• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bosanma sürecim... esim ve ben...

Ya çok özür dilerim dayanamadım yazacağım...Hangi evliliği kurtaracaksınız? Eşiniz çekmiş, gitmiş başka diyarlarda takılıyor, sizi istemiyor, adam yerine koymuyor siz hala kurtarabilir miyim modundasınız? Baştan sona okudum acaba çocuk mu varda kurtaracak diye ama oda yok?! Allah aşkına bırakın gitsin yahu! Ne halleri varsa görsünler...

Cok saol cnm yorum yazdigin icin yazmana sevindim... Ortada evlilik kalmamis yazmissin haklisin... Ben bunalima girdim o yüzden kendimi cikmazlarda hissediyorum... Galiba zamnediyorum evliligim sadece altinay sürdü zamanla düzelir diye cabaliyorum... Ama bizimkisi bastan kötü gitti... Öylede devam etti... Hayirlisi bakalimmm...

Cok saol cnm yorum yazdigin icin yazmana sevindim... Ortada evlilik kalmamis yazmissin haklisin... Ben bunalima girdim o yüzden kendimi cikmazlarda hissediyorum... Galiba zamnediyorum evliligim sadece altinay sürdü zamanla düzelir diye cabaliyorum... Ama bizimkisi bastan kötü gitti... Öylede devam etti... Hayirlisi bakalimmm...

Davan ne zaman canim ne yapmayi planliyosun sesin cikmadida merak ettim

balık bastan kokar.ta basından belliymiş ailecek ne oldukları.
hata etmişsin ve kendine cok yazık etmişsin bu herifle evlenmekle canım.
bırak yol alsın gitsin.kendini bulunmaz hint kuması sanıyor.
dag gibi baban var arkanda.ya olmasaydı,ya aileni bu adam için arkana alsaydın?
degmez arkadasım anlattıklarını okudum ve bu adama ayıracagın bir saniyeye bile degmez.
biraz canın yanar ama insanoglu nelere katlanmıyorki?yasın cok genç.

balık bastan kokar.ta basından belliymiş ailecek ne oldukları.
hata etmişsin ve kendine cok yazık etmişsin bu herifle evlenmekle canım.
bırak yol alsın gitsin.kendini bulunmaz hint kuması sanıyor.
dag gibi baban var arkanda.ya olmasaydı,ya aileni bu adam için arkana alsaydın?
degmez arkadasım anlattıklarını okudum ve bu adama ayıracagın bir saniyeye bile degmez.
biraz canın yanar ama insanoglu nelere katlanmıyorki?yasın cok genç.

Evez canim haklisin en basindan belliydi. Ama dedigim gibi ailesi hicbiseyle ilgilenmedigi icin dedim simdi strestem böyledir,
Ama ben alttan aldikca o dahada simardi. Toparlayamadim ondan sonra. Psikolojik olarak cökertti beni.
Zoruma gidende hala beni ve ailemi suclamasi. Allah'tan dilerin insAllah kendi hatasini anlayabilecek duruma gelir.
Ne ariyor, ne soruyor. Zaten biliyordum bir biterse tam biter ilgilenmez diye. Öylede oldu nitekim.
Canim yaniyor. Zoruma gidiyor. Bitmis durumdayim. Ve aptalkafa ben hala barismak istiyorum. Ben tam bir gerizekaliyim.
Ama biliyorumki gidersem babam beni siler cünki esimden nefret etti. Namusuna sahip cikamayan erkekten fayda gelmez diyor.
Haklida. Ama sen gel bide esime sor o tam bir mükemmel insan. Benim anlattiklarim burda inan az anlatmadiklarimda var.
Ama yinede ayrilmak heleki sevdiysen ayrilmak cok zor. Rabbim yardim etsin insAllah. Dualarinizda benide unutmayin Allah rizasi icin.

