..
beni en çok yoranda kendi ailemle zıt düşünmem düşüncemi kararlarımı kabul ettiremem..
zorla mı gönderecekler anlamıyorum nasıl bir zihniyettir bu

kızlar eğer kendi kararlarımı uygulayabilme özgürlüğüne sahip olsaydım şimdiye çoktan davayı açmıştım..
ama babamın gözünde arkamdan iş çeviriyorsun beni takmıyorsun pozisyonuna düşmek istemiyorum o yüzden bişey diyemiyorum ya zaten..
evet benim hayatım benim kararım ama kararıma saygı duyan yok
ben eşimi istemiyorum ona karşı sevgim bitti
aklımda hep bana yaşattığı sıkıntılar var
çok yeminler ediyor göz yaşları döküyor ama inandırıcı gelmiyor.
çevremde ki insanların bana acıyarak bakmasından aylardır ağlamaktan bıktım
elimden gelen hiç bişey yok bende kalbimden geleni yapıyorum dua ediyorum..
rabbim hakkımda hayırlısını versin..
onunla beraberken bana ara sıra aşkım demesi bile içimi titretirdi mutlu olurdum
şimdiyse hiç bişey ifade etmiyor..
bugünde konuştuk telde
kestirip attım son sözleri söyledim en sonunda tamam bi daha asla aramam sen arasanda bitti bu iş ailem borçlarımı bitiripte hadi bir araya gelin dediği zamanda da bende oda istemiyoruz diyecem dedi..
beni en çok yoranda kendi ailemle zıt düşünmem düşüncemi kararlarımı kabul ettiremem..
zorla mı gönderecekler anlamıyorum nasıl bir zihniyettir bu

neden ailen bu kadar birleşmeni istiyor ki anlamıyorum doğrusu senin yaşadıklarını nasıl gözardı ederler bilemiyorum..
babanı al karşına konuş sen istemedikten sonra seni zorla göndercek değiller yaaa....
bilmiyolarmı ki boşanma kararı zaten çok zor verilen bir karardır evlilik çocuk oyuncagı değildir kii hadi evlenelim boşanalım diyelim.
bir şekilde onlarda ikna olacaklardır bence..
Allah yardımcın olsun canım

neden ailen bu kadar birleşmeni istiyor ki anlamıyorum doğrusu senin yaşadıklarını nasıl gözardı ederler bilemiyorum..
babanı al karşına konuş sen istemedikten sonra seni zorla göndercek değiller yaaa....
bilmiyolarmı ki boşanma kararı zaten çok zor verilen bir karardır evlilik çocuk oyuncagı değildir kii hadi evlenelim boşanalım diyelim.
bir şekilde onlarda ikna olacaklardır bence..
Allah yardımcın olsun canım
canım babamla 3,4 defa bu konuda konuştum her defasında azarladı beni
düşüncelerimi önemsemiyor sanki ben değil onlar yaşadı herşeyi
tek başımayım destek olabilecek kimsem yok
o kadar zor durumdayım ki anlatamam
bak sen en azından karar verebiliyorsun
benim kararlarımı umursayan kimse yok
ailesi bizim gelinimiz bizim namusumuz atacak halimiz yok diyormuş
neden bahsediyorlar yaa aylarca nerdelerdi
kumar parası verip owner sende evi geçindir borçları öde derken nerdeydi bunlar
herkes bişey söylüyor her kafadan bir ses çıkıyor en sonunda bana istemediğim şeyler yaptıracaklar
zorla yaptırırlar mı artık ondan bile emin değilim ama ailem zorla gönderirse bi daha yüzlerine bakmam silerim onları bu kadar net yani
adam istemiyorsan hiç dönme diyor gönül rızanla gel diyor defalarca istemiyorum dedim ama boşanma davasıda açmıyor bu ne perhiz bu ne lahana turşusu misali
herşeyi yalan baştan ayağa sahtekarlık bu bi dediği ötekini tutmuyor buna mı güvenip gidicem de çocuk yapıcam bide

owner senin yaşadığın her şeyi kumar hariç ben yaşadım evlenmeden öncede cok yalanı vardı nişanlıyken cok ayrılmaya kalktım ailem zorladı evlendım 1.5 ay evli kaldım neyse o tür bir ınsan ve belli yaşa gelmiş bazı kötü alışkanlıklar kazanmış yalannn kumarrr gibi seyler bırakılmıyor ve ben ayrıldım 3 ay oldu zorlukları mutsuzlukları oluyor cunkı ıyı bır gun gormeyıp bunları yasadıgını dusununce üzülüyorsun sende bu dönemi gecireceksin ama hergun mutsuz olmaktan belırlı bı zaman acı cekmek cok daha ıyı ne zaman ıstersen konusabılırız canım ... aile ne gelince dıycek lafım yok ... ALLAH senın için doğru olanı yazsın alnına

