Boşanmak istiyorum ama yapamıyorum lütfen okuyun

😐 Malesef yine bencilce yaptığım birşey.kendimi anaç sanmıştım.ama hayır ben kabul ediyorum son derece bencil ve kendi için yaşamak isteyen biriyim o yüzden başkası için çabalamak beni çok mutsuz ediyor. Evladım bile olsa..
Çok üzüldüm. Özellikle bebeğinize.
Keşke psikoloğa vs gitseniz.belki farklı düşünmenize rahatlamanıza yol açar.

Bence sen boşansan da mutlu olamazsın çünkü hep daha fazlasını istiyorsun gibime geldi. Boşansan çocuk da yanında kalsa özlemini çektiğin bekar hayatını cinselliği yine istediğin gibi yaşayamacağını düşünüyorsun. Çünkü ‘çocuk sorumluluğu’ var. Bekar bir kadın olsan da annelikten istifa edemezsin değil mi? O yüzden sanki çook normalmiş gibi eşim başka şehire gider ben de ayda bir görürüm diyorsun. Tamam hadi psikolojin çok berbat, mutsuzsun. Çocuklu hayat seni bunalttı. Boşandın çocuk babada kaldı elin rahatladı.. bir anne olarak hiç mi özlemeyeceksin kokusunu? Niye boşansam da yakın yerlerde yaşarız gene sık sık görürüm kızımı diyemiyorsun? Kızını sevdiğini düşünüyorsan gerçekten nasıl amaan kreşe ver sonra oyala bitti gitti, ayrılırsam daxayda yılda bir görürüm diyebiliyosun? Aklım tutuldu ya. Sana bir şey diyeyim sen kızını sevmiyorsun, eşini de hiç sevmemişsin cinsel sorunlarınız da tuzu biberi olmuş.

Sen sadece kendi hayatını yaşamak istiyorsun belli. Cesaretlenmete ihtiyacın var. Benim hayat görüşüme kesinlikle uygun değil anneliğe dair yaptığın yorumlar, düşünceler. Bir çocuğun yanı her daim annesinin yanıdır derim hep ama senin yazdıklarını görünce bu çocuk seninle büyümemeli diyorum. Beni oyalamak zorunda hisseden, benimle bir paylaşımı olmayan bir anne istemezdim.

Anneliğe dair değişebileceğini düşünüyosan yani çocuğunun kişisel gelişimine değer verebilecek adımlar atacaksan kızından ayrılma. Eğer gerçekten yük, sorumluluk, ağırlık olarak görüyorsan hayatında acilen eşinin ve kızının hayatından çık! Hem kendine hem kızına hem eşine yapabileceğin en iyi iyilik bu olur. Tek şartla; başının çarresine bak ve ileride ah kızım canım kızım hata ettim diye kızın hayatını mahvetme

Evliliğin büyük bir çoğunluğu cinsellik, evet.
Cinsellik kötüyse boşanılır, evet.
Çocuk varken de boşanılır, evet.
Çocuğun babada kalması da belli bir yaş üstü için kabul edilebilir. Neticede o da babası, öcü değil. Ama 2 yaş çok küçük, anne yakınlığına daha çok ihtiyacı var bence.
Ben açıkçası evliliğiniz kötü gittiği için bunu çocuğunuza yansıttığınızı düşünüyorum. Yani çocuğunuzu sevmediğinize ihtimal vermek istemiyorum.
Ayrıca eşinizde de var suç. Yani onca süre boyunca hiç mi doktora gitmedi, üstüne düşmedi bu konunun ya? Nasıl olsa böyle de gidiyor deyip sallamış demek ki. 7 yıl yani az da değil. İyi bir cinsel yaşamı herkes hak eder, o yüzden cinsellik çok da önemli değil diyenlere katılmıyorum.

