- 15 Şubat 2011
- 7.018
- 13.023
- 248
- Konu Sahibi dr_patoloji
-
ben bosanmis bir anne - babanin cocuguyum.Allah razı olsun buna o kadar ihtiyacım vardı ki yıllardır babasız büyüdüğüm için onu da öyle yapmak istemediğim için bekledim ama artık onu büyütmeye yetecek kadar gücüm var. Bir kardeşi olamayacak annesi gibi tek büyümek zorunda kalacak bunlar beni üzen yoksa ben kocamdan sanırım çoktan geçtim.
Çok teşekkür ederim evlatlarınızı sağlıkla büyütün. Boşanma sebebimiz ise tamamen farklı dünyaların insanı olmamız. O ataerkil bir aileden gelmiş Anadolu çocuğu bense izmirin havasını solumuş rahat büyümüş kimseye eyvallah etmemiş bir kadınım uyumsuzluk bizimkiben bosanmis bir anne - babanin cocuguyum.
bosanlis bir anneyim ayrica.
duygularinizi anliyorum.
lakin kendinizi sartlamayin, hayatin size ne getirecegini bilemezsiniz. ben de oyle sanardim; bugun oglumun bir kardesi ve icerisinde kahkahasi cinlayan bir yuvasi var.
ote yandan bosanma nedeninizi anlayamadim, o sebeple bu manada yorum yapamiyorum ancak sayet eminseniz dik durun. hic endise duymayin yarinlara dair.
Yuva dağıtmak kolay degil her yolu denedim dayanamıyorum diyorsan yapcak bir sey yok. Sen bu hayata bir kez geleceksin. Neyin hesabını vereceksin?? Bosanın her kisi bence karsı tarafın eksiklerini cocuklarına söylüyordur. Sen gerekli cabası gösterdim diyorsan kendine eziyet etmenin anlamı yok.İyi geceler, geçmiş bayramınız mübarek olsun arkadaşlar. Eski konularımı biliyorsunuz bilenler. Uzatmayacağım..... Bu on günlük bayram için beş altı ay evvel de eşimin memleketine gideceğiz dedik ama kızım daha öncesinde izmire giderken yolda hastalandı ve defalarca acillik olduk. Tatil resmen rezil oldu. Bende o yüzden gelemeyeceğini kızı tekrar hasta etmek istemediğimi söyledim. Pek istekli olmasa da tamam dedi kendi gitti ona da ben bişey demedim. Annemi görecem dedi. Bende kafamı dinlemek için annemin yazlığa geldim evimizle 20 dakka mesafede....Tam anlamı ile tatil için ben pazartesi sabahına kadar annemdeyim dedim tamam dedi. Bugün döndü kurban eti getirmiş onu hallet öyle geri dön dedi bende kızıda aldım eve geldik. Maksat baba kız vakit geçirsin akşam yazlığa döneceğim zira yarına planımız vardı. Neyse eve girdik surat beş karış buz dolabı gibi noluyor dedim. Kocan yoldan gelmiş aç mı tok mu sormuyorsun, hemen daha telefonda anana gideceğini diyorsun....bilmem ne..... Saydı da saydı. Tamam gitmiyorum dedim. Kalma sen git annene evlilik bağımız yok zaten,benim önem verdiklerime değer vermiyorsun (koca kişisi burda memlekete gelmedim diye sektirir) git anana doy falan filan. Çok sinirlendim ama kızımın yanında sesimi çıkarmadım topladım kızı koydum arabaya geldim yol boyu hüngür hüngür ağladım. Artık bazı şeyler netleşiyor ilk defa üzülmedim çok fazla,ilk zamanlar olsa nenolursa olsun kalırdım evde ama onun dırdırını dinleyeceğime giderim daha iyi dedim.(pazar akşamı evime döneceğim) evden çıkarken kararımı vereceğim.... Hanım dedi bana bu ya boşanma restiydi yada blöfü bilmşyorum. Ama şunları yazarken içün soğumuş ruhsuz ruhsuz yazıyorum. Şimdi sorum acaba hata mı ettim evden gitmekle birde boşanırsam ileride kızıma nasıl anlatacağım. Çünkü eşimi azıcık tanıdıysam beni ona kötüler. Çok çekiniyorum bundan. Aslında herşeyden ama ben iyice hastanelik oldum. Şimdiden cevaplar için teşekkürler.