Bak canım bende aynı şeyleri yaşadım kaynanam beni hiç hazmedemedi 25 yaşındayım 9 aylık evliyim ilk evi 3 ay sonra terkettim 2 ay kadar ayrı kaldık ama yine ilk adımı ben atarak geldi beni aldı annesi niye boşanmıyosun diye yapmadığını bırakmadı ama bende annesine hiç ezdirmedim kendimi benden çekinir hatta yüzüme karşı tek laf edemez ama arkamdan pehhhhh böyleleri sanırım kendileri karılık yapacak oğullarına tövbe tövbe velasıl kelam şimdi 4 aylık hamileyim ve oda ne evi yine terkettim düzelmiyorlar canım onu söylim şimdiden bide senin eşin bu evlilik en fazla 5 ay sürer demiş oda ne demek nasıl bir yıkıcılık buu bende çok seviodum ilk terkedişimde aman allahım o ne acı çekmekk anlatamam ama şimdi ne diyorum biliyomusun keşke hiç dönmeseydim...Biliyorum dul kadın olmak zor ama dışarda neleri var çocuğun falan olmadan sil at bekarlığını hatırla kimleri unutmadın ne yaşanmışlıklarını silmedin hiçmi aşık olmadın biliyorum bu evlilik ayrı bir bağlıyo insanı ama olmuyo biliyomusun sil attt ve henüz tek başınayken ve hala gençken hayatına yön ver biliyorum ben ne desem boş şimdi illa tecrübe ile sabitliceksin çok seviyosun çünkü vazgeçemiosun ama birgün sende yılıcaksın dönsen bile sakın çocuk yapma benden demesi tamam dene birkez daha ama ki bence denemeye hiç gerek yok sakın çocuk yapma ve tavrını koy benden demedi allaha emanet ol kardeşim...

Evez canim haklisin en basindan belliydi. Ama dedigim gibi ailesi hicbiseyle ilgilenmedigi icin dedim simdi strestem böyledir,
Ama ben alttan aldikca o dahada simardi. Toparlayamadim ondan sonra. Psikolojik olarak cökertti beni.
Zoruma gidende hala beni ve ailemi suclamasi. Allah'tan dilerin insAllah kendi hatasini anlayabilecek duruma gelir.
Ne ariyor, ne soruyor. Zaten biliyordum bir biterse tam biter ilgilenmez diye. Öylede oldu nitekim.
Canim yaniyor. Zoruma gidiyor. Bitmis durumdayim. Ve aptalkafa ben hala barismak istiyorum. Ben tam bir gerizekaliyim.
Ama biliyorumki gidersem babam beni siler cünki esimden nefret etti. Namusuna sahip cikamayan erkekten fayda gelmez diyor.
Haklida. Ama sen gel bide esime sor o tam bir mükemmel insan. Benim anlattiklarim burda inan az anlatmadiklarimda var.
Ama yinede ayrilmak heleki sevdiysen ayrilmak cok zor. Rabbim yardim etsin insAllah. Dualarinizda benide unutmayin Allah rizasi icin.

sakın kendini helak etme.tam tersi dik dur.beni kaybetti ne hale geldi diye birde böbürlenmesin.
kendine deger ver.baban cok haklı.bazen cok sevdgimizi düşünüp kör olabiliyoruz.
ama bu sevgiden öte saplantı.kendine güvenin olsun.bismillah daha bastan yasadıkların
gelecekte yasayacaklarının sadece küçük bir fragmanı gibi.bırak yolunu alsın gitsin.
sakın kendini küçük düşürme.Allahta onları bildiği gibi yapsın inş.
yasın genç.belki karsına cok iyi biri cıkabilir ve çıkarda Allahın izniyle.
insanoğlu bir tek ölüme care yok.bak öyle acılar varki bu nedirki yanında?
ben evladımı kaybettim.buna care yok.söyle düşün.
bugün sana böyle yapan adam yarın birde cocugun olsa neler yasatır sanada cocugunada.
gel aklını basına topla kardeşim.bırak ne hali varsa görsün.sen basını dik tut.ayagını yere saglam bas.

