• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bosanma yoluna gidiyorum haksız mıyım sizce

Merhaba.burası iyiki var çünkü çok aklı başında insanlar olduğunu görüyorum burada. Eşle arkadaşlarının yanına yollamak istemediğim için tartıştık ve beni çocuğumla annemin evine yolladı. 2 gun hiç aramadı. Annesi arayıp kocanı ara, yuvanız dağılacak, onunla inatlaşarak bir yere varamazsın, o aramıyorsa sen ara, geri dön gibi şeyler söyledi. Ben dönmedim ve aramadım. Dün akşam eş aradı ve pişman olup olmadığımı sorguladı, eğer pişmansam ve bir daha onu darlamayacaksam döneceğimi aksi halde s.. gideceğimi söyledi. Ben de dönmeyeceğim dedim. Benden bir şikayeti şuymuş; sabaha kadar oturup öğlene kadar yattığı için söyleniyormuşum ve daralıyormuş. Bizim 2 yaşında hareketli ve meraklı bir oğlumuz var. Sabah 7de beni uyandırıyor ve koşturmaca başlıyor. Ev işleri yemek, çocuğu parka götürmek derken akşama yorgun düşüyorum ve akşam da kendisi sadece telefonda video izliyor. Bir sohbet bir guleryuz göremiyorum. Ben konu açsam ‘hıı evet, öylemi hadi ya’ gibi cevapları sonrası 2 dakika sonra kilitleniyoruz. Ve gidip yatıyorum. Geçen bir günümde beni motive eden bir sey olmuyor. Bazen dışarı çıkarıyor ondan mutlu oluyorum veya alışveriş yaptığımda. İkinci şikayeti de arkadaşlarına karışıyormuşum. Bu adamın arkadaşları sanayiciler ve bekar, kız arkadaş yapma peşinde olan insanlar. Ben bizim hayat tarzımıza uygun olmadıklarını görüyorum. Telefonda konuşurlarken küfürlü konuştuklarını duyuyorum ve ne zaman yanlarına gitse eve geç geliyor. Zaten öğlen kalkan adam eve geç geldiğinde bize hiç ilgi göstermemiş oluyor ben çok bozuluyorum. Bu iki şikayetini kabul edip ses çıkarmayacaksam döncekmişim. Ben dönmeyeceğim dedim. Çocuğumla annemin yanındayız annem çalışıyor. Bahçeli bir evde kırsal bir yerde oturuyoruz. İmkanlar eskisi gibi değil.insallah okuyanlar ve yorum yapanlar olur teşekkür ederim şimdiden
En önemli noktayı yazmamışsınız, bu adam size şiddet uyguluyor. Boşanma kararınız çok yerinde olmuş. Gidebilecek bir anne evinizin olması çok büyük nimet. Yanlış hatırlamıyorsam bu adam avukattı, mümkünse onun karşı karşıya geldiği bir avukat bulun kendinize. Hem kendiniz hem de çocuğunuz için nafaka isteyin mutlaka. Bir de bu adam boşanmada haklı çıkmak için size tuzak kurabilir, mesajlarda telefonla veya yüz yüze ne dediğinize çok dikkat edin. Asla öfkelenmeyin, koz vermeyin.

Evliliğinizde psikolojik şiddet var ve kabul edilemez bence ama sizde kocanıza göre ona psikolojik şiddet uyguluyorsunuz onun arkadaşlarına müdahale ederek burda boşan diyen arkadaş çoktur her evlilikte hata olursa onlara göre hemen boşanmalı kocanızın size yaptığı yanlış fakat geleceğinize hemen karar vermeyin önce sakınleşin zaman geçsin.
Kocanızı siz tanıyorsunuz sizi seviyor mu değer veriyor mu siz biliyorsunuz herşeyi kafanız da tartın zaman geçip sakinleştikten sonra adam akıllı konuşun bence çözülmeyecek sorun yoktur unutmayın evlilikte denizler dalgalanmadan durulmaz.

Annesinin tepkisine hiç şaşırmadım desem?
Zaten sorunun önemli bir kaynağı kendisi.

Elalem anne değil, sevgi ister, ilgi ister, adalet ister. Oturup paşazadenin meyvasını soyayım ayağına hizmet götüreyim diye kendini yerlere atmaz.

Oğlum sen ne yapıyorsun bir kendine gel diyip eline iki vileda tutuştursaydı inanın oğlu çok daha mutlu olurdu. Çünkü bazı şeylerin kıymetini biliyor olurdu, şükrederdi.

