Boşanmak kötü bir şey mi ben kızıma bunun hesabını nasıl vereceğim?

Yazmışsınız ya bu sefer eskisi gibi üzülmedim, artık gücüm yok yoruldum diye son bir yılımı hatırlattınız bana (hala çok yorgunum).
Eşimle o geçimsizlik cenderesine ilk girdiğimiz zamanlar çok üzülürdüm düzelsin isterdim, sonra adım atmaktan yoruldum karşılık bekledim, bir sonraki aşama eşe öfke, son aşama o bahsettiğiniz üzülmeme hissi. O halleri bana bişey ifade etmemeye başlamıştı. Sanırım ruh belli noktadan sonra dengesini korumak adına duyarsızlaşıyor. Artık onu gözden çıkarmıştım çünkü yorulmuştum.

Çocuk kısmı için fikir veremeyeceğim çünkü anne değilim. Fakat uçaklarda bile can yeleğinizi önce kendinize sonra çocuğunuza takın derler. Siz ruhen sağlıklı olmazsanız çocuğunuz nasıl mutlu, kaliteli ve dengeli bir hayat sürebilir ki.

Ben ailelerin dağılmasına çok üzülüyorum, bir yandan da insanların kurdukları yuvada mutsuz olmasına da üzülüyorum. İnşallah evliliğinizdeki tıkanıklığı açarsınız.

Eski konularını hatırlamıyorum ama çocuk hasta olucak diye birşey mi var yani anlamadım napiyorsunuz hiç biyere gitmiyormusunuz çok değişik geldi bahaneniz
Uzak yol, soğuk memleket düzeni bozulunca deliren bir bebek ve pimpirikli doktor anne kombinasyonu benimki ama doğru ama yanlıl

Eşin haklı bir kere hasta oldu diye daha bi yere gitmeyecek mi çocuk. Babaanne dede onlar da yani bu kadar uzak olmayın. Bayram sonuçta. Eşten ayrı bayram mı olur bi onlara bi sizin ailenize giderdiniz birlikte.

bilmiyorum da soyle bi dusundum esim uzun bir yoldan gelmis o gelmeden once yemegi hazirlar evi toparlar onu beklerdim ve yazliga da geri donmezdim.burda yaptiginizi hos bulmadim.

Eşin haklı bir kere hasta oldu diye daha bi yere gitmeyecek mi çocuk. Babaanne dede onlar da yani bu kadar uzak olmayın. Bayram sonuçta. Eşten ayrı bayram mı olur bi onlara bi sizin ailenize giderdiniz birlikte.
Haklı olduğumu iddia etmiyorum durumumu anlatıyorum iç dökme gibi ama bu hale kolay gelmedim.

Bende tek gitmenizi kastetmiştim ama sizin işiniz cidden zor ve emek gerektiren bir iş. Yani bilemiyorum yok mu öyle sizi yönlendirebilecek bir büyük ya da arkadaş? Doktorsanız psikiyatr arkadaşınız yok mu size zaman ayırabilecek? Boşanabilecek bir kadınsınız. Maddi gücünüz yerinde ama siz dediniz ya o boşansın istiyorum. Bu cümleniz bile inatlaşma içeriyor sanki. Bilemiyorum...

Ne güzel demişsiniz adım adım bende o ruhsal durumlara girip çıktım. Bakmayın üzülmedim diyorum ama eve gelirken nöbetçi eczaneye girip sedatif birşeyler aldım kendime. Şu an gülümsüyorsam da inan

Yorumlarınızdan anladığım kadarıyla sizin evliliğiniz sanki ego savaşına dönmüş. Belki karakter, belki yaşantılar bilemiyorum ama bu şekilde bir yaşam bana çok yorucu geliyor. Umarım siz ve özellikle de kızınız için hayırlı kararlar alırsınız.

Biraz eski konularınıza baktım da, hem eşinize hem size gerçekten üzüldüm. Evlilik sizin için savaş alanı olmuş resmen. Halledilemeyecek sorunlar yok gibi duruyor her konuda ama devamlı kavgalısınız. Sanırım birbirinize tahammülünüz yok.

Belki de benim yok. eşim benim gibi birisini kimsenin çekmeyeceğini soru kızı için katlandığını söyleyip durur belki haklı belki haksız artık inanın umursamıyorum.

Ben evliliğin kolay gerçekleşmediğini biliyor kolay kolay bitmemesi gerektiğini düşünüyorum

Eski konularinizi okumadim ama sanirim birikmis artik bazi seyler sizde.
Bosanmis biri olarak sunu soyleyim ilk once, cocuk ilk zaman evet bir travma yasiyor ancak sonra durumu kabulleniyor. Kimseyi suclamiyor. Yine de birseyleri eksik oluyor.
ikincisi kac yillik evlisiniz bilmiyorum ama eger ikinizde de paylasmak yerine iktidar savasi varsa bence bosanmak yerine bir sure ayri yasayabilirsiniz. Bosanmak hic de kolay birsey degil cunku. Bosanmak en son dusunulecek sey olmali. Bicak kemige dayandiginda...

Biraz ayrı yaşayın şu adamın dırdırıbdan uzaklaşıp kafa dinleyin sonra ne yapacağınıza karar verirsiniz.

Çocuk her şeye şahit zaten kötülerse de kötülesin. Çocuklar aptal değiller inanın, babasının karakterini o da biliyordur.

Reactions: anu
Bence iyi bir babaysa eşiniz biraz daha düşünün. O çocuk çok eksiklik hissedebilir. İşiniz biraz stresli olduğu için bazı şeyleri kafanızda büyütüyor olabilirsiniz. Yoksa şu konudan boşanılmaz.

sevdigim bir sarki var, der ki:

"herkes bir seyler aldi goturdu benden..."
demem o ki, bosanmis aile cocuklarinin bir seyleri eksiktir ancak o eksiklikleri bereketle dolduracak sevgiye de gonulleri hazirdir.
cocugunuz icin korkmayin, eger ki ona sevmeyi ogretecek kadar gucluyseniz.
B baykus73

Reactions: anu
Allah razı olsun buna o kadar ihtiyacım vardı ki yıllardır babasız büyüdüğüm için onu da öyle yapmak istemediğim için bekledim ama artık onu büyütmeye yetecek kadar gücüm var. Bir kardeşi olamayacak annesi gibi tek büyümek zorunda kalacak bunlar beni üzen yoksa ben kocamdan sanırım çoktan geçtim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…