• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanma ve Ev

Onlar evi başkasının üzerine geçirmeden oturduğunuz eve tapuda aile konutu şerhi koydurabilirsiniz. Altınlar duruma göre değişiyor galiba. Çalışmayan veya ağır psikolojik fiziksel şeyler yaşayan kadınlara veriliyor üstüne tazminat bile alıyorlar. Ama çalışıyorsunuz siz zaten beş aylık evlisiniz verirler mi bilmiyorum.

Sizin neden bu kadar eski kafalı düşündüğünüze de anlam veremedim. Eve gelince kanun hukuk altına gelince benim. Kim yaptı size o altınları. Erkek olsam kimseye bir bilezik bile takmam eşşek miyim ben her nişana düğüne min.20-30 bin altın niye takayım. Sen olsan takar mıydın.

Altınları isteme eve verdiğin parayı talep et anlaşın. Evde bile hakkın yok diyen adam o altınları sana yedirir mi bilemiyorum

Ayrıca beş ayda ne kadar ödeme yapmış olabilirsiniz ki 5-10? avukat onun bir kısmını tırtıklar zaten. Ona göre iyice araştırıp adım atın.

ah be kardesim iste devir boyle 700 defa yaziyoruz suraya ask sevgi baska cikar iliskisi baska asigim diyede cok guvenmeyin sizde cikarlarinizi koruyun o anam babam usulu evlilikler yok artik iih kiymetli nisanlilar kacar diye korkudan herseye he deniliyor sonrasi magduruyet ne diyeyim uzuldum avukata danisin bir orta yol bulunur belki tazminat falan yarisini kurtarirsin insallah kalanda artik onlarin kursaklarindan ne kadar gecerse

Selam kızlar,

bir konuda bilgi almak istiyorum. 5 aylık evliyim boşanma kararı vermek üzereyim

maddi - manevi olarak eşim ve ailesi tarafından fazlasıyla kullanıldım:KK43:

eşimle yaşadığımız evi evlenmeden bir kaç ay önce kredi çekerek aldılar .eşime kredi çıkmadı bu yüzden tapusu da eşimin üzerine değil ama kredisini eşimle beraber ödedik. daha doğrusu ben daha çok ödeme yaptım

eşyalar alınırken ve evin içi yapılırken de maddi olarak üzerime düşeni fazlasıyla yaptım. ayrıca düğünden sonra takılan bilezikleri istemesem de bozdurup borca verdi

bir yazı okudum da tapu üzerinize olmasa bile evlendikten sonra alınmış olsa da borcunu ödediğin için mal paylaşımında ikiye bölünüyormuş. böyle bir şey var mı ?

boşanma durumunda evden nasıl bir hak iddia edebilirim ? yanlarına kalsın istemiyorum
Sonuç olarak ödeme dekontlarınız ya da eft havale gibi işlem kayıtlarınız vardır. Bunları ya internet üzerinden ya da bankaya gidip çıkarmalarını isteyebilirsiniz.

Sonuç olarak ödeme dekontlarınız ya da eft havale gibi işlem kayıtlarınız vardır. Bunları ya internet üzerinden ya da bankaya gidip çıkarmalarını isteyebilirsiniz.
Eşine parayı verdiğine dair dekont,havale vs yokmuş.Bankadan maaşını çekince eline nakit olarak vermiş.

neden öyle diyorsunuz resmen kullanıldım. ev yapılırken bile çoğu şeyi ben aldım
Evde hak iddia edemiyorsun sadece 5 aylık taksit ödemişseniz onu talep edersiniz ama onun içinde delil şart,dekont,havale vs,altınlarınızı talep edebilirsiniz düğün cd-resim bunlar incelenir.

Ev üzerinde maalesef hiçbir hak iddia edemezsiniz zaten eşinizin üzerine değil ki öyle bile olsa evlenmeden önce almış yarı yarıya durumu söz konusu bile degil. taksidi odediginizi de ispatlayamazsiniz dekont falan yok elden verilen para.. iyi bir avukat bulursanız altınların parasini alabilirsiniz sadece biraz da toplu nafaka gibi birşey alırsınız fazla birşey beklemeyin.

Selam kızlar,

bir konuda bilgi almak istiyorum. 5 aylık evliyim boşanma kararı vermek üzereyim

maddi - manevi olarak eşim ve ailesi tarafından fazlasıyla kullanıldım:KK43:

eşimle yaşadığımız evi evlenmeden bir kaç ay önce kredi çekerek aldılar .eşime kredi çıkmadı bu yüzden tapusu da eşimin üzerine değil ama kredisini eşimle beraber ödedik. daha doğrusu ben daha çok ödeme yaptım

eşyalar alınırken ve evin içi yapılırken de maddi olarak üzerime düşeni fazlasıyla yaptım. ayrıca düğünden sonra takılan bilezikleri istemesem de bozdurup borca verdi

bir yazı okudum da tapu üzerinize olmasa bile evlendikten sonra alınmış olsa da borcunu ödediğin için mal paylaşımında ikiye bölünüyormuş. böyle bir şey var mı ?

boşanma durumunda evden nasıl bir hak iddia edebilirim ? yanlarına kalsın istemiyorum
Daha evin üzerindeki ipotek kalkmamıştır ki nasıl bir ikiye bölünmeden bahsediyorsunuz. Daha ev kayınpederinizin bile değil yani esas olarak. Boşanma aşamasındaysanız avukatınızla görüşmeniz daha mantıklı değil mi konuyu?

altınlarla ilgili bir şey iddia edebilir miyim peki. sonuçta zorla bozdurdum
Benim avukatimin söylediği üzere altınlar kadının ve altınlarla düğün borcu vs ödenmez hak iddia edebilirsiniz.
Benimki de kendi taktijlarini almış ama geri alıcaz diyor avukat

Belki çoğunluğu kendi akrabalarının taktığı altınlar neden öyle diyorsunuz ki..
Önceki mesajda dedim zaten kendi tarafınınkini alır diye. Ama toplumda da hep böyle evleniyorlar otuz sene altınımda altınım . Yeni evlilerde de aynı şekilde.

Sonuç olarak kastım mehir denen şeydi

Back
X