Aaa sizi yorumlarınızdan biliyorum (hoşuma gider yorumlarınız), merakımı mazur görün ama siz evli değil miydiniz hatta yeni doğum yapmıştınızben bosanmis bir anne - babanin cocuguyum.
bosanlis bir anneyim ayrica.
duygularinizi anliyorum.
lakin kendinizi sartlamayin, hayatin size ne getirecegini bilemezsiniz. ben de oyle sanardim; bugun oglumun bir kardesi ve icerisinde kahkahasi cinlayan bir yuvasi var.
ote yandan bosanma nedeninizi anlayamadim, o sebeple bu manada yorum yapamiyorum ancak sayet eminseniz dik durun. hic endise duymayin yarinlara dair.
Eski konularinizida biliyorum.
Saniyorum esiniz cok kati kurallari olan biri.o zaten bu evliligi kafasinda bitirmis gibi.
Cocuklar herseyi cok iyi anliyor sizin onu onun sizi kotulemesiyle fikri degismez.cocuk yasananlara sahit zaten.
tesekkur ederim.Aaa sizi yorumlarınızdan biliyorum (hoşuma gider yorumlarınız), merakımı mazur görün ama siz evli değil miydiniz hatta yeni doğum yapmıştınız
Edit: sanırım bu ikinci evliliğiniz yorumunuzu tekrar okudum da, anladım durumu, mutluluklar dilerim
Çok teşekkür ederim evlatlarınızı sağlıkla büyütün. Boşanma sebebimiz ise tamamen farklı dünyaların insanı olmamız. O ataerkil bir aileden gelmiş Anadolu çocuğu bense izmirin havasını solumuş rahat büyümüş kimseye eyvallah etmemiş bir kadınım uyumsuzluk bizimki
adam haklı aksama karısının yanında yatmasını ister ve yine haklı yoldan gelmiş kim olursa olsun acmısım denir yemek verilir ne bekliyorsunuz ki hiçmi birşey ddemeyecek. kzısınız izmirde hasta olduysa ucakla gitseydiniz sonucta dede babannede var görmek isterler aynı sey sizin aileniz izmirde olsaydı ne yapardınız.ve yine adam haklı evlilik bagı kalmamısİyi geceler, geçmiş bayramınız mübarek olsun arkadaşlar. Eski konularımı biliyorsunuz bilenler. Uzatmayacağım..... Bu on günlük bayram için beş altı ay evvel de eşimin memleketine gideceğiz dedik ama kızım daha öncesinde izmire giderken yolda hastalandı ve defalarca acillik olduk. Tatil resmen rezil oldu. Bende o yüzden gelemeyeceğini kızı tekrar hasta etmek istemediğimi söyledim. Pek istekli olmasa da tamam dedi kendi gitti ona da ben bişey demedim. Annemi görecem dedi. Bende kafamı dinlemek için annemin yazlığa geldim evimizle 20 dakka mesafede....Tam anlamı ile tatil için ben pazartesi sabahına kadar annemdeyim dedim tamam dedi. Bugün döndü kurban eti getirmiş onu hallet öyle geri dön dedi bende kızıda aldım eve geldik. Maksat baba kız vakit geçirsin akşam yazlığa döneceğim zira yarına planımız vardı. Neyse eve girdik surat beş karış buz dolabı gibi noluyor dedim. Kocan yoldan gelmiş aç mı tok mu sormuyorsun, hemen daha telefonda anana gideceğini diyorsun....bilmem ne..... Saydı da saydı. Tamam gitmiyorum dedim. Kalma sen git annene evlilik bağımız yok zaten,benim önem verdiklerime değer vermiyorsun (koca kişisi burda memlekete gelmedim diye sektirir) git anana doy falan filan. Çok sinirlendim ama kızımın yanında sesimi çıkarmadım topladım kızı koydum arabaya geldim yol boyu hüngür hüngür ağladım. Artık bazı şeyler netleşiyor ilk defa üzülmedim çok fazla,ilk zamanlar olsa nenolursa olsun kalırdım evde ama onun dırdırını dinleyeceğime giderim daha iyi dedim.(pazar akşamı evime döneceğim) evden çıkarken kararımı vereceğim.... Hanım dedi bana bu ya boşanma restiydi yada blöfü bilmşyorum. Ama şunları yazarken içün soğumuş ruhsuz ruhsuz yazıyorum. Şimdi sorum acaba hata mı ettim evden gitmekle birde boşanırsam ileride kızıma nasıl anlatacağım. Çünkü eşimi azıcık tanıdıysam beni ona kötüler. Çok çekiniyorum bundan. Aslında herşeyden ama ben iyice hastanelik oldum. Şimdiden cevaplar için teşekkürler.