Son düzenleme:
Artık sorunların benden kaynaklandığını düşünmeye başladım..
eski konularımı okuyanlar bilir tamamen yanlış bir evliklik sonrasında gelen sıkıntı,yalanlar, gözyaşları vs..
bütün bunlara rağmen' birgün evliliğim biter 'diye hiç düşünmemiştim..
çok fedakarlık yaptım,çok emek verdim ama olmadı yaşananları engellemeye yetmedi yaptıklarım..
8 ay dayanabildim yaşatılanlara bütün hayatını kumara adamış bir insana bu kadar dayanabildim..

1,5 aydır ayrıyız baba evindeyim haftalarca hiç bir şekilde ailesi yada kendisi aramamıştı taa ki bi kaç hafta önce tüm eşyalarımı çeyizlerimi evden alıncaya kadar..sonradan ne olduysa aramalar sormalar yalvarmalar daha neler neler..
Başta babam olmak üzere ilk haftalarda ağlayınca( ki haliyle yuva yıkılmış) tepki gösteriyordu ailem,bu işin bittiğini bir daha onunla olmayacağımı söyleyip durdular..çok acı çektim çok ağladım yediremedim kendime ama bana yaşattığı sıkıntıları düşündükçe dahada az ağlamaya üzülmeye başladım..

evi terketmeme neden olan son olayda yine tüm maaşıyla artı çantamdan aldığı kredi kartımla kumar oynaması
kira,aidat,faturalar vs. hiç birini ödememesi
sıkışınca her zaman yaptığı gibi başını alıp gitmesi ve bardağı taşıran son damlada ona nasihat veren birazda tehdit eden abimi karakola şikayet etmesi oldu.onun yüzünden karakolluk olduk bu son nokta oldu işte..

kendimi ayrılık fikrine alıştırdım hergün daha az canım yanmaya başlamıştı atmıştım o bunalımı üzerimden
dilediğimce gezip tozuyordum eğleniyordum para hesabı yok kumar oynayan koca yok deyip mutlu ediyordum kendi mi

taa ki ailesi birden bire ne olduysa aramaya sormaya başladı.kendiside 2 haftadır peşimi bırakmıyor yalvarıyor ağlıyor..'kıymetini bilemedim,evet seni kullandım ne desen haklısın affet yıkılmasın yuvamız' diyor..'başımızı alıp bambaşka bir şehire gidelim'diyor..kumar borçlarımı ailem ödeyecek,tövbe ettim namaza başladım falan filan..
benim yinede kararım kesindi ayrılacaktım avukata vekalet bile vermiştim.numaramı değiştirmiştim..
ama şimdi beni zora sokan annem ve babam var
bir şans daha ver diyorlar beni anlamıyorlar.benim düzeleceğine dair inancım kalmadı..yapamam bununla olmaz diyorum..
bana 'sen çocuksun,küçüksün anlayamazsın senin kararların 3 günlük ileride pişman olursun' diyorlar..
o kadar çaresizim ki arada kaldım kafam allak bullak

fikir verin bana kızlar sağlıklı düşünemiyorum..

Affedilecek şeyler var affedilmeyecek şeyler var .kocanız hasta tedavi olması lazım veya ona sıfırdan hayatımıza başlayalım borçlarımızı ödeyelim ve kumarı silelim hayatımızdan diyebilirsiniz. Onun kısa yoldan zengin olma hayalinin olmayacağını ve gerçekleri göstermeniz lazım. Bu tür insanlara ancak destek olmanız lazım. Parasal yönden çaba ile bir yerlere gelebileceğinizi ikna etmeniz lazım...

o kadar yorgun hissediyorum ki kendimi 24 yaşındayım ama sanki koca bir ömür geçirmiş gibi yordu yaşadıklarım beni biri bana nasılsın dese iyiyim diyecek halim yok..kimseyle bişey konuşup paylaşmak istemiyorum gücüm tükendi anneme çok kızıyorum ama üzülüyorum da en çok üzülenlerden biride o kırıyorum zaman zaman onu ama bu ben değilim psikolojim çok bozuk sağlıklı düşünemiyorum..yine en çok yıpranan biz kadınlarız işte yaşayarak gördüm..oysa ki tek isteğim mutlu bir yuva güzel bir evlilikti..çok görüldü bu bana çok çırpındım fedakarlıklar yaptım teşekkürü böyleymiş ne yapalım..

