- 15 Haziran 2019
- 1.619
- 597
- 123
- Konu Sahibi gunesligunlerimiistiyorum
-
Neden böyle emin söyledin canımo enınde sonunda kapına gelecek merak etme
Ona sorsak kadını terbiye etmek en doğal hakkı. Allahım nasıl bir zihniyetmis genel yorumlar sizinki gibi kimse begenmedi ve bu adam üste çıktı beni istemiyor!! Acaba kendinin farkına varır mı tekrar ilişkisi olunca aynı sıkıntıları yaşarsa düşünebilir belki bende bi problem mi var diyeKonu sahibi size çok üzüldüm, böyle adamların varlığını burada okudukça öğreniyorum ve her gün biraz daha şaşırıyorum.
Eşiniz belli ki ataerkil bir ailede büyümüş, belli ki çevresi de öyle. Size ne var idare etseydin, çekseydin dediklerine göre sizin çevrenizde öyle. Ama dünya sizin çevrenizden ibaret değil. Çevredekiler öyle söylüyor diye doğrusu da bu değil. Toplumun bir kısmı kabul etse de etmese de genel geçer kurallar vardır. Kimse sizi kısıtlama, terbiye etme, size dayak atma hakkına sahip değil.
Atın pişmanlığı falan içinizden, bir silkelenin kendinize gelin. Siz en doğrusunu yaptınız. Özgürlüğünüzün tadını çıkarın, nereye kadar katlanabilirdiniz böyle bir hayata. Siz katlanamayacaktınız, hep kavga gürültü, bu ortamda çocuğunuzu düşünün, nasıl da mutsuz olacaktı. Bundan sonra sizin göreviniz mutlu olup mutlu bir çocuk yetiştirmek, bırakın arkanızda o yaratığı!
Ona sorsak kadını terbiye etmek en doğal hakkı. Allahım nasıl bir zihniyetmis genel yorumlar sizinki gibi kimse begenmedi ve bu adam üste çıktı beni istemiyor!! Acaba kendinin farkına varır mı tekrar ilişkisi olunca aynı sıkıntıları yaşarsa düşünebilir belki bende bi problem mi var diye
Acaba cidden hayatında biri mi vardı annem de sizin gibi söyledi bu tarz davranislarda bulunanlar aldatıyormus ben hic duymamıstım ve süphelenmedim deBu adam seni sevmiyor uyan artık!! Yazının bir yerlerinde adamın seni aldattığından bahsetmeni bekledim ama henüz ya o fırsat bulamadı ya sen yakalayamadın..Niye bir insan karısını bu kadar kısıtlar başka.. Her neyse her yükseldiğinde sana şiddet uygulayan adamın kalbinde sen olamazsın bunu söylemek istiyorum sadece, kim bilir fantezilerinde hangi kadınlar var.
Bir de adamı iyilemek için söylenen şu "korur kollar" filan ne demek Allah aşkına, boş bu lafların içi.. taş devrinde miyiz, kılıçla zırhla mı geziyordu eşin, gerçekte ne karşılığı var bu lafların.. Bunlar erkekler için genel olarak kullanılan yuvarlak laflar bence.
Bir de sen köle olmayı kabul etsen de ileri de sana yaptığı baskıların aynısını kızın da görecek evinde huzur olacak mı sen düşün..
Neden böyle emin söyledin canım
Acaba cidden hayatında biri mi vardı annem de sizin gibi söyledi bu tarz davranislarda bulunanlar aldatıyormus ben hic duymamıstım ve süphelenmedim de
Herkesin garibine gitti bunlar öyle dik duruyor ki ben kendimde sorun arıyordum bunlarda sorun var öyle düsünecegim artık
Kesinlikle katılıyorum. hatta inşallah gerçek değildir bunlar diyorum. her gün gazetelerde haberlerde kadın şiddeti görüp bu haksızlıklara isyan ederken bazı hemcinslerimin buna çanak tutmasını anlayamıyorum. Tahrik ettim vurdu, kızdırdım hakaret etti. insan hiç mi kendine saygı duymaz?yani bu düşünceler bu insanlar gerçekse malesef ben umudumu kaybediyorum artık.kadınlar buna hak verip ah bir dönse ah pişmanım dedikten sonra erkeklerin kendilerini nasıl gördüğünü düşünebiliyor musunuz?Bazen düşünüyorum burada yazılanlar gerçek mi diye.Çünkü beynim aklım idrak etmiyor.Tüm konuşmanız boyunca adam adam deyip durmuşsunuz eşim diyememişsiniz.Ayrıca 'adamlık' böyle olmuyor.Uzun süre size yaptıklarına boyun eğmişsiniz o yüzden eşinizin size saygısı kalmamış.Umrunda bile değilsiniz çocuğunuza da büyük bir travma yaşatmışsınız.Size verilecek tek tavsiyem psikoloğa gitmeniz hatta kızınızla beraber.