Cnm ben türkiye'de yasamiyorum. Bizim burda tatil degil yani keske olsa :-)

ben de dava sürecindeyim. mahkeme, dilekçe falan derken kafayı yemek üzereyim. neyse konunuzu az çok okudum. adam sizi istemiyormuş, bırakın haline, layığını bulsun. peşinde koşturmanız sadece sizin enerjinizden çalar. hayat bütün anlamları tek bir kişiye yüklemeyecek kadar kısa...

kızlar bende boşanıyorum yarın adliyeye gitcez anlaşmalı boşanmaya basvurmam için çevremde hiç boşanan yok kaç gün sürer adli tatilede giriyor parayı nezman istiyorlar yardımcı olurmusunuz??

eşekten düşenin halini eşekten düşen anlarmış....anlattıkların sanki benimkiyle aynıydı..nişan, kına ve düğündeki sorunlar falan ve sonrasında da ıstenilmeyen gelin..aynı:( ne yazık ki bir çoğumuz aynı şeyleri yaşamışız..benim evliliğim 3 ay sürdü..(konularım var bakabilirsin) ve hala da boşanamadık..onun açtığı dava red oldu(boşanmayı gerektirecebilecek herhangi bir somut olay gözlenmemiştir).ve 1.5 yıl sürdü..şimdi 3 yıl boyunca bana dava açamayacak bekliyor öyle...o anası vda beklesin..istedikleri kızı alacaklarmış sözde benden ayrılınca...bizim fiili ayrılıgımız neredeyse 2 yılı dolduracak..neler çektiğimi bir Allah bir de ben bilirim...adam çekip gitmiş istemiyorsa sonuna kadar ugraşsanda gelmeyecek...gelse bile o aile ile çok zor be gülüm...ben seni öylesine anlıyorum ki...ama inan suan Allaha şükrediyorum ki çoluğum çocuğum olmadan , yol kısa iken ayrılmışız....yoksa o adamda o aile var iken zaten biz bir şekilde ayrılırdık...ama bunları şuan an kavraman çok zor...sadece zaman ...zaman her şeyin ilacı...Allahım yar ve yardımcın olsun şu mubarek günlerin yüzü suyu hürmetine...

Ben de sadece okuyordum ama dayanamayıp yazıyorum..Ben de ayrılık sürecindeyim davam devam ediyor.Ne arıyor ne soruyor diye yazmışsınız, benim bir yaşında oğlum olduğu halde ve onca hatası bulunduğu halde kendisi aramıyor sormuyor.Beni arasın sorsun istemiyorum zaten ama insan çocuğunu merak etmez mi?Değmeyecek insanlara fazla manalar yükleyip değer vermişiz.Bu sebepten lütfen üzülmeyin, zamanla daha az üzülmeye daha çok mantık yürütmeye başlıyor insan...Rabbim yardımcımız olsun...

eşekten düşenin halini eşekten düşen anlarmış....anlattıkların sanki benimkiyle aynıydı..nişan, kına ve düğündeki sorunlar falan ve sonrasında da ıstenilmeyen gelin..aynı:( ne yazık ki bir çoğumuz aynı şeyleri yaşamışız..benim evliliğim 3 ay sürdü..(konularım var bakabilirsin) ve hala da boşanamadık..onun açtığı dava red oldu(boşanmayı gerektirecebilecek herhangi bir somut olay gözlenmemiştir).ve 1.5 yıl sürdü..şimdi 3 yıl boyunca bana dava açamayacak bekliyor öyle...o anası vda beklesin..istedikleri kızı alacaklarmış sözde benden ayrılınca...bizim fiili ayrılıgımız neredeyse 2 yılı dolduracak..neler çektiğimi bir Allah bir de ben bilirim...adam çekip gitmiş istemiyorsa sonuna kadar ugraşsanda gelmeyecek...gelse bile o aile ile çok zor be gülüm...ben seni öylesine anlıyorum ki...ama inan suan Allaha şükrediyorum ki çoluğum çocuğum olmadan , yol kısa iken ayrılmışız....yoksa o adamda o aile var iken zaten biz bir şekilde ayrılırdık...ama bunları şuan an kavraman çok zor...sadece zaman ...zaman her şeyin ilacı...Allahım yar ve yardımcın olsun şu mubarek günlerin yüzü suyu hürmetine...

