-
- Konu Sahibi limoncicegi2
Ne ona varım diyecek cesaretim var nede diğerine. Babamda tipki benim gibi çok mutsuzdu evliliginde ve yilllarca bizden nefret ettiğini evlendiğine çocuk yaptığına köpekler gibi pişman olduğunu baş bas bağırarak her gün bizi döverek yaşadı. Ve annemde ona sımsıkı yapışmış asla bırakmadi. Annemde eşim gibi çok iyiydi herseyini sineye çekiyordu. O yüzden birakip gitmeyede cesaret edemedi babam ve acısını bizden çıkardı ne kendi mutlu oldu nede bize güzel bı çocukluk verebildi ve en sonunda daha 60 a gelmeden kanserden öldü. Onun gibi olmak istemiyorum.onceden babamdan nefret ederdim ama onla aynı seyleri yaşadıkça ona çok üzülüyorum onun nasıl bir kapana kisildigini çok iyi anlıyorum. Ve gün geçtikçe ona donusecegim böyle olursa. O bosansaydi bizde kendide çok daha mutlu olacaktı belki.
Demiş ya gözüm dışarı kaymaya başladı, başkalarından etkilenmeyen başladım diye. Çocuk falan sorumluluk da ağır gelmiş. Çocuğu da atıp bekar gibi hayatını yaşamak istiyor.
Öyle oluyor biliyorum . Çocuğuma şuana kadsr çok emek verdim zor bir gebelik ve çok zor bı yeniddogan dönemi geçirdik halada çok zor bir çocuk. Babasinda kalinca beni kendisi için hiç bir çaba sarfetmemis doğurup atıp kaçmış sanmasini asla istrmem . Babada kalsa bile sık sık görururm ama başka şehirde olurlsr yuksek ihtimalle. Öyle olunca ayda bir ancak görürüm. Zamanla bu kadsr az görüşmeyle zaten bağ filan kalmaz. Bu kadar gommekten ziyade çocuğu tam zamanlı kreşe ver aksamlarida 2-3 saat oyalayip yatirirsin yapilamayacak birşey değil gibi cümleler duymak isterdimSokaktaki kedi bile yavrusunu bırakmıyor limoncicegi..dokunmaya kalkınca üstüne saldırıyor. Ayrıca babasına bırakıp gidesim var diyince de çocuğun çilesini tek başına babasına yıkmış olmuyor musun? :) Ne mana?
Çocuk bı zarar görmüyor sadece neşeli bir ortam göremiyor yeterince.mutsuz bir anne görüyor.boyle olmaması için en doğru şeyleri yapmaya çalışıyorum zaten!Valla ciddi ciddi yazmışsınız ama benim nazarımda hiç ciddiye alınacak bir taraf yok. Cesaretiniz varsa bırakır o çocuğa büyük iyilik yaparsınız
Sonra çocuk gibi mizmizlanip merhamet dilenmek yok ama.
Siz en iyisi profesyonel destek alın ben kelimelere hakim olamayacağım
Sizin seks keyfiniz beni hiç ilgilendirmiyor. Oturduğum yerden 2.5 yaşında çocuğun hakkettiği ilgiyi göremediğine üzüldüm çok zorlamayın sayfayı aile bakanlığına bildirim sanılanın aksine zarar gören çocuğun peşini bırakmıyorlar
Öyle oluyor biliyorum . Çocuğuma şuana kadsr çok emek verdim zor bir gebelik ve çok zor bı yeniddogan dönemi geçirdik halada çok zor bir çocuk. Babasinda kalinca beni kendisi için hiç bir çaba sarfetmemis doğurup atıp kaçmış sanmasini asla istrmem . Babada kalsa bile sık sık görururm ama başka şehirde olurlsr yuksek ihtimalle. Öyle olunca ayda bir ancak görürüm. Zamanla bu kadsr az görüşmeyle zaten bağ filan kalmaz. Bu kadar gommekten ziyade çocuğu tam zamanlı kreşe ver aksamlarida 2-3 saat oyalayip yatirirsin yapilamayacak birşey değil gibi cümleler duymak isterdim
Ama kadın kadından nefret ediyor. Benimle aynı duyguları yaşayan binlerce kadın olduğuna eminim ama ifade dahi edemiyorlar bu linçten korktukları için.