Aynı sekilde de yasayamıyorum böyle de surekli vicdan azabı duyuyorum yanlış mı yaptım diye. Yuvayı dişi kuş yapar, idare edecektin laflarından.
çok haklı, sonuçta siz kim oluyorsunuz da onun gibi üstün bir varlığa dikleniyorsunuz ki. dışarı çıkıyorsunuz haber veriyorsunuz ama tam konum iletmiyorsunuz, adamı sinirlendirip tabağı fırlatıp kırma zahmetine sokuyorsunuz, üzüldüm adamcağızın haline. bi de boşanmak istiyorum diyorsunuz ki oraya girmiyorum bile. bence adamcağızı bir süre rahat bırakın, istediğiyle gezsin tozsun gözü gönlü açılsın. yaşattığınız stresten sonra bu onun en doğal hakkı.lütfeder de dönmek isterseeeeee ne mutlu size. istemezse de bi ömür yaşayacağınız bu pişmanlığı sonuna kadar hakettiğinizi düşünüyorum. yuvayı dişi kuş yapar. "adam" vurduğunda kadın diğer yanağını dönmelidir. "adam" neden sesleniyor ki, yanıbaşında emre amade beklesenize ne bağırtıyosunuz adamcağızı. bunları okudukça böyle "adam"lara cidden içim sızlıyor. her gün birine hakaret etmek vurmak zorunda kalmak. tam bir trajedi...Ben de kendimi sorguluyorum acaba psikolojik şiddet mi uyguladım, ağır mı konustum , naptım diye dısardan kendimi bi görebilsem karar vereceğim atıyorum içerden bana seslendi duymadım, sinirlenip ağzının çıktığı kadar kızarak ( vurgu tonlamadan anlaşılıyor) tekrar seslenince ne bağırıyosun ya allah allah duymamıs olabilirim dedim geldi gene üstüme yürüdü neymiş diklenmişim. Burada haklı mı? Merakımdan soruyorum
Bosuna cekmissin kahrini buzamana kadar resmen hayatun cop olmus o adam senin gibi bi insani kay ettim diye tepinecegine sana vicdanmi yaptiriyolar birak allah askinaMerhaba ben burada fikir alışverişi oldugunu görünce üye oldum konumu değerlendirebilir misiniz.
