Size hiç saygılı davranmıyor ki, bu da sorun. Nasıl anlatayım? Sizin bir ağırlığınızı görememiş bence. Ya çok fazla taviz vermişsiniz ya da onun yerine siz çabalayan olmuşsunuz. Çalışıyor musunuz bilmiyorum? Ama benim gözlemlediğim ki genellemeyeyim fakat yine de genellikle, erkekler kadın evde oturduğunda çalışmadığında, tüm hayatını eşi ve eşiyle olan ilişkisine endeksliyor. Bu yüzden daha fazla sorunlar yaşanıyor. Ayrıca erkek de kadını cepte görüyor. Kadın her zaman orada hazır, yemek hazır, bulaşık, çamaşır hep hazır. Kadın evde durdukça sohbete daha aç, çevresi aşırı daralmış, eşinden gelecek ufak ilgiye bile hasret kalmış şekilde oluyor sanki. Erkek de bu durumda kadına saygısını yitiriyor. Cepte görüyor. Nasıl olsa her şeyi tamir eden bi kadın var.
Güveniniz kalmamış, size saygısı desek? yok. Şu an sanki o size değil de siz, ona muhtaçmışsınız, sizin ona ihtiyacınız varmış gibi size şart koşmuş. Bence eğer ona dönmeyeceğim dediğiniz halde bu saatten sonra dönerseniz, kesinlikle olmayan saygısıyla beraber duruşunuzu da kaybedersiniz. Çünkü sözünde durmadığınızı, iradenizin zayıf olduğunu, kötü davransa da sizi elde edebileceğini anlar. Tamamen cepte görür.
Bu saatten sonra toparlanabilir mi? Bilmiyorum. Evli değilim, tecrübem yok. Ama bildiğim şey, siz kendinize saygı duymadıkça 'bana bunları söylemez', 'bana böyle davranamaz' demedikçe, siz kendinizi sevmedikçe size kimse saygı duymaz, sizi kimse de sevmez. Size böyle davranmasına, bunları söylemesine izin veren sizsiniz. Çünkü tek bi korkusu, endişesi bile yok sizi kaybedeceğine dair. Böyle bi insan hayatınızda olsa ne olmasa ne?
Durup dururke gerizekalı ne demek?? Küfür de ediyor demişsiniz. Siz bu adama hiçbi zaman yaptıklarının, söylediklerinin bir karşılığı olduğunu göstermemişsiniz. O da bunu bildiği için sınırı sürekli aşmış. Barışır mısınız, boşanır mısınız orasını bilemem. Boşanmazsanız dediğim gibi size gram saygısı kalmamış adamla devam edersiniz, öyle bir şeye karar verirseniz de bence ne yapın edin iş bulun. o evde onun iki gramlık hakaretli sohbeti için hasret kalmayın.
Zor yani, böylesi de mutlu eder mi bilemem...