Boşanmak kötü bir şey mi ben kızıma bunun hesabını nasıl vereceğim?

dr_patoloji

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
2 Aralık 2012
452
284
123
İyi geceler, geçmiş bayramınız mübarek olsun arkadaşlar. Eski konularımı biliyorsunuz bilenler. Uzatmayacağım..... Bu on günlük bayram için beş altı ay evvel de eşimin memleketine gideceğiz dedik ama kızım daha öncesinde izmire giderken yolda hastalandı ve defalarca acillik olduk. Tatil resmen rezil oldu. Bende o yüzden gelemeyeceğini kızı tekrar hasta etmek istemediğimi söyledim. Pek istekli olmasa da tamam dedi kendi gitti ona da ben bişey demedim. Annemi görecem dedi. Bende kafamı dinlemek için annemin yazlığa geldim evimizle 20 dakka mesafede....Tam anlamı ile tatil için ben pazartesi sabahına kadar annemdeyim dedim tamam dedi. Bugün döndü kurban eti getirmiş onu hallet öyle geri dön dedi bende kızıda aldım eve geldik. Maksat baba kız vakit geçirsin akşam yazlığa döneceğim zira yarına planımız vardı. Neyse eve girdik surat beş karış buz dolabı gibi noluyor dedim. Kocan yoldan gelmiş aç mı tok mu sormuyorsun, hemen daha telefonda anana gideceğini diyorsun....bilmem ne..... Saydı da saydı. Tamam gitmiyorum dedim. Kalma sen git annene evlilik bağımız yok zaten,benim önem verdiklerime değer vermiyorsun (koca kişisi burda memlekete gelmedim diye sektirir) git anana doy falan filan. Çok sinirlendim ama kızımın yanında sesimi çıkarmadım topladım kızı koydum arabaya geldim yol boyu hüngür hüngür ağladım. Artık bazı şeyler netleşiyor ilk defa üzülmedim çok fazla,ilk zamanlar olsa nenolursa olsun kalırdım evde ama onun dırdırını dinleyeceğime giderim daha iyi dedim.(pazar akşamı evime döneceğim) evden çıkarken kararımı vereceğim.... Hanım dedi bana bu ya boşanma restiydi yada blöfü bilmşyorum. Ama şunları yazarken içün soğumuş ruhsuz ruhsuz yazıyorum. Şimdi sorum acaba hata mı ettim evden gitmekle birde boşanırsam ileride kızıma nasıl anlatacağım. Çünkü eşimi azıcık tanıdıysam beni ona kötüler. Çok çekiniyorum bundan. Aslında herşeyden ama ben iyice hastanelik oldum. Şimdiden cevaplar için teşekkürler.

Bosan diyemem evinin durumunu bilmiyorum ama senden ilgi beklemiş ve açıkça belli etmiş sanki kirilabilirsiniz tabi ama gitmeseymissiniz kafanızda netlestirmeden

Kiziniza gelince belki yaninda ister özler bir arada yasamak isteyebilir elbette ama buyudugu zaman seni anlayacagini dusunuyorum ve suclayacagini zannetmiyorum

Izmir'e arabayla değil de uçakla gidemez miydiniz? Çocuk babaannesini görseydi iyi olurdu sanki. Bir de sizin daha önce yazlıkla ilgili tartışmanız olmuştu yanlış hatırlamıyorsam. Hassaslaşılan mevzularda göze batmamak taraftarıyımdır. Eşinizin çok net bir isteği varken siz hala orda planımız vardı demişsiniz ki daha eve gelmeden telde. Ters durum olsa siz de eşinize kızardınız eminim.
Eşinizden önce siz kafanızda bitirmişsiniz de cesaret edemiyorsunuz gibi geliyor bana. Kızınızla ilgili çok üzülmeyin eger ki durum oraya gelirse. Yeni duruma baştan üzülür ama sonra adapte olur. Babası da eğer boşanmayı kendisi isterse sizi kötüleyemez zaten zira açıklama yapma durumunda olan o.

Haksız sayılmazsınız ama artık o kadar beni kırıp incitti ki artık yok saymak daha kolayıma geliyor. Evliliğimizin ilk günlerinde olsa belki çok çokkkk daha dikkat ederdim ama gücüm yok.

Birde babaanne onbeş gün evvel yanımızdaydı görmedi değil. Sırf hasta olacağını bildiğim için gitmedim çünkü bağışıklık sistemi bu ara düşük henüz 22 aylık

Senin konularını biliyorum. Eşinle çok farklısınız bence. İnşallah en doğru kararı verirsiniz.

Haksız sayılmazsınız ama artık o kadar beni kırıp incitti ki artık yok saymak daha kolayıma geliyor. Evliliğimizin ilk günlerinde olsa belki çok çokkkk daha dikkat ederdim ama gücüm yok.
İkiniz de karakter olarak çatışan insanlarsınız galiba? Eşinizin de pek alttan alma özellği yok bu da bir bayan için yıpratıcı oluyor haklısınız.