Birgün arkadasımla sözlestik perde alacaktık. Eşimden izin aldım tamam dedi. ( izinsiz bir yere göndermiyor kendi kararım ile). Neyse gitmeme yarım saat kala naptın diye aradı çıkmak üzereyim dedim nereden alacaksınız dedi söyledim. Merkez bir yer. Oraya gitceğiniz için niye izin almadın niye haberim yok filan canımı sıktı. Arkadasım da tam tersi biz bulustuktan sonra eşini aradı hayatım şuradayız yakınlardaysan bir seyler icelim filan. Kendimi cok değersiz hissetmiştim
Baska bir konuya geciyorum. Bir gun alısverise cıktım kendim için. Bizim evin oldugu yerde magazalar yok çeşitli şeyler yok yani. Yine istanbulda daha işlek bir yere gittim aldım geldim. Mutluyum, hevesliyim filan yolda aradı oraya gittiğinden niye haberim yok birdaha seni biryere göndermeyecem filan tahrik ve tehdit dolu sözler. Ben de altta kalmadım cevap verdim eve gelince ağzını burnunu kırcam dedi geldi biz tartısmaya devam. Yemek yediği tabağı mı neydi bişeyi yere fırlattı her yer yemek ve can kırığı oldu sinirim tepeme çıktı boşanacağım senden dedim. Bu sefer bacaklarıma kötü vurdu ve uzun süre morluk gitmedi. Ağladım sızladım gururum kırıldı bırakıp gidemedim kendisine bağımlı bi haldeyim psikolojik olarak. Yine ona sarılıp ağladım özür filan dilemedi zorla kendimi sevdirdim bilmem ne. Bu adama alttan alınca böyle seyler yapmıyor ben de sacma kısıtlama ve hakaret olunca dayanamayıp cevaplar veriyorum o da tahrik olduğunu şiddet uyguladıgını söyluyor. Bi kızım var o da sahit oldu cocuk nasıl ağladı
Baska bir sey anlatayım bir hafta eve arka arkaya geç geldi gece 2-3. Yine gideceği bi zaman dedim ki bugun evde dur birlikte vakit gecirelim. Yok dedi söz verdim filan biz yine tartıstık yine tahrik mi ettim naptım hatırlamıyorum vurdu 4-5 kere. Adamın ailesi bana hep dedi ki bunun idare edilmesi gerekiyor yoksa yapar. Kendine vurdurma. Ben de saygısızlığa gelemeyince cevap verince böyle olaylar oluyordu.
Uzuun yıllar böyle ezik gibi yaşadım psikolojik baskısıyla şiddetiyle. Psikolojik baskıya boyun eğiyordum eğemediğim zaman ikimiz de saygısızlaşıp şiddet boyutunu yasıyorduk.
Sonra birgun alakasız bi sebepten ben bunu bıraktım yeter kaldıramıyorum bu evliliği dedim. Ne peşimden geldi ne özür diledi sebebi saçma görüyor ama ben dolduğumu diğer yaptıklarını kabul etmediğimi söyledim. İnsanlar bana onu idare etseydin yuvanı yıkmasaydın iyi adamdı diyorlar. İçki kumar sadakatsizlik maddi zorluk vs yok. İdare edersen sosyal hayatı olmayan ya da cok minimum duzeyde, arada onun gezdirmesiyle ya da sadece arabayla alıp bırakarak bir yerlere gidebilirsin. Sever korur kollar vs vs diyorlar. Beni aldı mı bir vicdan azabı. Karşı taraf bana dik baslı onu istemiyorum bilmem ne diyor. Kızım baba diye ağlıyor. Geri adım atamam . İnsanlar haklı mı ben idare edip yuvayı yıkmamalı mıydım. Ama artık cok gec adam cunku katiyen istemiyormus. Vicdan azabıyla, yasadıklarımı düşünmeyle işin içinden çıkamadım buraya yazdım uzun oldu kusura bakmayın
Hak ettim ben bu cevabı bisey demiyorumçok haklı, sonuçta siz kim oluyorsunuz da onun gibi üstün bir varlığa dikleniyorsunuz ki. dışarı çıkıyorsunuz haber veriyorsunuz ama tam konum iletmiyorsunuz, adamı sinirlendirip tabağı fırlatıp kırma zahmetine sokuyorsunuz, üzüldüm adamcağızın haline. bi de boşanmak istiyorum diyorsunuz ki oraya girmiyorum bile. bence adamcağızı bir süre rahat bırakın, istediğiyle gezsin tozsun gözü gönlü açılsın. yaşattığınız stresten sonra bu onun en doğal hakkı.lütfeder de dönmek isterseeeeee ne mutlu size. istemezse de bi ömür yaşayacağınız bu pişmanlığı sonuna kadar hakettiğinizi düşünüyorum. yuvayı dişi kuş yapar. "adam" vurduğunda kadın diğer yanağını dönmelidir. "adam" neden sesleniyor ki, yanıbaşında emre amade beklesenize ne bağırtıyosunuz adamcağızı. bunları okudukça böyle "adam"lara cidden içim sızlıyor. her gün birine hakaret etmek vurmak zorunda kalmak. tam bir trajedi...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?