Anladığım kadarıyla eşiniz zaten evdeki sardunya kadar bile aktif değil, o nedenle neye geri döneceksiniz onu bile anlamış değilim. 🤨

En önemli noktayı yazmamışsınız, bu adam size şiddet uyguluyor. Boşanma kararınız çok yerinde olmuş. Gidebilecek bir anne evinizin olması çok büyük nimet. Yanlış hatırlamıyorsam bu adam avukattı, mümkünse onun karşı karşıya geldiği bir avukat bulun kendinize. Hem kendiniz hem de çocuğunuz için nafaka isteyin mutlaka. Bir de bu adam boşanmada haklı çıkmak için size tuzak kurabilir, mesajlarda telefonla veya yüz yüze ne dediğinize çok dikkat edin. Asla öfkelenmeyin, koz vermeyin.
Tabi ki bir mesaj gönderse suçlama odaklı yazıyor. Anlaşıp haklarımı vermezse çekişmeli dava açacağım darp raporumla da şikayet edeceğim

Annesinin tepkisine hiç şaşırmadım desem?
Zaten sorunun önemli bir kaynağı kendisi.

Elalem anne değil, sevgi ister, ilgi ister, adalet ister. Oturup paşazadenin meyvasını soyayım ayağına hizmet götüreyim diye kendini yerlere atmaz.

Oğlum sen ne yapıyorsun bir kendine gel diyip eline iki vileda tutuştursaydı inanın oğlu çok daha mutlu olurdu. Çünkü bazı şeylerin kıymetini biliyor olurdu, şükrederdi.

Anladığım kadarıyla eşiniz zaten evdeki sardunya kadar bile aktif değil, o nedenle neye geri döneceksiniz onu bile anlamış değilim. 🤨
Tabi ki anneden kaynaklı çünkü kafasında erkek üstündür kadın zayıftır diye bir düşünce var. Anne de aynı şekilde ezik davranarak yuvasını sürdürmüş, eşi şimdi durulmuş düzelmiş. benden aynısı bekleniyor yapamıyorum ki

Diğer konunuzu okudum Eşinizin ciddi bir öfke problemi var ve size gerek fiziksel gerekse psikolojik şiddet uyguluyor.Şimdi de ekonomik olarak git kendi başının çaresine bak diyor ..yani size verdiği değer bu kadar.Demiyor karım başının çaresine elbet bakar da el kadar çocuğum mağdur olur diye aklına bile gelmiyor.Kayınvalidenizin "oğlumu bu raddeye getirme" cümlesini hiç kafanızda ölçüp biçip haklılığını sorgulamayın bile ,sizin yaşadığınızı kendi kızı yaşasa oğlunu doldurur damadını dövdürürdü inanın bana.Ben eşiniz boşanmaya bu denli gönüllüyken onu azat etmenizi tavsiye edicem.Şimdi kurtuldunuz kurtuldunuz bir dahaki sefere yumruğunu sıkıp sizi öldürmekle tehdit etmez siz uyurken öldürür sonra da ölümünüzü kaza olarak gösterir çünkü bu adam şuursuz bir öfke ile hareket edecek birisi değil,planlayarak bunu yapar.Hazır o istiyorken haklarınızı da alıp boşanın hem böylece kimseye bir sebep /açıklama sunmak da zorunda kalmazsınız sonuçta yuvayı dağıtan kendisi olmuş olacak (bence kimseye bir sebep sunmak açıklama yapmak zorunda değilsiniz ancak sanırım ruhsal olarak yaşadıklarınızdan olumsuz etkilendiğiniz için onaylanma, insanlara haklı olduğunuzu, suçsuz olduğunuzu ispat etme çabası içinde görüyorum sizi )
Bu alıntı 7 Ocak 2021 tarihinde konuna yaptığım yorumu içeriyor. A olayı biter B olayı başlar ..bakmışsın 50 yaşında eşi tarafından hala itilip kakılan ..eşya gibi ordan oraya atılan bir kadın olmuşsun .Şimdi en azından gidebileceğin annenin ocağı var..50 yaşına geldiğinde belki o da olmayacak.Evladın büyüyene kadar kocanın kölesi olup evladın büyüdüğünde onun ayak bağı olma güzel arkadaşım. Annenin evinde okulunu bitir..sonra kendi ayaklarının üzerinde durmak için zaten bir rota çizersin.

Bosan ya da boşanma denmesi cok derin mevzular o sizin bileceğiniz bu durum.
Ancak eşini annesinin evin yollayan çocuğunun düzenini bozan terbiyesizce konuşan adam
" adam" değildir. Ben olsaydım evden gitmez ben onu yollardım. Sadece onun evi değil orası.
Evet ben de oğluma çok üzülüyorum henüz konuşup kendini ifade edemiyor. Evimizden farklı yerdeyiz ne hissediyor bilmiyorum

s.. gideceğimi söyledi.
Yani sana bunu soyledikten sonra bir kisinin bile cikip da haksizsin diyecegini dusunmuyorum.
Ki bunu duyduktan sonra ne bize ne de bir baskasina danismana dahi gerek yok.Zaten imkanin da var gibi..
Artik kocan o cok sevdigi arkadaslarinin koynuna girer o vakit.