Eski konularinizi bilmedigimden bu duruma gore yorum yapicam.kv nize gidebikirdiniz yine de.anladigim kadariyla sizin aileniz yakin onlar uzakta oturuyor.kiziniz hasta olacak diye hic mi yolculuk yapmayacaksiniz.ben olsam giderdim sanirim .oraya gitmek surekli problem oluyorsa ve sen annenlerle rahatca beraber oluyorsan bu sikinti olur evlilikte.esin yokken annenlere gitmissin en azindan esin geldi diye donebilirdin mesela.esin eti bahane etmis donmeni istemis sen de hala geri doncem deyince bozulmus.bu tarz sorunlar surekli oluyorsa aranizda sikinti olur.baska sikintilar varsa bilemem ama bunun icin bosanma dusunulmez bana gore

Senin konularını biliyorum. Eşinle çok farklısınız bence. İnşallah en doğru kararı verirsiniz.
Teşekkür ederim ama işte o kararı nasıl vereceğim istitorum ki o boşasın beni ben yaptı olmayayım diye uğraşıyor gibi tavırlarım bunu fark etmeye başladım.

Birde babaanne onbeş gün evvel yanımızdaydı görmedi değil. Sırf hasta olacağını bildiğim için gitmedim çünkü bağışıklık sistemi bu ara düşük henüz 22 aylık
O zaman eşinizin tek takıntısı yine yazlık meselesi bu durumda. Bulduğu fırsatta oraya gidiyor diye düşünüp kendini dolduruyor muhtemelen

Bu durumda evet siz haklısınız ama dört senedir birbirini yiyen bir çiftiz ne zaman mumu dikecez onu merak ediyorum ve şu an keyfim gayet yerinde. Bu hiçte iyi bir durum değil.

Önceki konularınızı bilmiyorum, sadece bu konuda yazdıklarınıza bakarak sanki eşinizin ailesinin yanına gitmeyip, kendi ailenizin yanına bayağı istekli gitmişsiniz. Hatta eşinizin gelişini de pek önemsememişsiniz. Sanırım ben de bozulurdum eşinizin yerinde olsam. Belki öncesi vardır o yüzden sizi kırmak istemediğim için susuyorum.

Eski konularınızı bilmiyorum onlardan bağımsız yorum yapıcam,boşanmak istiyorsanız boşanın,ama boşanma konusunda tam emin değilseniz sihirli değnekle düzelemeyeceğine göre biraz verimkar olmalısınız.eşiniz çocukla zor olacağı için tek gitmiş ailesine sizde ailenizle kalmışsınız,döndüğnde tekrardan yazlığa gitmek yerine tatilde eşinizle vakit geçirmek istiyormuş gibi davransaydınız tartışma çıkarmıydı yine,eşinizin yerine kendimi koyduğumda uzak yoldan eve dönmüşüm eşim benimle kalmak yerine annesinin yazlığına geri dönse bozulurum,onun için önemim olmadığını düşünürüm.

Teşekkür ederim ama işte o kararı nasıl vereceğim istitorum ki o boşasın beni ben yaptı olmayayım diye uğraşıyor gibi tavırlarım bunu fark etmeye başladım.
Açıkçası konularınızda bende bunu hissediyorum. Bu sorunu bir psikoloğa danışarak çözseniz? Ego çatışması yüksek gibi sizin ilişkinizde ama ego problemi olan eşiniz gibi duruyor.

O zaman eşinizin tek takıntısı yine yazlık meselesi bu durumda. Bulduğu fırsatta oraya gidiyor diye düşünüp kendini dolduruyor muhtemelen
Büyük ihtimalle kocanla ilgilen, kocana bak, yalnız bırakma...... Vs dedikçe daha da soğuyorum yapacağım varsada yapmıyorum.saçma salak bir durum gerçekten elle tutulur birşey yok. O kadar zor ve inadız ki. Gecelerce yavrum için ağladım babası ile büyüsün diye onun boşanma taleplerini ağlaya ağlaya red ettim ama olmayınca olmuyor onu anlıyorum artık.

Eski konularını hatırlamıyorum ama çocuk hasta olucak diye birşey mi var yani anlamadım napiyorsunuz hiç biyere gitmiyormusunuz çok değişik geldi bahaneniz

Ya kusura bakma ama siz gerçekten çok uyumsuz gibisiniz.

Açıkçası konularınızda bende bunu hissediyorum. Bu sorunu bir psikoloğa danışarak çözseniz? Ego çatışması yüksek gibi sizin ilişkinizde ama ego problemi olan eşiniz gibi duruyor.
Psikoloğu da denedik hatta beraber gittik ama psikolog önünde öyle bir tartışmaya tutuştuk ki kadın bakakaldı. Ben tek gitmeyi çok istiyorum o bayana ama inanın çalışma saatleri ve kızın bakımı için kendime bile zaman ayıramıyorum uzman olmama sekiz ay kaldı tez falan derken kafayı yemek üzereyim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…