- 26 Temmuz 2015
- 6.661
- 9.347
- 198
- Konu Sahibi Aykadarguzel
-
Sizin mesleginiz ne merak ettimForumu aktif takip edenler ne demek istediğimi anlar diye düşünüyorum.
Öğretmenlik mesleği ile elbette bir derdim yok, ona birşey demem, diyemem ama bu tarz konuları açan ,bu tip evlilikleri devam ettirmeye çalısanlarda öğretmenler oldukça fazla. O yüzden şaşırmadım.
Oğlanı anca uyuttum da geldimSeninkiler ne?
Ya benim okul istisnai grupta. Şehrin en iyi ve köklü Anadolu lisesi, proje okulu. Öğretmenler hep yaşlı. Kadın öğretmenlerin eşleri genellikle iş adamı, doktor vs. Birikim dertleri yok, kafalarına göre harcıyorlar maaşlarını. Okulun bahçesi galeri gibi. Mercedesler, Audiler falan. Okulda en genç ve en fakir benim ahsjsjsj.Oğlanı anca uyuttum da geldim. 12 yıllık öğretmenler odası gözlemlerime göre genelde Anadolu’dan sosyo-ekonomik düzeyi alt ya da orta düzey olanlar bu mesleği seçiyor. Büyük bir çoğunluğu eş olarak asker/polis/öğretmen tercihinde bulunuyorlar. Maaş kartını da kocasına veren başka meslek grubundan insan tanımıyorum sende de vardır tespitler
Çok büyük hata yapmak üzeresin , senin bu ana kuzusu paragöz adamla sonun yok ki , neden hemen kanıyorsun , başına gelecekler belli yani..Merhaba arkadaşlar ben 3 ay evli kalmış bir kadınım. Yaklaşık 11 aydır da ayrıyız . Eşimin aşırı anneciliği yüzünden ve maaşıma el koymaya kalkması yüzünden. Evimi ayırdım. Anlaşmalı boşanalım dedik bir senenin dolmasını bekledik. Süre doldu ama boşanmadık eşimle bir kaç kez görüştüm beni sevdiğini ama bu şartlarda benimle olmayacağını söyledi. Benim sürekli annesini istemediğimi saygısızlık yaptığımı iddia ediyor vallahi billahi hiç bir kötü sözüm yok. Annesi sürekli benim kalbimi kırıyordu kendimi geri çektim eşim de annesini seçti güvenli liman olarak benim kötü kadınmışım. Şuan ayrıyız ama boşanmayı şuan için erteledim yani bilmiyorum belki bu süreçte bazı şeyleri idrak eder . Görüştüğümüzde bana sarıldı üzüldü yani beni sevdiğine eminim ama strese gelince ya da annesinin hatalarını söyleyince sinirlenip çekip gidiyor. Ne yapayım size bekleyeyim mi ? Bu arada halimden memnunum kız arkadaşımla kalıyorum ikimiz de memuruz maaşım gayet iyi. Toplu param da var. Ama eşimi de özlüyorum. Böyle ne olacak bilmiyorum…..
Aynen o maaş kartı meselesi çok fena zaten. Bu maaş kartı verme oranı düz memurda yok.Oğlanı anca uyuttum da geldim. 12 yıllık öğretmenler odası gözlemlerime göre genelde Anadolu’dan sosyo-ekonomik düzeyi alt ya da orta düzey olanlar bu mesleği seçiyor. Büyük bir çoğunluğu eş olarak asker/polis/öğretmen tercihinde bulunuyorlar. Maaş kartını da kocasına veren başka meslek grubundan insan tanımıyorum sende de vardır tespitler
Maaş kartı verme oranı ahsjsjjsjAynen o maaş kartı meselesi çok fena zaten. Bu maaş kartı verme oranı düz memurda yok.
Kız öyle demeeee istisnalar da var mesela ben adamın gözünü oyarım kartımı elimden alsaAynen o maaş kartı meselesi çok fena zaten. Bu maaş kartı verme oranı düz memurda yok.
Yine aynı şeyleri yaşamak istiyorsanız idrak olmasını bekleyin onun nikahı altında, onun soyadını taşıyarak . İnsanlar değişmez boşa zaman harcıyorsunuz. BoşanınMerhaba arkadaşlar ben 3 ay evli kalmış bir kadınım. Yaklaşık 11 aydır da ayrıyız . Eşimin aşırı anneciliği yüzünden ve maaşıma el koymaya kalkması yüzünden. Evimi ayırdım. Anlaşmalı boşanalım dedik bir senenin dolmasını bekledik. Süre doldu ama boşanmadık eşimle bir kaç kez görüştüm beni sevdiğini ama bu şartlarda benimle olmayacağını söyledi. Benim sürekli annesini istemediğimi saygısızlık yaptığımı iddia ediyor vallahi billahi hiç bir kötü sözüm yok. Annesi sürekli benim kalbimi kırıyordu kendimi geri çektim eşim de annesini seçti güvenli liman olarak benim kötü kadınmışım. Şuan ayrıyız ama boşanmayı şuan için erteledim yani bilmiyorum belki bu süreçte bazı şeyleri idrak eder . Görüştüğümüzde bana sarıldı üzüldü yani beni sevdiğine eminim ama strese gelince ya da annesinin hatalarını söyleyince sinirlenip çekip gidiyor. Ne yapayım size bekleyeyim mi ? Bu arada halimden memnunum kız arkadaşımla kalıyorum ikimiz de memuruz maaşım gayet iyi. Toplu param da var. Ama eşimi de özlüyorum. Böyle ne olacak bilmiyorum…..
