• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bosanma yoluna gidiyorum haksız mıyım sizce

Sizin kendi alanınız var mı yaşamanızda ? Yani çocuk bakımı , ev işi dışında?

Belki biraz alan yaratabilseniz kendinize siz de nefes alsanız nasıl olur?

Sorumluluk yükleyin eşinize , örneğin sabah 7 de çocugunuz mu uyanıyor , eşinizin yanına bırakın mesela ve çıkın yürüyüşe , elbette ki ağlamasından uyanacaktır kendisi. Bırakın söylensin , izin verin söylenmesine.
Biz kadınlar sorumlulukları üzerimize aldıkça erkekler bu şekilde devam ederler. Anneme kızardım tüm sorumluluğu üzerine aldın diye , evlendim aynısı oldum neden çünkü öyle bir annenin evladıyım. Sonra ne mi oldu ruhum yoruldu , bıraktım. Temizlik mi birlikte yapacaksak ok , tek yapacaksam ki çalışıyorum alırım bir yardımcı her hafta yarım gün ki aldım da yola getirmek için tabiri caizse , ama geldi mi yola evet geldi . İkimiz aynı anda eve girerdik bazen , geçerdi salona uzatırdı ayaklarını çok yorgunum ben bugün der açardı tv yi , ben de mutfakta debelen dur . Baktım bir zaman sonra benden gidiyor , ben de uzattım ayaklarımı o söylenmeden ben başladım çok yorgunuuuum ben bugün demelere. Şimdi maşallah diyeyim de :) çoğu şeyimizi ortak yaparız , bayram tatilinde 5 gün evdeydik yaz temizliği yapılması gerekiyor , dedim ki istersen birlikte yapalım ya da yardımcı alalım ama 300 den aşağıya gelmez yardımcı , Alırım 1 aylık harçlığını dedim :) (Maaşlarımız ortaktır , eşime harçlık aylık 150 veririm , sigarası yok , şirket arabası var , alışverişi de ben yapınca yetiyor ona harçlığı)
Bunu duyan eş bir temizlik yapmış bir cam silmiş ki sormayın :) Kayınvalidem eltimdeydi tabi bayram görüntülü falan konuşuyoruz görüyorlar eşimi , eltim demiş ki eşimden için hepmigencizhepmigüzel in korkusundan ne güzel camları siliyor:)) Çoğu şey bizden kaynaklanıyor benim gözlemlemelerim tabi. Yine de yaşayan bilen tecrübe eden sizsiniz.
Ya bazen çocuk arabada ses yaptığında veya çocukça herhangi bir durumda azarlayabiliyor oğlum da korkup ağlıyor. Aslına bakarsanız ikisini dışarı yolladığımda bile geldiklerinde soruyorum çocuğa kızdın mı diye☹️ Ailesi de bu halimden rahatsız oluyor babası tabi ki terbiye edebilir diyorlar hangisi doğru bilmiyorum ama çocuk daha terbiye için küçük bence. Öyle bir durum var

Ya bazen çocuk arabada ses yaptığında veya çocukça herhangi bir durumda azarlayabiliyor oğlum da korkup ağlıyor. Aslına bakarsanız ikisini dışarı yolladığımda bile geldiklerinde soruyorum çocuğa kızdın mı diye☹️ Ailesi de bu halimden rahatsız oluyor babası tabi ki terbiye edebilir diyorlar hangisi doğru bilmiyorum ama çocuk daha terbiye için küçük bence. Öyle bir durum var
Azarlanarak çocuk terbiye edilmez güzellikle örnek davranışla öğretmeye çalışırsın, dinlemedi mi sonucunda olacakları söyler tecrübe etmesini beklersin. Azarlayarak iyice dur durak bilmez olur çocuk da dengesi şaşar bence.

Azarlanarak çocuk terbiye edilmez güzellikle örnek davranışla öğretmeye çalışırsın, dinlemedi mi sonucunda olacakları söyler tecrübe etmesini beklersin. Azarlayarak iyice dur durak bilmez olur çocuk da dengesi şaşar bence.
Tabi zaten yüksek sesten korkup ağlıyor, daha küçük olduğu için de kızınca ne denildiğini anlamıyordur heralde