Tamam ben suçluyum, ben karşılamadım, gönlünü hoş tutmadım ama on gündür kızını görmeyen adam bizi bugün hiç aramadı ve/veya gelmeye tenezzül etmedi ne diyeyim daha ki ben. Suçlu bensem bebeğin günahı ne???
Saolun her zaman gösterdiğiniz destek için teşekkürler. Benim içimden geçenleri ama söyleyemediklerimi dile getiriyorsunuz. Melankolik olmak yerine keşke biraz daha realist olmayı becerebilsem.Ben açıkçası ilişkilerde suç,hata vb aramam, görmem. İçinizden gelmiyorsa gelmemiştir bu kadar. Eşiniz hanzo olduğu için tükenmişsiniz, içinizden de sevgi kelebeği olmak gelmemiş, bu kadar. Bunda suç,günah,hata yok.
Tamam ben suçluyum, ben karşılamadım, gönlünü hoş tutmadım ama on gündür kızını görmeyen adam bizi bugün hiç aramadı ve/veya gelmeye tenezzül etmedi ne diyeyim daha ki ben. Suçlu bensem bebeğin günahı ne???
Ağzınıza sağlık. Ben de her insanın evlenmemesi gerektiğini düşünenlerdenim. Özgürlüğüne düşkün, sorumluluk alamayan, empati ve iletişim kuramayan insanlar evlenmesin.Eski konularınızı okumadım, okumayacağım da çünkü madem eskiyi geçip bugün berabersiniz benim içinde eskiyi bilmenin anlamı yok. Bu farklı dünyalara ait olma durumu evlenmeden öncede vardı değil mi ? Bilerek evlendiniz, bir de bebeğiniz oldu, sizi incitmek istemiyorum, inanın maksadım bu değil ancak boşanmış bir çiftin çocuğuyum, çareler tükenmeden boşanmak bana sorumsuzluk gibi geliyor. Şu yaşadığınız olayda eşiniz haklı mesela, ayrı gayrı bayram olmaz o bir yana, eşiniz gelmeden dönüp onu karşılasaydınız bu tatsızlığı yaşamayacaktınız. Bu ataerkillik , eşe itaat falan değildir sadece insanlıktır, kendinizi modern dünyanın özgür kızı hikayesiyle kandırmayın, öyle bir dünya yok, evlilik birlikte yaşamak ve bunun içinde özgürlük yok gerçek bu.
Çocuk açısından bakarsak, ben bugün 40 yaşında bir insan olarak anneminde babamın da hatalarını biliyorum, boşanmaları onlar için en doğrusuydu ama bugün baktığımda sırf sizin gibi ayrı dünyaların insanı olan iki kişinin bir araya gelip dört çocuk yapacak kadar sorumsuz olduklarını görebiliyorum. Egoları yüzünden bize çok şey yaşattılar, annem tam bir anadolu kadınıydı, bize kol kanat gerdi, bu boya getirdi, emeği hakkı çoktur, hep de haklı görmüşümdür annemi ama bu musalla taşında babama sarılıp gömülmeden beş dakika daha koklayayım diye verdiğim çabayı değiştirmiyor. Bu farklılıklar ben doğmadan düşünülmeliydi, ondan sonraki aşamalarda annemde babamda uyuşmanın yolunu bulmalıydı. Bir evlilikte şiddet, aldatma, kumar, uyuşturucu vs... yoksa boşanmak en son çare olmalı, canımlı cicimli evlenip, bir de çocuk yapan insanlar yani bir dönem pekala anlaşabilmiş insanlar her yolu denemeden mahkeme kapısına gitmemeli diye düşünüyorum ya da hissediyorum bilemiyorum annemde babam da öldüler ama ben hala ikisinin bir arada olduğu aile resimlerine bakıyorum, elimde değil onları ayrı düşünmek. Dünyanın sonumu boşanmak tabi ki değil sadece çocuğun duyguları böyle işte....
İnşallah benim kızımda o kadar olgun bir birey olur onu yetiştirebilirimCocuga hesap vermek nedir ya. Cevremde o kadar bosanan var, biri bile cocugu elini beline koyup vay efendim sen babamdan neden bosandin demedi. Mesela esimin annesi de babasi da sacma bir nedenden bosanmis, keyiflerine yuvalarini bozmuslar. Esim bir kere bile onlari suclamadi, oyle gerekiyormus dedi. Cocuklar asil annelerinin mutlu olmadigi ailede mutsuz olurlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?