Benim de babacığım geldi aklıma bunları okuyunca. Babaannem de çocuklarını bırakıp başka bir adama kaçmış. Babam yıllarca üvey annelerinden eziyet görmüş. Çocuk yaşta çalıştırılmış, dayak yemiş, aç bırakılmış...
Şimdi 57 yaşında ama hala bir şarkıda ya da bir film sahnesinde annesini hatırlar ve ağlar.
Babanız için üzüldüm. ATTRAENTE ATTRAENTE aynı şekilde sizin aileniz için de çok üzüldüm.
Ben konuya yorum yaparken sonraki mesajlarını görmemiştim. Bunalmışlıkla, bir anlık sinirle falan yazdı sandım ilk konu içeriğini ama durum iyice başkalaşmış ya. :KK43:
Benim de bir tanıdık yaptı aynısını. 10-15 senesi var bunun da. Zaten üç çocuğu vardı, dördüncüye hamile kaldı. Aldıracaklardı ama eltisinin çocuğu olmuyordu, onlar biz bakalım demişler. Kadın bayağı bayağı doğurdu ve eltisine verdi çocuğunu. Kınamak asla istemem, başıma gelmesin diye sırf. Ama o olayda bile şaşakalmıştık hepimiz nasıl verdi evladını diye. Ama sonradan bebeğin hayatı kurtulmuş dedik. Kadın bir gün bir anda bavulunu alıp başka bir şehirdeki adama kaçtı. Meğer sosyal medyadan birini bulmuş, aylarca konuşmuş sonra da yerini garantileyince kaçmış. Üç çocuk kalakaldı. Sadece sonuncunun bir anne babası olabildi. Ha bu arada kadın gittiği yerde de doğurmuş birkaç tane.

Şöyle çocuklu konuları okumak içimi yakıyor. Bu zihniyetle annelik yapacaksanız bırakın zaten çocuğu diyeceğim ama o yavru…Yaşımız kaç olursa olalım muhtacız anne sıcaklığına. Az derdim varmış gibi bir derdim daha oldu, teşekkürler…

Şimdi gençsin git ancak yaşlandığında sakın evladım diye kapısını çalma.Git hayatını yaşa, o küçük yaşaması gereken çocukluğu yaşamasa da olur zaten.Nihayetinde önemli olan senin hayattan alacağın zevk değil mi?

😐 Malesef yine bencilce yaptığım birşey.kendimi anaç sanmıştım.ama hayır ben kabul ediyorum son derece bencil ve kendi için yaşamak isteyen biriyim o yüzden başkası için çabalamak beni çok mutsuz ediyor. Evladım bile olsa..
Çok değil 10 yıl sonra “ana olsan terkedip gitmezdin” lafını kaldırabileceksen git.
Ve emin ol zaman çok çabuk geçiyor:
Her şeyi bırak hemen psikolojik destek almaya başla kendin için

2,5 yaş anne çocuğu
Mahkeme babaya velayet bile vermiyor 6 yaşından önce
Ancak annenin ispatlanmış kötü bir hayatı var ise babaya veriliyor velayet
2,5 yaşında bir çocuğu babasına bırakıp kurtulmak istiyorum demek vicdansızlıktır, konu sahibi bu yüzden eleştirildi
Benim ebeveynlerim de boşandı, 6 yaşındaydım velayetim babama verildi, bunda bir sorun yok, baba da evladına bakabilir ama bu konudaki çocuk çok küçük, anne babanın başka bir şehirde yaşayacağını ve çocuğu gerekli sıklıkta göremeyeceğini yazdı, bu yüzden herkesin sitemi. Evlat sahibi olduysan öyle bunaldım, daraldım, atıp kurtulacağım diye davranma hakkın yok ki, bu topu anneye atmak değildir, doğurduğun çocuğu öylece hayatından çıkaramazsın bu sorumsuzluktur
2 yas cocugu tabiki anne cocugu ama günlerdir benim anlattığm sey psikolojisi iyi değilse bakıp cocugun psikolojisinş bozmasındansa baba baksın. Birde baska önemli bir konu şu; “genc kız ise ve eve yabancı birini getirip evleniyorsa anne o zaman velayeti babaya vermeki ben yabancı bir erkekle genc bir kızın aynı evde yasamasını uygun bulmuyorum. 1000 tane istismar vakası okumus biri olarK doğru da bulmayacağım. Ama burada masallah en büyük istismarı babalar yapıuor babaların oranı yüksek falan dediler. Bende onlara oran orantıuı. Anlattım her cocugun babası var ama üvey babası yok diye. Ama nato kafa nato mermer bosa cabaladıgımı anladım.. eğer bir genc kızı yabancı bir erkekle aynı evde tutma ısrarıyla devam eden zihniyetlere söylenecek sözüm yok, benim ahlakım bunu kabul etmiyor. Benim konum bu. Benim konum ne kadını korumak ne erkeğim, böyle bir konuda sadece cocuk. Evlenecek kadın genc kızı varsa velayetini babaya vermeli. İstedikleri kadar kadın düsmanı ilan edin benim basıma gelmedi Allaha şükür ben ayrı eve cıkmadan benim annem evlenmedi, babamda vefat ettiği icin. Aklı basında bir kadın genc kızını, baska erkekle büyütmezdi. Ama basa gelince de neden geldi denmesin bugün haberleri bakın aile ici 100 cinsel istismarin önemli cogunlugu üvey babadır. “
anlatabildiysem ne ala, tskler