herkes bişey söylüyor her kafadan bir ses çıkıyor en sonunda bana istemediğim şeyler yaptıracaklar
zorla yaptırırlar mı artık ondan bile emin değilim ama ailem zorla gönderirse bi daha yüzlerine bakmam silerim onları bu kadar net yani
adam istemiyorsan hiç dönme diyor gönül rızanla gel diyor defalarca istemiyorum dedim ama boşanma davasıda açmıyor bu ne perhiz bu ne lahana turşusu misali
herşeyi yalan baştan ayağa sahtekarlık bu bi dediği ötekini tutmuyor buna mı güvenip gidicem de çocuk yapıcam bide

Yıne de aılesı ıyı&kotu senı sahıplenıyor, ben de ortada ne adam&aılesı ne de evlılık var, hepsı mutlak butlanla gecersız...zamanında beraberkende hep hıssederdım; bana karsı tum tavırları hep sahte ve aba altından sopa gosterır sekıldeydı.... ' ayağını denk al ha ztn kart gelın aldık sen bızım ıcın onu mutlu ettıgın müddetçe varsın onun dışında sen ve sana aıt hıc 1 seyı onemsemıyoruz, saymıyoruz' tehdıdını hep uzerımde hıssettım sahsen...mesela en sonkı bayram zıyaretınde anası olacak kadın bana gıcığına dızıme dokuna dokuna' bak bılmem kım 35ınde kuma gıtmıs' deyıp laf sokuşturmuştu...bu kdr cahıl, ıgrenc bır aıleydı ıste...

Bir evliliği bitirmek kolay değil ama kendi kendini geçindirebilecek güçtesin anladığım kadarıyla, artık daha fazla kahrını çekme derim. Bir daha bu kadar cesaretin olmayabilir. Hayatını zindan etme.

Merhaba Owner...

Şu an içinde bulunduğun durum çok kritik ve karmaşık. Doğruyu ve yanlışı ayırt edemeyecek bir durumda olabilirsin.. Herkes sana fikirler sunacak fakat yaşayacak olan sensin...

İlk olarak önceliklerini belirle..Neleri kesinlikle evliliğinde istemiyorsun onlara netlik kazandır. Ve bu konuda evlilik danışmanıyla görüşerek bir karar vermeni tavsiye ederim. Bu sürede eşinle beraber gidin ve değişip değişmediğini görmüş olursun. Bence aklında hep bir soru işareti kalacağına, ilişkinize bir tamir fırsatı yaratabilirsin...Hemen barışmanı tavsiye etmem... Karar vermen için sakin bir sürece ihtiyacın var...

canım ben kararımı verdim şöyleki ben herkesten uzakta iki bebeğimle yanlız yaşıyorum belkide bu yüzden ailem fazla ısrar etmedi hoş bir süre ısrarları devam etti fakat kesin ve net tavrımı koydum diyecek birşey bulamadılar..

onlara dediğim bana elle tutulur bir yanını gösterin madem ben göremiyorum iyi yönlerini siz söyleyin düşündüler yokk onlarda farkına vardılar.. adam sıfır yokk iyi diyebilecegim hiçbir şeyi yokkkkk herkes farkındaydı arkadaşlarım birleşmem için çok yalvardılar onlarada dediğim böyle bir adamla siz olsanız devam edermiydiniz bana dedikleri biz çoktan boşanmıştık sen yine iyi dayandıı eee neden bana ısrar ediyosunuz o halde dedim sustular verecek cevap kalmadı kimsede..

hiç kimseye demedim davayı açtıgımı falan sadece avukatım şahit olarak ailemden birini istedi öylelikle öğrendi ailem davayı açtıgımı
her zaman dediğim birşey vardır ki biz kadınlar sonuna kadar mücadele ederiz hemen yılmayız vazgeçmeyiz baktık sonu yok o anda biter herşey...

ailen birşeyleri ya eksik biliyor sana geri dön diye ısrarcı oluyorlar yada halen senin eşini sevdiğini boşanınca çok mutsuz olacagını düşünüp birleşmeni istiyolar.. başka bir şey olamaz insan evladını mutsuz olacagı birşeye sürükleez onun için ısrarcı olmaz..

çok zorlu bir süreç bu ayrılma dönemleri karar dönemleri güçlü olmalısın bir karar veriyosan arkasında durmalısın ki herkes ciddi olduğunu anlasın..
senin hayatın bu neye karar verirsen artısıyla eksisiyle iyi düşün ona göre kararını ver canım..
inş. herşey senin için iyi olur...

sanırım psikolojik destek almak benim için en doğru olan şey şu aşamada
sağlıklı düşünemiyorum bir an kahkaha atarken 2 dk sonra ağlama krizlerine girebiliyorum..yaşadıklarım kolay şeyler değil sağlığımdan olmaktan korkuyorum..en doğru şeylerden biride zamana bırakmak olacak sanırım sabretmem lazım

Back