Allah yardımcınız olsun, geri dönmeyin . Kimsesiz değilsiniz , çaresiz değilsiniz , boyun eğmeyin . Az bulur az yer , çok bulur çok yersiniz .
İnsan evinde çalışan hizmetçiye bunu yapmaz . Hiç kıymetinizi bilememişler . Çok kıymetli oğlunu da alsın evine anası . Muhtemelen avukat olmasını gözlerinde büyütmüşler . Benim oğlum kossskkooca avukat oldu diyordur etrafta . Okumak cahilliği alır eşeklik baki kalır misali yaşadığınız .
Anneniz çocukla ilgilenir , siz de kendinize üç beş kuruş kazanacağınız bir iş bulursunuz . Zamanla düzeniniz olur . Güçlü bir kadın olarak kaç tane erkeği kendinize hayran bırakırsınız . Eğer isterseniz sonrasında hayatınıza size değer veren birini de dahil edersiniz . 💐💐💐💐

Tabi ki bir mesaj gönderse suçlama odaklı yazıyor. Anlaşıp haklarımı vermezse çekişmeli dava açacağım darp raporumla da şikayet edeceğim
bu kadar şeyin üzerine bir de darp mı var
onu görmedim profiliniz kısıtlı
hayatınızı kurmaya bakın arkadaşım sakın çocuğunuz için falan dönmeyin
inanın çocuk mutsuz anne baba da daha da mutsuz büyüyor

Bu alıntı 7 Ocak 2021 tarihinde konuna yaptığım yorumu içeriyor. A olayı biter B olayı başlar ..bakmışsın 50 yaşında eşi tarafından hala itilip kakılan ..eşya gibi ordan oraya atılan bir kadın olmuşsun .Şimdi en azından gidebileceğin annenin ocağı var..50 yaşına geldiğinde belki o da olmayacak.Evladın büyüyene kadar kocanın kölesi olup evladın büyüdüğünde onun ayak bağı olma güzel arkadaşım. Annenin evinde okulunu bitir..sonra kendi ayaklarının üzerinde durmak için zaten bir rota çizersin.
Zaten bu korkumun sebebi de anneme de bir şey olursa ne yaparım ortada kalırım diye ona karşı çok güçsüz kalıyorum. Kardeşimde yok bir oğlum var. Kendisi bana göre hem aile hem meslek olarak çok güçlü. 😞

bu kadar şeyin üzerine bir de darp mı var
onu görmedim profiliniz kısıtlı
hayatınızı kurmaya bakın arkadaşım sakın çocuğunuz için falan dönmeyin
inanın çocuk mutsuz anne baba da daha da mutsuz büyüyor
Darp arada ittirme vurma şeklinde yapıyordu en sonuncuda da boğazıma yapıştı duvara ittirdi bişeyler yaparken tırnağı yüzüme geldi yara oldu felan ertesi gün rapor aldım.

Tabi ki anneden kaynaklı çünkü kafasında erkek üstündür kadın zayıftır diye bir düşünce var. Anne de aynı şekilde ezik davranarak yuvasını sürdürmüş, eşi şimdi durulmuş düzelmiş. benden aynısı bekleniyor yapamıyorum ki

Yapmayın tabi niye yapasınız ki?

Geleneksel sistemde zaten erkek eşiyle de çocuğuyla da konuşur, köy yerinde erkek tarladan eve dönünce bir mindere çöküp boş duvarları kırk saat izlemiyor ki? 😂
Evdekiyle konuşmayana yazık garip derler oralarda.

Olay bence erkek kadın meselesi de değil, iletişim kurmuyor ki üstünlük kursun. Sosyal iletişiminin sıfır olmasına hazır bahane bulunmuş. Bırakın annesinin yanında bilgisayar başında vakit geçirsin, nerede mutlu ise orada kalsın.

Allah yardımcınız olsun, geri dönmeyin . Kimsesiz değilsiniz , çaresiz değilsiniz , boyun eğmeyin . Az bulur az yer , çok bulur çok yersiniz .
İnsan evinde çalışan hizmetçiye bunu yapmaz . Hiç kıymetinizi bilememişler . Çok kıymetli oğlunu da alsın evine anası . Muhtemelen avukat olmasını gözlerinde büyütmüşler . Benim oğlum kossskkooca avukat oldu diyordur etrafta . Okumak cahilliği alır eşeklik baki kalır misali yaşadığınız .
Anneniz çocukla ilgilenir , siz de kendinize üç beş kuruş kazanacağınız bir iş bulursunuz . Zamanla düzeniniz olur . Güçlü bir kadın olarak kaç tane erkeği kendinize hayran bırakırsınız . Eğer isterseniz sonrasında hayatınıza size değer veren birini de dahil edersiniz . 💐💐💐💐
Çok teşekkür ederim umarım hayatımı düzene koyabilirim💕

Back