Hala boşanma davası acmadın mı abeta :53: Neyi bekliyorsun? Koskoca iki yıl oldu.

sakın kendini helak etme.tam tersi dik dur.beni kaybetti ne hale geldi diye birde böbürlenmesin.
kendine deger ver.baban cok haklı.bazen cok sevdgimizi düşünüp kör olabiliyoruz.
ama bu sevgiden öte saplantı.kendine güvenin olsun.bismillah daha bastan yasadıkların
gelecekte yasayacaklarının sadece küçük bir fragmanı gibi.bırak yolunu alsın gitsin.
sakın kendini küçük düşürme.Allahta onları bildiği gibi yapsın inş.
yasın genç.belki karsına cok iyi biri cıkabilir ve çıkarda Allahın izniyle.
insanoğlu bir tek ölüme care yok.bak öyle acılar varki bu nedirki yanında?
ben evladımı kaybettim.buna care yok.söyle düşün.
bugün sana böyle yapan adam yarın birde cocugun olsa neler yasatır sanada cocugunada.
gel aklını basına topla kardeşim.bırak ne hali varsa görsün.sen basını dik tut.ayagını yere saglam bas.

aysenazzz arkadaşım başın sağolsun. Allah yardımcın olsun ve sabırlar versin. .

benderdimihangidaga;aysenazzz çok güzel özetlemiş.Yaşanabilecek en büyük acıyı yaşamış ve sana tavsiyelerini iyi oku deyip kısa kesecektim ama, senin psikolojinde tekrar tekrar okumak sana iyi gelebilir.o yüzden herkesin söylediklerinin özetine bir bak;
-Kendine değer ver.
-kendine güvenmeyi öğren
-baban çok haklı
-gelecekte yaşayacaklarında aynısı olacak
-Değişir diye sakın ümitlenme
-bu kadar gurur yapan aileyle olmaz eşini bırak bu kayınvalide ile işin çok zor
-bu arada babanlarında gururu var unutma
-sevgin bir süre sonra evlide olsan nefrete dönüşebilir
-unutulmayan daha doğrusu geçmeyen acı yok cesaretini topla
-çocuğun yokken iyi düşün
-Sana saygı duymayan bir adama bağımlısın dikkat et seviyorsun anlamında kullanmıyorum

Allah yardımcın olsun. evliliğin devam etmesine karar verirsen hakkında hayırlısı olsun. yuvan yıkılsa iyi olur diyemem bu karar senin ama içinde bulunduğun durum çok zor ve hep veren sensin . Düşün nereye kadar böyle dayanabilirsin?

Son düzenleme:
Arkadaslar Allah hepinizden bin kere razi olsun. Haklisiniz ben kendimden cok verdim resmen ezik durumuna düstüm. O hep benden daha fazlasini istedi. Bi gün telde konusurkeb bana diyoki, cogu kiz kocaya kaciyo sevgisini belli ediyo. Sen benim icin ne yaparsin diyo. Ya Allah askina ailem beni gönüllü vermis sen daha neyin pesindesin. Alti ay evli kaldik ama sanki yillarin monotonlasmis evliligi gibiydi ne bir hediye ne bir sürpriz nede deger vermek. Ben kendimi ucuza sattim resmen. Takilarimin hepsini ona verdim insan bir tesekkür eder demi. Hic birsey demedi.
Arkadaslar ben kendime dört dörtlügüm demiyorum degilimde ama inabin bu evlilik icib elimden geleni yaptim.
Ya yeni evli olan erkek karisina sen ayrilamazsin korkarsin dermi? Simdide bizi suclu görüyo biz yikmisiz yuvamizi. Zaten hep beni sucladi durdu her zaman. Zulüm gördük ailecek kendisinden ve annesinden. Güya ikiside ailenin en dindarlari. Kendi kendime ettim ben arkadaslar. Nisanlilik döneminden bu yana beni ayrilikla tehdit eden biriyle evlendim, ve herseyi kabullendim en büyük sucumda buydu.
Rabbimdrn dilerim en kisa zamanda hatalarini anlar ve görür bana nasil zulmettigini. Allah var gam yok.
Zor arkadaslar cok zor Rabbim hepimizin yardimcisi olsun. Dualarinizi bekliyorum arkadaslar.
Selametle!!!

Canım sen bu adamdan kurtulduğun gün sadaka dağıt!!

Kendi değerinin farkına var. ne zannediyor o kendini?

Rabbena hep bana ooooldu!!

Back