Kocandan boşanmak bizi alakadar eden bişi değil senin bilceğin bişi biz çocuk konusuna takıldık kusura bakma dünyaya gelmeyi o istemedi siz onu rabbimden istediniz o da size armağan ettiÖyle oluyor biliyorum . Çocuğuma şuana kadsr çok emek verdim zor bir gebelik ve çok zor bı yeniddogan dönemi geçirdik halada çok zor bir çocuk. Babasinda kalinca beni kendisi için hiç bir çaba sarfetmemis doğurup atıp kaçmış sanmasini asla istrmem . Babada kalsa bile sık sık görururm ama başka şehirde olurlsr yuksek ihtimalle. Öyle olunca ayda bir ancak görürüm. Zamanla bu kadsr az görüşmeyle zaten bağ filan kalmaz. Bu kadar gommekten ziyade çocuğu tam zamanlı kreşe ver aksamlarida 2-3 saat oyalayip yatirirsin yapilamayacak birşey değil gibi cümleler duymak isterdim
Ama kadın kadından nefret ediyor. Benimle aynı duyguları yaşayan binlerce kadın olduğuna eminim ama ifade dahi edemiyorlar bu linçten korktukları için.
He dışarıdakiler de buket çiçekle bekliyordu zaten
Çocuk bı zarar görmüyor sadece neşeli bir ortam göremiyor yeterince.mutsuz bir anne görüyor.boyle olmaması için en doğru şeyleri yapmaya çalışıyorum zaten!
Buket cicek umut edilmiyor zaten, daha cokgibi geldi
Boşanın ve çocugu babada bırakın. Hayatınızı yaşayın ama bir gün yaşadığınız hayattan da sıkılıp geri gelirseniz evladınızı asla bulamazsınız. Buna dayanabilecekseniz bence durmayın.Malesef yine bencilce yaptığım birşey.kendimi anaç sanmıştım.ama hayır ben kabul ediyorum son derece bencil ve kendi için yaşamak isteyen biriyim o yüzden başkası için çabalamak beni çok mutsuz ediyor. Evladım bile olsa..
Sonuna kadar haklısın. Bende bu hakkım var demiyorum. Ama bu noktadan sonra en doğru adımları atmak istiyorum.Şunu çözemedik toplumca
Çocuk mutlu olmak için yapılmaz. Öyle bir şey değil. Pasta değil oyuncak değil iyi bir film ya da hobi değil canımız istediğinde bizi mutlu etsin istemediğinde amaaan püf diyelim. Mutlu olmak için başka yollar varken lütfen artık çocukları şu mutluluk yalanına alet etmeyin ya
Çocuk zaten mutlu ebeveynler mutlu bir aile ortamı varsa bu mutluluğu paylaşmak için çoğaltmak için yapılır en fazla doğacak hiçbir çocuğun elinde sihirli değnek yok olumsuzlukları olumluya çevirecek
Evlilikte cinsellik önemli yaşınız genç şikayetlerinizde haklı olabilirsiniz ama çocuğunuzu dünyaya getirmeyi seçen sizsiniz ve şimdi ona alıp memnun kalmadığınız bir eşya muamelesi yapmaya hakkınız yok bence
Ne kadar acı kii o bağı koparan annesi olcakÖyle oluyor biliyorum . Çocuğuma şuana kadsr çok emek verdim zor bir gebelik ve çok zor bı yeniddogan dönemi geçirdik halada çok zor bir çocuk. Babasinda kalinca beni kendisi için hiç bir çaba sarfetmemis doğurup atıp kaçmış sanmasini asla istrmem . Babada kalsa bile sık sık görururm ama başka şehirde olurlsr yuksek ihtimalle. Öyle olunca ayda bir ancak görürüm. Zamanla bu kadsr az görüşmeyle zaten bağ filan kalmaz. Bu kadar gommekten ziyade çocuğu tam zamanlı kreşe ver aksamlarida 2-3 saat oyalayip yatirirsin yapilamayacak birşey değil gibi cümleler duymak isterdim