Çok değil 10 yıl sonra “ana olsan terkedip gitmezdin” lafını kaldırabileceksen git.
Ve emin ol zaman çok çabuk geçiyor:
Her şeyi bırak hemen psikolojik destek almaya başla kendin için
Şimdi muhtaçken cocuk anneye eger birakiyorsa 10 yil sonrasini düşünmez bence

Cinsel doyum çok önemli ben sizi çok iyi anladım tahammülsüzlüğünüz o eksiklikten kaynaklı ama çocuk konusunda daha hassas davranarak yaklaşın ayrılıcaksanız önce çocuğu sonra kendinizi düşünmek durumundasınız annesiz kalmasın arada baba alır genelde sizde durur vs vs
Allah razı olsun güzel yorumun için

Bunun arkasında yatan farklı nedenler olabilir.
Herkesin çocuğu var, bizim de olsun diye düşünmüş olabilirler. Bu evlilikte, çocuk sahibi olmayı isteyen taraf: koca olabilir. Çocuk, babasına huy ve davranış olarak çok benziyor olabilir. Büyük bir aşk ve sevgi duyulmayan birisiyle çocuk sahibi olmanın etkileri de olabilir. Çocuk bebekken, henüz cevap veremez ve kendini ifade edemezken sorun olmayan şeyler, şimdi göze batmaya başlamıştır.

En baştan yola mantıkla çıkınca, o mantık günün birinde yetmeyebiliyor demek ki.
Aynen öyle

Bosandıgında neden cocuk annenin tekelinde oluyor biri de bana bunu anlatabilir mi? Velayeti babaya vermek kötü bisey değildir eksiklik değildir. Kimse baba evinden getirmiyor cocugunu dimi?
Hatta kız cocugu ise cocugun babada kalması bikahare daha doğru… Annenin sonucta hayatına elbette bir erkek girecek. Yabancı bir erkekle bir kız cocugunun aynı evde yasaması doğru mu sizce ?
Teşekkür ederim..