Ben de öğretmenim ama hiç üzerime almıyorum valla. Bu profilin yanından bile geçmem. Evet ailem orta gelirli ama annemin hep kira geliri vardı, babam ona dokunmazdı. Ayrıca beni de elin adamına maaşı sayayım diye okutmadılar. (Bu aralar borç olduğu için çoğunu veriyorum o ayrı ahsjsjjs) Annem erkek kardeşimden çok kız olduğum için benim ekonomik özgürlüğümü düşünürdü, bunun bilincindeyim çok şükür. Eve iki haftada bir temizlikçi gelir, canım istemezse yemek yapmam, ailemin yanına gitmek için uçak bileti alırken sormam, aldıktan sonra haber veririm. Alışveriş yaparken onu ilgilendiren bir şey alıyorsam sorarım, genelde kargo gelince öğrenir ne aldığımı. İstediğim yerde yer içerim vs. Yani normal çalışan kadın standartı bunlar. Ama burada açılan öğretmen konularına bakıyorum, cidden içim kararıyor.Kız öyle demeeee istisnalar da var mesela ben adamın gözünü oyarım kartımı elimden alsaama şu bir gerçek öğretmen hanım kızlarımız genel olarak pasif ve ev hanımı gibi davranıyor , yani baktığımda memur havası yok çoğunda ( hava derken mesleki ağırlık) benim gözlemlerim bunlar
Not: Ben de öğretmenim
Aslında olması gereken sizin profiliniz, ben yeni evliyken eşim herseyi tekeline almaya çalıştı ama asla izin vermedim dik durdum, şimdi karışmaz ister eve temizlik için yardımcı alayım, ister köşeye para atıp biriktireyim karışamaz ( borcu var yardım ederim eşime o ayrı) yani demem o ki bu elin oğullarına yakayı başta verirsen yandın, bunu artık mecburi görevin olarak sana yüklüyorlar, hem ailesi hem kendisi bir güzel kullanıyorlar , ben eşime ve ailesine baştan sınır koymasaydım halim nice olurdu şimdiBen de öğretmenim ama hiç üzerime almıyorum valla. Bu profilin yanından bile geçmem. Evet ailem orta gelirli ama annemin hep kira geliri vardı, babam ona dokunmazdı. Ayrıca beni de elin adamına maaşı sayayım diye okutmadılar. (Bu aralar borç olduğu için çoğunu veriyorum o ayrı ahsjsjjs) Annem erkek kardeşimden çok kız olduğum için benim ekonomik özgürlüğümü düşünürdü, bunun bilincindeyim çok şükür. Eve iki haftada bir temizlikçi gelir, canım istemezse yemek yapmam, ailemin yanına gitmek için uçak bileti alırken sormam, aldıktan sonra haber veririm. Alışveriş yaparken onu ilgilendiren bir şey alıyorsam sorarım, genelde kargo gelince öğrenir ne aldığımı. İstediğim yerde yer içerim vs. Yani normal çalışan kadın standartı bunlar. Ama burada açılan öğretmen konularına bakıyorum, cidden içim kararıyor.
Ya ben sizin yorumlarınızı çok beğeniyorum hep mi nokta atışı olur. Kesinlikle katılıyorumHeheh. Adamda o maharet varsa yine iyi. Anakuzusu erkeklerin çoğunluğunda o konuda sıkıntılar var, annesi ile olan sağlıksız bağlarının ceremesi ordan da çıkabiliyor.
Ben de katılıyorum, 11 ay karısına dokunmadan nasıl zaman geçirebiliyor bu adam, normalde birbirini seven iki insanın o kadar ay buluşmasından sonra ateş çıkması gerekirdiYa ben sizin yorumlarınızı çok beğeniyorum hep mi nokta atışı olur. Kesinlikle katılıyorum
Bilmukabele, ben de sizin yorumlarınızı beğeniyorum... Pek matah gizli bişey değildi zaten, arkadaşlar iltifat etmiş sagolsunlar...sosyal psikolojinin temel ilkelerinden birinin burda genellenmis hali , kısaca paylaştım bir önceki sayfada.
Ben çalısmıyorum ve kocamın emekli maaşını aliyorumKız öyle demeeee istisnalar da var mesela ben adamın gözünü oyarım kartımı elimden alsaama şu bir gerçek öğretmen hanım kızlarımız genel olarak pasif ve ev hanımı gibi davranıyor , yani baktığımda memur havası yok çoğunda ( hava derken mesleki ağırlık) benim gözlemlerim bunlar
Not: Ben de öğretmenim
Ney uğruna?Bir “şey” uğruna ya Rab…
Sen daha çok küçüksün.Ney uğruna?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?