Siz çocuğa başınıza musallat olmuş bir bela gibi bahsederseniz alacağınız cevaplar bunlar olur. Çocuğunu bırakmak istemeyen ama tek başına büyümekten korkan anneye yazılacak şeyler çok farklı olurdu.Öyle oluyor biliyorum . Çocuğuma şuana kadsr çok emek verdim zor bir gebelik ve çok zor bı yeniddogan dönemi geçirdik halada çok zor bir çocuk. Babasinda kalinca beni kendisi için hiç bir çaba sarfetmemis doğurup atıp kaçmış sanmasini asla istrmem . Babada kalsa bile sık sık görururm ama başka şehirde olurlsr yuksek ihtimalle. Öyle olunca ayda bir ancak görürüm. Zamanla bu kadsr az görüşmeyle zaten bağ filan kalmaz. Bu kadar gommekten ziyade çocuğu tam zamanlı kreşe ver aksamlarida 2-3 saat oyalayip yatirirsin yapilamayacak birşey değil gibi cümleler duymak isterdim
Allahım isyan etmiyorum ama şuna çocuk vereceğine tüp bebek kuyruğunda bekleyenlere verseydin ya. Tövbe tövbe.
Anne değilim. O yüzden seninle aynı duyguları yaşayamam. Buradan gelecek herhangi bir linç korkusu ile de hic cevaplarimi değiştirmem. Ama evde bir kedim var. Onu evde yalnız bırakıp bir gece bir yere kalmaya bile gitmiyorum. Sorumluluk hissi ağır basıyor. Terkedilmiş hisseder mi, mamasını suyunu devirip aç kalırsa, ya strese girerse diye.. hastalanınca sabaha kadar başında bekliyorum. Şimdi tatile gideceğim ve onu kabul edecek oteller araştırıyorum. Ve ben bunu kedi için yapıyorum. Kanimdan canımdan evladım için değil. Bu düşüncelerle sağlıklı bir çocuk zaten yetistiremezsin. Bence de en iyisi babasıyla mutlu büyüsün. 30 sene sonra o bir yetişkin, sen yaşli bir kadın olduğunda kapını açsın sana sevgi göstersin diye beklersin. Ama o senden uzaklaşmış olur bilesin.Öyle oluyor biliyorum . Çocuğuma şuana kadsr çok emek verdim zor bir gebelik ve çok zor bı yeniddogan dönemi geçirdik halada çok zor bir çocuk. Babasinda kalinca beni kendisi için hiç bir çaba sarfetmemis doğurup atıp kaçmış sanmasini asla istrmem . Babada kalsa bile sık sık görururm ama başka şehirde olurlsr yuksek ihtimalle. Öyle olunca ayda bir ancak görürüm. Zamanla bu kadsr az görüşmeyle zaten bağ filan kalmaz. Bu kadar gommekten ziyade çocuğu tam zamanlı kreşe ver aksamlarida 2-3 saat oyalayip yatirirsin yapilamayacak birşey değil gibi cümleler duymak isterdim
O zaman şöyle diyeyim, gerçekten o çocuğu hakeden, doğurduğuna pişman olup başından atmak istemeyecek insanlara versin Rabbim.Yanlış bir değerlendirme yapıyorsunuz. O kuyruklarda bekleyen ve sonrasında dünyaya gelen çocuğuna ilgisiz olan insanlar da var. Hatta çocuklar dünyaya geldikten sonra, "Ben herşey çok güzel olacak sanıyordum; hayal ettiğim gibi değilmiş vb" diyerek; evliliğini bitirenler de var.