boşanmak çözüm mü ???

o kayın validelerin hepsinden nefret ediyorum başta babaannem olmak üzere.
sanki herkes işini gücünü bırakmış onun oğlu beni alsın diye bekliyor.
anneciğime kanser teşisi konduğunda hava değişikliği olsun diye babaannemlere gitmiştik..
kanşekeri düştü ve titremeye başlamıştı..
dedem sobayı yakmaya çalışırken yatağın ucuna babaannem oturup;
ahhh benim oğlumun karıdan yana hiç kısmeti yokmuş bitane aldık hastalıklı çıktı bugün yarın ölsen oğlum yalnız kalacak ee tabi yeniden gelin bulmak kolay da bu sefer onun istediğini değil kendi istediğimi alacağım oğluma demişti..

Siz 19 adam 31 miydi yani tanıştığınız da? Ve 8 yıl evlilik için bekletti sizi?
Adamın sanki hiç birşeye heyecanı yok. Ne birlikteliğe, ne eşe, ne çocuğa ne yuvaya....alışkanlıkları var sadece, anne, baba, abi kardeş, ye iç yat.

Burun sürtmeyle karakter değişir mi, sanmam. Ama ille de yuvam diyorsanız, siz onun etrafında pervane olmak yerine, kendinize odaklansanız daha mutlu olursunuz sanki. Yiyinde ,için de, gezinde alında, onun size koca olduğu kadar sizde ona eş olun. Önce kendi mutluluğunuza bakın.

Ablacım gençligine yazık olmuş. 41 yaşında herif hala annem annem diye mi sayıklıyor. Keşke hic evlenmeseymis sizide magdur etmeseymis. Tüp bebek aşamasında da isteksizdi bence ama siz farkedemediniz sanirim. Yoksa hamile insana kırk kat el olsa böyle davranilmaz. Misafirlige gittiginde bile hamiledir cani bisey cekti mi acaba diye insanlar sorar. Bu kisinin duzeleceginide sanmiyorum ama umarim hakkinizda hayirlisi olsun.

canım sabrın ne kadar güzel varmış canım maşallah adamın karakteri bu canım cimri ve aileci birisine düşkün ve böyle çekerim dersen gider yok çekemem dersen biter her şey senin elinde canım

Bence al karşına güzelce konuş. Karı koca olarak mutsuzluklar var aramızda,bunları çözelim istiyorum var mısın? de ve elini uzat.Tut elimi de,bu hayat bizim hayatımız mutluluğu hakediyoruz de. Yanaşmazsa o zaman sor: Peki senin isteğin ne?Hevesin mi yok bana karşı,çocuğa karşı,bu evliliğe karşı?de. Sana önyargılı yaklaşmayacağım,sadece gerçekleri bilmek, içindekileri bilmek istiyorum,birbirimize karşı dürüst olmamız şart de.

Henüz hamilesiniz ve bu tüp bebekle zorluklarla doğmuş, sakın ama sakın unutmayın günün tekrarı yok ve yapılan hatadan dönmek için geç olunabilir.
Hata tabii ki eşinizin tavır ve davranışı ama bu boşanmak adı altında olmamalı.
Anneliğin, ailenin tadını çıkarmak varken bunları yaşıyor olmanıza çok üzüldüm.
Lütfen bir kez daha konuşmayı deneseniz, yada aileler mi devreye girip birşeyler yapsa bilemedim.
Sen kayınvalidenin dediklerini hiç duyma bile, evlilik senin evliliğin.
Tekrarı yok unutma.
İyice düşün, çocuğunu düşün.

5 satır okudum içim şişti...Bunca yıl iyi dayanmışsın..Kendine bencil değil enayi de.

cevap veren herkese çok teşekkür ederim inanın ki tüm yorumlar içimi rahatlattı ister istemez bir pişmanlık bir acaba var tabi ki ama ben doğru bişey yaptığımı düşünüyorum zaten bi adam çocuğu için de kılını kıpırdatmıyorsa ben ne kadar üzülsem de boş olacak... oğlumdan korkuyordum acaba etkilendimi diye ama çok şükür bugün dr a gittik gelişimi çok iyi hatta önde bile gidiyor dedi neyse ki onu ihmal etmemişim bu kadar sorunun sıkıntının içinde...

Senin konunda evet boşanmak çare, adam 41 ama sanki 71 gibi ruhunu emmis resmen, kardeşleri almadıysa almadı ne ilgisi var herkesin tercihi imkanı farklı ailesi laf ediyo demek ki, koca adamda dolduruşa geliyo, gelmesin öküz

kendin büyüt bebeğini yeniden de evlen hatta 29 yaşında hayata küsecek değilsin

lafa bak ya lafa bak.. bende erkek annesiyim. ben oğlumu adam gibi yetiştiremedim kadına saygıyı öğretemedim 40 yaşından sonra onu baba ettin demiyor da evlendiririm diyor.. yazık ona ne diyeyim..
bende eşin iyi bir dersi hak etmiş canım. sabırlı ol gitme derim sana. bekle sabret bak nasıl pişman olacak.. güçlü olan sensin. ailenin tepkisi nasıl şuan..

ben olsam var ya büyük dinlemem lafı agzına tıkardım

ohha öyle lafmı denir.. hiç bişey demedinizmi bu laftan sonra...

KV nize buradan kocaman bir OHAAA diyorum.Hamile kadına edilecek lafmı bu şimdi?

8 yıllık bir ilşki az değil ama aynı evde yaşamadan kimseyi tanımak mümkün değil.niye çocuk yaptınız demek haddim değil belki bebeğiniz olmasa dahada güç gelirdi ayrılık o size bir nevi yardımcı onun yüzüne bakınca daha sımsıkı sarıılsınız hayata.boşan demek burdan kolay.benim fikrim o eve dönmem ailesiniz destekse ailenizin yanında doğrun ve belli bir süreden sonra ayrılın.bu adamdan baba sizede eş olmaz.allah yolunuzu açık etsin.

nasıl içim rahatlıyor siz böyle şeyler söyledikçe inanın ben de aynısını düşünüyorum iyi bir derse ihtiyacı var haklısın.. çok sükür çalışıyorum işim gücüm var Allah korusun en kötü durumda bile çocuğuma bakacak gücüm var.. ailem de çok sükür arkamda biz seni böyle mutsuz ol diye evlendirmedik bu kadarını hak etmiyorsun diyorlar babam daha duygusal bakıyor olaya ama annem daha kararlı sakın ha sakın gelip özür dilemeden ayaklarına kapanmadan gitmeyeceksin o eve gelmiyorsa da gelmesin biz sonuna kadar arkandayız dedi bugün.. şimdi kendimi daha güçlü hissediyorum ama tek eksiğim ne biliyor musunuz belki bunu okuyanlar bana kızacak ama ben o adamı hala seviyorum üzüldüğüm şey de bu

aynen bende ne kıymetli oğulları var ya. valla büyük konuşmak istemiyorum ama benim oğlum yapsa ağzına ş.. önce insan olacak karşısındakine saygılı olacak sonra erkek olsun..
doğuda erkeklerin büyük bir kısmı böyle yetiştiriliyor maalesef Allah nasip ederse ben oğlumu kadına saygılı, sevgili, yardımcı, kibar ve nazik biri olarak büyütücem...

Boşanmak çözümdür diyemem sana kimseye diyemem de sana hiç diyemem çünkü hamile bir kadınsın.

Ama tek kelime haklısın..

Bir de tavsiyem eğer evine dönersen, eskisi gibi fedakar bir kadın olma.
Kocana yaramadığı bir gerçek..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…