Su an psikolojin bozuk ve esine kizginsin o yuzden boyle dusunuyorsun. Eger dusunduklerin gercek olsa zaten buraya yazmaz bosanir cocuguda esine verirdin. Mutsuzsun bu mutsuzluktq cocuk yaptigina pismansin ama cocugada kiyamiyorsun. Bi ara bizimde esimle cok buyuk kavgalarimiz olmustu bende bunu dusunmustum keske cocuk yapmasaydim bosanirdim hemen ama cocukla bosanmak zor simdi. Insan mutsuz caresiz ve psikolojisi kotu oldugunda bunu dusunuyor burdakiler cok tepki vermis ama kadin zaten normal psikolojide degil. Benim esimde o kadar iyi mukemmel bir babaki ona biraksam daha mutlu olur diye bende dusunmustum ama birakamam tabikide bu ic rahatlatma oluyor. Doktora gidin asil mutsuzlugunuzun sebebi cocuk degil cunku iliskiniz. Mutsuzlugunuzun sebebi cozunce daha saglikli dusunuceksiniz zaten. Ben birde evlenir evlenmez esimin beni kandirmasiyla hamile kaldim ki cocuk hic sevmem hatta hala baska cocuklar hic sevimli gelmez bana 😂 ama kendi evladim tabiki baska hatta buyudukce konusmaya basladikca dahada baglaniyorsun birakip esimle basbasa tatile bile gitmisligim yok anaokuluna gidiyor gun icinde bile ugruyorum okula nabio die 6 yasinda bu arada. Kisaca merak etme duzelir doktora git kendini uzme niye boyleyim diye psikolojin bozulmus normal dusunemiyorsun
Allah razı olsun gercekten.

Annesiyle babasiyla yasayip her ikisinden de nefret edenler var emin olun. Mutsuz evlilikte anne babanin birlikte olmasinin cocuga hicbir faydasi yok aksine bosanmalilar bence. Bizim toplumda ne olursa olsun aman bosanmayin cocugunuz var dusuncesinden ulkede saglikli dusunebilen insan sayisi az. Birakin insanlar anlasamiyorsa bosansinlar baba daha iyi ebeveyn ise cocuk babada kalsin anne hafta sonlari alsin yurt disinda kimse aa cocuk annede kalmali demiyor bosanilinca. Bizde cocugu 2 kisi yapar ama cocuk niyeyse anneye zimmetli her iki tarafta ayni sorumlulugu ustlenmek zorunda adam bosaninca sehir disina gidemez herkes ayni sehirde yasamali sorumlulugu ustlenmeli. Zaten burda haksiz olan taraf kocasi zaten. Niye tedavi olmuyorsun mesela. Kadini delirtene kadar adamlar ugrasir sonra karsina gecer aa kadin delirdi der 😒 bencil olan kendini dusunen kisi konu sahibinin eşi. Dinde bile bosanma hakki var kadinin boyle adamdan.
Beni anlayan birilerini görmek.cok iyi geldi. Onlarca hakaret linç yyorumuna rağmen böyle yorumları görmek için yazmıştım,iyide geldi sagolun

Çok dolu olduğum bir günde açtığım bir konuydu onlarcaniz anlamaya çalışmak yerine linclediniz. Bazı arkadaşlar anlamaya çalıştı yapıcı şekilde yaklaştı onlara teşekkür ederim. Elbette evladımı başımdan atmak istediğim yok o an çok bunalmistim ve çocukla babasını ayirmaktansa kendimi mahrum bırakmam gerektiğini zatende psikolojik olarak kötü olduğum.icin. Babayla daha mutlu olacağını düşündüm. Aradan gunler geçti. O günkü yoğun duygularım normale döndü. Ve beni asıl bu hale sokan şeyi çözüme kavuşturdum. Eşimle güzelce ve açıkça net olarak boşanmak istediğimi konuştum. İstemeye istemeye de olsa kabul etti. Çocuğu almak istediğini söyledi, fakat daha çok küçük olduğunu anneye ihtiyacı olduğunu kendisinin değil babanenin bakacağını çocuğun düzeninin tamamen şaşıp daha çok etkileneceğini anlattım
. Çocuk burda benle ve annemle kalsın dedim,zaten eminim mutsuz bı evliliği bitirdikten sonra çok daha kolay gelecek bir çok şey. Evliligimdeki mutsuzluğu cozemedigim için öfkem çocuğa yönelmişti. Düzelecek eminim.psikojik destekte alacağım ayrılığı kaldırmak içinde.buna ihtiyacım var. Çocuk büyüdüğünde de kimle isterse onla yaşar diye konuştuk.. hayırlısı olsun üçümüz içinde inşallah..

X