Merhaba.burası iyiki var çünkü çok aklı başında insanlar olduğunu görüyorum burada. Eşle arkadaşlarının yanına yollamak istemediğim için tartıştık ve beni çocuğumla annemin evine yolladı. 2 gun hiç aramadı. Annesi arayıp kocanı ara, yuvanız dağılacak, onunla inatlaşarak bir yere varamazsın, o aramıyorsa sen ara, geri dön gibi şeyler söyledi. Ben dönmedim ve aramadım. Dün akşam eş aradı ve pişman olup olmadığımı sorguladı, eğer pişmansam ve bir daha onu darlamayacaksam döneceğimi aksi halde s.. gideceğimi söyledi. Ben de dönmeyeceğim dedim. Benden bir şikayeti şuymuş; sabaha kadar oturup öğlene kadar yattığı için söyleniyormuşum ve daralıyormuş. Bizim 2 yaşında hareketli ve meraklı bir oğlumuz var. Sabah 7de beni uyandırıyor ve koşturmaca başlıyor. Ev işleri yemek, çocuğu parka götürmek derken akşama yorgun düşüyorum ve akşam da kendisi sadece telefonda video izliyor. Bir sohbet bir guleryuz göremiyorum. Ben konu açsam ‘hıı evet, öylemi hadi ya’ gibi cevapları sonrası 2 dakika sonra kilitleniyoruz. Ve gidip yatıyorum. Geçen bir günümde beni motive eden bir sey olmuyor. Bazen dışarı çıkarıyor ondan mutlu oluyorum veya alışveriş yaptığımda. İkinci şikayeti de arkadaşlarına karışıyormuşum. Bu adamın arkadaşları sanayiciler ve bekar, kız arkadaş yapma peşinde olan insanlar. Ben bizim hayat tarzımıza uygun olmadıklarını görüyorum. Telefonda konuşurlarken küfürlü konuştuklarını duyuyorum ve ne zaman yanlarına gitse eve geç geliyor. Zaten öğlen kalkan adam eve geç geldiğinde bize hiç ilgi göstermemiş oluyor ben çok bozuluyorum. Bu iki şikayetini kabul edip ses çıkarmayacaksam döncekmişim. Ben dönmeyeceğim dedim. Çocuğumla annemin yanındayız annem çalışıyor. Bahçeli bir evde kırsal bir yerde oturuyoruz. İmkanlar eskisi gibi değil.insallah okuyanlar ve yorum yapanlar olur teşekkür ederim şimdiden
Sonuna kadar haklısınız. O adam(!) başını taşlara vurur yakında.

Adam ne baba, ne de koca, birde size duygusal manüplasyon yapıyor. Bu adama harcıyacağınız enerjiyi kuracağınız yen hayatınıza harcayın. Birgün o kapandan çıkacak enejiniz kalmayabilir.

Eş mesaj gönderdi bir gün dönebileceğin bir yuva olmayacak felan korkutmaya çalışıyor buraya yazdım belki gören olur☹️
Aman olmazsa olmasın çokta umrumda senin nazını niyazını çekemem seninle. Olmazsa yuva başkası ile olur sanki tek erkek senmisin hayırdır derdim ben şahsen..Seni manipüle ediyor öyle edilmez böyle edilir

Merhaba.burası iyiki var çünkü çok aklı başında insanlar olduğunu görüyorum burada. Eşle arkadaşlarının yanına yollamak istemediğim için tartıştık ve beni çocuğumla annemin evine yolladı. 2 gun hiç aramadı. Annesi arayıp kocanı ara, yuvanız dağılacak, onunla inatlaşarak bir yere varamazsın, o aramıyorsa sen ara, geri dön gibi şeyler söyledi. Ben dönmedim ve aramadım. Dün akşam eş aradı ve pişman olup olmadığımı sorguladı, eğer pişmansam ve bir daha onu darlamayacaksam döneceğimi aksi halde s.. gideceğimi söyledi. Ben de dönmeyeceğim dedim. Benden bir şikayeti şuymuş; sabaha kadar oturup öğlene kadar yattığı için söyleniyormuşum ve daralıyormuş. Bizim 2 yaşında hareketli ve meraklı bir oğlumuz var. Sabah 7de beni uyandırıyor ve koşturmaca başlıyor. Ev işleri yemek, çocuğu parka götürmek derken akşama yorgun düşüyorum ve akşam da kendisi sadece telefonda video izliyor. Bir sohbet bir guleryuz göremiyorum. Ben konu açsam ‘hıı evet, öylemi hadi ya’ gibi cevapları sonrası 2 dakika sonra kilitleniyoruz. Ve gidip yatıyorum. Geçen bir günümde beni motive eden bir sey olmuyor. Bazen dışarı çıkarıyor ondan mutlu oluyorum veya alışveriş yaptığımda. İkinci şikayeti de arkadaşlarına karışıyormuşum. Bu adamın arkadaşları sanayiciler ve bekar, kız arkadaş yapma peşinde olan insanlar. Ben bizim hayat tarzımıza uygun olmadıklarını görüyorum. Telefonda konuşurlarken küfürlü konuştuklarını duyuyorum ve ne zaman yanlarına gitse eve geç geliyor. Zaten öğlen kalkan adam eve geç geldiğinde bize hiç ilgi göstermemiş oluyor ben çok bozuluyorum. Bu iki şikayetini kabul edip ses çıkarmayacaksam döncekmişim. Ben dönmeyeceğim dedim. Çocuğumla annemin yanındayız annem çalışıyor. Bahçeli bir evde kırsal bir yerde oturuyoruz. İmkanlar eskisi gibi değil.insallah okuyanlar ve yorum yapanlar olur teşekkür ederim şimdiden
Ben istediyimi yapayim sen de bana hizmet et kafasinda olan bir eş. Madem konuşmakla anlamiyor gün içindeki yaptiklarini ona mesaj olarak yaz . Bir eş olarak benim de isteklerim var de. Arkadaşa ayirdigi zaman kadar size de zaman ayirsin bir zahmet nasil insanlar var ya. Donmeyin s. Git diyen adamin neyine doneceksiniz. Yinede siz bilirsiniz ama anne evine yollamak ne demek. Arayip sormamak, sonra karşisina şart koymak ne demek

Sonuna kadar Haklısın. 👍🏻
Evin yükünü, çocuğun bakımını sen sırtlıyorsun adam asalak gibi senin üstünden geçiniyor. ❌ Daha da hala tavır yapıyor, şart koşuyor. Çekme bunun kahrını.
Annenin evinde yaşar, çocuğunu da kendin büyütürsün.

Sen de kendi şartlarını koymalısın.
Mesela hafta sonları sabah 7 de kalkıp çocukla o ilgilensin. O iki gün yemek vs. Yapma dışardan yiyin yada o yapsın. İki gün kendine vakit ayırman ve enerjini toplaman gerektiğini ayrıca onun da bu evlilikte varlığını hissetmek ve fedakarlık yaptığını görmek zorunda olduğunu söyleyebilirsin.
tek başına evliliği sırtlanmaktan yorulduğunu bilsin.
Arkadaşları konusuna bişey diyemem. Evine de yeterince zaman ayırıp sorumluluk alırsa arkadaşlarıyla görüşmesi normal. Her gün çıkmıyorsa sorun olmaz.
Zaten diğer konular çözülürse arkadaşları bu kadar batmaz sana.

Sen de kendi şartlarını koymalısın.
Mesela hafta sonları sabah 7 de kalkıp çocukla o ilgilensin. O iki gün yemek vs. Yapma dışardan yiyin yada o yapsın. İki gün kendine vakit ayırman ve enerjini toplaman gerektiğini ayrıca onun da bu evlilikte varlığını hissetmek ve fedakarlık yaptığını görmek zorunda olduğunu söyleyebilirsin.
tek başına evliliği sırtlanmaktan yorulduğunu bilsin.
Arkadaşları konusuna bişey diyemem. Evine de yeterince zaman ayırıp sorumluluk alırsa arkadaşlarıyla görüşmesi normal. Her gün çıkmıyorsa sorun olmaz.
Zaten diğer konular çözülürse arkadaşları bu kadar batmaz sana.
Ben şart koşması gerekenin kendisi olmadığını, benim gönlümün yapılması gerektiğini söyledim. Bir gün dönecek bir yuvan olmayacak dedi

Sonuna kadar Haklısın. 👍🏻
Evin yükünü, çocuğun bakımını sen sırtlıyorsun adam asalak gibi senin üstünden geçiniyor. ❌ Daha da hala tavır yapıyor, şart koşuyor. Çekme bunun kahrını.
Annenin evinde yaşar, çocuğunu da kendin büyütürsün.
Teşekkür ederim burda yazılanlar bana bir nebze güç oluyor yoksa oturup ağlayıp dönerdim şimdiye😞

Ben istediyimi yapayim sen de bana hizmet et kafasinda olan bir eş. Madem konuşmakla anlamiyor gün içindeki yaptiklarini ona mesaj olarak yaz . Bir eş olarak benim de isteklerim var de. Arkadaşa ayirdigi zaman kadar size de zaman ayirsin bir zahmet nasil insanlar var ya. Donmeyin s. Git diyen adamin neyine doneceksiniz. Yinede siz bilirsiniz ama anne evine yollamak ne demek. Arayip sormamak, sonra karşisina şart koymak ne demek
Yook dönmüyorum dönmeyeceğim. Dirençli olmaya çalışıyorum.

Ortak paylaşımlar, aile olmak, çocuk varsa onu topluma kazandırmaya çalışmak😞
Kendin yoksun bu tanımın içinde, iyi bak. Dayak yediğin, saygı görmediğin, hizmetçi yerine konduğun, insan olarak bile kıymet görmediğin yer yuva mı?

Back